Şimdi Ara

Buzdolabı ve sıvı sogutma?? (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
0
Favori
1.999
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Bilgisayar kapanmadigi icin, sogutucu da kapanmayacak. Dolayisiyla hareket cok almayacak, ayricana kullandigim maddeler esnek maddeler. Kasa Suntalamdan yapilacak. Ve yalitim icin hicbir ise yaramadigini dusundugum bir ince cam elyafi katmani, ardindan köpük plaka, ardindan polymer kopuk yapistirici katmani, ardindan bir köpük tabakasi daha seklinde toplam 10 cm lik bir yalitkan tabaka olacak. Bu maddelerden encok guvendigim polymer köpük yapistirici. Teknelerde isi yalitimi ve tavanda sugecirmezlik icin kullaniyoruz. Elimde bu maddeden bolca var. Benim anlamadigim, ve ne olacagini bilmedigim bu nemlenme sorunu. Simdi benim tum bilgisayarim atiyorum 0 derecedeki bir ortamin icindeyken, CPU anakart ve Ekrankartindan -15 derecede su gecirsem, Bloklarda nemlenme olmaz. Aradaki fark 15 derece. Simdiki sitemimde de Sivi sicakligi ve ortam sicakligi arasindaki fark 15 derece. Siz buzdolabinin icinde olusacak nemden bahsediyorsaniz, onu yapan seyin sebebi ne?? Bir de ben Bizim buzdolaplarinda boyle bir nemlenme (yani yogunlasma seklinde) gormedim. buzdolabinin ici daha nemli oluyor evet, ama yogunlasma olmuyor dolaplarda burda. Ben sistemi dolaba yerlestirince (benim sistemde kendi yaptigim kutuya) Ne fark olacak da nemlenme olacak. Sonucta koydugum bilgisayar soguk bisey degil, tersine sicak birsey. Sicak birseyin uzerinde nemlenme nasil olur?? Bunu anlayamiyorum.
  • yaw cahillik olabilirmi ama teknelerde o iş için kevlar kullanılmıo muydu??
  •  Buzdolabı ve sıvı sogutma??
  • Guletlerde ve sac teknelerde kevlar kullaniliyor genelde, cok cok daha pahalı bir cozum. Fiber teknelerde kevlar kullanmaya gerek kalmiyor, fiberin kendi yapisi yuzunden... Mariner gayet yeterli oluyor fiber teknelerde. De zaten konuyla cok alakasız kactı.

    Iste ben bu fotograftakini cok kucuk bir kutuya, ayni gucte veya daha guclu bir sogutma sistemiyle yapacagim. Yapmakta oldugum kutunun eni ve boyu Amplilerin eni ve boyunda, ancak benim kutunun derinligi iki amplimin toplam yuksekligi kadar. Bilgisayari muzik seti bileseni gibi onlarin arasina koyacagim. Bu kutudan ayri bir ufak kutuda da Dvd-rom, Floppy, Power SW, Reset SW, Ledler, Seskartı drive'ı falan olacak.
  • ok kardeş sana nasıl sıcak yüzeyde oluşacak anlatayım...şimdi her sıcaklığın bir nem taşıma seviyesi vardır. bir sıcaklıkta max su buharı taşıma kapasitesi ile o sıcaklıkta ortamda bulunan buhar miktarlarının oranına bağıl nem denri (relative humidity) tahmin edebileceğin gibi sıcaklı düştükçe nem kapasitesi de düşüyor.Mesela25 derecede 1 kg havada 50 gram su olsun ve bağıl nem %50 olsun (yani max 25 derecede 100g sutaşı) 10 derecede max taşıma da 40g olsun
    bu durumda ortam sıcaklığı 25 ten 10 a düşerse 10 gr su yüzylerde birikir.Şimdi senin alt taraftaki yerde en soğuk neresi ? buzluktan gelen soğuk su çevrimi ,boru ve bağlantı noktaları.işte nem orda birikecek ve senin için en tehlikeli bölgeler olan işlemci ,ekran kartı vs de bundan etkilenecek.Şimdi yalıtımdan kastım ısı transferiden ziyade içeri dışardan hava girmemesi için gerekli çünkü giren havanın içindeki nem mutlaka bahsettiğim bölgelerde yoğuşacak.Bunu yapmak gerçeten zor o sebepe bence herşeyi içeri koy cd rom falan için ön kapağı kes ve orları daha sonra silikonla doldurarak yalıt.kağağı mümkünse hiç açma yada açmak gerekirse dolabı devreden çıkar içerinin biraz ısınmasını bekle.Yani yoğunlaşma sıcak yüzeylerde olmıcak ama ona çok yakın yerlerde olacak. bu arada ısı yalıtımı için foamboard denilen bir malzeme var pembe köpük gibi bişi, eğer sen 10 cm de ondan yaparsan süper bi yalıtım olur(ısı geçirgenlik katsayısı 0,04 : )
  • Kullanacagim malzemeler arasinda o da var zaten. Bu malzemeleri birbirine yapıstırmak icin de mariner kullanacagim. +kopuk yapistiri var... Kasayı yalıtma, ve iceri sıcak hava girmemesini saglama benim icin cok zor is degil. Olay, bunu basarirsam gene de yogunlasma olup olmayacagi... Eger olursa onun da cozumu var. Ama baya zahmetli bir is olacak o.
  • Zor işler basıti yokmu bunların
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.