Şimdi Ara

Arabam Su Eksiltiyor Neden?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
2
Favori
120.949
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar 93 model bir ford taunusum var arabam özellikle yazın çok su eksiltiyor. Geçenlerde radyatörcüye götürdüm patlak yok dediler sadece temizlediler. Sürekli arabanın altına bakıyorum damlayan yeride yok. Motor ustası baktı conta sağlam dedi. Acaba ben devirsiz kullandığım için motor su azaltıyo olabilirmi. Geçenlerde konyadan geliyordum afyonda hararet yükseldi hemen arabayı durdurup su ekledim hiç su kalmamış arabada. Daha sonra izmire kadar hiç su eksiltmemiş.



  • Su hortumlarında küçük bi çatlak vardır. Dikkaetlice incelenmeli.. Kireç gibi beyaz olmuş kısımlardan şüphelenebilirsiniz.
  • eğer radyatörden kaçırıyorsa bulunması için kesin çözüm patlak lastik gibi söküp dışarda suyu boşaltılıp hava basarak stepne gibi bakmaktır.Birçok usta geçinen kişi böyle bir sorunla kendisine gititğinizde sökmeye üşendiği için sabun ve köpük yöntemi ile deneme yapmakta ve genelde küçük çatlak veya delikleri gözden kaçırmaktadırlar.Aracın altına su damlaması için deliğin çapının büyük olması ve taş gibi bir şey çarparak delinmesi lazımdır.Halbuki eski yıpranmış araçların radyatörleri genelde ya korozyon yüzünden ya da vibrasyon sonucu paslanmış yüzeylerin kalkması sonucu iğne deliğinden küçük kılcal çatlaklar ile olmaktadır. Bir ardaşımızn dediği gibi böyle bir kaçak noktasının çevresi beyaz kireç veya yesilimtrak renkte olması ile anlaşılabilir ancak köpük yöntemi için daha yoğun bir köpük olabilir mesela traş köpükleri ince sürüldüğünde iyi bir kontrol edilcidir.Bu konuda bir delik yakalarsanız büyük bir ihtimalle ikinci ve üçüncü de olacaktır.Çünkü korozyon gibi olaylarda tek nokta yerine bir çok delik olacaktır.Yine büyük bir ihtimalle radyötürün üst taraflarındaiki malzemenin birleşme noktalarında bulunma olasılığı fazladır.Çünkü buharlaşan şu basınçla bu noktalara yüklenerek dışarı kaçar , motor sıcakken test yapıldığında daha kolay delik bulunabilecektir.

    İkici kaçak noktası ise genelde hortumların rakorla birleşim noktalarındaki kelepçenin hemen dibinden olmaktadır.Kelepçenin sıktığı lastik hortum zamanla titreşim ve sallanma ile bu noktaları aşındırmak ve yırtılma olmaktadır.Bunun için de bağlantı kelepçesi gevşetilerek dikaktli bir inceleme ile kesik veya yırtık görülürse ya hortum değiltirilmelidir yada bu kısım kesilerekgeçici çözüm uygulanmaktadır.Unutmayalım ki lastik parçaların ozon dayanımları nedeniyle açık havada en fazla 5 sene ömrü vardır.Bundan sonra lastik veya kauçuk efsafını kaybederek serleşmekte görevini yapsa bile darbeler ve basınç karşısında yırtılmaktadır.Bu yüzden basınçlı oprtamda çalışan tüm lastik veya kauçuk parçaların 5-6 senede bir değiştirilmesini öneririm.

    üçüncü nokta ise motor blogundan yağa karışan veya silindire giden ve eksozdan beyaz duman şeklinde kaçan su buharıdır.Bu konu biraz daha derin ve önem arz etmektedir.İşallah bu kısım çıkmaz size pahalıya patlayacaktır.
  • arkadaşlar ben 2 hafta önce bir 2003 157000de kangoo aldım. gittim ustaya verdim neyi var neyi yok yap dedim yağlarını ve filtrelerin hepsini değişti. bu arada araç dizel. ama yeni farkettim ki aracı park ettiğim yerler hep yağ oluyor. motorun altındaki koruma hep ıslak motor yağına baktım maksimum çizgisinin üstünde .3-4 gündür sürekli takip ediyorum yağda azalma yok suyuna baktım 2 haftada yarım litre eksiltmiş. kaputu açtığım da içerden de ıslaklık vardı kaputta. motor hararet seviyesi çalıştıktan 10 dakika sonra yarının biraz üstünde gidip geliyor. fikri olan, anlayan arkadaşlar veya başına böyle birşey gelenlerden yardım bekliyorum şimdiden teşekkürler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: jakaman22

    arkadaşlar ben 2 hafta önce bir 2003 157000de kangoo aldım. gittim ustaya verdim neyi var neyi yok yap dedim yağlarını ve filtrelerin hepsini değişti. bu arada araç dizel. ama yeni farkettim ki aracı park ettiğim yerler hep yağ oluyor. motorun altındaki koruma hep ıslak motor yağına baktım maksimum çizgisinin üstünde .3-4 gündür sürekli takip ediyorum yağda azalma yok suyuna baktım 2 haftada yarım litre eksiltmiş. kaputu açtığım da içerden de ıslaklık vardı kaputta. motor hararet seviyesi çalıştıktan 10 dakika sonra yarının biraz üstünde gidip geliyor. fikri olan, anlayan arkadaşlar veya başına böyle birşey gelenlerden yardım bekliyorum şimdiden teşekkürler.


    Sorununuz değişik kaynaklı olabilir.Bazı durumlarda burdan teşhis yapmak zor.

    1-yerler yağ olması,kartel tapası kaçırıyor. olabilir.Ya da kartel contası aşınmıştır kaçırıyordur.

    2-kaputta ıslaklık bir yerden yağ kaçırıyor.Muhtemel yağ kapağını kontrol edin. motorda ıslaklık,piyano kapağından da olabilir.

    3-Hararet göstergesi gidip gelmesi,Hararet müşür arızasıda olabilir.

    Bunlar dilimin döndüğünce olabilecek sebepler.Bakımını yaptırdığınız yere gidip şikayetleriniz belirtin.Motoru yıkatın bir müddet kulllanın.Kaçağın nerde olduğu konusunda size ve ustanıza fikir verecektir.
  • aynen dediğin gibi bugün usataya gittim yıkat dedi nokta atışı olsun. ayrıca sızan su değil yağ orası kesin artık. ilgin için teşekkürler.
  • hortumlardan,devirdaim pompasından ya da radyatörden büyük ihtimal.
  • arabam bmv 318i e 46 kasa 1999 model su eksitiyo usta radyatör dedi deyiştirdim ama radyatör deilmiş su eksiltme devam ediyo bide araba fazla yakmaya başladı şimdi yağa su karıştırıyo diyo motor kapağını açtığı zaman kapakta yağ köpük olmuş vaziyette üst kapağı açıcaz contaya bakıcaz diyo conta çürümüş olabilir diyo veya rektifiye ola bilir diyo kaynak işi çıkabilir diyo kafam karıştı dedikleri doğru olabilir ama nasıl yapıcam bilmiyorum çok ta pahalıya maal olucak bana galiba
  • Ustayı değiştir. Hemde çok ivedi bir biçimde.

    Yağa su karışıp karışmadığı kolay anlaşılır. yağ çubuğunu çek, eğer motor yağı tahin gibi ise, yağa su karışmış, %90 conta yanmıştır.

    Tabi eğer kapağın çok işlem gördü ise kapak da isteyebilir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: haydia

    arabam bmv 318i e 46 kasa 1999 model su eksitiyo usta radyatör dedi deyiştirdim ama radyatör deilmiş su eksiltme devam ediyo bide araba fazla yakmaya başladı şimdi yağa su karıştırıyo diyo motor kapağını açtığı zaman kapakta yağ köpük olmuş vaziyette üst kapağı açıcaz contaya bakıcaz diyo conta çürümüş olabilir diyo veya rektifiye ola bilir diyo kaynak işi çıkabilir diyo kafam karıştı dedikleri doğru olabilir ama nasıl yapıcam bilmiyorum çok ta pahalıya maal olucak bana galiba



    Önce daha güvenebileceğin bir tamirci bul aracın conta yakmış belliki üst kapak açılmadan kimse yorum yapamaz.

    Araç kapak isterse 2500-3000tl (iyimser) masrafın var geçmiş olsun.

    Ayrıca kim kapağı kaynatarım diyorsa onu odunla döv..

    Kesinlikle kapak kaynak yaptırmayın kapak bitmişse ya yeni kapak yada temiz tamir görmemiş kapak bakın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi flonky -- 8 Aralık 2012; 0:18:45 >
  • @haydia

    Geçmiş olsun. Anlattığına bakılırsa conta yanmış. Kapak açılacak..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: flonky

    quote:

    Orijinalden alıntı: haydia

    arabam bmv 318i e 46 kasa 1999 model su eksitiyo usta radyatör dedi deyiştirdim ama radyatör deilmiş su eksiltme devam ediyo bide araba fazla yakmaya başladı şimdi yağa su karıştırıyo diyo motor kapağını açtığı zaman kapakta yağ köpük olmuş vaziyette üst kapağı açıcaz contaya bakıcaz diyo conta çürümüş olabilir diyo veya rektifiye ola bilir diyo kaynak işi çıkabilir diyo kafam karıştı dedikleri doğru olabilir ama nasıl yapıcam bilmiyorum çok ta pahalıya maal olucak bana galiba



    Önce daha güvenebileceğin bir tamirci bul aracın conta yakmış belliki üst kapak açılmadan kimse yorum yapamaz.

    Araç kapak isterse 2500-3000tl (iyimser) masrafın var geçmiş olsun.

    Ayrıca kim kapağı kaynatarım diyorsa onu odunla döv..

    Kesinlikle kapak kaynak yaptırmayın kapak bitmişse ya yeni kapak yada temiz tamir görmemiş kapak bakın.

    başka bi ustaya gittim olayı anlattım araba motor sıcakken üst hortumdan su kaçırıyomus yaa usta motora baktı conta yansa su karıştırsa bütün yağ su olurdu dedi bu conta işi deil derken üst hortuma bakıp sıkıştırdı bi baktık su kaçırıyo üst hortumu deyiştir dik ve termostat antifiriz yağı deyişti saat gibi maaşallah arkadaşlar ..conta yanık diye az kalsın söktürücektik yaaa bence bi iş yapmadan araştırın 1 ustaya güvenip yaptırmayın başka ustalara gösterin bence saygılar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: vezir

    eğer radyatörden kaçırıyorsa bulunması için kesin çözüm patlak lastik gibi söküp dışarda suyu boşaltılıp hava basarak stepne gibi bakmaktır.Birçok usta geçinen kişi böyle bir sorunla kendisine gititğinizde sökmeye üşendiği için sabun ve köpük yöntemi ile deneme yapmakta ve genelde küçük çatlak veya delikleri gözden kaçırmaktadırlar.Aracın altına su damlaması için deliğin çapının büyük olması ve taş gibi bir şey çarparak delinmesi lazımdır.Halbuki eski yıpranmış araçların radyatörleri genelde ya korozyon yüzünden ya da vibrasyon sonucu paslanmış yüzeylerin kalkması sonucu iğne deliğinden küçük kılcal çatlaklar ile olmaktadır. Bir ardaşımızn dediği gibi böyle bir kaçak noktasının çevresi beyaz kireç veya yesilimtrak renkte olması ile anlaşılabilir ancak köpük yöntemi için daha yoğun bir köpük olabilir mesela traş köpükleri ince sürüldüğünde iyi bir kontrol edilcidir.Bu konuda bir delik yakalarsanız büyük bir ihtimalle ikinci ve üçüncü de olacaktır.Çünkü korozyon gibi olaylarda tek nokta yerine bir çok delik olacaktır.Yine büyük bir ihtimalle radyötürün üst taraflarındaiki malzemenin birleşme noktalarında bulunma olasılığı fazladır.Çünkü buharlaşan şu basınçla bu noktalara yüklenerek dışarı kaçar , motor sıcakken test yapıldığında daha kolay delik bulunabilecektir.

    İkici kaçak noktası ise genelde hortumların rakorla birleşim noktalarındaki kelepçenin hemen dibinden olmaktadır.Kelepçenin sıktığı lastik hortum zamanla titreşim ve sallanma ile bu noktaları aşındırmak ve yırtılma olmaktadır.Bunun için de bağlantı kelepçesi gevşetilerek dikaktli bir inceleme ile kesik veya yırtık görülürse ya hortum değiltirilmelidir yada bu kısım kesilerekgeçici çözüm uygulanmaktadır.Unutmayalım ki lastik parçaların ozon dayanımları nedeniyle açık havada en fazla 5 sene ömrü vardır.Bundan sonra lastik veya kauçuk efsafını kaybederek serleşmekte görevini yapsa bile darbeler ve basınç karşısında yırtılmaktadır.Bu yüzden basınçlı oprtamda çalışan tüm lastik veya kauçuk parçaların 5-6 senede bir değiştirilmesini öneririm.

    üçüncü nokta ise motor blogundan yağa karışan veya silindire giden ve eksozdan beyaz duman şeklinde kaçan su buharıdır.Bu konu biraz daha derin ve önem arz etmektedir.İşallah bu kısım çıkmaz size pahalıya patlayacaktır.

    abi aynen rekorun tam takıldığı yerden kaçırıyo yansanayi üst hortum takmışlar oda içindeki rekor bağlantı borusunu tutmuyo
  • quote:

    Orijinalden alıntı: haydia

    quote:

    Orijinalden alıntı: vezir

    eğer radyatörden kaçırıyorsa bulunması için kesin çözüm patlak lastik gibi söküp dışarda suyu boşaltılıp hava basarak stepne gibi bakmaktır.Birçok usta geçinen kişi böyle bir sorunla kendisine gititğinizde sökmeye üşendiği için sabun ve köpük yöntemi ile deneme yapmakta ve genelde küçük çatlak veya delikleri gözden kaçırmaktadırlar.Aracın altına su damlaması için deliğin çapının büyük olması ve taş gibi bir şey çarparak delinmesi lazımdır.Halbuki eski yıpranmış araçların radyatörleri genelde ya korozyon yüzünden ya da vibrasyon sonucu paslanmış yüzeylerin kalkması sonucu iğne deliğinden küçük kılcal çatlaklar ile olmaktadır. Bir ardaşımızn dediği gibi böyle bir kaçak noktasının çevresi beyaz kireç veya yesilimtrak renkte olması ile anlaşılabilir ancak köpük yöntemi için daha yoğun bir köpük olabilir mesela traş köpükleri ince sürüldüğünde iyi bir kontrol edilcidir.Bu konuda bir delik yakalarsanız büyük bir ihtimalle ikinci ve üçüncü de olacaktır.Çünkü korozyon gibi olaylarda tek nokta yerine bir çok delik olacaktır.Yine büyük bir ihtimalle radyötürün üst taraflarındaiki malzemenin birleşme noktalarında bulunma olasılığı fazladır.Çünkü buharlaşan şu basınçla bu noktalara yüklenerek dışarı kaçar , motor sıcakken test yapıldığında daha kolay delik bulunabilecektir.

    İkici kaçak noktası ise genelde hortumların rakorla birleşim noktalarındaki kelepçenin hemen dibinden olmaktadır.Kelepçenin sıktığı lastik hortum zamanla titreşim ve sallanma ile bu noktaları aşındırmak ve yırtılma olmaktadır.Bunun için de bağlantı kelepçesi gevşetilerek dikaktli bir inceleme ile kesik veya yırtık görülürse ya hortum değiltirilmelidir yada bu kısım kesilerekgeçici çözüm uygulanmaktadır.Unutmayalım ki lastik parçaların ozon dayanımları nedeniyle açık havada en fazla 5 sene ömrü vardır.Bundan sonra lastik veya kauçuk efsafını kaybederek serleşmekte görevini yapsa bile darbeler ve basınç karşısında yırtılmaktadır.Bu yüzden basınçlı oprtamda çalışan tüm lastik veya kauçuk parçaların 5-6 senede bir değiştirilmesini öneririm.

    üçüncü nokta ise motor blogundan yağa karışan veya silindire giden ve eksozdan beyaz duman şeklinde kaçan su buharıdır.Bu konu biraz daha derin ve önem arz etmektedir.İşallah bu kısım çıkmaz size pahalıya patlayacaktır.

    abi aynen rekorun tam takıldığı yerden kaçırıyo yansanayi üst hortum takmışlar oda içindeki rekor bağlantı borusunu tutmuyo

    En kolay çözümü olan işlerden biridir.hortumu orijinali değiştirin veya kelepçelerin sıkıldığını abartmayın. Bazen ustanın bir anahtar veya tornavida ile sıktığı turk gücünü anlamak zordur. Öylesine abanirlar ki sağlam parçayı bile bozabilirler.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • tşk ler ilginiz için
  • selam arkadaşlar benimde arabam hararet yapıyor ve su eksiltiyor.bir kaç ustaya götürdüm her biri farklı bir şey dedi ve toplam 750 lira harcadım düzelmedi bir türlü.
    ustaların yaptıklarına gelince su deposunun kapağı değiştirildi.çatlamış hortum vardı o değiştirildi düzelmedi sonra devir daim kontrol edildi sorun yok denildi en son geçen hafta radyatörde kaçak var denildi onu da değiştirdiler.sanırsam üst kapak contası yanmış ama 6 aydır araba bu şekil ve yağa herhangi bi su karışması olmamış.araba yüksek devirdeyken hararet düşüyor devir düşükken hararet artıyor ve gözle görülebilen bi su sızıntısı görülmüyor.
    lütfen acil yardım !!!!!!!!!!!.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: barış-02

    selam arkadaşlar benimde arabam hararet yapıyor ve su eksiltiyor.bir kaç ustaya götürdüm her biri farklı bir şey dedi ve toplam 750 lira harcadım düzelmedi bir türlü.
    ustaların yaptıklarına gelince su deposunun kapağı değiştirildi.çatlamış hortum vardı o değiştirildi düzelmedi sonra devir daim kontrol edildi sorun yok denildi en son geçen hafta radyatörde kaçak var denildi onu da değiştirdiler.sanırsam üst kapak contası yanmış ama 6 aydır araba bu şekil ve yağa herhangi bi su karışması olmamış.araba yüksek devirdeyken hararet düşüyor devir düşükken hararet artıyor ve gözle görülebilen bi su sızıntısı görülmüyor.
    lütfen acil yardım !!!!!!!!!!!.

    Motor ısındıktan sonra arkadan beyaz duman çıkıyorsa kapak contasıdır. Conta yandığında her zaman suya yağ karışmaz. Hatta antifriz varsa egzozdan adamın içini yakan keskin ve iğrenç bir koku da gelecektir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: barış-02

    selam arkadaşlar benimde arabam hararet yapıyor ve su eksiltiyor.bir kaç ustaya götürdüm her biri farklı bir şey dedi ve toplam 750 lira harcadım düzelmedi bir türlü.
    ustaların yaptıklarına gelince su deposunun kapağı değiştirildi.çatlamış hortum vardı o değiştirildi düzelmedi sonra devir daim kontrol edildi sorun yok denildi en son geçen hafta radyatörde kaçak var denildi onu da değiştirdiler.sanırsam üst kapak contası yanmış ama 6 aydır araba bu şekil ve yağa herhangi bi su karışması olmamış.araba yüksek devirdeyken hararet düşüyor devir düşükken hararet artıyor ve gözle görülebilen bi su sızıntısı görülmüyor.
    lütfen acil yardım !!!!!!!!!!!.

    üst kapak çatlak veya conta yanmıştır
  • Merhaba Arkadaşlar bende de 98 model daweoo nubira var.Hararet sorunu,fanların hızlı devirde dönmemesi ve su eksiltemesi sebebiyle oto elektrikçiye gittim.Fan sisteminde sorun yok olması gerektiği gibi dediler.Sonra oto tamirciye gidip devir daim kontrol ettirdim sorun yok dediler.araca kullanmaya başladıktan 10 dk sonra kapaktan su kaçırıyor deyince araç geç ısınsın diye termostatı kesmişler budefada tüpe geç geçiyor.Daha sonra başka bir oto elektrikçiye gittim onlarda elektrik tesisatını komple elden geçirdiler falan.Araç bir kaç gün düzeldi ama sonra tekrar aynı sorunlar başladı.Tamirciler teşhis koyamadılar ama benim teşhisim fanların ikinci kademeye geçip hızlanmaması.Su deposunun kapagının yanında sürekli yeşil antfiriz lekeleri görüyorum ve sürekli eksiliyor kapaktan su kaçırıyor.Motor yağım eskidi siyahımsı ayrıca araç ilk çalıştığında eksozdan hafif su atıyor.Boşuna para harcamaktan usandım.Aynı sorunu yaşayanların tecrübelerinden yararlanmak istiyorum.Fan müşürünü değiştirsem bütün sorun aşılır mı acaba??*
  • Soğutma suyunu kapaktan taşırıyor galiba. Benim hiç başıma gelmedi. Motor ısındığında egzozdan iğrenç kokulu beyaz duman çıkıyor mu? Normalde renksiz çıkar.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.