Şimdi Ara

Gigabyte'dan Çift grafik yongalı hız rekortmeni ekran kartı 3D1

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
2.043
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Kaliteli ürünleri ile dünyadaki lider üreticiler arasında olan Gigabyte, ekran kartı pazarında ismini Ati Radeon yongası taşıyan Maya grafik kartları ailesi ile duyurmuş ve ürettiği kaliteli ve direk üretici tarafından overclocklu ürünlerle kullanıcıların hafızasında iyi bir yer edinmişti. Ati tarafından üretilen grafik yongaları ile uzun süre yoluna devam eden firma geçtiğimiz günlerde belkide şu ana kadar üretilmiş en ilgi çekici grafik kartını tanıttı.

    nVidia yonga seti kullanan ve SLI teknolojisiniden yararlanan 3D1'i diğerlerinden ayıran özellik, kartın SLI çalışan 2 adet 6600GT grafik yongasını tek PCB de birleştirmiş olması yani bir (1) PCI Express slotunu kullanarak artık SLI kullanarak yapılan iki(2) adet nVidia 6600GT grafik yongası kullanan ekran kartının performansından yararlanmak mümkün. Gigabyte'ın tek PCB de çift grafik yongası teknolojisi sayesinde, SLI yapmak için pahalı bir anakart almak yerine, anakarttan yapacağınız tasarruf ile kaliteli bir grafik kartı sahibi oluyorsunuz.

    3D1, iki (2) adet nVidia 6600GT grafik yongasına, 256 MB (2x128) DDRIII hafızaya ve 256 bit (2x128) hafıza veriyoluna sahip bir kart. Oldukça ilgi çekici olan üründe Gigabyte'ın Advenced dual fan cooling adını verdiği, iyi düşünülmüş çift fanlı soğutma sistemi ile hem sessiz hemde etkili bir çözüm ortaya konmuş.

    Ati'nin şimdiye kadar ürettiği en hızlı ekran kartı olan Ati RadeonX 850XT P'nin 3D Mark 2003 test sonucuna göz dikmiş olan çift nVidia 6600 GT işlemcili ekran kartı için firma tarafından yayınlanan test sonuçları aşağıda tablo halinde görülebilir.

    Test işlemi, AMD Athlone 64 3000+ işlemcili, Gigabyte GA-K8NXP-SLI anakartlı, 512 DDR400 rame sahip, SATA 7200 sabit diski bulunan bir makinada Windows XP işletim sistemi üstünde nVidia'nın 70.80 versiyonlu sürücüleri ve Ati'nin 8.082 versiyonlu sürücüleri kullanılarak yapılmış.

    3D1 şu anki en hızlı kart olan Ati RadeonX 850XT Platinum'a tam 1022 puan, nVidia'nın en hızlı kartı 6800 Ultraya 1613 puan, SLI modda çalıştırılan DUAL 6600GT ekran kartı çiftinede 753 puan fark atmış. Bu oldukça etkileyici ve özellikle kartın normal olarak SLI çalıştırılan ekran kartı çiftinden daha hızlı çalışması başlı başına bir başarı aslında. Kartın sahip olduğu grafik yongaları 500 MHZ hızında çalışmakta, ramlerinin hızı ise 600 MHZ (efektif olarak 1200 MHZ)

    Gigabyte V-TUNER desteği sayesinde kartın çift yongasına aynı anda overclock yapmak mümkün oluyor ve kart gittikçe yayılmakta olan ve geleceğin görüntü teknoloji olarak kabul edilen HDTV yede destek vermekte. Oldukça yenilikçi bir ürün olan 3D1 çift grafik yongalı ekran kartı hem SLI destekli anakartların getirdiği ek masraflarından hemde kasalardaki iki (2) ekran kartının oluşturacağı kalabalığı ve soğutma sorununu ortadan kaldırıyor. Gigabyte 3D1 üstünde diğer bir ekran kartı ile bağlantısını sağlayacak olan SLI soketi bulunmamakta. SLI teknolojisinde hep iki(2) ekran kartı düşünüldüğünden grafik performansımızı dörde (4) de katlamanın bir yolu şu an için yok ne yazıkki.

    Şimdi bu kartı son kullanıcı neden niçin tercih eder gibi sorular takılabilir aklınıza? Aslında ürün piyasada bulunan en hızlı ekran kartı olma özelliğini taşıyor ama SLI ile yapılacak bir 6800GT yada 6800Ultra nın performansını yakalayamayacağı kesin. Fakat SLI destekli pahalı bir anakartı olmayanlar için oldukça güzel bir çözüm. Çıkış fiyatı ise 6800 Ultradan düşük olursa herhalde piyasada en çok aranan ve en çok satılan kart olur. Firma henüz çok yeni bir ürün olan 3D1 için bir çıkış tarihi ve fiyat belirtmemiş durumda. Fiyatının hangi seviyelerde olacağını görmek için beklememiz gerekecek.


    Sayfanın Linki : http://www.gigabyte.com.tw








  • ürün gerçekten güzel.ah birde fiyatı 300 ün altında olursa kapış kapış gider.
  • 300'ün altı mı?

    500 dolardan bahsediliyor...
  • 1 SENE BEKLEYİN OLUR 300UN ALTI
  • ben çift işlemcileri pek sevemedim oldum olası ama perf. olarak fana değil hani birde x8XX lerden birşeyler bekliyorum ATi yeniden MAXX serisini çıkarırsa manyak olur bence şöyle x800XL maxx çok güzel olurdu ama biz gene bekleriz fiyatları düşsün diye ama sonrada TR bulunmaz oluyorlar
  • walla 300 de olsa veremem , ne bu yaw , makinamı satsam okadar etmicek
  • çok para.
  • Gigabyte tan da bu beklenir zaten abi her zaman demisimdir Gigabyte sa gözün arkada kalmaz
  • ya bu ekran kartını alıcan yada orta halli bi pc toplayacan aynı paraya.Sizce hangisi mantıklı.Ben karasız kaldım...
  • Ya illaki en iyisini en pahalısını almaya ne gerek varki suan orta sınıf bi ekran kartı neredeyse tüm oyunları full oynatıyor
  • bu kartı sli bağlatınca ne oluyor diye sorayım bende?
  • SLI bağlanmıyor bu karta. Ancak bir yolu var, şu VIA hem ATI hem NVIDIA için bir tür SLI chipseti geliştiriyordu, belki bu karttan yan yana konulabilir iki tane.
  • Fiyatı da 500-600$ arası olması bekleniyor.
  • ATİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİ
  • Bu gerçekten iyi bir kart olacak, en pahalı tek VPU'lu çözümlerden ucuz ve onlardan hızlı, bu ürüne nedense yeteri ilgi gösterilmemiş forumda! Şöyle yeni bir model çıksa 50 tane yorum koyardı millet..
  • slı yi bicok kisi performans icin dusunuyor ama slı bence pratikte kullanım acısında ekran kartını upgrade zamanı geldiginde eskisini atıp yerine yenisini almak yerine aynısından birtane daha alıp performansı arttırmak...yoksa bu işin sonu yok..

    ozaman cift gpu lu 2 tane 6800 ultrayla slı yapıp birde bunlara oc falan yapalım....nolacakk.

    rahat 3dmark03 den 20000 alır 2005 dende 12000 i zorlar...param olsa yaparım ama dedigim gibi slı performans yetersiz olunca ullanılacak upgrade yontemi...,


    ha birde yukarda 300$ olursa diyen arkadas var....bulursan soyle benim 6800 satıp yerine bundan alayım...resmen katlıyor benim kartı yahuu..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cem -- 24 Aralık 2004, 22:53:27 >
  • yaw abi biz daha 1 ini alamıyoz adamlar ikili yapmış yaww
  • alamıyorsunuz cunku daha piysada yokk heeeee
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ENGEREK

    ATİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİ

    bu konunun atiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii yle ne alakası war anlamıyorum. her yere bi atiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii diye giren oluyor.
    ne atisi kardeşim. ati öldü ruhuna fatiha



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LINEBACKER -- 24 Aralık 2004, 23:45:22 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Ty®

    slı yi bicok kisi performans icin dusunuyor ama slı bence pratikte kullanım acısında ekran kartını upgrade zamanı geldiginde eskisini atıp yerine yenisini almak yerine aynısından birtane daha alıp performansı arttırmak...yoksa bu işin sonu yok..

    ozaman cift gpu lu 2 tane 6800 ultrayla slı yapıp birde bunlara oc falan yapalım....nolacakk.

    rahat 3dmark03 den 20000 alır 2005 dende 12000 i zorlar...param olsa yaparım ama dedigim gibi slı performans yetersiz olunca ullanılacak upgrade yontemi...,


    ha birde yukarda 300$ olursa diyen arkadas var....bulursan soyle benim 6800 satıp yerine bundan alayım...resmen katlıyor benim kartı yahuu..

    senin bu sli mantığın oldukça yanlış.şimdi bir tane 6600gt alsan ve sonra aradan 1 sene geçse fiyatı düşse bir tane daha alıp hızını artıracağını ve bu yaptığınıda karlı bir iş yapmış olarak mütalaa edeceksin.halbuki birinci olarak anakartı alırken fazladan belki 50$ vereceksin ,
    ikincisi sen o karttan bir tane alacağın zaman bu kartın sli li hali anca yeterli hız verebilecek ve ayrıca teknoloji farkı olacak.ve çok kısa bir süre sonra o sli li sistemin tam bir çöplük olacak.ve yaklaşık 600$ ın (anakart farkını hesaba aldım yoksa +180 daha paran gidecek)gidecek.ve o zaman (anakart yüksetmesinin olmadığını varsayıyorum)yeni bir ekran kartına daha ortalama 250 dolar bayılacaksın.
    şimdi birde şöyle hesap yapalım.normal nforce4 anakart alsan(sli siz) ;
    bir tanede 6600gt alsan 300$ daha az para vereceksin.bu 300 dolar cebinde kalsın.aradan 1 sene geçti ekran kartı kasıyor diyelim.eski 6600gt ni 100$ sattın diyelim.cebinde 400$ var ,sen o parayla o dönemin
    orta sınıf güzel bir kartını 300$ a aldın diyelim.hala 100$ kardasın ve elinde 6 ay değilde 1 sene gidecek bir kart olacak ,ayrıca bu 1 sene boyuncada yeni teknolojilerin nimetlerinde faydalanacaksın.
    yani 100$ kar ve 6 ay daha fazla kullanımdan sonra yeni kartını çok daha makul fiyattan elden çıkaracaksın(çift sli ye nazaran) ve birde burada kar edeceksin.
    sanırım olayı anladın.
    peki sli nin hiç mi mantığı işe yaradığı yer yok dersen ?
    var derim.şu an sli alan birisi eğer çift 6800ultra takarsa harika olur tam verimle kullanır elinden çıkarırken bile iyi paraya verebilir.

    gelelim 300 dolar muhabbetine ;
    benim dediğim bir temenni den öte değil.
    ve şunuda söyleyeyim bu ürün çıkana kadar sli biraz daha uygulanabilirdi ,fakat artık sli nin yukarıdaki dediğim çift ultra takma haricinde (o bile tartışılır oldu ya neyse) hiç bir artısı kalmamıştır.yani ölü doğan bir teknolojiyi gömmeyi başarmıştır.gigabyte ı tebrik ediyorum.

    ayrıca burada AMR ye gün doğmuştur .sli nin genel mantıksızlığının üzerine birde AMR de böyle bir ürünü çift kullanma ihtimali okları AMR ye çevirmiştir.
    biraz uzun oldu gibi ama




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.