Şimdi Ara

LPG' yi Ruhsata işletme (AYRINTILI AÇIKLAMA) Güncel 2012 (40. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.028
Cevap
12
Favori
521.020
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3839404142
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SeRHaS

    quote:

    Orijinalden alıntı: dejaay

    quote:

    Orijinalden alıntı: SeRHaS

    Arkadaşlar GÜnaydın;

    Son zamanlarda Ankara'da aracına LPG işleten var mı? İşlem adımlarını anlatabilir mi? Yeniden düzenlenen şeyler olmuş diye duydum. Sızdırmazlık raporu gibi... Ayrıca eylülde aracımın muayenesi var. Ben o zamana kadar bekleyip işlettiğimde her hangi bir ceza kesiyorlar mı? Senin 1 ayın vardı geç geldin diye. Ayrıca araç sahibinin bütün bu işlemleri yapması lazım heralde değil mi? ( babamın üzerine olduğu için bir de noterden vekalet falan mı vermesi gerekiyor?). Teşekkürler şimdiden...

    1. sayfaya işletme prosedürünün en güncel halini ekledik.
    Geç kalmada ceza yersiniz.
    Benim aracımın da ruhsat sahibi babam. Bütün işletme muayene işlemlerini ben yaptırırım. Şu ana kadar da bir sorun çıkmadı.

    Teşekkürler dejaay;

    Emniyette ruhsat işlemlerne falanda araç sahibi gerekmiyor yani değil mi? Çünkü ona göre izin alıp 1 günde bitirmem lazım işlerin hepsini. Teşekkürler şimdiden

    Bu arada ilk sayfada hala sızdırmazlık raporunun alındığı yönünde bilgilendirme var. Fakat son günlerde gerek olmadığı muayene sırasında onunda halledildiğini söylüyorlar...Ayrıca ceza miktarı ne kadar acaba? Eylülde zaten muayeneye gitmem gerekecek ikisini bir arada yapsam ne olur ki?

    Emniyette imza için babamı çağırmıştık yanlış hatırlamıyorsam. Ruhsat sahibi o olduğu için. Emniyette isterler ama muayenede istemezler. Şu haliyle siz vekalet alsanız iyi olur.

    Yeni çıkan yönetmelikle sızdırmazlık artık muayenede zorunlu değil diye biliyorum.

    İkisini bir arada da yapabilirsiniz. Ceza miktarı belli bir süreye katar sabit ama ne kadar olduğunu bilmiyorum.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: taner505

    arkadaşlar 7 ay önce Ankara da lpg taktırdım ve muaynesi var diye işletmedim. şu an başka bir ildeyim ve muayne tarihim yaklaştı. Şimdi önemli bir sorum olacak lpgyi taktırdıgım yerden proje ve fatura evrakları babam alıp bana bulundugum ile gönderse işletebilirmiyim. yani tüpü Ankarada taktırdım Elazığda fatura ve proje ile beraber işletebiliyormuyum? ayrıca arabanın plakası da Tokat plaka bu sorun olabilr mi? yani tüp Ankarada takıldı ben Elazığda işletmek istiyorum plakam da Tokat plaka. Ayrıca baya karmaşık oldu ama araç da arkadaşın üzerine noter satışı yapıp ruhsatı almayacağım o evraklarla işlerimi bitirdikten sonra emniyetten yeni ruhsat çıkacak buna para ödemeyeceğim yeni satış oldugu için değil mi.? Maksat tüpü de işli bir şekilde 1 seferde halletmek.
    Bu sorularımı cevaplayacak arkadaşlar olursa minnettar kalırım. Saygılar

    Anladığım kadarı ile LPG işletme,muayene,noter satışını bir arada halletmek istiyorsunuz.

    Elinizdeki proje ve faturalarla,MMO ya gidip sızdırmazlık raporu almanız lazım ilk önce,çünkü önceki aldığınız raporun süresi doldu.MMO eğer yeni kanun vs çıkmadı ise mevcut projeyi kabul edip sızdırmazlık raporu veriyor.İlk gideceğiniz yer orası olduğu için,telefon açıp bir sorun ilk olarak.Varsa değişen birşey söylerler size.

    Muayene istasyonu için evrakların tam olması,aracında da evraklarla uyumlu olması yeterli.Eksiğiniz yoksa sorun yaşamazsınız.

    Emniyete,projeyi kabul ediyor ama eskiden zamanında işletmeyenlere ceza kesiyorlardı.Şu anda ceza kesiyorlar mı bilmiyorum.Fakat telefon açabilirsiniz yine oraya da,kesin bilgi için.

    En dikkat etmeniz gereken nokta ise;eğer değişmedi ise ki değişmedi diye biliyorum noter satışı ikametgah adresinin baz alınarak yapılıyor,bunun anlamı ikametgahınız neresi ise aracınızın dosyasını size en yakın emniyet müdürlüğünde açtıracaksınız,aracınızın plakası da o ilin ki olacak.Eğer ikametgahınız Ankara ise Ankarada yaptırmanız lazım evrak işlemlerini(Sızdırmazlık,muayene vs işlemlerini farklı ilde yaptırabilirsiniz ama evrakları ikamet ettiğiniz ildeki emniyete vereceksiniz).Elbette araç sahibi veya onun noterden vekalet verdiği kişi takip edecek bunları.Yani aracın sahibi,ikametgah durumunu iyi ayarlayın.




  • selam dostlar ben aracıma henüz lpg taktırdım ama forumlarda muhtelif rivayetler var ruhsata işletme konusunda şimdi ben şu an itibariyle sızdırmazlık raporu alacak mıyım ek 1 dolduracak mıyım?
  • Sızdırmazlık ve ek-1 LPG'yi ruhsata işletmek için gerekli.Alacaksınız yani.
  • Arkadaşlar Lpg sistemini söktürüp yeni sistem taktırdığımızda tekrar işletme işlemi yaptırmamıza gerek varmı?

    Tadilat projesi çizilmesi gerekiyor denildi ama tam olarak bilgim yok ne yapmamız lazım.
  • Selam;

    İlk sayfada muayene için Ostim Vergi dairesine gitmek gerektiği söyleniyor. Borcunun olup olmadığına artık muayene yapılacak yerden bakamıyorlar mı? Geçen söylemiştim gerçi varsa eğer bu son dönemlerde aracının muyenesini yaptıran ve LPG yi ruhsata işleyen bir arkadaş lütfen paylaşabilir mi? Özellikle Ankara olursa çok sevinirim. Hem bu şehrin yabancısıyım hem de bu işlerin :) 1 günde halledebilmenin yolları neler acaba?
  • Arkadaşlar aranızda 1 ay geçtikten sonra işletmeye götüren var mı? Ceza yediniz mi?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: suferi78

    Arkadaşlar Lpg sistemini söktürüp yeni sistem taktırdığımızda tekrar işletme işlemi yaptırmamıza gerek varmı?

    Tadilat projesi çizilmesi gerekiyor denildi ama tam olarak bilgim yok ne yapmamız lazım.

    Evet yeniden işletme yapılmalı. Projeyi de takan firmanın yapması gerekir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SeRHaS

    Selam;

    İlk sayfada muayene için Ostim Vergi dairesine gitmek gerektiği söyleniyor. Borcunun olup olmadığına artık muayene yapılacak yerden bakamıyorlar mı? Geçen söylemiştim gerçi varsa eğer bu son dönemlerde aracının muyenesini yaptıran ve LPG yi ruhsata işleyen bir arkadaş lütfen paylaşabilir mi? Özellikle Ankara olursa çok sevinirim. Hem bu şehrin yabancısıyım hem de bu işlerin :) 1 günde halledebilmenin yolları neler acaba?

    Başka arkadaşlar da cevap verecektir ama ben bildiğim kadarını belirteyim.

    Borcu olup olmadığına muayene istasyonlarında bakıyorlar. İsterseniz siz kendiniz internet vergi dairesinden dehttps://intvd.gib.gov.tr/internetvd/index.jsp bakabilirsiniz. Olmazsa muayene istasyonunuza bu hizmetin verilip verilmediği ile ilgili telefon açabilirsiniz. (http://www.tuvturk.com.tr/istasyonlar.aspx?id=istasyonlar/tuvturk-ankara-arac-muayene-istasyonlari.aspx)

    1 günde halledebilmenin yolları: Öncelikle LPGnizi nizami şekilde montajını yaptırınız. 1.sayfayı okuyun. Evrakları tamamlayın. Tüv istasyonunuzdan randevunuzu alın.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: SeRHaS

    Arkadaşlar aranızda 1 ay geçtikten sonra işletmeye götüren var mı? Ceza yediniz mi?

    İşletmeye götüren oldu ama cezası çok değil diye biliyorum.
  • Çok teşekkür ederim kıymetli bilgileriniz için. Şu işten kurtulduktan sonra yeni araştıran arkadaşlara yol göstermesi amacıyla ayrıntılı bir şekilde anlatacam. Eğer varsa ceza yemiş biri ne kadar ödediğini söylerse çok sevinirim. Teşekkürler...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SeRHaS

    Çok teşekkür ederim kıymetli bilgileriniz için. Şu işten kurtulduktan sonra yeni araştıran arkadaşlara yol göstermesi amacıyla ayrıntılı bir şekilde anlatacam. Eğer varsa ceza yemiş biri ne kadar ödediğini söylerse çok sevinirim. Teşekkürler...

    VALLA anlatırsan güncel halini öğrenir bizde zorluk çekmeyiz. TEşekkürler
  • bilgiler için teşekkürler
  • Arkadaşlar,

    Arabama yeni LPG takdırdım, yakında gerekli işlemlere başlayacağım.Benim arabanın 1 haziranda kredi borcu bitiyor.Ondan sonra hem LPG yi yeni ruhsata işletsem hem de bankanın rehinini kaldırtsam olur mu?Bir de bazı arkadaşlar Ek-1 belgesini 3 nüsha isteniyor demiş bunun doğrusu nedir.EK-1 i kendi aracımızın sigortacısı doldurur mu?

    Teşekkürler..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tonguc6 -- 15 Mayıs 2012; 20:41:59 >
  • Kaç yıl içinde ruhsata işletmek gerekiyor??
  • Selamlar arkadaşlar.
    2011 aralıkta aracım muayeneden geçti. ayrıca gaz sızdırmazlık raporu vs herşeyi tamdı. lpg ruhsata işli.


    Şimdi ben üzerinde işli olan düz lpg sistemi memmun olmadığımdan kaldırıp yeni komple sıfır lovato sıralı sistem taktırdım.
    Şimdi yasa felan değişti kafam karıştı.

    Arkadaşlar şimdi nasıl bir yol izlemem lazım öncelikle?
    fatura, proje, garanti belgesi ile birlikte ne yapmam lazım?

    önce sızdırmazlık raporumu almalıyım? lpg ruhsata işli ancak dediğim gibi önceki sistemi kaldırdık. sonra tekrar muayeneyemi gitmeliyim?
    yoksa aralık 2013 e kadar beklemelimiyim anlamadım?

    Yardımcı olursanız çok sevinirim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Onurcan91

    Kaç yıl içinde ruhsata işletmek gerekiyor??

    Yıl değil. Bildiğim kadarıyla 30 iş günü içinde işletmek gerkiyor..
    Ekleme: Buyrun bu da açıklaması
    2918 SAYILI KARAYOLLARI TRAFİK KANUNU ADRES DEĞİŞTİRME VE ARAÇ ÜZERİNDEKİ DEĞİŞİKLİKLERİ BİLDİRME;MADDE 32- Araçların üzerinde yönetmelikle belirtilen şekillerde yapılacak her türlü değişikliğin ve adres değişikliklerinin işleten tarafından 30 gün içinde tescili yapan kuruluşa bildirilmesi zorunludur.Üzerinde teknik değişiklik yapılan araçlar, değişikliğin şartlara uygun olarak yapıldığı belgelenip bu durum ilgili tescil bürosunda tescil edilinceye ve trafik belgesine işleten tarafından yazdırılıncaya kadar trafikten men edilir.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: esginmurat

    Selamlar arkadaşlar.
    2011 aralıkta aracım muayeneden geçti. ayrıca gaz sızdırmazlık raporu vs herşeyi tamdı. lpg ruhsata işli.


    Şimdi ben üzerinde işli olan düz lpg sistemi memmun olmadığımdan kaldırıp yeni komple sıfır lovato sıralı sistem taktırdım.
    Şimdi yasa felan değişti kafam karıştı.

    Arkadaşlar şimdi nasıl bir yol izlemem lazım öncelikle?
    fatura, proje, garanti belgesi ile birlikte ne yapmam lazım?

    önce sızdırmazlık raporumu almalıyım? lpg ruhsata işli ancak dediğim gibi önceki sistemi kaldırdık. sonra tekrar muayeneyemi gitmeliyim?
    yoksa aralık 2013 e kadar beklemelimiyim anlamadım?

    Yardımcı olursanız çok sevinirim.

    Yeni bir sistem montajı demek, "her işlemin yeniden en baştan yapılması demektir"

    Ben olsam 2013'e kadar beklerdim.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kıdemli Yarbay

    quote:

    Orijinalden alıntı: Onurcan91

    Kaç yıl içinde ruhsata işletmek gerekiyor??

    Yıl değil. Bildiğim kadarıyla 30 iş günü içinde işletmek gerkiyor..
    Ekleme: Buyrun bu da açıklaması
    2918 SAYILI KARAYOLLARI TRAFİK KANUNU ADRES DEĞİŞTİRME VE ARAÇ ÜZERİNDEKİ DEĞİŞİKLİKLERİ BİLDİRME;MADDE 32- Araçların üzerinde yönetmelikle belirtilen şekillerde yapılacak her türlü değişikliğin ve adres değişikliklerinin işleten tarafından 30 gün içinde tescili yapan kuruluşa bildirilmesi zorunludur.Üzerinde teknik değişiklik yapılan araçlar, değişikliğin şartlara uygun olarak yapıldığı belgelenip bu durum ilgili tescil bürosunda tescil edilinceye ve trafik belgesine işleten tarafından yazdırılıncaya kadar trafikten men edilir.

    yalnız bn taktıralı 4 ay olmak üzere bunun bir cezası varmı??




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Onurcan91

    quote:

    Orijinalden alıntı: Kıdemli Yarbay

    quote:

    Orijinalden alıntı: Onurcan91

    Kaç yıl içinde ruhsata işletmek gerekiyor??

    Yıl değil. Bildiğim kadarıyla 30 iş günü içinde işletmek gerkiyor..
    Ekleme: Buyrun bu da açıklaması
    2918 SAYILI KARAYOLLARI TRAFİK KANUNU ADRES DEĞİŞTİRME VE ARAÇ ÜZERİNDEKİ DEĞİŞİKLİKLERİ BİLDİRME;MADDE 32- Araçların üzerinde yönetmelikle belirtilen şekillerde yapılacak her türlü değişikliğin ve adres değişikliklerinin işleten tarafından 30 gün içinde tescili yapan kuruluşa bildirilmesi zorunludur.Üzerinde teknik değişiklik yapılan araçlar, değişikliğin şartlara uygun olarak yapıldığı belgelenip bu durum ilgili tescil bürosunda tescil edilinceye ve trafik belgesine işleten tarafından yazdırılıncaya kadar trafikten men edilir.

    yalnız bn taktıralı 4 ay olmak üzere bunun bir cezası varmı??

    Trafiğe yakalanırsanız cezası var ama muayenede montaj tarihine dikkat ediliyor mu bilmiyorum..




  • 
Sayfa: önceki 3839404142
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.