Şimdi Ara

...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.404
Cevap
11
Favori
213.947
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • NOKİAN LASTİK


    ARAÇ KURU YOLDA BILE DURMUYO PİRELLİ BİLE DAHA İYİYDİ



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi prvn90 -- 22 Temmuz 2014; 13:29:27 >



  • forum kullanıcılarından alisaglam a ulaşırsanız bu konuda size ayrıntılı bilgi verecektir..

    http://www.saglamotomotiv.com/
  • nokian markası, bildiğimiz nokia telefonlarının bir yan markasıdır. üretimi kendilerinin yaptığını sanmıyorum büyük ihtimalle avrupalı üreticilerden birisine fason üretim yaptırıyor olabilirler ama bu nokian markasının kalitesiz olduğu anlamına gelmiyor tabii... sonuçta işin sonunda kalite kontrol yapan ve üzerine markasını basıp garantiyi veren firma nokia gibi bir kuruluş. belli kalite kriterlerinin altına düşmeleri mümkün değil ki, kendim kullanmamakla birlikte kullananların genelde şikayet ettiğini duymadım, görmedim, okumadım...
  • Bir muhabbet sırasında uzun yıllardır rot-balans işiyle uğraşan bi abi çok met etti bu lastikleri. Bunun dışında herhangi bi kendi görüşüm yok.
  • en önemli özelliği tüm yapılan testlerde en sessiz lastik seçilmesidir. (Auto Bild, Auto Show, Oto Haber, Onno Usta...) özellikle japon otomobillerinde meydana gelen lastik ve asfalt sesi için en uygun çözümdür. gayette kaliteli bir lastiktir. özellikle NRHİ modelini tavsiye ederim.
  • en sessiz lastik seçilmiş testlerde diyolar. Benim lastik eskisin, nokian alıcam sırf bu yüzden
  • quote:

    Orjinalden alıntı: aya

    nokian markası, bildiğimiz nokia telefonlarının bir yan markasıdır. üretimi kendilerinin yaptığını sanmıyorum büyük ihtimalle avrupalı üreticilerden birisine fason üretim yaptırıyor olabilirler ama bu nokian markasının kalitesiz olduğu anlamına gelmiyor tabii... sonuçta işin sonunda kalite kontrol yapan ve üzerine markasını basıp garantiyi veren firma nokia gibi bir kuruluş. belli kalite kriterlerinin altına düşmeleri mümkün değil ki, kendim kullanmamakla birlikte kullananların genelde şikayet ettiğini duymadım, görmedim, okumadım...


    Öncelikle

    NOKIAN, Nokia Telefonlarının yan markası değil, kurucusudur.

    Nokian'ın Finlandiya-Nokia Fabrikası, Rusya-St.Petersburg Fabrikası ve Slovenya Fabrikası olmak üzere kendisine ait 3 ana teknolojik üretim tesislerinde üretim yapmaktadır.

    Kış Lastikleri konusunda dünyada tek doğal ortam en uzun test pistlerine sahip kuruluşdur. Birçok bilindik lastik üreticisi, ürettikleri kış lastiklerinin testini Nokian'a yaptırır. Hatta biraz daha ileri gidelim. Bridgestone'un İskandinav ve Rusya pazarına verdiği lastiklerin üretimini Nokian yapar.

    NOKIAN, Japon Sumitomo grubuna bağlı sumitomo lastiklerinin % 43, Bridgestone Co. Japan % 21 resmi ortağıdır.

    Dünyada Porshe ve Masserati ye UHP (Ultra Yüksek Performans) sınıfında OEM lastik tedarik edebilen ender firmalardan biridir.

    AB ye üye tüm ülkelerdeki lastik üreticilerine AB parlementosu kararı ile bir tebligat yapıldı geçen sene; 2010 yılına kadar Lastik üretiminde kullanılan yoğun kansorejen içerikli Yüksek Aromatik Yağların, lastik üretimlerinde min. seviye ye indirilmesi ve tamamen kaldırılması hususu ile ilgili.

    Bunun ne manaya geldiğini şöyle anlatmaya çalışayım. Bir bina yapıyorsunuz 5 tane kolonu var ortadaki kolon en önemli taşıyıcı kolon, siz bu kolonu kaldırıyorsunuz ama bina ayakta kalmaya devam ediyo.

    Nokian 2001 yılından beri ürettiği lastiklerde bu yüksek Aromatik kansorejen içerikli yağları AB normlarının da altında kullanarak üretim yapıyor. Böyle bir ARGE nin kaça mal olacağını bu maliyetin lastik fiyatlarına etkisini biraz tasavvur etmeye çalışın. Bu teknoloji şu anda sadece NOKIAN da var.

    Sevgili arkadaşlar, uzun lafın kısası Lastik te NOKIAN ın teknolojisini ve arkasındaki 100 yılı aşkın tecrübe brikimini sakın yabana atmayın.

    Şu anki lastik teknolojisi TIP teknolojisinin önünde ise bunun en büyük sebeplerinden biridir NOKIAN.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alisaglam -- 2 Ağustos 2007; 23:30:32 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: desevigne

    en önemli özelliği tüm yapılan testlerde en sessiz lastik seçilmesidir. (Auto Bild, Auto Show, Oto Haber, Onno Usta...) özellikle japon otomobillerinde meydana gelen lastik ve asfalt sesi için en uygun çözümdür. gayette kaliteli bir lastiktir. özellikle NRHİ modelini tavsiye ederim.


    Sessizlik konusunda Nokian ın patentli teknolojisi nin teorik ve pratik sonuç değerlerine yaklaşabilen marka ve model yoktur.

    NRHi-NRVi sessizliğin başladığı model, yeni model Nokian H-V da da sessizlik geliştirilmiş şekilde devam ediyor.




  • nokian lastiklerinin 205 55 16 çivili kış lastiğini 5 sene kullandım. kelimenin tam anlamıyla "tık" demedi. en zorlu kış şartlarında bile beni yolda bırakmadı.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: resmonse

    nokian lastiklerinin 205 55 16 çivili kış lastiğini 5 sene kullandım. kelimenin tam anlamıyla "tık" demedi. en zorlu kış şartlarında bile beni yolda bırakmadı.



    hocam malum 3 ay sonra kış gelecek, kar lastiği almayı düşünüyorum. Sıradan kar lastiklerinde çivi falan yok. Havası az olduğu için yola tutunuyo falan diye duymuştum. Acaba çivili lastik nasıldır, arada ciddi bir performans farkı var mı çivisiz kış lastiği ile.
    Bi de polis bişi der mi asfalta zararlı falan diye?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: niko_jr


    quote:

    Orjinalden alıntı: resmonse

    nokian lastiklerinin 205 55 16 çivili kış lastiğini 5 sene kullandım. kelimenin tam anlamıyla "tık" demedi. en zorlu kış şartlarında bile beni yolda bırakmadı.



    hocam malum 3 ay sonra kış gelecek, kar lastiği almayı düşünüyorum. Sıradan kar lastiklerinde çivi falan yok. Havası az olduğu için yola tutunuyo falan diye duymuştum. Acaba çivili lastik nasıldır, arada ciddi bir performans farkı var mı çivisiz kış lastiği ile.
    Bi de polis bişi der mi asfalta zararlı falan diye?


    yok merak etme polis hiiiiiç bir şey demez. bazı avrupa ülkelerinde çivili lastik yasak diye duymuştum. ama türkiye' de sorun yok. hem asfalta nasıl zarar verebilir ki? türkiye'de doğru dürüst asfalt mı var ki zarar versin?

    son yıllarda çivili lastik pek satılmıyor. artık vakumlu lastikler var. çivili lastikler karsız, buzsuz zeminde çok ses yapıyor. aslında işin açıkcası ben geçen kış çiviliyi bırakıp vakumlu sastik aldım (nexen). çiviliye göre yol tutuşu daha az. lastik havasına gelince, yaz lastiğine bastığınız havanın aynısını basacaksınız. o konuda başka söze gerek yok. kış lastiklerinin havasının az ya da çok olması diye bir şey söz konusu değil.

    amaaa mesela erzurum gibi bir yerde oturuyorsanız çivili lastik alın derim...

    bu sıcak yaz günlerinde, kış muhabbeti içimi serinletti



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi resmonse -- 2 Ağustos 2007; 23:56:10 >




  • Alfa 156'ımda Nokian kullanıyorum. Aldığımda üzerinde olan lastiklerdi ve arabanın abuk subuk bir tepki verdiği olmadı. Fren yapınca veya yüksek süratlerde şikayetim yok. Ama arabamı farklı marka lastikle kullanmadığım için karşılaştırma yapmam doğru olmaz. Şunu söyleyebilirim ama, lastik yenilerken tekrar aynı markayı takarım çünkü memnunum.
  • nokian konya satıcılarının adreslerini bilen var mı
  • neden acaba turkiyede pek bilinmiyor bu marka arkadaslar ?


    ilk defa burada forumda duydum

    bende kis lastigi alacagin bu bilgiler oldukca fayadali oldu

    birde fiyatlarini bilen arkadas var mi acaba

    pirelliden michelinden felan pahali midir ucuzmudur

    simdiden tesekkurler
  • peki yeni h serisinin önceki nrhi serisinden farkı nedir? eseni haricinde tabi...
  • konyada bu lastiği GENÇOĞULLARI OTO LASTİK satıyor.. 0332-2337206 telefonu..
  • Ben bu lastik markasını (şimdi tam olarak serisini hatırlamıyorum)honda civic 1.6 2002 modelinde kullanmıştım.arabayı şimdi sattım.Yeni arabamdaki lastikler eskisin ona da nokian taktıracağım.
    Çok sessiz,su tahliyesi çok iyi bir lastikti.Kesinlikle tavsiye ederim.
    Yurt dışında çok kullanılıyor.


    http://www.akinlastik.com./lastiknokian.htm
  • DOĞRU SÖYLÜYOSUN ŞUANDA KUZEY AVRUPA PAZARININ %70INE SAHİPLER VEDE YOK SATIYOR..YOUTUBE DA İZLEDIM GUİNESS REKORLAR KİTABINA GİRDİLER.BUZ ÜZERİNDE 321 KM HIZLA DUNYANIN EN HIZLI KIŞ LASTİĞİ OLDU VE DE ÇİVİLERİN HİÇBİR TANESİ DÜŞMEMİŞ..ARAŞTIRDIM YENİ ÜRÜNLERİ ÇIKMIŞ "NOKİAN H" ve "NOKİAN V" BENDE KENDİ ARABAMA ALICAM 1 AY SONRA.
    ŞU GÖRÜNTÜLERİ İZLEYIN ARKADASLAR MÜTHİŞ BİR ARABA "BENTLEY GT".BİR ARKADAŞ SORMUŞ NEDEN TÜRKİYEDE BU LASTİK COK DUYULMAMIS DIYE.ACABA SOKAKTA KAÇ KİŞİ MASERATİ'Yİ YADA BENTLEY'İ TANIYOR SİZCE?
    http://www.youtube.com/watch?v=8MqWn58BY4k




  • Neden Türkiye'de Nokian çok fazla tanınmıyor? Çünkü Türkiye'de en çok reklam yapan, aldatıcı reklam yapan, test yapan kuruluşlara, oto dergilerine, gazetelere vs. en çok parayı yedirip isminden sürekli söz ettiren, özetle tüketicinin aklını bulandıran çok da ondan.
  • peki sessiz olan modelleri hangileri? Sadece marka ile olmuyor, model ismi de lazım
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.