Şimdi Ara

Ruhsattan rehin kaldırma?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
106
Cevap
2
Favori
154.128
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 2 yıl önce bir miktar kredi çekerek aldığım 2. el aracın son kredi taksitini bugün yatırdım. Tabi ismi lazım değil, goncalı bankaya elimi verip de kolumu kurtarmak pek kolay olmadı. Önce 2 yıllık hesap işletim ücreti borcu olarak yaklaşık 30 YTL., sonra da rehin kaldırma yazısı için 40 YTL. bayıldım. (Halbuki bazı diğer bankalar, rehin kaldırma yazısı için ekstra bir bedel istemiyor ve hatta belgeyi, emniyete kendileri iletiyor. Böylece notere de gerek kalmıyor. Kredi çekecek arkadaşlar, faiz oranının yanında bankanın önce ve sonra aldığı ekstra ödemeleri de hesaba katsın. Yoksa bir puan ucuz faiz, size yol, su, elektrik olarak girebiliyor!)
    Neyse, bin bir bela okuyarak onu da verdikten sonra, belgeyi notere onaylatmam gerektiğini söylediler. Gittim 40 YTL. de notere bağışladım. Şimdi sıra geldi ruhsattaki rehin yazısını kaldırmaya. Emniyete ne kadar bağışlamam gerektiğini bilen var mı?



  • Yeni yaprak çıkartacaksın hatırladığım kadarı ile 35 civarı....

    Şimdiye kadar rehin alınan tüm araçlarım için bahsettiğiniz banka noter emniyet sinsilerini üstelik aynı gün içinde olma zorunda yaşadım...
  • Noter ve bankayı bugün hallettim. Emniyet te mi aynı gün içinde olmak zorunda?
    Ben haftaya yaptırmayı düşünüyordum. Bu saatten sonra gitsem de yetişemem zaten.
  • Gerek yok ki rehini kaldırmaya, benim de ilk arabam rehinliydi, satarken bankadan aldığım kağıtla beraber işlem yaptırdım, o kadar.

    Borcun bittiyse varsın yazı kalsın ruhsatta. Masrafa ne gerek var.
  • rehin kaldırma yazısını emniyete vermek gerekiyor rehin şerhi olan tescil belgesi değişiyor yeni belge ücreti olarak 35-40 ytl birşey alıyorlar ancak bunun bir süresi yok önemli olan bankadan rehin kaldırılması için olan yazıyı almak.
    sonrasını herzaman yaptırabilirsiniz
  • Teşekkürler arkadaşlar, biraz rahatladım doğrusu. 100-150 YTL. de Emniyet'ten alırlar sanıyordum. 35-40 fazla değilmiş.
  • geçmiş olsun gitmiş o ka dar para boşuna
  • quote:

    Orjinalden alıntı: irf@n

    Gerek yok ki rehini kaldırmaya, benim de ilk arabam rehinliydi, satarken bankadan aldığım kağıtla beraber işlem yaptırdım, o kadar.

    Borcun bittiyse varsın yazı kalsın ruhsatta. Masrafa ne gerek var.


    +1
  • ben nisan 2007de eski sahibinden borcu yoktur yazısını aldım. Adam rehini kaldırmamış bana yazıyı verdi sen kaldır muamaleci ek para istemiyor zaten dedi. Bana teslim etti ben de muamaleciye verdim o ek para almadan toplam 530 ytl kadardı yanılmıyorsam alıp tüm işlemleri yaptı. Rehin kalktı ve araba üzerime geçti. İlk arabam olduğu için danışarak yaptım bu işleri. Rehinin kalkması için 2 hafta dosyanın bulunmasını bekledim. Dosya yerinde yokmuş arayıp tarayıp başka dosyaların arasında buldular falan. Karşıdaki kişi güvenilir olmasa yapmazdım yalnız eski sahibi hem satış hem de alış için vekalet veriyordu aynı muamaleciye ve noter süre koydurmasını tavsiye etti ve süre 1 aylık idi. Bende o iki hafta tedirgin oldum. Bulunmasza kayıp yazısı ile işlemler yapılıyormuş.

    Tavsiyem güvenmiyorsanız rehin yoktur yazısını karşı taraf halletsin ve size ruhsatı temiz getirsin uğraşmayın.

    Bu arada aracı kullanıyorum kasko yaptırdım ama benim üzerime geçene kadar geçerli olmuyormuş. Kaza yaparsan dediler eski sahibinden vekalet alırsın uğraşırız onun üzerinden olur falan dediler. Ben de uğraşmıyayın ne olur nolmaz kaza olursa diye 2 hafta arabayı kapıda tuttum.

    Korkmakta haklıyım dakka bir gol bir arabayı aldığım gün gelirken arkadan biri gelip durduğum halde tampona dokundu manevra yapıp kaçtı allahtan sadece çizmişti.
  • En sonunda 2005 te bankadan kredi ile aldığım hyundai getz imin kredisi bitti ve bende rehin kaldırma yazısı için bankanın yolunu tuttum. Görevli kadın Değişen prosedurlerden falan bahsetti işlemi yaparken ve toplam 105 YTL masrafı olduğunu belirtti.Bankadan güç bela yazımı almış çıkıyordum ki burada işlem henuz yeni başlıyor bunun noteri var trafik tescili ruhsat yenilemesi var vs vs diye saymaya başlayınca moralim bozuldu .75 YTL de noterin yoğun emeklerinin (2 kağıda dan dun aslı gibidir vs gibi bi mühür bastı o kadar )karşılığı olarak verdim . sonra da trafik tescil şubesine gittim .Burada karşılaştığım sorun için bu yazıyı yazıyorum aslında .Bankadan aldığınız yazının üst kısmında kredi tarihi ve rehin numarasının mutlaka banka tarafından yazılmış olmasına dikkat edin .Nitekim benimkinde yoktu ve emniyetteki işlerimi halledemedim .Emniyetteki kısa konuşmam sonucu ruhsatı komple değiştirmenin gereksiz olduğunu online olarak bu yazıyı arşive aldıklarında rehinin elektronik olarak zaten kalktıgını bu işlemi satarken yapmamın yeterli olduğunu öğrendim .Benim durumumda olanlar şimdiden başarılar diliyorum
  • Ben bankadan ve noterden gerekli yazıları aldıktan sonra yaklaşık 1 sene başka işlem yapmadım, ne emniyete gittim ne de ruhsatı değiştirttim. 1 sene sonunda aracı satarken noter yazısı ile emniyete gittim ve rehin kaldırma yazısı için herhangi bir ücret ödemedim. Noter satışında o yazıyı verdim.

    Krediyi kapatırken bankaya ve notere toplam 80 YTL civarı (yaklaşık yarı yarıya gibiydi) para vermiştim.
  • Arkadaşlar benim bir sorum olacak benim aracım istanbul plakalı ve elimde rehin kaldırma yazısı var istanbul dışında ikamet ediyorum ve işstanbula gelmem oldukça zahmetli acaba rehin kaldırma yazısını fax ile istanbul trafik tescil bürosuna faxlasak online rehin kaldırma işlemi gerçekleşirmi böyle bir bilgisi olan varmı
  • Benim de kredim biteli 1.5 yıl oluyor. Hiçbir işlem yapmadım. Ruhsatı değiştirmeyeceğim. VDF bana rehin kaldırma yazısını gönderdi, ücret filan da istemedi. Bu belgeyi vermek için bankalar neden ücret alır, 30-40 lira neyin masrafıdır anlamadım .
  • Aaah arkadaşlar yarama tuz bastınız... Şimdiye kadar 3 otomobilimin rehnini kaldırdım. Her defasında kavga ve dövüş yaptım.
    İki hafta önce de kuzenim Rehin Kaldırma Yazısının noter tasdikine gerek olmadığını söyledi... Neyse onu geçtik, bu defa da çok
    güvendiğimiz takipçinin bizi şimdiye kadar güzelce söğüşlediğini öğrendim. 25 YTL tutan bir işlem için 125 YTL isteyince ona da
    "Güle Güle" dedik. En sonunda bir taşla 4 kuş vurmak için eşime aldığım arac ile ilgili olarak

    1) Rehin Kaldırma
    2) LPG İşleme
    3) Muayene Yaptırma
    4) Adres Değişikliği

    işlemlerini yaptırmak için uğraştım. Bankaya (TEB) Rehin Kaldırma Yazısı için telefon ettim, 100 YTL istediler, ben de hanımefendiyi
    bankasından kredi kullandığım için ne kadar pişman olduğumu, bu kadar faiz verdiğimi, benden tonla (!) para kazandılarını ve hâlâ
    para istemelerinin ayıp olduğunu söyledim. Anında 100 YTL indi 50 YTL'ye. Noteri yaptırmış oldum ama noterlerin çalışma şeklini çok
    iyi bildiğimdem (dönen dolapları bir bilseniz, hem de NOTER'de...!!!) onu de süper ucuz hallettim. Muhtardan İkametgah İlmuhaberi
    aldım, gereksiz Şoförler Derneğinden gereksiz bir dosya aldım, doldurdum, takipçiye bıraktım, o da arabayı aldı, 1000 aracın kuyrukta
    beklediği Adana Araç Eziyet... pardon Muayene İstasyonuna götürdü. İşlemler bittikten sonra eline bir 100 YTL sıktım, iş biter, fiş gider.

    T.G.
  • İkamet ettiğin şehirdeki Trafik Tescil bürosuna giderek rehinini kaldırabilirsin İstanbula gitmene gerek yok.Ayrıca aracını satmayacaksan kaldırma zahmetine girmenede gerek yok satacağın vakit herhangi bir Trafik Tescil bürosuna giderek notere yazı alıp aracını satabilirsin.
  • Arkadaşlar almak istediğim aracın ruhsatında rehinlidir ibaresi var. Banka kredi borçları ödenmiş bitmiş ama ruhsattaki rehinlidir ibaresi kaldırılmamış. Benim bu aracı sorunsuz alabilmem için ruhsat sahibinin ne yapması lazım?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: On7_li

    Arkadaşlar almak istediğim aracın ruhsatında rehinlidir ibaresi var. Banka kredi borçları ödenmiş bitmiş ama ruhsattaki rehinlidir ibaresi kaldırılmamış. Benim bu aracı sorunsuz alabilmem için ruhsat sahibinin ne yapması lazım?

    Sizin açınızdan en güzeli satıcının rehin kaldırma yazısını trafik müdürlüğüne verip, kendi adına yeni ve rehin yazısı olmayan bir ruhsat çıkarması. Ancak satıcı ruhsat parası vermek istemeyeceğinden rehin kaldırma yazısının bir fotokopisini siz alıp ilgili bankadan doğruluğunu teyit edebilirsiniz. Satıcı yazıyı trafikteki dosyasına verir. Yazı noter tarafından düzenlendiğinden noter satışında sorun teşkil etmez. Trafik dosyasında rehin kaldırma yazısı bulunduğundan sizin adınıza çıkacak ruhsatta rehin görünmez. Satıcı trafik müdürlüğüne yazıyı verdikten bir iki gün sonra internet sorgulamasında aracın takyidat bilgisinden rehin kalkmış görünür zaten. Yine içiniz rahat etsin istiyorsanız trafikten aracın son takyidat durumunu gösteren bir belge getirmesini satıcıdan isteyebilirsiniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: On7_li

    Arkadaşlar almak istediğim aracın ruhsatında rehinlidir ibaresi var. Banka kredi borçları ödenmiş bitmiş ama ruhsattaki rehinlidir ibaresi kaldırılmamış. Benim bu aracı sorunsuz alabilmem için ruhsat sahibinin ne yapması lazım?


    Adam arabayı satıyor ve yeni ruhsat çıkartmak 105 TL..Bu masrafa girmemek için ruhsatı değiştirtmemiş..Banka borcu bittiyse rehin kaldırma yazısını almıştır bankadan,bu yazı noter onaylı olmalı..Bu yazıyı,ruhsatta adı geçen kişi (ruhsat sahibi) veya noterden vekalet verdiği bir başkası,aracın bağlı bulunduğu trafik şubesine götürecek (ruhsat sahibiyle soyadı tutan birisi bile olsa vekaletsiz işlem yapmıyorlar) trafik şube bu yazıyı görüp "İlgili Noterliğe" diye başlayan yani notere hitaben yazılmış "satışı uygundur" yazısı verecek..Siz aranızda noter satışını yaptıktan sonra kendi adınıza rehinli ibaresi olmayan (eğer sizde banka kredisi ile alıyorsanız aracı sizin bankanızın adı geçer alacaklı olarak rehinli ibaresinde) yeni ruhsat çıkartırsınız..
  • Arabamızı alırken paramız yetmediği için az bir miktar Taşıt kredisi almıştık (İNG bankmıdır nedir o bankadan aldık bu krediyi ama o bankayı hiç kimseye tavsiye etmiyorum fırsatçı ve vurguncular ve personeli de sanki hep seçmece)
    Krediyi alırken birsürü formalite ve kesintiler sonunda aldığımız krediyi hiç aksatmadan 12 ay sonunda ödedik, borcumuz bitti, borcu yoktur kağıdı istedik , bugün git yarın gel, arabanın faturasını getir, motor no şase no getir.Hepsi bilgisayarda kayıtlı ama millete işkence gerek, daha bitmedi REHİN kalktı yazısını bize verecek 50 TL rehin kaldırma ücreti istedi işte bu çok ağır geldiysede verdik ama işte o hava parası gibi geldi bana çünkü işlemi bitirmedi ve borcu yok diyen iki tane kağıt verdi birisini ben notere götürecekmişim, orayada ayrıca para vericekmişim öbürünü trafiğe verip ruhsat yenileyecekmişim.Notere bu yazıyı bankamı göndermesi lazımdır, o bu işi de bize havale etti.vede hakaret eder gibi.Ne yapacağımı şaşırdım.
    Şikayet edecek bir yer arıyorum.yardımlarınızı bekliyorum.
    saygılar
  • arkadaşlar bir arkadaşım bir şirketten 3 yıl ödemeli olacak şekilde bir araba almış onun gibi birkaç kişi daha aynı şirketten araba almış.ancak adamlar sırra kadem basmışlar şu anda adamlara ulaşamıyolarmış.arabaları da şirket çeşitli bankalardan rehinli olarak almış.şimdi arkadaşım arabayı kullanmaya korkuyor.çünkü araçlar rehinli olduğu için görüldükleri yerde bağlanacakmış hatta birkaç tane araba bağlanmış.şimdi adamlar olmadan direk bankadan rehin kaldırılabilirmi bi fikri olan var mı?
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.