Şimdi Ara

Tezli ile Tezsiz Arasındaki Fark(lar)?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
18.653
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar tezli ile tezsiz yüksek lisans arasındaki farklar nelerdir? (Mesela harç vs de dahil)



  • valla kardeş harç falan pek bilgim yok ama...tezsiz 1.5 sene sürer tezlide ise tezini verene kadar sürer galiba...
  • ben tezli bitirdim. ama tezsizde bir fark yokmuş. bizdeki tez onlarda proje adını alıyo. belki daha fazla harç ödeniyo diye imtiyazlı olabilirler diye düşünüyorum. bizim siniftan 5 para etmez adamlar tezsiz gece yaptılar hemen bitirdiler. dayıları da onları işe soktu. bu kadar basit...burası biraz şahsi oldu ama, neyse...
  • bi dakkaaaa sadece işe yaramaz adamlar baş vurmuyor lütfen konuştuklarımıza dikkat edelim hem çalışıp hem de yüksek lisans yapmak istiyorsan tezsizi tercih etmelisin genelde akşam olur dersleri çoğu üniversite para ister ama birkaç üniversite bildiğim ve şahit olduğum kadarıyla ücret istemio...1.5-2 yıl sürüyor.tez sunmazsın derslerini geçip proje varsa projeni hazırlarsın mezun olursun.bu kadar
  • Tezsiz olan da bir tez yerine bir proje yapılıyor, ama daha fazla ders alınıyor. Mesela 21 kredi + tez ya da 30 kredi + proje gibi.
  • Benim abim tezsiz yapti.Bi yandan aksamlari derslere gitti bi yandan kpss ye calisti.Tezsizde proje var arkadaslar dogru soyluyor...
  • tezlide çok az bir harç ödenir. Tezsizde ders başına baya yüklü bi meblağ dönem başına ödenir (400-500 arası). Tezliye girmek için ales, bilim sınavı mülakat gibi aşmalardan geçersin. Girmek üniversiteye göre değişir ama genelde baya zordur. Tezsize parayı bastıran girer. Ama öğretim bakımında aralarında çok fark yok. Hatta bazen tezsiz öğrencilere daha ağır çalışacak şekilde ödevler verilir. Tezsiz 1,5 sene + artı yarım dönem proje süresi verilir. Tezlide bir sene ders aşaması bir sene de tez aşaması vardır.

    Proje bi haftada hazırlanabilecek basitlikte literatür taramsına dayalı kısa bir çalışmadır. Teziz giriş kısmı gibidir. Tez ise hem literatür çalışması + kişisel önermeler ve sayısal ya da alansal uygulamalara dayalıdır. daha zor ve uzun sürede hazırlanabilen bir çalışmadır. Bilimsellik daha ön plandadır.
  • dönemlik 2.100 toplam 6000 ytlye mal oluyor.
  • Tezlide egitim tezsize nazaran daha iyi. Ayrıca arada bariz bir haç parası var. Kredi başına 175 ytl buda donemlik 2000 ytl civarı. Tezlide ise enfazla 500 ytl.
  • Peki aldıkları diploma aynı mıdır. daha önce tezsiz yapan arkadaşlar var mı?İngilizce tezsiz yapmayı düşünüyorum yada anadili ingilizce olmayan bir ülkede yapıcam çünkü oralarda devlet üniversitelerine harç ödenmiyor sadece ikamet ücretleri çok pahalı oluyor birde çalışmassan fatura baya kabarık oluyor.Bu açıdan bakınca tezsiz yüksek lisansı yurtdışındaki eğitimle karşılaştırabilir misiniz.
  • buradaki bilgilerin cogu yanlıs.tezsize parayı bastıran girer diye bir kural yok.örnek ben bu sene marmara ve bogaziçi üniversitelerinden toplam 4 bölüme basvuruyorum. 4 ü de tezsiz yani 2.ögretim yani aksam egitimi veriyor. aksama egitimi kredi basına paralı.tez yok ama projeler ödevler havada carpısıyor.tek avantajı aynı anda çalışabilmenizdir. ben böyle yapıyorum.hafta içi 2 gün birgünde hafta sonu gidiliyor okula.benim basvurdugum bölümlerin tezli eğitimi yok zaten.çünkü çalışan kişilere yönelik bir uygulama.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.