Şimdi Ara

HAVA ER EĞİTİM TUGAY KOMUTANLIĞI - KÜTAHYA (37. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.749
Cevap
13
Favori
734.255
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3536373839
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Selam arkadaşlar, benimde havacı olarak kütahya çıktı...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: .ZeuS.

    Ya Ankara'dan Kütahya'ya Hızlı Tren'den bahsediliyor ama seferlerini bulamadım. Otobüsle 4,5 saatmiş. Hızlı trenle daha iyi olur diye düşünüyordum ama sanırım Eskişehir'den daha ileri gitmiyor.



    Hocam bildiğim kadarıyla yok öyle bişey, birçok kez hızlı trenle ankaraya gidip geldim ama kütahya seferi daha hiç duymadım.
  • Merhaba arkadaşlar bana da Kütahya havacılık çıktı, acaba Ankara'dan gidecek arkadaşlar otobüsle kaçta gitmeyi planlıyorsunuz?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: _ANuBiS_


    quote:

    Orijinalden alıntı: .ZeuS.

    Ya Ankara'dan Kütahya'ya Hızlı Tren'den bahsediliyor ama seferlerini bulamadım. Otobüsle 4,5 saatmiş. Hızlı trenle daha iyi olur diye düşünüyordum ama sanırım Eskişehir'den daha ileri gitmiyor.



    Hocam bildiğim kadarıyla yok öyle bişey, birçok kez hızlı trenle ankaraya gidip geldim ama kütahya seferi daha hiç duymadım.


    Evet benim gördüklerim de haberlerden başka birşey değilmiş. Otobüs bileti aldım ben de.
  • hectacomber çamaşırlariçin sorun yok yeşilde mavide kabul ediliyor daha fazla bilgi için

    http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?t=kutahya+hava+er+egitim+tugay%C4%B1
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Voyageer

    Merhaba arkadaşlar bana da Kütahya havacılık çıktı, acaba Ankara'dan gidecek arkadaşlar otobüsle kaçta gitmeyi planlıyorsunuz?


    Cumartesi sabah 7:30 otobüsüne bilet aldım az önce. Metro Turizm. Online aldım. Otobüs şimdilik bomboş. Ama yarın gün içerisinde ne olur bilmiyorum. Saat 12:00'de Kütahya'da olacakmış.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zekvesvas


    quote:

    Orijinalden alıntı: unfeigned


    quote:

    Orijinalden alıntı: vosvos450


    quote:

    Orijinalden alıntı: unfeigned


    quote:

    Orijinalden alıntı: vosvos450

    ha bi de herkesin dediği süper bir yere düştüğümüz ama dağıtım sonra kütahyayı özleyeceğimiz , tek sorun soğukmuş. ben izmirde yaşıyorum burası bile kışın soğuk, doğuya çıkanları görelim, halimize şükredelim...

    bende izmirden kardeşim neresinden?

    üçyol. sen?

    yeşilyurt :)



    BENDE İZMİR ÜCYOL . BILETI ALDIM ANADOLU SEYAHATTEN ZTN DAHA GUZEL GIDEN ARABA YOK GIBI
    CUMARTTESI 11.30 SELAMLAR


    bende saat 9a aldım cumartesi anadolu turizmden herkese hayırlı olsun...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: maxi909

    hectacomber çamaşırlariçin sorun yok yeşilde mavide kabul ediliyor daha fazla bilgi için

    http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?t=kutahya+hava+er+egitim+tugay%C4%B1


    Başka çare yok zaten yeşillerle gideceğim de iç çamaşırların bir kısmını bıraksam mı diye düşünmeye başladım. Hem kuru temizleme varmış, hem de orada alacağımız çantada da birçok şey olacak.
  • Listeye baktım. Forumdan 47 kişi olmuşuz bile. Dayanışma had safhada olacak galiba
  • Ankara'dan Kütahya'ya gidecek arkadaşlar için bir otobüs tavsiyesi vermek istiyorum. Aşağıdaki linke tıklayarak Metro Turizm'in Cumartesi günü sabah 7:30'da kalkan ve 12:00'de de Kütahya'da olacak olan otobüsüne bilet alabilirsiniz.

    http://online.metroturizm.com.tr/metro/buy/

    Yapmanız gereken, şehirleri ve tarihi seçmek. Siteye üye olmayı ve kredi kartınızı hazırlamayı unutmayın. Daha sonra size verilecek olan referans numaranızla biletinizi herhangi bir Metro Turizm acentesinden alabiliyorsunuz.

    Bu mesajı yazdığım an itibariyle otobüs müsait. Kısa sürede dolacağını ve gün içerisindeki tek seferin bu otobüs olduğunu hatırlatırım. Metro Turizm için tabi.
  • quote:

    Kütahya, Ege bölgesinin İç Batı Anadolu bölümünün doğusunda yer almaktadır. İç Anadolu’yu Ege’ye, Marmara’yı Ege ve Akdeniz bölgesine bağlayan kara ve demiryollarının kavşağında yer almaktadır.
    Kütahya’nın Manisa dışındaki altı komşu İl’e (Eskişehir, Afyon, Uşak, Bursa, Bilecik ve Balıkesir) düzenli karayolu bağlantısı vardır. İl merkezinden ilçelere ve ilçelerin birbirlerine karayolu bağlantıları muntazamdır. Kütahya, İstanbul’u Antalya’ya, Ankara’yı İzmir’e bağlayan karayolları kavşağındadır. Otobüs ile Kütahya-Ankara arası 4,5 saat; İzmir, İstanbul ve Antalya'ya ulaşım 6 saat'tir.

    Terminal kent merkezindedir. Terminale belediye otobüsleri, dolmuş ile ulaşmak mümkündür.

    Otogar Tel : (+90-274) 223 60 96-223 57 31
    Kütahya As Tur : (+90-274) 224 33 00
    Kamil Koç Turizm : (+90-274) 216 19 17
    Tavşanlı Tur : (+90-274) 216 17 53 Kütahya, Eskişehir üzerinden kuzeye ve doğuya, Balıkesir üzerinden batıya, Afyon üzerinden güneye ve iç Anadolu’ya uzanan demiryolu ağlarına bağlanmaktadır. Kütahya, güneyinden geçen Ankara-İzmir demiryoluna ise Dumlupınar ilçesinden bağlanmaktadır.

    Tren garı kent merkezindedir. Gara belediye otobüsleri, dolmuş ile ulaşmak mümkündür.

    İstasyon Tel: (+90-274) 223 61 21


    Kütahya'da hizmet veren ve çeşitli illerden seferleri olan otobüs firmalarının bilgisine aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

    http://www.e-yasamrehberi.com/otobus_firmalari/kutahya_otobus_firmalari.htm
  • Zeus biz 12 gibi orada olacağız. Ne tavsiye edersin?

    Direkt olarak birliğe teslim mi olalım yoksa 1-2 saat oyalanıp öyle mi gidelim? Bir de buna ilaveten otobüsten otogarda mı yoksa daha mı erken inelim?

    İlk gün pek yoğun olacağından 12 gibi gidin diye yazıyor bazı yerlerde.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hecatomber

    Zeus biz 12 gibi orada olacağız. Ne tavsiye edersin?

    Direkt olarak birliğe teslim mi olalım yoksa 1-2 saat oyalanıp öyle mi gidelim? Bir de buna ilaveten otobüsten otogarda mı yoksa daha mı erken inelim?

    İlk gün pek yoğun olacağından 12 gibi gidin diye yazıyor bazı yerlerde.


    Ben de aynı satte orada olacağım ve duruma göre bir yemek yiyip direk birliğe teslim olmayı düşünüyorum. Ne kadar erken gidersek o kadar iyi olur çünkü ilk günlerde çok yoğun oluyormuş. Birazdan uydu görüntülerini koyacağım. Otogar ile birlik birbirlerine çok yakın.


  • Otogar ile birliğin yerlerini işaretledim.
  • kütahya çok soğukdur arkadaşlar iyi giyinin gece dondurucu soğuğu vardır
  • Arkadaşlar hepinize hayırlı olsun havacılık rahattır sanşlısınız bende 325. kısa dönem olarak havacı yaptım askerliğimi sizlere kütahyayla ilgili kısa bilgiler vereyim.

    1.Ulasım:Otobüsle rahatlıkla ulaşabilirsiniz oraya yalnız otogarda o gün inzibatlar bekler askeriz derseniz alırlar sizi götürürler tugaya gerek yok zaten tugaya ulaşım gayet kolay tavsiyem ya sabah erken teslim olun yada öğleden sonra 3-4 gibi sabah erken teslim olursanız işlerini çabuk halledersiniz içerde geç teslim olursanız gece 11-12 bulur işlemler ama son günü dışarda geçirmiş olursunuz.
    2.Hava gayet soğuktur kütahyada muhakkak yün içlik alın vede bol miktarda kalın çorap götürün iç çamaşırı rengi mühim değil yeşilde olur mavide kimse orda sizin donunuza bakmaz ama atlet mavi olursa iyi olur mavi kamuflajın altında sırıtmasın yeşil
    3.Orada kantin bol miktarda mevcut ama ilk zamanlar dörderli sıra olmadan tuvalete dahi gidemeyeceğiniz için kolay kolay gidemezsiniz kantine o yüzden tedarikli gidin özellikle sigara içen arkadaşlar yanlarına 5 6 paket hatta mümkünse karton alın.
    4.size girişte tugay çantası verecekler içinde boya-nefte(kepe takılır bilmeyenler için)-dikiş seti-krem-traş köpüğü-jilet gibi malzemeler bulunur.
    5.Bizim zamanımızda girişte yine tugay eşofmanları satılıyordu ama bize kalmadığı için alamamıştık o yüzden yatarken kendi götürdüğümüz eşofmanları giyiyorduk.
    6.Her bölükte çay-kahve otomatı vardır o yüzden ilk giderken yanınızda bir miktar bozuk para götürün.
    7.Gezici fastfood lar vardır bunlarda kola-pide-su türü şeyler bulunur akşam belli saatlerde bölüğün onüne gelirler bölük çavuşu izi verirse alışveriş yaparsanız.
    8.Oarada çavuş dahi tanıdığınız varsa mutlaka gitmeden görüşün sze ilk günkü karmaşada çok yardımı dokunur.
    9.Orada normal bölükler ve erbaş bölükleri var sanşlıysanız normal bölüğe düşersiniz çünkü erbaş bölükleri çavuş talim bölükleri olduğu için biraz daha zordur ayrıca normal bölüklerin çoğunun içinde duş mevcutken erbaş bölüklerinde yoktur.Duş almaya er hamamına gidersiniz oda akşam kütahya ayazında tam bir işkencedir.
    10.Oradaki cavış ve onbaşılar kendilerine komutan demenizi isteyecektir.Çok zorlamayın gerekirse deyin.
    11.Yemekleri ne yazıkki iğrençtir.Özel firma yapıyor ama gerçekten felaket.
    12.Eğtim olarak rahattır.Bizim zamanımızda spor yasaktı o yüzden hiç yapmadık.Şınav dahi çekmedik.Temel şeyleri gösterdiler sadece selam sağa dön sola dön gibi amma tüfeğinizi (M1 dir kendisi) aldığınız an sıkıntı başlar çünkü onu yaklaşık 2 hafta yanınızda taşıyacaksınız tam bir beladır.
    13.Her bölük binasında 3-4 adet ankesörlü telefon vardır ayrıca dışarda kontörlü telefonlar var para karşılığı konuşabileceğiniz.

    Size birde ilk günü anlatayım da prova olsun
    içeri girince bavulunuz ve üstünüz aranır sonra kayıt kabul kısmının önünde sıraya geçersiniz (ben saat 16:00 da sıraya geçmiştim ve gece 12:00 de işimi halletmiştim)
    orada kaydınız yapılır oradan işiniz erken biterse mülakata girersiniz ordan sonra bir odaya geçersiniz size mavi bir don verirler onu giyerseniz ve üstünüzde sadece o varken başka bir odaya geçersiniz orada iğnelerinizi olur hapınızı yutar sağlık muaynesi olur kamuflaj kısmına geçersiniz.Kamuflaj kısmında kamuflaj ve botlarınızı alıp dışarı çıkarsınız oradan bölüğünüze gidersiniz ve askerlik başlar.

    Arkadaşlar pek çoğunuz oradan dağıtım olursunuz giderceğiniz yerler hatırlayabildiklerim:
    Muş-Dyarbakır-Malatya-Kayseri-Konya-Merzifon-Bandırma-Eskişehir-İzmir-İstanbul-Ankara-Çorlu


    Hepinize şimdiden hayırlı teskereler umarım yardımcı olabilmişimdir aklınıza takılan şeyleri sorabilirsiniz elimden geldiğince yardımcı olmaya çaılşırım tekrar hayırlı olsun.
  • arkadaşlar yanımıza ne alalım? kaç tane içlik alalım misal? cahilliğin gözü çıksın :)))
  • HERKESE SELAM

    benimde birliğim kütahya havacı herkes yaşadın diyor ama hayırlısı bakalım nolcak donmassak iyidir, kısa dönemlerin dağıtım durumu nasıl oluyor acaba bilen varmı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Voyageer

    Merhaba arkadaşlar bana da Kütahya havacılık çıktı, acaba Ankara'dan gidecek arkadaşlar otobüsle kaçta gitmeyi planlıyorsunuz?


    arkadaşım yarın saat 3 te aşti de buluşup biletimizi alıcaz. peron no 22 gelirsen bekleriz.

    0543 966 84 55
  • Banada Kütahya çıktı. hayırlı uğurlu oluri inşallah hepimize.
  • 
Sayfa: önceki 3536373839
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.