Şimdi Ara

FİAT SİENA TEAM (112. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
3.562
Cevap
52
Favori
648.539
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 110111112113114
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ARACIMIN YENİ HALİ HERKESİ FORUMDA YARARLI BİLGİLER PAYLAŞMAK ADINA BEKLİYORUZ SAYGILAR

  • BENZİNİ FULLEDİM TEKRARDAN PAYLAŞMAK İSTİYORUM 110KM YAPTIM 33TL BENZİN ALDI ( BENZİN LİTRE 4.25TL ) ARACIM AYNI ŞEKİLDE LPG ALSAYDIM 45 TL ALACAKTI ( LPG LİTRE 2.70TL ) SAYGILAR

  • BOZOĞLU41 üstad teşekkür ederim. araban da hayırlı olsun güzelmiş.

    Bu arada burası 1500 rakımlı bir yer uzun süredir + dereceleri göremedik.

    Sabahları benzinde ilk marşta almıyor sonraki marşta çalışıyor ancak çok sarsıntılı ve tekleyerek çalışıyor kısa bir süre sonra stop ediyor. Bu akşamdan bırakıp sabah çalıştırınca olan sorun.

    Ancak gün içerisinde motor sıcakken bu sorun olmuyor. (benzin şuan az ancak dediğim gibi sıcakken olmuyor)

    İşin tuhafı sabah direkt gazda çalıştırmayı deneyince direkt sorunsuz çalışıyor.

    Pek usta yok buralarda az çok gösterdiklerim uzun süre benzinde kullanılmadığından ve az benzinde kullanıldığından benzin pompan bozulmuş diyorlar o yüzden sordum. Akü sıfır bujiler sıfır ve serviste değişildiler.

    Servistekilerde bu sorunun lpg kaynaklı olduğunu söylemiş arabada sorun olmadığını söylemişlerdi. Ancak bilgisayara felan bağlamadan ve o parçaları fazlaca incelemeden demişlerdi. işte böyle.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esginmurat -- 7 Mart 2012; 19:37:43 >




  • anladım fakat sizöyle söyleyince aklıma geldi benim bi kerede enjeksiyon problem yapmıştı eğer bulabilirsen bi enjeksiyoncuya göster aracını benimkinde enjeksiyonu temizlettirmiştim ayarda yaptırmıştım düzelmişti işin ilginç tarafı soğukta LPG de aracın çalışıyor gerçekten çok ilginç esas BENZİNDE tek marş çalışması gerekiyor inşallah düzelttirebilirsin aracını ve fazla masraf açmadan hallettirmeni temmenni ederim SAYGILAR TEŞEKKÜR EDERİM
  • Varol Üstad. evet malesef kafa karıştırıcı. belki fikir verebilir sıralı olmayan lpg sistemi var. bunla alakalı olan diyen de var.
    Benim aracım siena 1.6 hl std 1999 model.
  • zaten bence sıralı taktırma 1.6 hl bodellerinde bu sıralı lpg biraz problemli diye duymuştum ondan ötürü olacağını sanmam senin muhtemelen benzin pompanda problem var ve ne yazıkki onunda tamiri yok yenisini almak zorundasın dediğim gibi bende çin malı olandan var ve halen daha kullanmaktayım yada bana iyisi denk geldi :):):) inşallah fazla masraf etmeden halledebilirsin bide çoğu parçayı kendim değiştiriyorum ben aracımda gereksiz basit işlemler için ustalara masraf etmeyin araçta yapılamayacak bişey yok ve bizim bu arabalar bu konuda çok rahat heryerine ulaşılabiliniyor cesaretinizi toplayın alın takımı kendinizde halletmeye bakın SAYGILAR

    Farklı konular içinde sorabilirsin aydınlatmaya çalışırım
  • Çoook teşekkür ederim bu arada Ben Murat. Valla doğru söylüyorsunuz. Çünkü dedikleriniz mantıklı.
    Acemilik işte bariz parçalar hariç bilmiyoruz misal benzin pompası nerede işte şu nerede bu nerede bilmiyoruz. zamanla heralde :)
    Neyse üstadım zararım olmaz zaten hiç değişmemiş 13 sene olacak. Pek bir zararım olacağını sanmıyorum şu bosh marka olanı (http://www.otoerdem.com/fiat-yedek-parca/siena-yedek-parca/1997-2002/16-16v-14/benzin-pompasi-tek-motor-bosch-universal-70017-bosch ) alacağım.
    Bu sorunumu en fazla bu parçaya yoran oldu.

    Bazı arkadaşlar da bunun krank devir sensöründen kimisi ısı müşüründen kimisi de ateşleme bobinindendir dediler. Usta yok ne yapalım :) konuştuğun yıllardır araba süren insanların yorumları işte .




  • Murat bey siz peki benzin flitresini değiştirdinizmi aracınızın o parça aracın alt tarafında koruyucu kapakların alt kısmında bulunur depodan çıkan benzin hortumuna bağlıdır ( mavi boruya ) ve fiyatıda 15 lira gibi birşeydir genelde 50bin km de değişmesi gereken bi parçadır ama bunu kimse bilmez ilk önce ona baktırın hemen benzin pompasına yormayın arızayı o filtreyi söktürün üfleyin bi ucundan eger diğer tarafından çok rahat hava geliyorsa filtre açık ama hava gelmez ise zorlanırsanız üflemeye bilinki tıkanmıştır onun tamiri yoktur direkt yenisini taktırın ve çok ucuz bi parca
  • ayrıca aracınızın benzin pompası benzin deposunda onuda aracınızın arka koltuğunu yan taraflarda iki tane anahtar var onları çekip koltuğun sırt kısmını yatar pozisyona alırsanız eger ozaman bi polar battaniye gibi bi bez çıkacak koltugun altından onuda kaldırın benzin pompasının kapağını göreceksiniz sökün vidaları o ilk koruyucu kağaktır esas benzin pompasında 8 10 tane vida var göreceksiniz onlar açılırsa benzin pompasını dışarı alabilirsiniz SAYGILAR
  • Korhan bey çok teşekkür ederim çok sağolun verdiğiniz bilgiler ve ilginiz için :) Bunları da öğrendiğim iyi oldu.
    O zaman benzin pompası ve benzin filtresini değiştirmek gerek sağlam dahi olsalar bunları değiştirmek lazım önceki sahibine sordum valla 1 kere değişmiş bu filtre. Ancak 135000 de araç.

    O yüzden bu ikisini de sipariş edeceğim. + Yarın benzin alıp şu enjektör temizleyicilerden depoya biraz aktarmayı düşünüyorum.
    Tekrar tekrar teşekkür ederim. saygılar.
  • bide kime sorduysanız çok saçma şeyler söylemişler size
    ısı müşürü dediğiniz fan motorunu devreye sokmaya haraket yapmaması için çalışan bi parça
    krank devir sensörü arıza olsa aracın hiç çalışmaz yada çok devirsiz atlamalı çalışır yani LPG dede aynısı olurdu
    ateşleme bobini ise yine aynı LPG de sorun yaratırdı size
    AKLINIZA BAŞKA GEREKSİZ ARIZALAR SOKMAYIN NEKADAR KURCALARSAK OKADAR SORUN ÇIKIYOR :):):):)
  • ENJEKSİYON TEMİZLEYİCİYE ÇOK DİKKAT EDİN EN AZ ARACINIZDA YARIM DEPO OLMASI GEREKİYO YANİ 20LT FELAN BENZİN ALMANIZI ÖNERİRİM HATTA ÖNCE O ENJEKSİYON TEMİZLEYİCİYİ DÖKÜN DEPODAN YAVAŞ DÖKÜN KAPAK VAR İÇERDE SONRASINDA ARACINIZI ÇALIŞTIRMADAN BENZİN ALMANIZI TAVSİYE EDERİM ÇOK UÇUCU VE VÜCUDA TEMAS EDİLMEMESİ GEREKEN Bİ SIVIDIR DİKKATLİ OLUN
  • Tamam Korhan bey. varolun. :)
    sadece benzin pompası+benzin filtresi

    ve yarın benzinliğe gidip o enjektör temizleyicinin yarısını boşaltıp 50 tl lik benzin alır çalıştırırım. inş. çözülür sorunum da.
    Tekrar teşekkür ederim üstad. eksik olma. ben en kısa sürede bunları yapar burada paylaşırım benzer sorunu olanlar da görmüş olur.
  • Sienada katalizör iptali yaptıran var mı? Benim katalizörün içi dağılmış şırıl şırıl ses yapıyor onun yerine bir susturucu taktıracağım.Gürültü sorunu ve motor arıza lambası yakar diye çekiniyorum.
  • mylasos a verdiği cevaptan dolayı teşekür ederim ama ben aynı konuyu güncelleyip başka fikirleri de duymak istiyorum .Tabi başka fikir var ise konu şudur.
    S.a aranıza yeni sienacı olarak katıldım .Arabamı yeni aldım beyni sorunlu cıktı brava beyninesiena programıatıp uydurduk bir eksiği immobilizer i tanımaması
    Beyin arızası kanatinen erden vardın derseniz motorcuya getirmiştim rolanti tutumuyor istop ediyordu şanzıman motorumu rolanti motorumu ne deişcek düzelir dediler fakat alakası yokmuş sanırım sorun beyindeymiş serviz bilgisayara bağladı beyni deiştiler v.s v.s
    Bu aralar herşey güzel derken şu 2 sorun tekrar takıldı kafama
    1 aracın motoru ısınınca fan devreye girince sanırım elektirik yetmezliğinden bir an rolanti dusuyor ve hemen topluyor bu fan her devreye girdiğinde oluyor.
    2 daha şimdi aracım boşta iken ara gazı verdim devir saati yukselip aşağı ınınce hızla iniyor ve gaz kesiliyor arac istop edicekmiş gibi oluyor . uzun sure aragazı verdiğimde uzun basınca böyle bir sorun yok . Ama kısa aragazları verdğimde devir ibresi hızla iniş yapıp sanki istop edicek hale geliyr arabayı ve hemen tekrar yukselişe geçiyor.Bu olay lpg de oluyor. benzinde denemedim .Aracım 2000 siene 16 16v Yardımlarınız için teşekkürler. sayglarımla.

    ve bu günlerde 1 sorun daha olduğunu anladım bu normalmidir neden yapar ? 3. olarak ekliyorum.
    3 araç boşta iken durduğumda yada geri vites e alıp park etmeye çalıştığımda : Direksiyonu az değil baya bir şekilde sağa yada sola çevirdiğimde titreme oluyor araçta rölanti 5 e e kadar düşüyor normal rölanti 0,8 de benim durduğum yerde de cevirdiğimde 5 e kadar üşmese bile titreme yaptırıyor araca nedendir acaba saygılar.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Indigo

    Sienada katalizör iptali yaptıran var mı? Benim katalizörün içi dağılmış şırıl şırıl ses yapıyor onun yerine bir susturucu taktıracağım.Gürültü sorunu ve motor arıza lambası yakar diye çekiniyorum.

    katalizörü söktürme ama içini boşaltıranlar olduğunu duymuştum çok yakın samimi arkadaşım egzozcu o söylemişti ve ayrıca çıkmacılarda o katalizör çok rahat bulunuyor istersen bi sor derim hemen söküp atma bence SAYGILAR
  • OLİVERZEG kardeşim bence aracında problem yok fiat arabalarının huyundanmıdır bilinmez ama genelinde bu devir problemi var 3.cü sorduğun soruya cevap verebilirim yanılmıyorsam şarj dinamosunun kasnağı var ona bi baktır derim ben o problem yapınca rolantiyi gerçekten çok etkiliyor bi göstermende fayda var aynı soruna yakın arkadaşımda olmuştu onun kasnak arızalanmıştı değiştirdi problem ortadan kalktı SAYGILAR
  • BENZİN olayına bişey diyen olmadı deneyen olmadımı acaba yada ben mi çok takıntılıyım eğer fiyatlar bu şekilde devam ederse ben bidaha aracıma LPG almam benzinde kullanmaya devam edeceğim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BOZOĞLU41

    quote:

    Orijinalden alıntı: Indigo

    Sienada katalizör iptali yaptıran var mı? Benim katalizörün içi dağılmış şırıl şırıl ses yapıyor onun yerine bir susturucu taktıracağım.Gürültü sorunu ve motor arıza lambası yakar diye çekiniyorum.

    katalizörü söktürme ama içini boşaltıranlar olduğunu duymuştum çok yakın samimi arkadaşım egzozcu o söylemişti ve ayrıca çıkmacılarda o katalizör çok rahat bulunuyor istersen bi sor derim hemen söküp atma bence SAYGILAR

    İçini boşalttırıp bir ufak susturucu koyma niyetim var.Katalizörün çıkması yaramaz hocam.Zaten ömrü kısa bir parça hem de pahalı.Bendeki tahminen dağılmış durumda.Araba kasılıyor, performansı düşük ve 3000 devir civarında ses yapıyor.Çukurlara girince içindekiler birbirine çarpıyor.




  • tamam ama katalizör yine gözüksün araç muayene istasyonunda sana problem çıkartmasınlar oyüzden dedim içini boşalttır tak yerine ve ayrıca çıkma olarak alacağın katalizörü sen kendin bile eline alınca anlarsın nasıl olduğunu iyilerinin içinde porselen var ama bizimkilerde malesef teller var salla eline alıp dagalmış oldugunu hertürlü anlarsın bence
  • 
Sayfa: önceki 110111112113114
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.