Şimdi Ara

kısa film çekmek için kamera! aciliyeti çok fazla yok uzun araştırma

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
7.198
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • kısa film çekmek için kamera araştırmasına girdim..
    forumda okuduğuma göre en çok önerilen kamera panasonic nvgs 75 ve 140
    ama şöyle de bir durum var mağazaların ürün gamından bu kameralar çıkmışlar.bulsam bekletmeden alacam direk.
    benm istediğim özellikler ise
    mikrofon girişi
    3ccd
    çözünürlük derken anlayamıyorum bunu da birileri açıklarsa çok sevinecem
    800k mi kamerayla 1.3 mp bi kamera arasında fark nedir. ??

    bu arada canon modelleri de dikkatimi çekti md serisi hakkında bilgisi olan kullanmışlığı olan varsa onlardanda bilgi istiyorum
    çok şey mi istiyorumm
    paylaşmak güzeldir.



  • ben de kısa filmlerle ilgileniyorum kullandığım model sony hdr sr7e modeli kısa film için biras uçuk bir model ama sorun olmuyor. 3ccd falan yok ama HD yeter yani

    çözünürlük olarak 800k'yı çok yetersiz buluyorum sonuçta çektiğin filmi tam ekranda izlemek keyif veriyor insana bunu 800k ile yapamazsın

    model olarak

    hdd düşünürsen

    panasonic sdr h250 modeli çok hoşuma gitmişti
    jvc mg505/555 modelleri var
    panasonic nvgs 400 de oldukça kaliteli bir model
  • Ya hakkaten, daha önce o kadar da dikkatimi çekmemişti, bu 800k denen şey de neyin nesidir?
    Küçük bir araştırma yaptım, Canon XL bişi 800k diyor. 11.000 YTL!
    Sony HC7e, 3200 gross pixel diyor. 2.600 YTL gibi.

    Şunu bilen biri daha detaylı açıklasa ya!

    Teşekkürler.
  • 800k=800 kilo piksel=800 000 piksel..3ccd xl2 için her ccd'de bu kadar piksel olduğu anlamına gelir..

    piksel sayısı video kaydıyla aynı şey değildir..örneğin xl2 800k'dır ancak sd bir kameradır..pal sistemlerde 720x576 çözünürlükte video kaydı yapar..

    sd=standart definition=standart tanımlı
    hd=high definition=yüksek tanımlı

    piksel kaydı ile video çözünürlüğü hd sistemler için örnek..hv20 2030k pikseldi sanırım..1920x1080=2073k dır..ancak format olarak tüm hdv kameralar gibi miniDV ye 1440x1080 kayıt yapar..fullHD kayıtta alınabilir..

    bir çipe çok fazla piksel sıkıştırmak çiplerin ışık hassasiyetini ve dinamik aralığını düşürür..hvx200 520k pikseldir..ışık hassasiyeti yüksektir..pikselshift teknolojisi ile 1440x1080 verir..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: baadir
    bu arada canon modelleri de dikkatimi çekti md serisi hakkında bilgisi olan kullanmışlığı olan varsa onlardanda bilgi istiyorum
    çok şey mi istiyorumm
    paylaşmak güzeldir.


    nv-gs serisinden şaşma bence..2000 ytl'ye çıkarsan hv20'e bakmanı tavsiye ederim..md serisine hiç bulaşma..1/6 inç çiplerinden dolayı..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: MIND GAMES

    Ya hakkaten, daha önce o kadar da dikkatimi çekmemişti, bu 800k denen şey de neyin nesidir?
    Küçük bir araştırma yaptım, Canon XL bişi 800k diyor. 11.000 YTL!
    Sony HC7e, 3200 gross pixel diyor. 2.600 YTL gibi.

    Şunu bilen biri daha detaylı açıklasa ya!

    Teşekkürler.



    Selamlar,

    Az buçuk açıklama getirmeye çalışayım; bildiğiniz üzere piyasadaki kameralar 2 farklı goruntuleme gondemi kullanıyor, birisi nv-gs ailesinde ve 3000$ ustu kameralarda kullanılan 3ccd , digeri ise tek çipli kameralarda kullanılan bayer sensoru.

    Standart definition dediğimiz sistemde kameramızın ulaşabileceği maksimum sozunurluk 720*576, bunu 4:2:0 dediğimiz yontemle kayıt ediyoruz; dolayısı ile renk kanalları çeyrek cozunurlukte algılanıyor. yani toplamda 0.4mp yeşil+0.2mp renk çözünürlüğünden otesini algılamamızın teroride bir anlamı yok.

    Ama ucuz yollu 800k cozunurluklu kameralarda kalan extra cozunurluk stabilizasyon sağlanmasında kullanılıyor.

    HC90-96 serisi gibi 3mp cozunurluklu tek çip kameralarda ise çipin bir kısmı stabilizasyon için ayrıldıktna sonra kalan kısmı goruntuyu 2mp civarı olarak algılıyor, yazılımsal olarak bunu downsample edip 720*576 cozunurlugune indirgiyor. Pratikte bu şekilde az da olsa daha fazla cozunurluklu bir dv goruntumuz oluyor.

    Optik stabilizasyonu olan 3ccd bir DV kamerada ise 720*576 ustundeki cozunurlukler pratikte bir işe yaramıyor, zaten DV kayıt sisteminin ihtiyacı olan cozunurlugu bu sistem tam olarak sağlıyor. Orneklerini Sony VX2100 ve Canon XL serisinde gorebiliriz.(XL2 16:9 oldugu için 1024*576lık çipler kullanır.)
    Yani ufak panasonik 3ccd serilerinde hem pazarlama avantajı saglamak hemde fotograf cozunurluğunu arttırmak için yuksek cozunurluklu çip kullanıpta birim piksel buyuklugunden taviz vermek, daha fazla noise ve daha kotu düşük ışık performansı olarak geri donuyor.



    Pratikte ise asıl farkı, yani renk yogunlugunu, düşük noise değerlerini, daha keskin birim piksel goruntusunu daha büyük algılayıcı kullanarak elde edebiliyoruz. Bu nedenle çözünürlüğü v.b. geçerek kamera alacağınız zaman ilk olarka toplam algılayıcı alanına bakmanız en dogrusu olacaktır.
    (XL,VX,FX serilerinin pahalı olmasını açıklayabilir)






    Olay piyasadaki kamera modelleri arasından seçim yapmaya gelince, ürün tanıtımında yazan rakamlara değilde sadece ama sadece ürün performansına bakmak en dogrusu olacaktir.

    Konu ile ilgili daha derine girmek istemeyen daha aratırma yapmaktan yorulan; basit anı kaydı amacıyla değilde ortaya bir eser cıkartmak amacı ile kamera kullanacak arkadaşlara 2000$ altı sadece Canon HV20 modelini önereceğim.

    Rakip modeller ile kıyaslanamayacak kadar reel cozunurluk verebilen, muadil modellere gore çok yuksek dusuk ışık algılama kabiliyetine ve başka markalarda 3500$ üzerine bulunabilecek olan %100 gerçek 25p 1920*1080 kayıt imkanına sahip bir modeldir.

    Hatta reel cozunurlugu o kadar yuksektir ki piyasadaki kendindne çok dha pahalı HVX200, FX1-7, gibi kameraları sadece geçmemekte fark atmaktadır. Canon XH A1 ile aynı cozunurluk değerlerine sahip oldugu soylenebilir.(Çizgi çözme kabiliyeti)
  • Ya hocam, döktürmüşsün gene... ellerine sağlık! İyice bi anlamaya çalışayım da, anlamadığım yerleri sorarım gene:) Çok sağolasın!
  • güzel acıklamalar olmuş ancak ben canon hv20 modelimde 1920x1080 kayıt yaptıgıma emin olmak istiyorum bazı modeller full HD reklamıyla cıkıyorlar panasonic in 3ccd lik modelinde oldugu gibi bu kamerada öyle değilmi acaba? cünkü ulead studio 11plus yazılımyla kurgu yapmak isterken 1440x1080 diye gösteriyor ,gercekten 1920x1080 le kayıt yaptıgım nasıl garanti olabilir..ayrıca bu kamerayı kullananlar hangi kurgu programını kullanmalılar, en ucuzundan mesela ulead 11 plus veya pinnacle yeterli olabilirmi özellikle 25p için
  • Selamlar.

    Bende Vegas 7 var. Yakında Vegas Pro 8'de gelecek.

    Eğer HV20'nin 3-5 dakikalık bir kaydına ulaşabilirsem, 1920 x 1080 mi yoksa 1440 x 1080 mi görebilirim!
  • ARKADAŞLAR EVET KISA FİLM ÇEKMEK İÇİN KÜÇÜK İ MAKİNE KULLANIŞLI DEĞİL AMA BENİM GÜCÜM ŞİMDİLİK ONA YETİYOR Bİ YERDEN BAŞLAMAKA LAZIM....amerikadan getitrme şansım var o yüzden yurt dışından bi model seçeeğim..
    KISA FİLMDE BENİM ARADIĞIM DFONKSİYONLAR... mikrofon girişi ,manuel focus .. diğer özellikleride kaliteden ödün vermeycek şekilde ... bana i makine öneririseniz sevinirim benim amaeirka sitesinde bulduğum türkçe açıklamasını bulamadığım bi makine var panasonic- NVGS230E BUNU Bİ ARARŞTRIN LÜTFEN... türkiyede yok
  • canon hv20 kullanan arkadaslar mikrofon olarak ne kullanıyorlar harici mikrofon bulamadım md50 diye bir mikrofonu varmış 400ytl ama oda yoktu erkayalarda .. sony cx7e dolby 5.1 dahili mikrofonu daha iyi anlamına gelirmi ayrıca memory card kullanıyor buda iyi bence.. hdv kayıtta avchd formatta kayıt yapıyor galiba bu yüzden uzak duruyorum mpeg 2 yada mpeg 4 HDV kayıt yapma imkanı varsa iyi olurdu ..bu iki modeli kullanan varsa ses ve kayıt formatı hakkında yorum yapabilir mi?
  • ya bu forum da ilgilenen yok... bence ilgilenen arkadaşlar msnlerini yazssın ordan anında konuşma imkanı doğar.... benim msn !!!! ugurondertr@yahoo.com !!!! kısa film çekmek için kamera arayan her türlü bilgisi , sorusu olan beni kaydetsin... herkesi bekliyorum.. kaydetden forum.donananimdan aldım desin yeter
  • YURT DIŞINDAN ÖRNEĞİN EBAY DAN XL2 GETİRSEM GÜMRÜĞE TAKTIRMADAN NASIL YAPARIZ BU İŞİ BİLEN VARMI
  • arkadaşlar... jvc modelleri uyugn görünüyor...
    manuel focusu olan... 3ccd ve 1.3 veya üstünde ki yüksek çözünürlükte kayıt yapabilien panasonicin veya sony bi kamerası varsa yazın yurt dışından getirtmeyi düşünüyorum
  • arkadaşlar.... ne alalım yaffff alıp makinesinden memmun olan yokkkmu....
  • hv20 çok uygun ya içinden galiba bikaç filtre adaptör falan çıkıomuş ama tam bilgim yok çok uygun kısa film için en iyi kameralardan amatörler için
  • arkadaşlar kamera alacaksanız doğubank derim garantiyi şart koşmuyorsanız tabiki. 2000-2500 ytl lik kameraları çok uygun fiiyata alabilirsiniz muhakkak
    bakın doğubanka
  • yurt dışından getirtmeyi düşünüyorumm... getitremedim bi aslında hangi modeli alacağımada karar vermedimmm...
    istediğim özelllikler...
    manuel focus
    mikroıfon girişi
    3cdd
    1080 ve üsti çözünürlük
    hardiskli veya... karta kaydetme özelliği...
    bunların sağlayan benim bulduğum uygun jvc everio modelleri var ama jvc nin markasına güvenemiyorumm...
    türkiyede kullanıcıları muahakkaki vardır hatta bi tane buldum ama bi e-mail alabildim kendisinden...
  • hdc hx5 öenrirmsinizzzz
  • panasonic hdc-sx5 kulllananan varmı
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.