Şimdi Ara

Yeni pile rağmen bios ayarları sıfırlanıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
1
Favori
3.416
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bios pilini değiştirmeme rağmen bios ayarları sıfırlanıyor.Tarih boot agp ,bilirsiniz işte bütün ayarlar ilk seferki ayarlarına dönüyor.
    Acaba pil tam oturmuyormu die pilin altındaki çentiğini falan kaldırdım kenardaki iletkeni falan filan neyse işte iyice sıkıştırdım ama çare olmadı
    İlk sefer yeni pil taktığımda bilgisayarı 5dk dan fazla elektriğini kestim.Açtığımda hiçbir sorun çıkmadı.Dedim herhalde pil oturmuyormuşki şimdi bir sorun yok ama malesef bilgisayarı yeniden başlatayım dediğimde baktım ayarlar tekrar sıfırlanmış.
    Sizce sorun nerde ?
    http://www.ecs.com.tw/ECSWebSite/Products/ProductsDetail.aspx?DetailID=529&CategoryID=1&DetailName=Feature&MenuID=44&LanID=18
    anakart bu .
    şimdiden tşk.ler







  • f10 ile kaydedip çıktığından eminsin değil mi?bios pil yuvasının altındaki lehimlerde temassızlık olabilir.birde clr mos jumper ını reset konumunda unutmuş olabilrisin bunlarıda kontrol etmende fayda var.
  • tabiki kaydediyorum.Uzman olmasamda bu konularda bilgim var.Reset jumperında anakart açılmıyor zaten :).İletkenlerinde pile değdiğinden eminim.
    Şunu söylemeyi unuttum.O cafede birden fazla makinada aynı sorun var.Cafeyi bir arkadaşım yeni satın aldı.Önceki sahibi bu sorunlar hep vardı diyor.TArih sıfırlanınca Msn ye falan girmiyor.Yani her seferinde ayar yapmak önemli bir sorun.Önceki sahipleride pil değiştirmeyi denemiş.SOrun çözülmemiş tabi.
    Acaba bioslarını update etsem sorun çözülürmü?. Sitede verilen bios updatelerinde de ayarların sıfırlanma probleminden bahsetmemişler :(
  • anlamadim pili cikarip takinca mi kaydedilmiyor ? ole diyorsan olmaz tabi...
  • bios update denemekte fayda var benim demin bahsettiğim yuvada bulunan iletkenler değildi pil yuvasını anakarta bağlayan lehimlerden bahsetmiştim.
  • Bu problemin bios update ile çözüleceğini pek zannetmiyorum.

    Ama şu yöntemi deneyebilirsin biosta bütün ayarları yap Halt On Errosu = No All But Keybord Errors u seç biosunu yedekle daha sonra yedeklediğin biosu tekrar yaz problem yine çözülmezse

    ufak bi elektronik işlem yapman lazım biosa manuel 3 Volt vermem lazım biosun üzerindeki yazan numaraları söylersen nerden nereye köprü yapmak gerektiğini söyleyebilirim
  • Makina da olsa lehimleyen, soğuk lehim ve temassızlık zamanla olabiliyor. Bu sorunla ilk bir monitörde karşılaşmıştım. Arada gidiyordu görüntü, sarsınca geri geliyordu, sonradan içinde farkettik ki bazı lehimler temassızlığa sebep oluyor, tekrar lehimleyince sorun çözüldü.
  • çok düşük bir ihtimal ama bi arkadaşımın başına gelen bişeyi seninle paylaşmak istiyorum.

    arkadaşım aynen senin gibi biosun hiç ayar tutmadığından şikayet ediyordu, bilgisayar tarihi hep sıfırlanıyordu oradan biosun sıfırlandığını anlamış yoksa biosla falan alakalı birisi değildi.
    bilgisayarını bana getirdi birde baktımki bios pili ters takılmış. "bu pili hiç çıkarıp geri taktınmı" dedim "ben kasanın içini bile hiç açmadım" dedi bilgisayarı toplayan firmanında bios pilini takmak yada çıkarmakla bir işi olacağını zanletmiyorum zaten, üretim aşamasında ters yerleştirilmiştir diye düşündüm.

    sende bir kontrol et istersen pil ters takılı olmasın :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi girdap7 -- 28 Ekim 2007; 22:54:54 >
  • pili takıyorum.bilgisayarı açıyorum.ayarları yapıyorum.kaydedip yeniden başlatıyorum.Sorun yok.Birkaç yeniden başlatmada da sorun çıkmaya biliyor.Özellikle bütün elektrik girişlerini çektim kasanın.5dk dan fazla bekledim.Ama ayarlar sıfırlanmadı.Bilgisayar biras çalıştı sonra tekrar yeniden başlattım.Sıfırlandı ayarlar. Taktığım sıfır pildi.kağıdından çıkardım yeni pil.
    Bu sorun Tek bir makinada yok.Yani hepsinin aynı yerde aynı lehimde sorun yapması çook çükük bir ihtimal
    Pili ters takmadığımdan da eminim.tşk tavsiyen için
    Tek makina değil aynı anakartdan olan makinalar bunu yaptığı için pil değilde bios sorunluymuş gibime geliyor.Bir update denicem.
    sorun çözülmesse pilin yerine oturtmadan kablo ile elektrik vericem.Yani bir ucunu pile diğer ucunu pil yuvasındaki iletkenlere hatta açıktaysa onların anakarta bağlandığı yere lehimlerim.
    Başka tavsiyesi olanlar varmı acaba ?




  • takdıgın yeni pil saglammı dolumu?
  • biosun üstünde yazanları buraya yaz arkadaşım, etiketi sökerek bi zahmet.
  • bu bahsettiğin bilgisayarlardaki anakartların hepsi aynı mı eğer öyleyse anakrtlarda sanki kapasitör sorunu var gibi görünüyor?birde birbirlerine bağlı oldukları için saat tarih ayarları diğer makinelere göre ayarlandığı için sıfırlanıyormuş izlenimide uyandırabilir.
  • evet aynı anakartlar.Geçen uğradım . Şimdilik bir makinede sorun var dedi.O makinada ben ordaysen sorun çıkarmamıştı.Diğer makinalardan birkaçı yapıyordu o sorunu.yani o anakartlı makinalarda var bu sorun.
    Bios üstünde yazanları ilk fırsatta bakıp yazıcam buraya.
    svideoz kapasitör sorunu derken neyi kastediyorsun ?
  • yeni konu açmamak için eskisini güncelliyorum.
    Bios update denedim.Sorun çözülmedi.AkLına başka çözüm gelen varmı ?
  • DreamSs kullanıcısına yanıt
    Hocam sorunu cozdunuz mu bendede ayni sorun varda

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Valla hocam cok eski bir meseleydi sanirsam cozulmedi kaldi oyle

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba bu konu hakkında yeni bir gelişme varmı.. Üç tane yeni pil taktım ancak hepsinde de Bios cmos batery low hatası veriyor. Pilleri yeni aldım bu arasa eski pil değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bilgisayar_faresi B kullanıcısına yanıt
    malesef kaldı öyle
  • merhabalar
    problemin sebebi pil yuvasındaki negatif kutbun oksitlenmesi

    zımpara ile kazıyın düzelir
    veya sıfır pğil yatağı ile değiştirin

    yapamaz iseniz yazın bana
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mulazim

    merhabalar
    problemin sebebi pil yuvasındaki negatif kutbun oksitlenmesi

    zımpara ile kazıyın düzelir
    veya sıfır pğil yatağı ile değiştirin

    yapamaz iseniz yazın bana
    Teşekkür ederim hocam ilginiz için yıllar geçti ne bilgisayar kaldı ne kafe :)
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.