Şimdi Ara

Uydu kablosunu iki odaya dağıtmak.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
30.828
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Evimde tamirat var. Hazır yerler eşilmiş iken elektrik borularının içine hem normal anten kablosu hemde uydu anteni kablosu kullanarak iki odaya anten prizleri koymak istiyorum. Şekildeki gibi bir bağlantı yapsam sistem sorun çıkarırmı?
    Uydu kablosuna ek yapılmaz diye duymuştum. Doğrumudur?
    Normal anten kablosuna ek yapılırmı?

    (Not: 1 Televizyonum var. Amacım aynı anda iki farklı yerde iki ayrı yayın izlemek DEĞİL. Sadece kabloları ordan oraya taşımaktan kurtulmak istiyorum.)

    Acil yardımınızı bekliyorum..


     Uydu kablosunu iki odaya dağıtmak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi picagor -- 5 Aralık 2007; 23:04:06 >



  • Lnb den gelen kabloyu kısa tutup bir çoklayıcı ile iki kabloya ayırırsın...İstediğin odalara kadar çekersin...Yanlız bu çektiğin kablolar evin içinde biraz fazla olsunki sonradan ekleme gibi bir derdin olmasın...Ancak bu kablolar ile aynı anda bir den fazla recevier bağlayıp izleyemessin...Eğer ileride alırım diyorsan şimdiden 20 ytl fazla verip çiftli lnb almanı tavsiye ederim...Böylesi daha sağlıklı olur...Normal anten için sorun yok, zaten artık tv üstü antenler bile rahatlıkla gösteriyor...
  • Ev 3. katta. Apartman 6 katlı. Yani Çanak ile mesafe yaklaşık 15 metre. Bölücü dediğin şey Splitter mı oluyor? Bu uzunluktaki kablo için splitter verimli olurmu? Çift çıkışlı LNB kullanırsam Çanaktan eve iki uydu kablosu mu girecek?
  • Ev 3. katta. Apartman 6 katlı. Yani Çanak ile mesafe yaklaşık 15 metre. Bölücü dediğin şey Splitter mı oluyor? SANIRIM. Bu uzunluktaki kablo için splitter verimli olurmu? BEN KULLANIYORUM, PROBLEM OLMUYOR. Çift çıkışlı LNB kullanırsam Çanaktan eve iki uydu kablosu mu girecek? EVET.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: picagor

    Ev 3. katta. Apartman 6 katlı. Yani Çanak ile mesafe yaklaşık 15 metre. Bölücü dediğin şey Splitter mı oluyor? Bu uzunluktaki kablo için splitter verimli olurmu? Çift çıkışlı LNB kullanırsam Çanaktan eve iki uydu kablosu mu girecek?


    bölücü dediğim şey bir nevi üçlü fiş gibi birşey...3 girişi var, birine uydudan gelen kabloyu diğer ikisinede eve girecek kabloları bağlıyorsun...yukarıdan eve kadar tek kablo çekersin ondan sonra o bölücü dediğim şeyi takarsın...benim denediğimde çanaktan bölücüye kadar 6-7 metre, bölücüden de tv kartıma kadar 8-9 metre vardı...tv kartı tek baçına çalışırken sorunsuz izledim...ama bu sistemle aynı anda iki cihazla izleyemessin..

    ama çiftli lnb alırsan eve kadar 2 kablo inmesi gerekir...
  • bölücü ile aynı frekanstakileri alırsın ama çift çıkışlı bir lnb ve 4 lü bir diseq switch ile paylaştırırsan ve çatıdan 2 ayrı kablo çekersen iki ayrı kanalıda seyredersin bende salonda reciever var pc dede ss2 var böyle kullanıyorum sorunsuz bir şekilde
    Saygılar
    Not :bu dediğim sadece uydu için gecerli diğerini yani normal antende sorun olmaz
  • Arkadaşlar cevaplarınız için teşekkürler.
    Ben şimdi sizden ne anladığımı ve uygulayacağım sistemi anlatayım.

     Uydu kablosunu iki odaya dağıtmak.


    Kullanacağım malzemeler bunlar mı olmalı? Yoksa T ek yerine splitter denen şeydenmi almalıyım?

    Not: Amacım her iki odada priz olması. Tek Televizyonum var. Kabloyu ordan oraya taşımaktan kurtulmak istiyorum..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi picagor -- 6 Aralık 2007; 14:59:24 >
  • Evet o T den alacaksın...Benim bölücü dediğim şey o...
  • sayın picagor,arkadaşlarım size yapacağınız tesisatta nelere dikkat etmenizi anlatmışlar.yanlız resimdeki T
    ek aparatı kullanmanızı tavsiye etmem.çünki aparata bağlı olan çihazı çalıştırdığınızda oluşan yansıma nedeniyle,görüntüde sorun yaşarsınız.bunun yerine 2 way splıtter kullanmanızı tavsiye ederim. kolay gelsin.
  • dostum okadar emek harcıyosan bence karşılığını alman lazım uyduya çift çıkışlı lnb al ve uydudan çıkanı t ile değil 4 lü diseq switch ile böl eğer iki odada ayrı reciever varsa işine daha çok yarar
    Saygılar
  • Önerilerinizi deneyeceğim. Teşekkürler..
  • Bir iki elektronikçiye sordum uydu prizinin merkezi sistem uydu antenleri için olduğunu söylediler. Başka birisi Prizin içindeki Elektronik devrenin boşaltıldıktan sonra benim yaptığım tesisat için de kullanılabileceğini söylüyor. Ne yapmalıyım bu durumda?

    Toplam 4 tane normal anten prizi alsam ikisini salona ikisini o.odasına yerleştirsem, uydu kablosunuda normal anten prizine bağlasam çalışırmı acaba?
  • Cevap yokmu gençler??
  • sn.picagor uydu bağlantılarında priz kullanmamanızı,kablo uclarını uzun tutarak direk olarak receverınıza bağlamanızı tavsiye ederim.çünki uydu bağlantılarında yapılan her aktarım sinyal kayıplarına yol açmaktadır.
    estetik olması açısından duvardaki priz deliğini kapamak için bir anten prizinin içini boşaltıp ortasından uzun tuttuğunuz uydu kablosunu geçirin.evimdeki tadilat sırasında digitürk ve uydu anteni bağlantılrını bu şekilde yaptım herhangi bir sinyal kaybı olmadı sorunsuz çalışıyor. kolaygelsin.
  • http://www.ranteks.com.tr/index.php?cmd=subcat_goster&cat=11&subcat=25
    buraya bak istersen çeşitli prizler mevcut
  • quote:

    Orjinalden alıntı: picagor

    Bir iki elektronikçiye sordum uydu prizinin merkezi sistem uydu antenleri için olduğunu söylediler. Başka birisi Prizin içindeki Elektronik devrenin boşaltıldıktan sonra benim yaptığım tesisat için de kullanılabileceğini söylüyor. Ne yapmalıyım bu durumda?

    Toplam 4 tane normal anten prizi alsam ikisini salona ikisini o.odasına yerleştirsem, uydu kablosunuda normal anten prizine bağlasam çalışırmı acaba?



    birincisi her ek prizde olsa sinyal kaybına yol açar.
    ikincisi uydu pirizlerinin tanesi 15-20 ytl civarındadır. bu nedenle prize gerek yok kabloları ileride odadaki eşyaların yerinin değişebileceğini de göz önüne alarak kabloyu uzun tutup direk uydu cihazına gir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.