Şimdi Ara

****İSTANBUL TUZLA PİYADE OKULU BURAYA**** (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
925
Cevap
10
Favori
371.101
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • evet evli olmaları gerekiyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mhrmh

    çok teşekkür ederim :) yeni keşfettim siteyi bütün yorumları okuyorum çok içim rahatladı doğrusu :) bi de gzpt hakkında daha çok bilgi bulabilsem aah ah ne zormuş böyle!!


    ZPT, GZPT, ZMA hakkında ne gibi bir bilgi lazım?
  • dağıtımda nerelere giderler, aldıkları eğitimin niteliği nedir yani araçla ilgi görevleri nelerdir? o kadar çok soru varki aklımda :) şimdiden teşekkür ederim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mhrmh

    dağıtımda nerelere giderler, aldıkları eğitimin niteliği nedir yani araçla ilgi görevleri nelerdir? o kadar çok soru varki aklımda :) şimdiden teşekkür ederim.



    Verdiğim bilgiler nokta atışı olmayabilir fakat şöyle yardımcı olmaya çalışayım.

    Öncelikle

    ZPT (Zırhlı Personel Taşıyıcı)
    GZPT (Gelişmiş Zırhlı Personel Taşıyıcı)
    ZMA (Zırhlı Muharebe Aracı)

    Bu 3 araçta birbirine çok benzer aralarında silah ve donanım farkı vardır. Bu araçların hepsinde bir görev dağılımı vardır. Şoför, nişancı, araç komutanı vs. vs. bu kadro Kara Kuvvetleri Piyade TMK sında bellidir. Acemi birliğinde Zırhlı eğitimi alan askerin hangi bölüme atandığı önemli. Yani nişancı ayrı, şoför ayrı eğitim alır. Her birinin araçta değişik görev ve sorumlulukları var, şoför aracı sadece kullanmaz bakımından hatt muharebe şartlarında oluşabilecek ufak sorunların (palet atması vb.) giderilmesinden sorumludur ve buna göre eğitilir. Nişancı veya varsa nişancı yardımcısı araç üzerindeki silahlar ve donanımlar ile ilgili eğitim alırlar.

    Birde ZPT ler ve GZPT ler değişik silahlarla donatılabilirler, örneğin tanksavar TOW silahı takılmış bir GZPT de bu silahın eğitimini almış nişancı ve nişancı yardımcıları görev alır, veya GZPT uçaksavar gibi bir silahla donatılmış ise o silahın personeli görev alır.

    Bunların dışında her acemi asker gibi tek er eğitimi, askeri mevzuatlar, tek er muharebe gibi sabit askeri eğitimleride alırlar.

    Siz yakınınızın tam olarak hangi göreve verildiğini öğrenirseniz belki biraz daha fikir verebilirim.

    Aşağıdaki resimlerde normal bir ZPT ile TOW silahı konumlandırılmış bir ZPT nin arasındaki farkı ve mürettebatın konumlarını görebilirsiniz, bu biraz fikir verecektir size. Sizin yakınınız muhtemelen şoför eğitimi alıyor olabilir bunu bir sorun.





     ****İSTANBUL TUZLA PİYADE OKULU BURAYA****



     ****İSTANBUL TUZLA PİYADE OKULU BURAYA****



     ****İSTANBUL TUZLA PİYADE OKULU BURAYA****



    Örneğin ilk resimde sadece şoför ve makineli tüfek nişancısı görünürken diğer resimlerde ilave olarak TOW silahı ve bu silahın nişancı ve nişancı yardımcısı bulunuyor.




  • iki gündür haber alabileniniz varmı:((
  • Bugün muharebe eğitimi almışlar canım yorulmuşlar biraz. gece konuşabildik anca. gerçi bölükleri farklı benimki gzptci ama yaptıkları sey aynıdır herhalde. Birde *President*; görevini sordum henüz bi ayırım olmadığını söyledi. Komutanları takım komutanı olucaklarını söylemiş.
  • sağol cnm ..her halde öledir ...yorulmuşlardır...bir ara fırsatını bulursa arar sanırım ..tşkr ederim
  • Bende bugün konuştum sesi fena gelmiyordu.Arar cnm kulübe kalabalık oluyor bayağı sıra vardı yine..
  • :((( doğrusu sanmıyorum arayacağını bu saate kadar aramadıysa aramaz daha ...çok şanslısınız haber alabildiğiniz için kıymetini bildiğinizi biliyorum ,inanıyorum bu durumun ...
  • arkadaşlar kusura bakmayan dışardan aranan telefonu öğrenemedim henüz.çünkü görüşemedik..ilk görüşmemeizde sorucam..ZMA'larla ilgili bilgi alabilir miyim ben de :((
  • Foruma yeni üyeyim,değerli evlatlarımızdan deneyimli olan 2 üyeye özel mesajla sormuştum,kendilerinden yanıt beklemekteyim,ayrıca guruba da iletmek istedim,oğlum 337.dönem astğm.öğrenci tuzla piyade okulnda,branş kurasında 3.bölük keşif birliğini çekmiş,keşif birliği ne yapar,eğitimleri nedir ve astğm. olarak genelde nereye gönderilir,ayrıca kayınvalidem,ablam ve kayınbiraderin İstanbulda yaşamaktalar,hafta sonları evci izni için ne yapmalıyız..ilginize şimdiden çok tşk. eder,iyi yıllar dilerim.Allah vatani görevini yapan tüm evlatalrımızı esirgesin inşallah.

    Sevgilerimle
    Serat SU
    207.dönem Tuzla P.Okulu Öğrencisi
  • İlk yerleştirme yapılırken Er veya Erbaş olarak sınıflandırılmışlardır hatta onların haberi yoktur, ellerindeki evraklara yazarlar ama askeri terimler olduğu için çoğu yeni asker anlamaz, ordaki kadro askerlere sorduğunda da saçma sapan eğlencelik cevaplar alırsın :) Erbaş eğitimi alanlar muhtemelen araç komutanı olacak diye tahmin ediyorum diğerleride şoför vs.

    Telefon konusunda meraklanmayın, bahsi geçen taburda 1000 kişiden fazla asker var, bunların 500 den fazlası kadro. Yemekhanenin yanında 8 tane ankesörlü telefon vardı yanlış hatırlamıyorsam. Şimdi çocuklar sadece istirahat zamanında fırsatları olur. Bu istirahat zaten günde çok az karşılaşılan bir şey. Özellikle akşam içtimasından ve yemeğinden sonra bir iki saatlik dinlenme fırsatları olur. Bu arada kendi kantin, çay arkadaşları ile sohbet vs. ihtiyaçlarını giderip telefon için gelecek, telefonun başında 100 kişi, bir arayan en az 10 dakika konuşuyor herkes hasret gideriyor. Ordan bir tane kadro asker gelip çekilin lan acemilerrrr dedeniz evini arayacak diyip telefonun birini gasp ediyor. Tam sizin askere sıra gelince bölük çavuşu elinde düdük dürt dürt öttürerek o telefonun yanındakiler 2 dakika içinde bölük gazinosunda olmazsa bir daha gelmeyebilirler çünkü pişman olacaklar diye bağırıyor vs vs.

    Ben her telefonun başına gittiğimde çocuklar kenara çekilir buyur çavuşum diyip sıralarını verirlerdi, bende nasıl olsa 24 saat istediğim zaman arayabiliyorum diye onlara acır yok siz arayın konuşun ben sonra ararım derdim sevinirlerdi garipler. Çavuş Onbaşı bir yere kadarda kadro erler pek bunu yapmaz :)

    Bir arkadaş ZMA ile ilgili bilgi istemiş,

    ZMA ZPT den farklı olarak personel taşımaktan ziyade Muharebe için tasarlanmış, Üzerinde termal kamera, ufak bir top ve makinalı tüfek bulunan bir araçtır, içerisinde bir manga asker taşıyabilir ve Tank'a göre daha hızlı hareket eder. Su altında gidebilir. Zanırım ZPT lerde su altında gidebiliyordu tam hatırlamıyorum.

    Son mesajda Asteğmen öğrenciler ile ilgili bir soru var, Asteğmen lerin bir çok görev dağılımı var. Subay oldukları için genelde piyade içinde takım komutanı olarak görev yaparlar asker kadar zor olmayan fakat sorumluluk içeren görevleri vardır. Dağıtımları Türkiyenin her yerine olabilir şurası demek zor. Ayrıca Asteğmen öğrencilerde evci izni nasıl oluyor hiç bilmiyorum, fakat astteğmen rütbesini takıp görev yerlerine dağıtım olduklarında zaten sorun kalmıyor. Muvazzaf subay oldukları için hafta içi sabah 8:00 akşam 18:00 mesai saatlerinde kışlada çalışıp sonra evlerine giderler, genelde asteğmenler birkaç arkadaş ev tutup orda kalırlar, hafta sonu nöbetçi oldukları zamanlar hariç zaten normal sivil insandırlar. Bildiğiniz subay işte. Ama acemi birlikleri zordur Tuzla da tabiri caizse canlarına okuyorlar :) Sürekli yürüyüş, intikal, gösteri, tatbikat. Daha mollafenari ye tatbikata gidecekler vs. ezyeti çok yani :)




  • president çokk tşkr ederim ...gittiğinden beri bir gün aramasa diğer gün mutlaka arardısanırım bu duruma alıştığım için iki gün aramayınca meraklandım ...kısa bir süreliğine konuştum şimdi birde depo da görev falan vermişler sanırım ....nasıl bişidir bilmem ama sanırım oda vaktini alacaktır...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: narebden

    president çokk tşkr ederim ...gittiğinden beri bir gün aramasa diğer gün mutlaka arardısanırım bu duruma alıştığım için iki gün aramayınca meraklandım ...kısa bir süreliğine konuştum şimdi birde depo da görev falan vermişler sanırım ....nasıl bişidir bilmem ama sanırım oda vaktini alacaktır...


    Depo görevi vaktini alır, muhtemelen depo sorumlusu kadro askerlere yardım ediyorlardır. Eğitimde kullanılan malzemelerin depoya girişi çıkışı, depodaki silah ve techizatların bakımı vs.

    Sizin yapmanız gereken şu, çok fazla meraklanmayın. Niye aramıyorsun vs. diye sıkıştırmayın, askerde telefon ciddi sorun çünkü. Bir üst mesajımda anlattım yorgun olur orada dakikalarca sıra beklemek istemez, olabilir. Hatta akşam yemekhanede, gazinoda askeri bilgilerin verildiği eğitimler olur çıkamaz, askeriyede gece eğitimleride var çünkü. Askerlik yaptığı yer (çok ciddi söylüyorum) acemi asker için güzel bir yer. Çoğu kışlada olmayan kalite mevcuttur. Hatta acemi askerler orda çok rahat kadroların işi çok zor. Mesela bir asker için çok önemli olan banyo için çoğu birlikte hamam varken burada 80 kişilik duşakabinli banyo vardır. Sıcak su vs. sorunu hiç yoktur. Yatakhaneler pırıl pırıl, yemekler dışarıdan özel firma tarafından yapılır ve boxlar halinde gelir, askeriyede pişen karavana yemeklerden değildir, bu yüzden yemekhaneye çalışmaya gitmezler sadece yemek sonrası bulaşıkları bulaşık makinesine dizmek için yardıma giderler, dikkat edin bulaşık makinası diyorum! başka hiçbir yerde duyamazsınız bunu, tabur bulaşık hanesinde kocaman sanayi tipi bulaşık makinası vardır. Bu yüzden acemi asker için rahat bir yerdir, tabur kantininde çeşit boldur yemeği beğenmese bile aç kalmaz, gazinolarda çay bulunur hatta sade poğaçası çok güzeldir, herşey iyidir yani.

    Çok merak ediyorsanız o şimdi asker filmini izleyin, yakınınız o filmdeki yatakhanelerde kalıyor, oralarda bulunuyor :) tam olarak orası yani. Ben terhis olduktan hemen sonra çekildi o film ;)

    Askerlikte vakit geçiren işlerle uğraşmak iyidir, zaman çabuk geçer. Askeri kendi başına kendi haline bırakmayacaksın, bunalıma girer. Bu yüzden askerde boş bırakmazlar kimseyi, boşda duran birini görseler hemen gel lan buraya diyip bir iş verirler :) bunun böyle olması güzel biraz yorulur, vakit geçer, sıkıntılı düşüncelerden bir nebzede olsa uzak kalır.




  • çook çook tşkr ederim :D duyduklarım beni öyle rahatlattı ki bilemezsiniz....şu an içim çok her zmankinden çok rahat ..aradığında hiç belli etmiyorum ona merakımı elimden gediğince, neşeli olup onun moralinin yüksek olması için herşeyi yaparım ..ii olması benim için daha önemli çünkü..:D
    görevli olmasından dolayıda biraz endişeliydim daha çok sıkıntı çekecek diye ..ama şimdi daha farklı düşünüyorum sizin sayenizde,haklısınız vakti birşeylerle uğraşarak geçirince çok daha çabuk geçer ...daha ii olur onlar için..:))
  • Arkadaslar yakını,arkadası tuzla piyade okulunda acemi birliğinde olanlar için ben de bildiklerimi paylaşmak istedim..
    ben gecen haftasonu sozlumu ilk kez ziyarete gittim..ona supriz yapmak istedigim için neyle karsılasıcamı bilmeden gittim..
    cumartesi gunuydu 12 gibi girdim askeriyeye..isim verdim gelir dediler..ziyaret alanı hem acık hem kapalı bolum var..tam 2 bucuk saat bekledim..herkesin yakını geldi..burda bi msjda 13:00da baslıo yazmıslar ziyaret için ama ben 12de girdm ve ailesiyle grusenler vardı..
    nizamiyenin 3 km uzakta oldugu beklemem gerektigi soylendi..sonunda gorusebildik ama..içeriye yiyecek ve içeçek sokmak serbest..hatta masayı donatanlar bile vardı..
    yemin toreninden once de carsı izni yok kızlar buarada..
    yalnız uzuldum cunku sozlumun psikolojisi cok bozulmus..cok agır sartlardan bahsetti..Allah yardımcımız olsun hem onların hem bizim..
  • Sanırım pazar günü benimkide masayı donatanlardan olacak resmen koca bir koli yiyecek yolluyorum:) kendim gidemesemde artık böyle birşeyde iyi olur diye düşündüm:(
  • Yemin töreninden önce çarşı, veya normal izin olmaz arkadaşlar. Yemin etmemiş asker asker olmamış sayılıyor, yeminden sonra yaptığı herşeyden kendi sorumlu olduğu için çarşıya vs. çıkabilir.

    Nizamiye ve tabur arası 3 km. den fazla olma ihtimali var, ziyarete gittiğiniz zaman eğer sorunsuz görüşmek istiyorsanız askerinize haber vererek gidin. Yani sürpriz yapmaya kalkmayın. Yarın şu saatte orda olacağız diyin ki onunda kulağı sizde olsun.

    Şöyle düşünün, tarlanın ortasındasınız, bağıra çağıra eğitim yapıyosunuz taaa karşı mahallenin camisinden bir anons yapılıyor, bir sürü isim sayılıp ziyaretçiniz var deniyor duyup anlayabilmeniz ne kadar mümkün? veya askerin bölük yazıhanesine telefon açılır şu askerin ziyaretçisi var diye, yazıcının işi olmayacakta bölük dağa çıkmış oraya haber götüreceklerde, bölük komutanı izin verecekte, asker nizamiyeye gelcekte, vay yavrum vay.

    Siz haberli giderseniz daha çabuk görüşme imkanınız olabilir.




  • ben de çok çok teşekkür ediyorum verdiğiniz bilgiler için..ben de sürpriz yapıp gitmek istiyordum ama şimdi aklım karıştı.sürpriz yapayım derken bikaç saatten olmak kötü..sanırım benim de erkek arkadaşımın psikolojisi iyiden iyiye bozulmuş.hasretten özlemden geçtim artık onun psikolojisi hali keyfi hep aklımda.telefonda sesi hiç iyi gelmiyor.üstüne üstlük varis şikayeti olduğundan ayakta dikilmek mahvetmiş.çok çetin zamanlar bileri bekliyor.hep destek olmaktan başka elimizden ne gelir bilemiyorum..çokça mektup yollayıp moralini yüksek tutmaya çalışıyorum..
  • yaa ben henüz adres bilmiyorum :(( eğer elinde adres varsa yazar mısın öyleyse...telefonla olmasada dediğin gibi mektuplarla yanlarında olmaya çalışalım ...
  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.