Şimdi Ara

**EDİRNE\KEŞAN 4.MEKANİZE PİYADE TUGAY KOMUTANLIĞI** (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
319
Cevap
5
Favori
311.226
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • yakanıza gül falan takında tanıyalım sizi :D bir sürü adam olur şimdi orda o saat
  • Yarın yani 14 aralık itibari ile ben de bir arkadaşımı birliğine katılmak üzere keşana götürücem,hepinize hayırlı tezkereler.Yarin birliğin önünde görüşürüz.Mehmet beyler :)
  • beyler suraya bi isim soyisim listesi yapsaydık isterseniz orda kolay olurdu isterse herkes adları soyadları yazsın bi kagıda en azından orda daha kolay olur işler benimki safa topçu
  • ortak konuşmada biz az çok toparladık isimleri falan devrem...kınamıda yaktılar elime devreler... :(
  • hadi ya neyse artık inşallah bulurum bende sizi haydin hayırlı teskereler sen bari ismini verseydin be melbourne kardes ordan hepinize ulasırdım o zaman :)
  • Kim ne yazarsa yazsın insan kaderini yaşıyor. Bir ayda çok şey öğrendim. Hayatımın hiçbir ayı bukadar verimli geçmemişti. Topçu Taburunu hiçbir zaman unutmayacağım...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: byzkrmz
    buranın açık adresini bilen var mı? ayrıca bütün taburlar bir arada mı topçusu tankçısı.?

    Tugay için adres bilmenize gerek yok, Keşan Merkez'de. Zaten merkez küçük bir yer. Kime sorsanız gösterir. Hatta sormadan ana caddede ilerleyin görürsünüz.

    Topçu taburu, tankçı taburu ayrı yerlerde. Fevzi Mengüç Kışlası olarak söylenen topçu taburu oluyor, İzzetiye Köyü'nde. Tüm taburlar ise Tugay'a bağlı. Tugay idari merkez, taburlar destekçileri diyebiliriz herhalde.
  • Signore ile daha önce konuştuk.. Bende askerliğimi 4.MKNZ PİYADE TUGAYI - TOPÇU TABURU (Fevzi Mengüç Kışlası) nda yaptım. Ben Mayıs 2005 de geldim. Uzun dönem askerdim. Biz geldik ama google'dan birliğin adı yazılınca ilk çıkan site burası olduğu için bu saatten sonra gidecek olan ve araştırırken buraya düşenlere fikir olsun diye bende bir şeyler karalayayım.

    Keşan da 4.MKNZ P. TUGAYI nın merkez komutanlığı vardır. Yani keşan terminaline yürüyerek 15 dk mesafede olan yer burasıdır.. Mesela benim elimdeki kağıtta "4.mknz p.t. topçu taburu" yazıyordu. Otogarda indiğimde keşan merkeze giden dolmuşlara bindim. Zaten terminal küçük bir yer. Kapısından hemen dolmuşlar kalkıyor. Merkeze giderken sol tarafta 4.MKNZ diye birliği gördüm. Ama sonradan öğrendimki benim yerim orası değil topçu taburuymuş.. O yüzden dolmuştan inmedim devam ettim..

    Merkezde (çarşı diye gezdiğimiz belirli bir yer.. ne küçük ne de büyük.. herşey var.) indiğinizde tüm birliklere giden dolmuşların kalktığı bir yer var. Orada kahveler var. O kahvelerin önünde dolmuşlar kalkar. (Askerlik süresince çarşı izinlerindendönüşte orayı kullanırsınız.) İlk gün beni oraya yönlendirdiler. Gittim sordum Topçu taburuna giden dolmuş 4 de kalkar dediler. Saat daha sabah 10 filandı. Bende çarşıda dolaştım 4 e kadar..

    Eğer topçu taburuna gideceksiniz taksiye atlayıp gidin derim. 20 TL filan ödersiniz.. Ama dolmuşlada gidebilirsiniz.. Topçu taburuna giderken merkezden çıktıktan sonra bir köyün içinden geçersiniz. Bu köy izzetiye köyüdür. Ardından uzun ve çevresinde hiç bir yapı olmayan bir yol boyunca bir süre gidersiniz ve yolun sonunda karşınıza FEVZİ MENGÜÇ KIŞLASI (topçu taburu) çıkar.

    Bu kışla yolun sonundadır. Dolayısı ile önünden araba filan geçmez. Yani ya birliğe gelen varsa ya da giden varsa araç görürsünüz.. Öyle önü cadde filan değildir.

    Topçu taburunda değilseniz 4.MKNZ ye bağlı diğer bir sürü kışladan birisinde olabilirsiniz.. Mesela Destek kıtları merkezdedir. Önü caddedir. Araç gelip geçer. 4.MKNZ ye bağlı hangi birliğe giderseniz gidin eğer araç kitlerlerse askeri ehliyetinizi bu destek kıtalarında alırsınız. Uzunca bir süre sabah gider akşam gelirsiniz.. Tatil gibi olur size..

    Başkada tank ve piyade taburları vardır. Hava savunma vardır. Ama en iyisi topçu taburudur.. Tabii onlarda bizim birliğimiz güzel diyorlardı ama tarafsız bakarsak gerçekten topçu taburu güzeldir. Şu an halen öylemidir bilmiyorum.

    Topçu taburunda 5 BATARYA - 1 KARARGAH BÖLÜĞÜ - BAKIM BİRLİĞİ ve yine birlik içinde olan ama bizimle fazla bir ilgileri olmayan İSTİKHAM bölüğü vardır.

    KISA DÖNEM olarak gittiyseniz genel olarak rahatsızınız.. Eğitiminiz filan çok ağır değildir. Hatta ne zaman görsem oturarak eğitim alıyorlardı ama koştuklarınıda gördüm.

    Uzun dönem olarak gidenler ilk karargaha düşerler.. Seçmeler orada olur ve mesleği olan adamların çoğunluğu KARARGAH ta kalır. Diğerleride bataryalara dağıtırılır.

    Karargah işte santral, telsiz, haber merkezi, radar, muhabere, iaşe (çadır felan kurar) vb bir göreve dağılır. Tamirci filansanız Bakım birliği..

    Bataryalarda FIRTINA OBÜSLERİ BULUNUR.. TSK Envanterinde bulunan 40 km menzilli göz bebeği araçlardır. Onların bakımları ve sürekli bir eğitim hali içinde olursunuz.. Karargahta kalanlar bu adamların işi zor desede onlarda hallerinden memnunlardı.

    Kışlada yiyecek, içecek giyecek vb malzemeleri çok rahat temin edebileceğiniz bir kantin mevcuttur. Kantin bölgesinde lahmacun yaptırabilirsiniz.. Döner ekmek yaptırabilirsiniz.. Hatta zaman zaman patates kızartmasıda görebilirsiniz..

    Sonra her bölüğün kendi eğitim gazinosu vardır.. Orda çay poğaça bulabilirsiniz günlük olarak.. Birde tabura ait genel bir gazino vardır. Orada da her saat çay ve yiyecek bir şeyler bulabilirsiniz.. Ayrıca aynı yerin içinde kapalı bir odada içinde 6 telefon makinesi bulunan bir oda vardır.. Telefon kartını kantinden temin edebilir ve ilk gittiğiniz zamanlarda ailenizle oradan temas kurabilirsiniz.

    3 Adet yemekhane vardır.. Biri karargahın.. Diğer 2 katlı olan da bataryalarındır.. Birlik içinde mutfakda vardır.. Yani yiyeceklerimiz her gün destek kıtalarından gelir.. Topçu taburunda pişer ve destek kıtaları ile topçu taburuna dağıtılır.. Mutfağımız temiz ve hijyeniktir.

    Banyomuzda yeterince büyüktür.. Oda oda değildir.. Komple bir hamamdır. Hep beraber yıkanırız.. O yüzden şortla yıkanmak zorunda kalırız. Acemi birliği odalıydı daha rahat duş alabiliyorduk.. Sıcak suyumuz yeterlidir.. İlk giderken 3 dakka da kesiyorlar dediler bana ama öyle bir şey yok.. İlk aylarda 25 dakka filan ama devre atladıkça 1 saat hatta bir gün kalabilirsiniz Ama sabah giderseniz daha rahat yıkanırsınız.. 5-6 kişiyi aşmaz. Her sabah 15 dk erken kalkıp gidip duş alabilirsiniz.

    Kışı serttir.. Kar yağar sürekli yolları kürersiniz.. Nöbet 2 saattir.. 2 kişi tutarsınız. Karargahta kalanlariçin GARAJ ve BENZİNLİKnöbeti vardır. Bataryalarda eğitim bölgelerindeki tellerde ve garajda nöbet tutarlar.. Kışın nöbet süresi 15 dakkaya kadar indiği olmuştur.. Hatta bir kaç kez yoğun kardan nöbetler iptal oldu ve bina içinde nöbet tuttuk.. Nöbeti ZPT ler (zırhlı personel taşıyıcı araç) bizim yerimize kışlayı gezerek tuttular.

    Devrecilik yoktur. Sıracılık vardır.. Yani alt devrenizgelene kadar yemek alımına siz gidersiniz. Banyoyu siz temizlersiniz.. (Çekpasla suyunu çekmek) Bulaşığa siz kalırsınız.. (Bulaşık makinesi var. Cihaza yerleştirir yıkarsınız ve sonra alıp yemekhaneye geri getirirsiniz.) Devre atladıkça rahata erersiniz.

    Dolaplar kilitlenmez ama ihtiyaçta olmuyor.. Bizim zamanımızda hiç bir şeyi çalınan olmadı.

    Radyo olarak sadece KEŞAN FM çeker.. Topçu taburu için söyliyorum. (http://www.kesanfm.com.tr/) Ama her birliğin kendi gazinosunda uydusu vardır. Oradan heryeri izleyebilirsiniz.. 5 dedimi işler biter istirahata çekilirsiniz.. Sürgün yeri derler biraz doğru ama öyle korkulacak pek birşey yok. Bitmez diyorduk sayılı gün geldi geçti bile.. yıllar oldu hatta..


    Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Yani sizlerinde ilk merak edeceği bazı soruları yanıtladım..

    Sevgiler dilerim. İyi forumlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi camptr -- 15 Ocak 2009; 21:02:06 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: camptr
    Hatta zaman zaman patates kızartmasıda görebilirsiniz..

    Umarım o patatesten yememişsindir

    Bir gün patates siparişi verdim fast food'a. Sonra etimi filan kendim pişireyim diye mutfağa girdim. Fritözün başına bir geldim, patateslerle beraber 10-15 sinek kızgın yağın içinde dans ediyorlar. "Bu ne" soruma aldığım cevap :
    - Abi pencere açık, engelleyemiyoruz ne yapalım

    O günden sonra pencerelere sineklik siparişi verilmişti hizmet birliğine. Sonucu bilmiyorum ama, tek bildiğim o günden sonra fast food'dan kendi pişirmediğim hiçbir şeyi yemediğim. Hatta malzemelerimi kendim alıp, Karargah buzdolabında saklıyordum.




  • tertipler ben de edirne keşana düştüm.ankaradan geliyorum haberleşelim msn:atakan_bogaz@hotmail.com
  • 327.Dönem KD olarak ben de buraya düşmüşüm. Buraya gidecek devrelerim tanışalım
  • ben de oraya düştüm arkadaşlar.
    tanışalım.. 325 lerden var mıdır forumda?
  • Bazı resimler vereyim. 2005 yılına ait resimler. Pek bir değişme olduğunu sanmıyorum.

    Eğitim birliği, Fevzi Mengüç Topçu Taburu. Merkeze ve tugaya araba ile 10-15 dakika. İzzetiye Köyü'nde.

    Genel toplanma alanı (tabur binası arka cephesi)


    Yemekhane (masalardaki süsler yeni gelmişti)


    Hamam


    Lahmacun fırını, kantin yanında


    Kazan dairesi. Burası ile işiniz yok, ama sıcak su buradan geliyor :)


    Yemin töreni alanı kuleden görünüş (Hava Savunma'da)


    Yemin töreni sonrası aileler ile yemek, resimdeki o zamanki Tugay komutanı.
    Not : Masalara ve yemek dağıtana bakıp bu kadar temiz sanmayın, ilgisi yok, bu ailelere şov.
    Kahvaltı ekmeği geceden konur ve sabağa kadar taş olurdu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi signore -- 10 Nisan 2009; 12:42:31 >




  • Keşan küçük bir yer arkadaşlar. Keşan merkezi minibüsle baştan sona geçmeniz 5-6 dakika sürmez. Tugay zaten Keşan Merkez'de. Eğitim birliği ise (herhalde değişmemiştir) Topçu Taburu ve İzzetiye Köyü'nde bulunuyor. İzzetiye Köyü Keşan Merkez'den araçla 10-15 dakika. Zaten en az 200-250 kısa dönem olur mutlaka, belki daha da fazla. Dolayısıyla Keşan'da sizin gibi birliğine teslim olacak çok kişi bulursunuz.

    Bence sabah erkenden teslim olmayın. Çünkü kayıtlar öğleden sonra başlar, akşama kadar boş boş oturursunuz. Keşan Merkez'de vakit geçirebilirsiniz veya Keşan'a daha geç varabilirsiniz.

    Bir de lütfen... Ezilip büzülmeyin, kimseden çekinmeyin. Tabi ki uymanız gereken kurallar olacak ama, rahat olun. Sonuçta hapishaneye gitmiyorsunuz, vatana hizmet etmeye gidiyorsunuz (ne hizmet ama !). En çok istedikleri şey kısa dönemlerin kendine güvenmemesi, çekingen olması. Çünkü kısa dönemlerin gözleri açılınca başa çıkamıyorlar. Acemiliğinizde ayrı bir rahat olun. Daha asker bile sayılmazsınız, fazla kalıba girip sıkıntı yapmayın. Zaten rahat olandan ayrı bir çekinirler, "bu kadar rahatsa güvendiği birşey var herhalde" derler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi signore -- 10 Nisan 2009; 17:39:33 >




  • Arkadaşlar güzel yer Keşan. Topçu Taburunu da beğenmeyen arkadaşlar vardı. eminim çoğu deli gibi özlüyordur şimdi:) Biz 450kişiyle 325KD idik:) Burdan Selahattin Yüzbaşıma saygılarımı arz ederim:) Yeni gelenlerin sayısı daha az olacağı kesin. Bunun için hiç kendinize sıkıntı yaratmayın. Sadece benden size tek bir tiyo. İçtimalara gecikmeyin arkadaşlar. Burdan da daha fazla ekstra bilgiye kulak asmayın. Ben neler yazdım neler öğrenmeye çalıştım. Söylenenlerin hepsi hava civa çıktı:) Unutmayın siz Fevzi Mengüç topçu taburuna teslim olacaksınız. Bu da Keşanın biraz dışındadır. İtfaiyenin olduğu yerden minibüs kalkar. 10-15 dakikada ordasınız. Hadi bakalım acemiliği bitirip biran önce gelin de biz de çekip evimize gidelim:) Saygılar...
  • benim de keşana çıktı biraz detay verebilir misin eğitim,banyo,yemekler vb.
  • Aynen benimde keşana çıktı. Tekirdağ 54. zırhlı için pek iyi şeyler söylemiyorlar. Ama burası iyi gibi geldi bana.
  • arkadaşlar yarin sabah 7 gibi keşandayım benimle aynı saatte gelecek olan varsa haber verin beraber takılırız ben öğleden sonra teslim olmayı planliyorum


    atakan_bogaz@hotmail.com
  • quote:

    Orjinalden alıntı: mlyvb

    benim de keşana çıktı biraz detay verebilir misin eğitim,banyo,yemekler vb.



    Eğitim heryerde kişiden kişiye değişir. Banyo sizin sayınız az olduğu için daha rahat olur. Biz bile 450 kişi olmasına rağmen hiç problem olmadan haftada iki kere yıkandık. Usta birliğinde Fevzi Mengüç'teki gibi yıkanabilmiş değilim:) Usta birliğinde orda kalabilmek için bütün hünerlerimi göstermiştim ama kısmet olmadı:) Yemekleri Keşandaki taburlarda çıkan en güzel yemektir. Zaten biçok yere Fevzi Mengüçten gider. Böyle diyincede aklınıza Rixos Otelin yemeği gelmesin. Askerde olduğunu unutan bir ton dana çıkıyor. Siz unutmazsanız askerliğiniz rahat geçer. Akşamları er gazinosunda otururken komutanlar bir probleminiz var mı diye sorarlar. Usta birliğinde bunu soran bir tane bile vatandaş bulamazsınız. Bunun kıymetini bilin abuk subuk sorularla komutanların asabını bozmayın:) Tuzumuz bitti diyen hatta Langırt jetonunun fiyatını düşürün diyen danaları bile gördük:) Şimdi belki bana ne onlardan diyorsunuz ama askerde ben yok biz var. Ne demek istediğimi gidince görürsünüz. Saygılar hayırlı teskereler.




  • Merhaba devrelerim bir 325 olarak hepinizi selamlıyorum öncelikle...daha dün gibi diyeceğim yazdığım iletiler hakikaten de öyle :) (323'lerde böyle yazarlardı da peh derdim)...artık son 3 haftaya girmiş bulunuyoruz Allahın izniyle 17 mayıs pazar evde olacağım..327'ler yani biletler gelsin bizde bayrağı onlara teslim edelim artık :)...saygılarımla...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melbourne -- 26 Nisan 2009; 13:58:48 >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.