Şimdi Ara

28'İNCİ MKNZ.P.TUG. (BARIŞ GÜCÜ) K .LIĞI ANKARA MAMAK

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
616
Cevap
8
Favori
384.610
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanonce -- 28 Nisan 2010; 22:10:22 >



  • Bildiğim kadarı ile Mamak taki Barış Gücü KOSOVA daki türk askerleri .... Barış gücü demek NATO tarafından yurt dışına görevlendirilen türk tugayları ... Ama kısa dönemleri yurt dışına görevlendirmiyorlar bildiğim kadarı ile 2 Tabur asker KOSOVA da sadece kağıt üzerinde adresleri Mamak ;););)
  • slm barış gücü askerleri bende manisadan ankaraya geliyorum bi tepede kurulu bir yermiş soğuk oluyomus
    çarşamba günü grşrz...
  • Bende Ankara Mamak YAlnız Muhabere olarak gidecem...

    Henüz Muhabere olarak gidecek kimseyi bulamadım buralarda
  • Bende kayseri'den gidecem "28'İNCİ MKNZ.P.TUG. (BARIŞ GÜCÜ) K.LIĞI ANKARA MAMAK"
  • Kapısında 'GENERAL EŞREF AKINCI KIŞLASI' yazıyor.. Kuzenim orda normal asker. Gayet rahat olduklarını söylüyor. Moralinizi yüksek tutun tertipler. Allah'a şükür iyi bir yere gidiyorsunuz. Allah'a emanet olun. Hayırlı teskereler.
  • Otogarda inrsen eğer buradan en kolay taksiyle gidebilirsin ama sana tavsiyem otobüs firmasına sor eğer şehre girdikten sonra samsun ve konya yolunu kullanıp da otogara geliyorlarsa seni tam tugayın onunde veya yakın yerde indirirler.otogardan taksiye binersen yaklasık 10-12 ytl tutar arkadasım
  • arkadasım barış gücü hakkında herhangi bi bilgi edinebildinmi?Benimkide mamak barış gücü / bosna cıktı.kesin göndericeklermi merak ediyorum.hakkında bilgisi olan we paylasan herkese simdiden tesekkürler..
  • arakadaşlar bana bi sene önce ankara mamak geldi piyade olarak 'GENERAL EŞREF AKINCI KIŞLASI' yazıyo kapısında bi dağın tepesinde samsun yolundan gelirken otobüsle mamak ta indirin dediğinizde onun kapısında indirirle ben otobüs firmasında çalışıyom istanbul yolundan gidecek arkadaşlar aştide inmesin muavinlerine orda ineceklerine dair bilgi versinler otobüs sizi orda indirir ama benim 22 şubat 2007 tarihinde geldi askerliğim gittim gördüm eğitimi çok zor dağın tepesinde orda askerliğini bitirenler isyan ediyo ben bi senedir kaçak durumdayım hergün istanbuldan çoruma çorumdan istanbula gidiyorum hergünde kışlanın kapısının önünden geçiyorum ama kolay klayda gitmeyecem anlaşılan bu gidişle gidecekolan arkadaşlarada allahtan sabır dilerim gerçektende mantığın bittiği yer diyorlar
  • Bizim arkadaş Rize'den 87/3 tertip gitti oraya İngilizce sınavını kazanarak Barış Gücü Askeri oldu...Anasından emdiği sütü burnundan getirmişler Rize'ye geldiğinde resmen kamyon çarpmış gibiydi...Resmen insanlığını yitirmişti...Mamaktaki şartlar gerçekten ağır arkadaşlar Allah yardımcınız olsun...Şuanda Arkadaşım Afganistan Kabil Kamp Doğanda Asker : ) Gideceğiniz yerler belirli zaten Kıbrıs,Afganistan,Lübnan,Kosova,Bosna Hersek...Kosova bilindiği gibi Bağımsızlığını ilan etcek Rusya ve Sırbistan savaş hazırlıkları yapıyor...Bu savaşta Şanlı Türk Ordusu'da Yer Alacak...
  • ben orada (28. mknz. p. b/g tugayında) askerliğimi yaptım. Size elimden geldiği kadar yardımcı olayım.
    Önce Otogara geldiğinizde (A.Ş.T.İ) metroya binin Cebeci'de (Dikimevi, en son durak) inin, metro çıkışından 100 m ileriye gidin oradan KEÇİKIRAN minübüsleri geçer O minübüs sizi Tam Nizamiyenin önünde indirir. Karşınızda Koskoca Dev Bir Askeriye Görürsünüz Nizamiye Kapısında GENERAL EŞREF AKINCI KIŞLASI yazar. Yada Otogardan metro ile kızılaya ordan metrodan çıkmadan Ulus'a gidersiniz, Ulus'ta Bentderesinden İlkbaştaki minübüslere binersiniz keçikıran yazar, Nizamiyenin önünde inersiniz.

    Şimdi barış gücünü anlatayım,
    Türkiyeden Yurt dışına (Afganistan, Kosova, Lübnan, Bosna Hersek) gidecek olan Tüm er ve erbaşlar bu tugaydan seçilir. Eger emir komuta Türkiye'ye geçerse Yaklaşık 600-700 Civarında Asker Gider, Diğer Zamanlarda 50-60 Asker ancak gider. Tabi bu rakamlar değişebilir.Yani her barış gücü askeri yurt dışına gidecek diye bir şart yok. Zaten Yurt dışına en fazla piyade sını gider
    Orası KKK En seçkin birliklerinden biridir. Yurt dışına giden askerler barışı sembol eden yeşil bere takarlar.
    Kışladan içeri girdiğinizde kışlanın her yerini görmeniz imkansızdır. Sebebi ise Kışlanın çok büyük olması ve Zaman bulamazsınız, Tahminim Samsun Yoluna Cephesi 10 km vardır. Ordaya Askerliği düşen arkadaşlara tavsiyem, Orada çok sabırlı disiplinli saygılı olmanız ve verilen eğitimleri en iyi şekilde kavramanızdır. Eğer onları yaparsanız orada Babalar gibi askerliğinizi yapıp, memleketinize sevdiğiniz insanlara sağ salim tekrar kavuşursunuz. Yoksa askerliği bitiremezsiniz Mamak cezavine girerseniz askerliğiniz zor biter. Oraya gidecek hal ve davranışlardan kaçının. Orada askerlik yapmak herkese nasip olmaz. Bukadar bilgi yeter.
    Tüm askerlerimize Hayırlı Teskereler,
    1985-1 Kral tertip
    28. MMNZ P. B/G Tug. Hv. svn. bt .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ack43586 -- 4 Kasım 2008; 22:40:08 >




  • arkadaşlar bende asteğmen olarak 28 inci mknz. p. tug. 2inci mknz. p. tb. 2inci mknz.p.bi. ne düştüm 17 martta göreve başlayacam görüşmek üzere
  • selam tertipler 28.mekanize piyade tugay Barışgücü komutanlığı ANKARA/MAMAK
    çıkan arkadaşları bekliyorum 321.Dönem
  • Arkadaşlar benim de Ankara Mamak (barış gücü) çıktı. Herkese hayırlı teskereler.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: since984

    28'İNCİ MKNZ.P.TUG. (BARIŞ GÜCÜ) K .LIĞI ANKARA MAMAK arkadaşlar ben antalyadan mustafa yılmaz .. bende geliyorum mamak a ..hakkımızda hayırlısı olsun .. ben 4 dil biliyorum ingilizce farsça vs vs eğer söylenenler doığruysa beni afganistana gönderirler kesin ( afganistanda farsça konuşuluyo )


    Önce şunu söyliyeyim Tugayın Adı 28. MKNZ. Piyade Barış Gücü Tugayı Oraya düşen tüm herkesin Kağıdında Barış gücü yazar, Ama bu herkes Yurt dışına gidecek anlamına gelmez, 4 Dil Bilmenin etkisi olur ama çok da önemli değil, Çünkü orda 1. Tabura Düşersen Bosna, 2. Tabura Düşersen Kosova, 3. Tabura Düşersen Afganistan, Ayrıca Yurt dışına gidecek askerlerin seçiminde Önce bölük komutanının seçmesi önemli, Tabi Oda seçerse, sonra Tabur Komutanı Sonrada Tugay Komutanı Onaylar, Seçimde, Ordaki ( yurt dışındaki birlik) ihtiyaca göre oluyor, Mesala terzi lazımsa terzi gider şoför lazımsa şoför, Tamirci Lazımsa Tamirci Avcı eri lazımsa avcı eri Havancı lazımsa havancı , vs. Birazcıkda şans işte, Ayrıca 2005-2006 da Afganistanda Askerler 300 Dolar Maaş Alıyordu Benim Arkadaşlarımdan Duyduğum, Tabi Tugayda Topçu Bataryası, Tank Taburu, Lojistik destek k, Bağlı Birlikler de var( Hava savunma, Muhabere, istihkam, Tow bl.Tug kh.) Oralara da düşebilirsiniz. Bence önemli olan Yurt dışına gidip gitmemek değil Vatana millete faydalı bir şekilde askerliği yapmaktır diye düşünüyorum Şimdiden Hayırlı Teskereler




  • Selam tertipler aranızda 28.mekanize p.tugy.komutanlığı barışgücü mamak ankarada yapmış bi arkadaşımız varsa bilgilendirirse seviniriz şimdiden tşkler.

    321.Dönem KD ANKARA/MAMAK
  • çok tşkler herkese hayırlı teskereler dilerim
  • slmlar 28'İNCİ MKNZ.P.TUG. (BARIŞ GÜCÜ) K .LIĞI ANKARA MAMAK çıktı hayırlısı bakalım çıkan tertiplerle görüşelim
  • HEPİNİZE SLM ARKADAŞLAR ADIM MUSTAFA 28.MEKANİZE (BARIŞ GÜCÜ) KOMUTANLIĞINDA 1978/2 TERTİP OLARAK GÖNDERİLDİM.
    ACEMİ BİRLİĞİM İSPARTA DAĞ KOMANDO TUGAYI İDİ. ANKARA'YA GELDİĞİMİZDE BİRLİĞİN İSMİ BOSNA HERSEK MÜRETTEP BİRLİĞİ İDİ.
    3 AY BOYUNCA ÇEŞİTLİ EĞİTİMLERDEN GEÇİRİLDİKTEN SONRA EÇİLEREK BOSNA HERSEK NATO BARIŞ GÜCÜ OLARAK GİTTİK. 12 AY BOYUNCA BOSNADA GÖREV YAPTIM. bİRLİĞİN EN GÜZEL YANI ASKERE VERİLEN ÖNEM VE ASKER OLARAK HER BİREYİN BU HUSUSTA TÜRK HALKINI TEMSİL ETMESİNDEN DOLAYI VERDİĞİ BÜYK GÖREV AZMİDİR.
    GÖREV SÜREM BOYUNCA TUZLA AMERİKAN ÜSTÜNDE GÖREVİMİZİ EN İİ ŞEKİLDE YERİNE GETİRDİK. ŞU ANDAKİ DURUMU BİLMİYORUM AMA 700 USD MAAŞ ALIYORDUK.
    YURT DIŞINDA GÖREV YAPACAK ASKER ARKADAŞLARA SÖZYLİYECEĞİM TEK KELİME GURURU BAŞARIYI ASKERLİĞİ YAŞIYACAKSINIZ


    SAYGILARIMLA
  • sakın gelmeyin insanlıktan çıkarsınız 28.de :)
    ben 2 ay çok süründüm
    şimdi yurtdışındayım
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.