Şimdi Ara

28'İNCİ MKNZ.P.TUG. (BARIŞ GÜCÜ) K .LIĞI ANKARA MAMAK (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
616
Cevap
8
Favori
384.620
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • selamlar 88/2 olarak ankara mamak a düştüm
    mayısın sonuna doğru orda olucam
    askerlik heryerde askerliktir dağda ya da kışlada
    ben elimden geleni yapıcam
    askerdeki herkese hayırlı tezkereler
  • ben 88/2 gşdşyorum aradım şubeyi bana sadece ankara mamak dediler piyade olarak acaba bu mekanize piyada alayı (barış gücü) olan yer mia rkadaşlar bana bi bilgi verirsenizz iyi olur msn adresim emregozderesi@hotmail.com
  • arkadaşlar mamağa gideceklere geçmiş olsun öncelikle:) ben 1985/3 tertip olarak 28.mekanize piyade tugayı lojistik destek komutanlığı bakım birliginde yaptım askerligimi yani ankara mamak. size en kötü yönünü söyleyeyim yemek hane yemek hane ile koğuşumuzun arası 1,5 km idi bunu google earth tan da ölçtüm:) marş söyleyerek uygun adımda gitmek ayrı bir cefa. ben en rahat yerinde idim. piyade olarak gidenlere allah sabır versin zulüm den başka bişey değil yurt dışına gitmek te gayet zor. soğuk kar hepsi orada var kule nöbetleri kışın buvvv söylerken bile üşüdüm:) TÜRKİYE NİN EN PİS ASKERLİĞİ böle diem anlayın . ama her şeye rağmen güzel günlerdi insan sonradan özlüo. ulaşımı çok kolay keçi kıran dolmuşu direk nizamiye önünde indiriyor. ismi karış tırmayın KEÇİKIRAN. zaten yozgat tarafından gelenler otobusten nizamiye önünde inerler... ankarada her hafta çarşı izni olan tek yer orasıdır güzel yönleride var he bide yemekten kaçıp karışık tost yemek çok güzel oluyordu tabi tost bulabilirsen:))




  • arkadaşlar acemi olarak mamağa gidenler eşref akıncı barış gücüne degil. tam karşısındaki mebs okulu na yani muhabere okuluna giderler. korkmayın güzel orası:) eşref akıncı kışlası 28. mekanize piyade tugayı usta birliği için gidenlere.
  • Evet Mamak olarak öğrendiğiniz, acemilik yapacağınız yer MEBS okulu
    Çok rahat güzel bir yer
    Ben acemiliğimi orda yaptım. Telsizci olarak
    Sonra 28'e düştüm

    28'de sadece poşetlere eğitim veriliyor. Gerisi usta asker.. Ama 28 çok kötüydü gelince anlarsınız. Şu anda yemekleride askerler yapıyormuş..
    Şafak 83
    Selametle
  • 28'İNCİ MKNZ.P.TUG. (BARIŞ GÜCÜ) K .LIĞI ANKARA MAMAK 1tabur 3.bölükteyim inanılmaz Bir Devrecilik mevcut bu tugayda Dusebileceginiz En kötü yer 1.tabur 3.bölük :) dier tb. blk.ler Rahat Yurt dısı işi Herkes gidecek die bir kayde yok Gitmek istemeyenler gitmek istemiyorum dierek otomatik elene biliolar Vucut muayenesi Faça Dovme Gibi vucudunda herhangi bi iz varsa yada hastalıgın varsa eleneyorsun daha sonra tertip emri cıkar yurtdısına gidemeyenlerin tugay içerisinde Dagıtım olur (( Topçu Bataryası, Tank Taburu, Lojistik destek k, Bağlı Birlikler de var( Hava savunma, Muhabere, istihkam, Tow bl.Tug kh )) lerinden birine yada cankırı cıkadabiliyor.bolukte kalma ihtimalide yuksek . Alt devreler !. tabıur 3 te cok ezileceksiniz allah yardımcınız olsn 88-1 lerden cok cekeceksiniz ama ben ezmicem korkmayın :D
  • ARKADAŞLAR MERHABA PINAR BEN BENDE NETTE BARIŞ GÜCÜ HAKKIN BİLGİLERE BAKARKEN BURASI GELDİ BENDE BAKTIM ACIKLAMALALI VE ÇOK GÜZEL BİLGİLENDİRMELER VAR BENİM NİŞANLIM İZMİR NARLIDERE DEN ANKARA MAMAK USTA BİRLİGİ TAM NET ÖGRENEMEDİM AMA ANKARA MAMAK SİVİL İNZİBAT YAZDIGINI SÖYLE Dİ EGER BİLEN VARSA ANLATABİLİRMİ BARIŞ GÜCÜYLE BİR ALAKASI VARMI ACEMİ BİRLİĞİ İSTİHKAM OLARAK YAPTI YABANCI DİL YOK YAZDIKLARINIZI GÖRÜNCE KORKTUM ALLAHTAN SABIR DİLİYORUM ASKERLERİMİZE AİLE LERİNE ALLAH YARDIMCILARI OLSUN CEVAP YAZARSANIZ ÇOK SEVİNİRİM




  • selam pınar allah kavuştursun deyim önce. sivin inzibatsa güzel inzibat askerin içerisinde kendi polisi gibidir. çarşıda yada kışla içerisinde görev alabilir kurallara uymayan askerleri yakalarlar askerler içerisinde pek sevilmezler ama:) barış gücü ile alakası olmaz bayağı rahat olur tek sorunu sürekli gezmek ayakta kalmak zorunda kalır. yurt dışına gitmez. soruların varsa her zaman buralardayız.
  • ARKADAŞLAR MERHABA LALE BEN BENDE NETTE BARIŞ GÜCÜ HAKKIN BİLGİLERE BAKARKEN BURASI GELDİ BENDE BAKTIM ACIKLAMALALI VE ÇOK GÜZEL BİLGİLENDİRMELER VAR BENİM NİŞANLIM BALIKESİR 2.BAK.ÇAV.EĞ.BÖL.DEYKEN USTA BİRLİĞİNİN ANKARA MAMAK ÇIKTIĞINI SÖYLEDİ AMA UZUN ZAMANDIR ONDAN HABER ALAMIYORUM VE ULAŞABİLECEĞİM Bİ NUMARA VEYA HANGİ BÖLÜĞE ÇIKMIŞ OLABİLECEĞİNİ ÖĞRENMEK İSTİYORUM SİZLERDEN
  • merhaba lale nişanlın balıkesirden gitti ise lojistik destek komutanlığı bakım birliğine düşmüştür tamir bölüğü yani bende orada yaptım mamağın en rahat yeridir. eğer oradan çankırıya yollamazlar ise ki anmıom çavuş adayı kolay kolay yollamazlar. ulaşır yakında sana ilk günlerde telefon sorunu oluyor biraz ama alışır bir kaç güne kadar. çok rahat bir yerdir endişelenme.
  • Öncelikle açıklamanız için teşekkürlerler ama bu lojistek destek birliği diye belirttiğiniz 28.mkn piyade tugayı içindemi Ankara Mamaktamı yani,nereden arayıp ulaşabilirim ve eğer mümkünse daha aydınlatıcı bilgiler verebilirseniz çok sevinirim. şimdiden çok teşekkürler...
  • rica ederim. ewt lojistik destek komutanlığı bakım birliği 28. mekanize piyade tugayı içerisindedir. ulaşabileceğiniz numara maalesef yok ankesörlü tlfnlar var onun size ulaşması lazım. sadece o birlikte 200 asker var ve aynı yatakhanede bir çok bölük var 500 asker var en az orada onun size ulaşmasını beklemelisiniz.
  • istanbuldan gelen otobusler geçmez önünden. aşti de yani garajlarda inip bentderesinin oradan keçikıran dolmuşuna binmen lazım. allah kavuştursun kazasız belasız.
  • S.A ;
    Feriha ben benim de canım Ankara Mamak'da. İzmir Narlıdere'den usta birlii Mamak'a çıktı. 1. tabur 3 bölükte Allah tüm asker yolu bekleyenlere yardım etsin Askerlerimize de sabır versin. Ben bişey sormak istiyorum. Şimdi yurtdışına gidecek olan askerler ne zaman belli olur. Şimdiden tşk ederim.
  • yurt dışına gitmek kolay değil ama en güzeli mamaktan kurtulmak:) bir kaç ay duruma göre eğitim alırsınız daha fazlada sürebilir orada evler falan var size kalkan kullanmayı falan gösterirler provalar yapılır eğitimi kolay değil. sağlık kontrolü jilet izi falan çok dikkat ederler sonra da izine gönderip arkasından yurt dışına götürürler.
  • merhaba arkadaslar,
    Ben onumuzde ki yil askere gitmeyi planliyorum. Aldigim egitim sebebiyle Ankara Mamak'ta ki Baris Gucu tugayina gitmek istiyorum.
    Fakat bununla ilgili kafamda bazi sorular var. Bunlari cevaplarsaniz cok sevinirim.
    1- Bu tugaya katilmak icin uzun donem asker olmak sart mi?
    2- Yuksek lisans egitimimi yurt disinda Guvenlik ve Catisma alaninda aldim. Ayrica 5 yabanci dil biliyorum. Bunlar Mamak'a gonderilmem de etkili olur mu? Baris Gucu tugayi icin asker secilirken egitim gecmisi ne derece dikkate aliniyor?

    Simdiden tesekkurler.
  • hayır uzun dönem olmak şart değil. yabancı dil bilmen etken tabiki. kısa dönemlerde var orada ama bence hiç heveslenme tavsiye etmem nedenini gidince görürsün. inş hakında hayırlısı olur...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: PINAR AGAN

    ARKADAŞLAR MERHABA PINAR BEN BENDE NETTE BARIŞ GÜCÜ HAKKIN BİLGİLERE BAKARKEN BURASI GELDİ BENDE BAKTIM ACIKLAMALALI VE ÇOK GÜZEL BİLGİLENDİRMELER VAR BENİM NİŞANLIM İZMİR NARLIDERE DEN ANKARA MAMAK USTA BİRLİGİ TAM NET ÖGRENEMEDİM AMA ANKARA MAMAK SİVİL İNZİBAT YAZDIGINI SÖYLE Dİ EGER BİLEN VARSA ANLATABİLİRMİ BARIŞ GÜCÜYLE BİR ALAKASI VARMI ACEMİ BİRLİĞİ İSTİHKAM OLARAK YAPTI YABANCI DİL YOK YAZDIKLARINIZI GÖRÜNCE KORKTUM ALLAHTAN SABIR DİLİYORUM ASKERLERİMİZE AİLE LERİNE ALLAH YARDIMCILARI OLSUN CEVAP YAZARSANIZ ÇOK SEVİNİRİM

    narlıderede kaçıncı bölükte yapmış:D nişanlın bende izmir narlıderede er2 deydim şimdi mamakta 1 tabur 3 teyim




  • quote:

    Orjinalden alıntı: ayfer-ali

    selam arkadaşlar benimde Alim Ankara Mamakda 28 .mekanize piyade (B.G)tugayında 1 tabur 3 bölükte askerlik yapıyor.. bende İstanbuldan gelicem oraya bazı arkadaşlar otobüsün kışlanın önünden geçtiğini söyledi acaba istanbuldan gelen hangi fırma önünden geçiyor bilen varsa aydınlatırsa sevinirim .

    tüm askerlere Allah sabır versin bekleyenlerinede .Allaha Emanet Olun inş.

    bende 1 tabur 3 bölükteyim:D nişanlının adı ney:D ben özgür altunboga alin tanır
  • Arkadaşlar hepinize merhaba ben 323. dönem yedek subay olarak 28. mekanize tugay kom. yard. Çankırıya gidicem bu birlik hakkında bilgisi olan varmı acaba
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.