Şimdi Ara

vistada mikrofon ayarları resimli anlatım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
83
Cevap
0
Favori
153.149
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • merhaba arkadaslar forumda dikkatimi çeken bir probleme kendimce resimli anlatımlarla yardımcı olmaya calısacağım.
    gördüğüm üzere bir çok kişi vistada mikrofon ayarlarından, sesin azlığından, ön panel mikrofonun çalışmadığından yakınıyor. umarım bu çalışma sizlere ışık tutar.

    öncelikle kulaklık ve mikrofon girişlerini ayırt edelim kırmızı olan mikrofon, yeşil olan ise kulaklık girişidir. lütfen önce bağlantılarımızın doğru olup olmadığını kontrol edelim. eğer doğruysa aşağıdaki işlemleri yapmaya devam edelim.

    hoparlör üzerinde sağ tıklayıp kayıt aygıtlarını açınız. ve mikrofona konuşmaya başlayınız. eğer bir hareketlenme varsa mikrofonumuz calışıyodur. yoksa mikrofonunuzu kontrol etmenizi mmkünse başka bir pc de denemenizi öneririm. bir hareketlenme var fakat siz bunu duymuyorsanız hoparlörleriniz açınız hala duymuyosanız olmadığını düşünmeyin vistada mikrofondaki sesler hoparlöre verilmemiş olabilir mikrofon mute konumunda olabilir. öncelikle mute konumunu açıcaz.
    hoparlör simgesinde sağ tuş yapıp kayıtttan yürütme seceneklerini açın

    hoparlörler üzerinde sağ tuş yapın ve düzeylere gelin ordaki mikrofonun önünde kırmı işaret varsa açın. burası bu kadar ses hoparlörlerinizden gelmesi gerekiyor.

    mikrofonunuz çalışıyo sesi zayıf olarak algılıyorsa mikrofon artırmayı ve mikrofon sesini açabiliriz. öncelikle kayıt aygıtlarına sonra mikrofon özeliklerine giriyoruz genel, özel, düzeyler diye sekmeler var özelde mikrofon artırmaya tıklıyoruz. ön panel mikrofon girişini kulanıyorsak front panelide işaretlememiz gerekecek unutmayın arka girişi kulanıyorsak front panel işaretli olmıyacak. düzeyde ise mikrofon sesini açabiliriz.

    sesin kalitesinide gelişmiş sekmesine tıklıyoruz ve cd kalitesini seçili olması gerekmektedir. ne çok hassas ne gürültülü bi ses alımı yapar bu şekilde.

    deneme yapmak için vistanın ses kaydedicisini kulanmanızı tavsiye ederim

    kaydederek çıkıyoruz umarım biraz olsun yardımcı olmuşumdur. bir sorunu olan olursa elimden geldikce cevaplamaya hazırım.

    iyi forumlar herkese...

    edit: resim ekleme

     vistada mikrofon ayarları resimli anlatım

     vistada mikrofon ayarları resimli anlatım

     vistada mikrofon ayarları resimli anlatım


     vistada mikrofon ayarları resimli anlatım


     vistada mikrofon ayarları resimli anlatım


     vistada mikrofon ayarları resimli anlatım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sanalexpress -- 24 Aralık 2007; 13:32:45 >







  • 62 okuma ve sıfır yorum bravo valla.
  • teşekkürler arkadaşım
    evet malesef bencil bir toplumuz. insanlar bakıp bakıp geçiyorlar. halbuki senin bu çalışmaları yapma zorunluluğun bile yok yazık....
  • aslını söylemek gerekirse çokda önemli değil yorum yapılması ama birilerinin işine yarayıp yaramadığı bilmek istiyor insan kısacası bu. bunun belirtilmesi yeterli.
    sevgilerle
  • açıklamalar için çok sağol.
    Benim bununla ilgili bir sorunum var,laptopun mic girişine mikrofonu taktım.Hat girişi çalışıyor göründüğü halde mikrofonda ses yok ayrıca senin gibi kayır menüsünde mikrofon simgeside yok.
    sorun nerden olabilir acaba?
  • pc ye vistayı sonradan mı kurdun yada aldığındamı vardı tam bilmiyorum ama eğer mikrofon simgesi falan yoksa bana sanki bir driver sorunu gibi geldi. elinde ses kartının vista için olan diriverini bul ve kurmanı öneririm.

    eğer ses kartın onboard ise ana kartın bi vista update cd si olması lazım. benim anakartın vardı ben o şekilde vistaya yükseltim ve şuan hiç bir sorunum yok vistayla.

    tekrar yardımcı olurum sorun çözümlenmezse.
  • Yardımın için teşekkür ederim.

    Mikrofon takılıyken driverı yeniden kurunca oldu.

    Bilgisayarım Dell laptop,herşey içinde kurulu geldi,sürücüleride düzgün çalışıyor gösterince driverdan olacağı aklıma gelmedi.Sanırım kurulum sırasında mikrofon takılı olmadığı için onu tanımamış.Neyse buda böylece dursun,belki aynı sorunu yaşayan arkadaşlar olur. :)
  • vista kurulurken çoğu driveri kendisi destekliyor fakat bazı istisnalar var ses kartı gibi bunlar içinde içerisine bi uprage cd si koyuyolar seninkide oyle olmuş buyuk bi ihtimal aygıt yöneticisinde problem gözükmüyo diye kurulmamış olabilir ama işin aslı oyle değil yani mikrofon takılı oılsada olmasada kurmaları gerekirdi.
    yardımcı olabildiysek ne mutlu.
  • ya ustalar verdiğiniz bilgiler için saolun da, ben halledemedim bu problemi,,,

    ben de de düzeyler bölümünde mikrofon falan çıkmıyo... realtek high definition audio driveri indirdim yükledim yine olmadı...

    bilg. toshiba a200 1ah bi yardım edebilirseniz çok sevinirm.
  • ilginçdir dostum bende konuyu anlattıkdan bir hafta sonra ses kartımı 5+1 e ayarladım ve ses kartının driverini güncelledim. işin kötü yanı bende de mikrofon simgesi gözükmüyor. bu konuda araştırmalarım devam ediyor. burdan ilerleyen zamanlarda ulaşabilirsin.
  • evet arkadaşlar sorunum çözdüm size tavsiyem sakın sakın ses kartının vista tarafından güncellemeyiniz. varsa vista driver cd si onunla yada kendi sitesinden güncel driverini indirip kurunuz. eğer aygıt yöneticisinden girip vistaya güncelletirsenzi microsoftun uygun gördüğü driveri yüklüyo dolayısıyla tam performans alınamıyor. şu an mikrofon sorunum, 5+1 ses sorunum hiç bişey kalmamıştır.
  • Saolasın
  • Ben arka plana takıldım.Ne kadar guzel bır resim...
    biraz araştırdım olden,norway de çekilmiş.Tabii biraz da photoshop yapılmış bir resim.Geminin yansımasının bu kadar net olduğu başka bir deniz yok :).
    Her şey için teşekkürler.
  • istersen upload edebilirim?


    gerçi sen bulmuşsundur nerde çekildiğini bulduğuna göre


    edit: imla hatası:)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sanalexpress -- 15 Ocak 2008; 9:55:12 >
  • sanalexpress çalışmandan solayı teşşekür ediyorum. bende de mikrifon sorunu var arka paneldeki mikrofon çalışıyor fakat ön panelde malesef çalışmıyor. ilginçtir ama ön paneldeki yeşil jak yani seste problem yok ama mikrofon çalışmıyor.bide mikrofon işareti kırmızı ise kaldırın demişsin bende mikrofon işareti yok
  • kardeşim nerde okudun bilmiyorum ama sanırım yanlışın var mikrofonun arka ve ön paneldeki kırmızı jaklara takılcağını söylemişimdir. nerde okudugunu söylersen yazım hatası varsa düzeltelim.

    ön mikrofonun çalışması için 3. resimde front mikrofon (ön mikrofon) seceneğide işaretli olması lazım. bir dene bakalım olacakmı. eğer olmaz ise ön panel mikrofon kabloları takılmamış olabilir gerçi öndeki kulaklık yeri çalışıyosa takılıdır diye kabul etmek lazım. ayrıca ön paneldeki mikrofon girişini kullanınca arkadaki kullanılmaz arkadaki secersen öndeki kullanılmaz bilgin olsun.

    sorun çözülmezse yaz tekra bir değerlendirelim sonucu...
  • sanalexpress üstadım. ben dediğiniz her şeyi yaptım ama yinede düzgün olmadı. msn de ses kaydededip gönderiyorum ama kamera ile birlikte açtığımda sesim karşıya gitmiyor, karşıdan gelen ses net bi şekilde geliyor . vindovs un ses kaydedicisini tıkladığımda bir ses kayıt aygıtı bulunamıyor diyor. . hem ayrı mikrofon var hem de vebcam da mikrofon var. her ikisinde de aynı sorun.çare ustadım. kullandığımız mahsul home basıc.
  • arkadaşım bende bir sorun var bende vista kullanıyorum ses ayarlarında kayıt sekmesine gelince o pencere donuyor normalde resimdeki gibi mikrofon seçili ama hat girişi yapmak istiyorum donduğu için yapamıyorum başka yolu yok mu bu işin
  • quote:

    anka571 Tarih 6 Şubat 2008; 2:14:00
    sanalexpress üstadım. ben dediğiniz her şeyi yaptım ama yinede düzgün olmadı. msn de ses kaydededip gönderiyorum ama kamera ile birlikte açtığımda sesim karşıya gitmiyor, karşıdan gelen ses net bi şekilde geliyor . vindovs un ses kaydedicisini tıkladığımda bir ses kayıt aygıtı bulunamıyor diyor. . hem ayrı mikrofon var hem de vebcam da mikrofon var. her ikisinde de aynı sorun.çare ustadım. kullandığımız mahsul home basıc.


    msn de ses kaydedip karsıya gittiğine göre mikrofon çalışıyor demek ki. görüntülü sesli konuşma için ise msn de araçlar kısmında ses ve görüntü ayarları var ordan tekrar kurulum yapmanı tavsiye ediyorum kurulumda ileri ileri diyerek ses ve görüntü alındıgı görmelisin. bide bunu dene bakalım inşallah olur.
    haberlendir beni tekrar.

    quote:

    EAedp Tarih 6 Şubat 2008; 2:14:00
    arkadaşım bende bir sorun var bende vista kullanıyorum ses ayarlarında kayıt sekmesine gelince o pencere donuyor normalde resimdeki gibi mikrofon seçili ama hat girişi yapmak istiyorum donduğu için yapamıyorum başka yolu yok mu bu işin


    donma yapması biraz kafa karıştırıcı. ses driverlarını güncellemeni yada elinde varsa yeniden kurmanı öneririm. driverların vista uyumlu olmasına dikkat et. sistemine hangisi uygunsa 32 bit yada 64 bit ona göre bul ve kurmalısın. umarım düzelir.




  • şu anda ne audacity den nede wavelab dan kayıt yapamıyorum şu mesajı alıyorum Cannot open Wave device for recording. Are you sure your audio card supports the currently specified sample rate and/or bit resolution?
    Check also if the input of the audio card is in slave or auto-sync mode
    sanırım 64 bit sürücü kurmuşum ama 32 bit bulamıyorum realtek ac97 VİA 32 bit vista driveri bulurmusunuz sanalexpress hocam yardımların için sağol şunada bir el atsanda sorunu çözsem...
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.