Şimdi Ara

HP W2207h LCD İnceleme (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
425
Cevap
0
Favori
50.038
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Dün bende bimeks e sordum nakitte nekadar indirim var diye %4 müş nakit indirimi.
  • ozaman iyi tam 600 YTL denk gelio Bitane DVI > HDMI dönüştürücü alırım
  • açılın bende geldim aranıza.

    exa bilgisayarda hala bunla 2232 yanyana duruyor. o kötü görüntüde bile hp nin görüntüsü daha iyi. ayak olayı inanılmaz ergonomik. görüntüsü falan çok güzel. kesinlikle tavsiye ederim.

    benimkide LG-PHILIPS panel bu arada.
  • Arkadaşlar bugün ankara çukurambarda hem vatana hemde mavi bilgisayara gittim. 22" tüm monitörleri saatlerce inceledim hepsinin ama hepsinin bir kusurunu buldum. Genelde bir çogunda aşırı baclight vardı özellikle 2232bw da, yada hareket kabiliyeti yok yada dvi ve hdcp destegi yok. Bu sebepledirki alınabilecek en iyi monitör gerek ergonomisi gerek parlak ekranı gerekse baclightın cok az oluşu ile şu an hp w2207h. Tek eksiği bence dvi giriş olmaması. ben ay sonuna kadar benq x2200w bekliycem çıkmazsa veya cok bişi vaad etmiyorsa hp yi alcam. Sadece bimeks ölü pixel testi yapıp satıyor galiba ankarada oda biraz tuzlu ankarada daha uygun fiyatlı ölü pixel testi yapabilecegimiz bir yer varmı arkadaşlar. Bu arada 1,5m dvi>hdmi kablo mavide 19 lira. Bu sebeple arkadaşlar 22" alacaksanız boşuna kafanız karışmasın direk hp ye bakın
  • walla dvi olmaması bir eksik değil bence. hdmi olması daha büyük bir artı. ben altın uçlu dvidan hdmi a converter ı 7 ytl ye aldım. yanında min. 20 ytl değerinde hdmi kablo veriyor ayrıca.

    bende ölü pixel çıkmadı şansıma.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: starless

    dostum bende aleti geçen hafta aldım 7800gt ekran kartım vardı ve dvi çıkışı olduğundan acabalarda kalmıştım bende ama kutusundan hdmi-dvi adaptörü çıkıyor bildiğin gibi. bende onla bağlantı yaptım. olay yazılımla ilgili bence. my display yazılımını yüklemezsen o sorun ollmaz gibi.ben yüklemeden önce bi sorun yoktu ama yükledikten sonra açılışta 2 saniye ekran kararıyor sonra hdmi active vs... gibibiuyarı çıkıyor o kadar . sonra normale dönüyor
    quote:

    Orjinalden alıntı: kassarulu

    bayramdan önce hepsiburada'dan hp2207h modelini almıştım, dün elime ulaştı.

    sapphire hd2600xt ekran kartı ile kullanıyorum. iki adet dvi çıkışı var. ekran kartından çıkan dvi-hdmi adaptörünü kullanarak hdmi kablosu ile monitörü bağladım. ama windows açılırken, tam windows'un hoşgeldiniz yazısı geldiğinde monitör kararıyor ve kendisini kapatıyor.

    daha önceden böyle bir sorunla karşılaşan veya çözümünü bilen var mı? bu monitörü vga üzerinden bağlamak içime sinmiyor :(



    Sorunu çözebilen var mı? ben de 2600pro kullanıyorum.hdmi dan bağlayınca monitör kendini kapatıyor.




  • @hasan121 eğer hoşgeldiniz yazısına kadar görüntü alabiliyorsanız bu sorun yazılımla ilgilidir. driverlarınız eskiyse bi güncelleyin derim. bende 2 gün once 8800 gt sonic aldım ayarlarını karıştırıyodum ne var ne yok diye bir ayarıyla oynadım ekran önce yeşil oldu sonra çat mönitor kendini kapattı reset attım hoşgeldiniz yazısında monitör kendini kapatmaya başladı güvenli kipte çalıştırıp sistemi geri yükledim sorunum düzeldi.
  • Merhaba arkadaşlar
    HP w2207h modelde kapanma sorunu maalesef bende de var alalı daha 3gün oldu.
    Cts günü eksa.com.tr'den aldık.
    Asus 9550GE 128MB karta HIS 2600PRO 512MB DDR2 AGP 8X ekran kartının kutusundan çıkan DVI->HDMI çeviriciyi taktım 1920X1080 problemsiz masaüstü kullanıyordum ve out of range falan gibi uyarı almadım.
    His ekran kartını bağlayınca sapıtmaya başladı Ati'nin (CCC) Catalyst Control Center'ından mıdır yoksa HP monitör yazılımından mıdır anlayamadım masaüstü gelirken monitör kendini kapatıyor elektrik kablosunu çıkartıp takıncaya kadar da açmıyor sistem ilk önce his'in sürücülerini kurdum 8.43 versiyondu bu sonra Ati'den 8.1'i çektim yine aynı sorun tam masaüstü açılacak ,güm monitör gidiyor ama bir şeye dikkat ettim monitör kapanmadan önce ekranın üst orta kısmında silik bir şekilde uyarı penceresi(OSD) gösteriyor ama okumak pek mümkün olmadı.Bende öyle bıraktım.
    Şimdilik SONY S51B 1024X768 LCD'yle idare ediyorum (30ms response time)

    Bu arada HP de diğer 22" LCD monitörler gibi LG.Philips panel kullanıyormuş.
    Kullanıcılar TN (twisted nematic) panel kullanmaktan memnunmuş (anandtech.com).
    You get a better LCD panel technology (S-PVA instead of TN+film).

    Full HD desteği yok maalesef yani 1920X1080 onun yerine 1680X1050 desteği var oda bu fiyata göre bayağı iyi.Ayrıca DVI->HDMI dönüşümünde bir kayıp söz konusu değilmiş (Wikipedia).HDMI olması daha iyi tek problem çevirici oda ucuz zaten monitöre 575YTL(KDV dahil) veren adama koymaz.

    Gerisine yarın yani pzt veya salı devam edecem sorunu çözünce mutlak yazarım buraya,ama monitörde arıza olmasından kuşkulanıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eliottes -- 21 Ocak 2008; 1:48:06 >




  • http://www.gdargaud.net/Hack/DeadPixels.html

    arakdaşalr bu linkdeki ölü pixel testinden bişey anlayan var mı Tıklıyorum sürekli aynı renkler çıkıyor Acaba lcd ye özel bişi mi anlamadım
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Yazılımcı Online

    http://www.gdargaud.net/Hack/DeadPixels.html

    arakdaşalr bu linkdeki ölü pixel testinden bişey anlayan var mı Tıklıyorum sürekli aynı renkler çıkıyor Acaba lcd ye özel bişi mi anlamadım


    Dead Pixel Buddy programı var, ufak ve kullanması oldukça kolay. Bu programı kurup farklı renklerde görüntüyü detaylı incelersen görebilirsin.




  • Hp 2207H almak isteyen arkadaşlara FIRSAT !http://forum.donanimhaber.com/m_20391577/tm.htm
  • quote:

    Orjinalden alıntı: bahadir_bado

    Hp 2207H almak isteyen arkadaşlara FIRSAT !http://forum.donanimhaber.com/m_20391577/tm.htm



    tamam fırsatta millete kör muamelesi yapmayaydın iyiydi [sm=s16.gif
  • Arkadaşlar teknokolikte card finansa %9 indirim var. Teknokolik firmasının ölü pixel politikası nedir? ölü pixel testi yapmaya izin veriyomu. Bilen varsa yardımcı olsun lütfen

    http://www.teknokolik.com.tr/urunler.php?malkodu=MN.HP-GM757AA
  • Hok böyel bir monitör ya Süpermiş ya monitör vallaha billaha , hiç renk konusunda falan sıkıntı yok kuşkulandığım şüphelendiğim şeylerin hiç biri yok monitörde. Renkler CRT deki gibi, tabi profesyonel grafik işlerinde ne derece iyidir orasını bilemem ama harika bir monitör.

    Dün cabon kurdum FX5600 256 eski kartımla, Son çöüznürlükte oynadım ama wide desteklemiyordu oyun , CS destekliyordu fakat onuda pc oynatmadı sanırım yazılımsal bir sorun çıktı hiç bir şekidle oynayamadım oyunu. Ama hiç ghosting falan görmedim.

    Alacak arakdaşlara tavsyie ederim , gidip ölü pxel testi yapsınlar kendi gözleriyle görsünler monitörü alsınlar. Beni bilirler piskopata bağladım rengi nasıl şusu nasıl busu nasıl diye ama korktuğm şeylerle hiç karşılaşmadım. Hele yüksek çözünürlüklü film izlemek daha daha süper



     HP W2207h LCD İnceleme


     HP W2207h LCD İnceleme


     HP W2207h LCD İnceleme



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yazılımcı Online -- 22 Ocak 2008; 19:10:49 >




  • Arkadaşlar 2 ay araştırıp forumdaki her yazıyı okuyup tam Samsung 226 BW alacakken Darty' ye girdiğimde ilk görüşte aşık olduğum HP monitore hayran kaldım.. HP ile ilgili yazıları okumuştum.. inceledim, satıcı kişilerle konuştum.. ve hiç tereddütsüz 2 ay incelediğim samsungun yüzüne bile bakmadan HP' yi aldım.. ölü piksel testini yapmama da izin verdiler...
    Kullanan arkadaşlarımın ufak tefek sorunları olmasına ragmen bu monitöre verilen parayı hakettiğine inanıyorum.. Yardımcı olursanız birkaç sorum var..
    1-Ekranın solunda 2 adet USB giriş var ama flash diski takmama ragmen calışmadı.. ne yapabilirim ?
    2-Bazı arkadaşlarımın 1680x1050 de Call of Duty, Crysis gibi oyunları rahat bir şekilde oynadığını okudum.. Fakat bu çözünürlükte makina kasılıyor.. Ne önerirsiniz..
    3-Bağlantıyı VGA dan yaptım.. HDMI dan kullanmak daha mı mantıklı ? HDMI dan kullanmak için ne yapmam lazım ?
    4-Ekranda beliren çözünürlük uyarılarını nasıl kaybederiz ?
    Bu arada sorularımın cevabını makinanın özellikleri ile ilgili ise onuda yazıyorum..
    AMD X2 64 3600
    Ati 1300 512 ekran kartı
    2.00 GB RAM
    80GB x3 Seagate Hard disk

    ilginiz için şimdiden teşekkürler...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nitrogenius -- 22 Ocak 2008; 22:44:59 >




  • @Yazılımcı

    Hayırlı olsun, memnun kaldığına sevindim, güle güle kullanman dileğiyle.

    @nitrogenius

    O sistem ile 1680x1050 oynatman zor biraz, ekran kartını değiştirirsen bir nebze olsun bazı oyunları bu çözünürlükte medium oynayabilirsin belki, bu konuda da pek garanti veremiyorum çünkü işlemcin darboğaz yapacaktır.
    Flashdisk konusunda yardımcı olamayacam, ben sorun yaşamadım USBlerle.
    HDMI, Vga'dan daha iyi bir görüntü sunuyor sözde, ama arada öyle uçurumlar kadar fark yok. HDMI'dan bağlamak istiyorsan bir dvi-hdmi çevirici alıp, bu çeviriciyi ekran kartına ardından da monitörle dönüştürücüyü monitörün kutusundan çıkan HDMI kablo ile bağlaman gerekir. Ama bence şu an için buna gerek yok.

    Son olarak, ekranda ne çeşit uyarılar alıyorsun ? 1680x1050'yi geçmediğim sürece Vga bağlantıdan uyarı almadım ben, ondan da kurtulamadım zaten. Dolayısıyla ayarlayacağın max çözünürlük 1680x1050 olmalı, zaten en sağlıklı görüntüyü bu çözünürlükte alacaksındır. Dediğim gibi, o kartla 1680x1050 çözünürlükte oyunları oynaman biraz zor olacaktır, yeni kart aldığında da işlemci darboğaz yapacaktır ama yine de belirgin bir performans artışı yaşarsın diye düşünüyorum.




  • bu monitorde de 1:1 pixel mapping var di mi?
    yani mesela ben o ozelligi acıp, desktop cozunurlugu 1024x768 yapınca, sadece o kadarlık kısmı gösterecek, sagdan soldan üstten alttan siyah kısım kalacak degil mi?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: hasan121
    Sorunu çözebilen var mı? ben de 2600pro kullanıyorum.hdmi dan bağlayınca monitör kendini kapatıyor.


    http://forum.donanimhaber.com/m_20053449/mpage_1/key_//tm.htm#20058413
  • Tesekkürler yarbayım... Forumumuzdaki bilgiler olmasa bu konuda hicbirsey bilmeden kendimizi satıcının insafına bırakacaktık...
    Ekran kartını degistirmek yeterli olmaz diyorsun.. bu monitörün hakkın verebilecek bir ekran kartı ve islemci kombinasyonu konusunda tavsiyene ihtiyacım var demektir.. USB ile ilgili acaba Yazılım CDsine mi bakmak lazım onuda bilemiyorum... Söyledigin gibi 1680x1050 de en iyi görüntü alınıyor.. Baska türlü fantazi aramaya gerek yok sanırım... USB ile ilgili bir cözüm bulur ve paylasırsan sevinirim... Monitorle ilgili düsüncelerimi yine burada yine paylasacagım..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nitrogenius -- 23 Ocak 2008; 13:02:19 >
  • arkadaşlar bende yarından itibaren bir HP 22" monitör kullanıcısı olarak aranızdayım.
    hala elime ulaşmadı ama size sormak istediğim
    sağlıklı ölü piksel kontrolü nasıl yapabiliriz acaba.
    bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.