Şimdi Ara

Çalışıyor görünmenin sırları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
137
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Çok çalisiyor görünmek istiyor musun? Altin kurallar iste hazir! Daha basarili olmak için bu çok önemli '10 kural'i mutlaka oku!

    Gösterimde oldugu ülkelerde ilgiyle izlenen Seinfeld dizisinde George Costanza'yi canlandiran Jason Alexander, is yerinde 'çok çalisiyor' görünmek isteyenlerin yapmasi gerekenleri siraladi. internet kullanicilari arasinda dolasan kurallar listesinin ilk maddesi; "Her zaman ellerinde dokümanla yürü"... Alexander'a göre, ellerinde çesitli doküman bulunan insanlar, özellikle isverenlerin gözünde kolayca çok çalisiyor imaji çizebiliyorlar. Jason Alexander'a göre "Çalisiyor Görünmenin 10 Kurali" söyle:

    *.. Her zaman ellerinde dokümanla yürü.

    *.. Bilgisayari mesgulmüs gibi kullan! Tabii is yapiyorum diye maillerini kontrol edebilir, chat yapabilir, hatta sevdigin bir arabanin özelliklerini takip edebilirsin. Eger patron yakalarsa, ''Yeni bir yazilim deniyorum'' mazereti genellikle ise yarar.

    *.. Masani kalabalik tut. Çalisma masasi üzerinde ne kadar çok malzeme varsa o masanin sahibi, isverenlere, o kadar çok çaliskan gözükür. Bu sebeple masanizda ilgili ilgisiz her zaman bir sürü sey bulundurun.

    *.. Sesli mesaj sistemi kullan. Gün boyu seni sürekli birileri arayarak onlar için bir seyler yapmani isteyecektir. En önemlisi de senin internet'te surf ile geçirebilecek zamanini çalacaklar. Bu sebeple eger mümkünse sesli mesaj sistemi kullanmak akillica bir çözüm olur. Hatta cihaza ''Yogun islerim sebebiyle su an yanitlayamiyorum, lütfen adinizi ve telefonunuzu birakin, daha sonra size döneyim'' mesaji yerlestirmek akillica bir davranis olur.

    *.. Sabirsiz ve huzursuz davran. Eger isverenlerin gözü önündeyken aceleci ve huzursuz davranirsan, patron sizin çok çalismaktan gerilmis olabilecegini düsünecektir.

    *.. Ofisi geç terk et. Her zaman çalistigin yeri geç terk et. Özellikle patron oradaysa ondan önce asla çikma. Masanda bazi magazin dergilerini ya da gazeteleri oku ama sakin erken çikma.


    *.. Etkileyici iç geçir. Ayni ortamda birileri varken yüksek sesle iç geçirmek, çevrendekilere son derece yogun ve baski altinda oldugun mesajini verir. Patronlar buna bayilir.

    *.. Yigin stratejisini iyi uygula. Odanin kalabalik ve sürekli çalisilir bir yer oldugu mesajini vermek için sadece masani degil, yerleri de bir seylerle doldur. Kalin bilgisayar kitaplari olabilir. Özellikle patron odaya geldiginde üzerinde kitaplarin bulundugu bir koltukta kendisine yer açmaniz patronun size minnetle bakmasini saglayacaktir.

    *.. Kendi sözlügünü kendin yarat. Bazi teknik terimleri ögren ve bunlari özellikle toplanti zamanlarinda bol bol kullan. Kimse ne söyledigini anlamayabilir ama ögrenecegin bu kelimeler patronunun gözünde minnettarlik olarak sana geri dönecektir.

    *.. Patrona gönderecegin yazilara dikkat et. Örnegin burada anlattigim taktikleri arkadaslarina gönderirken sakin patrona da gönderme!







  • Kaydettim...

    Eğleniyoruz iyi de..

    Böyle yararlı şeyler de yazılsa ya...
  • güzel olmuş
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.