Şimdi Ara

HDD'nin motorunun hızı değişiyor ve windows'ta takılma yapıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
177
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Maxtor marka (K1274423556 ) PATA bir harddiskim var.
    HDD'nin motorunun hızı değişiyor , bazen sistem kilitleniyor bazen donup tekrar kendine geliyor. Harddisklerdeki bu sorun güç kaynağından mı kaynaklanıyor yoksa üretimden mi kaynaklanıyor?

    Gerçek güç değeri yazan bir güç kaynağı alsam sorun düzelir mi? Yoksa harddisk garantiye mi gidecek?



  • motor hızı değişmez gibime geliyor. öncelikle diskte bad sector olup olmadğını scandisk aracılığı ile kontrol et.
    eger sonuc temiz cıkarsa, guc kaynagini baska bir tanesi ile degistirip dene.
  • kardeş bende de şuan seninkine benzer bi durum var eski 15 gb quantum hdd m bozuldu yanionu kullanırkne bilgisayyar donuyo ve mavi ekran çıkıyodu sonra pc yi yeniden başlattığımda hdd yi gömüyodsu ve o bozuldu ve şuan yeni aldığım 160gb lık HDD yi kullanıyorum ve oda aynı şeyi yappmaya başladı ve bunun sebebi güç kaynağı.. çok önemverdiğim için4-5 forumda sordum herkes güç kaynağı dedi..

    güç kaynağını mutlaka değiştir tabi HDD ni seviyosan..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Darkchild

    kardeş bende de şuan seninkine benzer bi durum var eski 15 gb quantum hdd m bozuldu yanionu kullanırkne bilgisayyar donuyo ve mavi ekran çıkıyodu sonra pc yi yeniden başlattığımda hdd yi gömüyodsu ve o bozuldu ve şuan yeni aldığım 160gb lık HDD yi kullanıyorum ve oda aynı şeyi yappmaya başladı ve bunun sebebi güç kaynağı.. çok önemverdiğim için4-5 forumda sordum herkes güç kaynağı dedi..

    güç kaynağını mutlaka değiştir tabi HDD ni seviyosan..



    Tarif ettiğin hatanın aynısı oluyor. motorunun hızının değiştiğini hissediyorum ve bilgisayar kilitleniyor. Sistem restart ediyor otomatik bazen de takılıp kalıyor, mouse bile donuyor. Sistem yeniden başlarken HDDyi görmüyor.

    Her ihtimale karşı FSP 300 W gerçek bir güç kaynağı siparişi verdim. Bir gün içinde gelecek. Harddiski ise garanti kapsamında değişim yapacaklarını söylediler. Güç kaynağından olsaydı, garanti kapsamı dışında kalmaz mıydı?




  • hayır kerdeş ne var ne yok hepsi bu güç kaynağından oluyo diğer bi forumda bi arkadaş açıklamasını yapmıştı ama o kadar teknik bilgim yokç... güç kaynağı aldıktan sonra bana düzelip düzelmediğini söylersen sevinirim.. ben de para yok hala takıla takıla kullanıyorum ve hdd 160gb bendeki acaba güç kaynğını alırsam hdd yi değiştirebilirmiyim diye düşünüyorum..
  • kardeş yeni PSU alırsan bana özelden ulaşırsan sevinirim ne farketti düzeldimi falan diye çünkü ben sana özel msj atamıyorum.. sen bari bana at.. OK? cvbını bekliyorum..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.