Şimdi Ara

İntel'den çift beyinli bilgisayar :))))))

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
161
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • http://www.haber7.com/haber.php?haber_id=76560

    Linkteki haberde abiler yeni bir icadı haber veriyorlar

    "Intel'den yapılan açıklamada, Intel'in çift çekirdekli işlemci üretiminin ilk aşamasının tamamlandığı, ikinci çeyrekte, Intel Pentium Extreme Edition'ın da üyesi olduğu Pentium ailesi için, iki ayrı çift çekirdekli işlemci ve çift çekirdeği destekleyen chipsetlerini piyasaya sürmeyi planladığı bildirildi.

    Açıklamada, Intel Pentium Extreme Edition'un, dört yazılım akışını
    aynı anda çalıştırmaya izin veren Hyper-Threading teknolojisini
    içereceği belirtildi.

    Açıklamada, Intel'in şu anda 10'dan fazla çok çekirdekli proje
    üzerinde çalıştığı ve yazılım tasarımı ve onayını daha geliştirmek
    için, ürün serileri, araçlar, yatırım ve programlar sağlayarak,
    yazılım ve çözümlerini artırmayı planladığı kaydedildi."


    Bu haberleri kim geçiyor bu adamlara yaf. Intel'in son 1 senedir yaptığı yeniliklerin ne kadar iyi olduğu tartışılırken ve AMD pazar payını artırırken gariban gazeteci abileri nasıl kandırmışlar.







  • Bu haberi 3 ay önce okumuştum..!
  • AMD fanatizmi diyecem artık buna .. Nedir bu hayranlık anlamıyorum gören de AMD yi türkiye üretiyor sanacak.

    Hakkını verelim.. Alıntı yapılan haber doğru ve inteldeki yenilikler gerçekten çok iyi ve daha iyiye gidiyor..

    Üstelik pazar payından bahsettiğin kısmı çok traji-komik buldum çünkü pazarın yaklaşık %90 ına intel hakim... Yüksek fiyatlar bence de çok sinir bozucu ama gerçekten boşuna değil...

    intel-amd konulu başka bir topicten paste ediyorum:

    Intel - AMD karşılaştırması yıllardır tartışılan bir konu ve açıklaması arkadaşların verdiği kadar basit değil. Aslına bakarsanız mesele, o kadar basit bir mantıkla açıklanabilecek kadar kolay değil. Sadece marka olduğu, iyi reklam yaptığı daha eski ve köklü olmasının avantajı gibi şeyler coca-cola için geçerli olabilir ama mikroişlemci sektörü için çok cılız bir yorum. Herşeyden önce İntel denilen dev şirket yaklaşık 30 yıl kadar önce bugünkü anlamda mikro-işlemcilerin atası sayılan ilk işlemcinin mucidi olan Matematikçi Robert Noyce tarafından kuruldu ve bu muhterem 1991 yılında ölümüne kadar bu şirketin başındaydı. Intel işlemci üreten büyük bir şirket olmakla kalmaz daha pc denilen bir kavram bile ortada yokken meydana çıkmış ve yıllarca işlemci geliştirmiş hatta ürettikleri işlemciler apollo gibi uzay araçlarında kullanılmıştır. Gereksiz bir teknoloji ürettikleri mantığıyla uzun yıllar eleştirilmiştir ancak 80li yıllarda kişisel bilgisayar denilen pc ler gelişmeye başlayınca tahta geçmiştir.
    Intelin amerika merkezli bir üretici olması çok daha geniş ArGe ler yapması onu çok daha masraflı bir üretici yapıyor ve tabi bu şirketin en büyük gelir kaynağı pc platformlar için ürettiği işlemciler. Kaldı ki AMD de başlangıçta intelden kaçırdığı yetişmiş çalışanları ile AMD olabildi.
    Bu arada belirtmek gerekir ki AMD ye de çok şey borçluyuz eğer AMD olmasaydı bugün işlemci fiyatları daha yüksek olabilirdi, ama aynı zamanda çok daha farklı gelişmiş ve birkaç kat daha fazla hıza sahip konsept işlemciler de raflarda olabilirdi. Bunlar intel politikalarına amd etkisi ile oluşan şeyler Fiyatta rekabet edebilmek için Intel bugüne kadar pekçok projesini iptal etmek zorunda kalmıştır. En son iptal ettiği yeni nesil işlemciler gibi...
    Tabi bütün bunları söylerken belirtmeliyim ki işlemci sektöründe türkiyeden de küçük adımlar atılıyor tıpkı işletim sistemi konusunda da olduğu gibi. Dileyelim yakın bir gelecekte işlemci piyasasında rekabet edecek bir de türk yapımı mikroişlemciler olsun. O güne kadar Ha AMD imiş Ha İNTEL miş... ülke olarak bizim bir kazancımız yok bu savaşta...
    AMD yarışta geri kalmamak için tasarımlarında güç sarfiyatını ihmal etmektedir. Yani aslında uzun vadede aynı kapıya çıktığı söylenebilir.
    Intel ise biraz da karizmasına ve pazardaki tartışmasız yerine güvenerek daha özgün planlar yapabilmekte ve daha tavizkar olabilmektedir.
    nokta nokta nokta




  • Savaş çıkmasında Intel kullanıcısı olarak tabiki Amd bide Intel yenilik yaparken öncelikle 64 çıkarmaya başlasın Amd aldı başı gidiyor.
  • yaw arkadaşlar bu konudan iki kere açılmış.




  • AMD su anda sadece turkiyede bir pazar tutmus degil, avrupadada pazarin cogunu eline almaya basladi AMD...
  • intel le amd kıyasıya yarışıyo bakalım sonuç ne olcak ama benim bildiğim çoğu kullanıcının işlemcisi intel dir.
  • Itel bombayı Amd'nin kafasında patlatıcak anlaşılan..
  • intel önce şu yeni gözbebeği p4 ler için daha çok KOF veriyolu yapmaya devam ederken salak teknolojileri için zorda kalıp da Hyper Transport için IBM den yardım istemeyi kessin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.