Şimdi Ara

muhasebede +server+ 10 makina = çözüm

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
329
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • selam
    arkadaşlar şimdi bir muhasebeci düşünün 10 adet pc var 1 tanesi server olucak ve ben bu geri kalan 9 makinayla servera bağlanıp (9makinanın +işletim sistemini+ proğramlarını bu 1. ana makinadan kullanabilirmiyim )ve bu 9 makina dan her hangi biri çöktüğünde( server hariç) yeniden format attıktan sonra makinadaki eta muhasebe proğramını yeniden şifre falan almadan üretici şirketten nasıl yüklerim ?(illegal yollar hariç tabii) ve bu sistemi kurmak için neler yapmam ve neler lazım ?yani diğer 9 pc ye işletim sistemi olarak ne yüklememiz lazım ve bu 9 pc deki eta proğramı bağımsız olarak çalışıcak sadece servera bağlı olarak yapılan bütün işlemler serverdaki pc ye kaydedilicek (müsteri bilgileri vs.) yani 9 makinadan biri çöktüğünde son yapılan girdiler serverda kayıtlı olucak bilgi ve veri kaybı olmucak bu nasıl olucak şimdiden teşekkürler ...



  • Merhaba serkantakur;
    Burada bu sorduklarının cevabını vermek oldukça zaman alıcı, ama ben madde olarak yazacağım ona göre bilgi edinmiş olursun dostum..

    1. İşletim sistemi olarak Windows'un bütün sürümlerini kullanabilirsin ( Win95 hariç, sorun çıkarabilir.) Tavsiyem "XP Pro" dur.
    2. Her PC'ye 1 er adet ETHERNET kartı. Yani 10 adet Ethernet kartı takılması lazım. ( Piyasadan 6 - 8$ arası bulabilirsin.)
    3. 1 adet en az 10 girişli HUB gerekir. ( 20 - 25$ )
    4. Gerekli RJ45 uçlu kablolar. Bunlar sistem hazırlıkları idi.

    Bu hazırlıklar bittikten sonra, her makine'de aynı grup adı altında bir "AĞ" kuracaksın. Kurulan bu ağda bütün makineler biri birlerine dosya alış verişi gerçekleştirebilirler. ( Eğer bu makineler ANA BİLGİSAYAR üzerinden Internet'e bağlanacaksa? onu da ayrıca yapılandırabilirsin.)

    Dosyaların ana bilgisayarda toplanabilmesi için, her bilgisayar kullanıcısı "ana bilgisayarda belirtilecek bir klasör içine her günkü işlerini gönderebilirler ve kendi bilgisayarlarında tutabilirler"

    Bilgisayarların çökme veya hasar görme ihtimallerinde, günlük dosya veya klasörlerinizi, hâttâ tam sistemin varlığını komple GHOST yaparak kaydeder, herhangi bir aksilikte veya silinmelerde tekrar geriye alabilirsin.

    Şimdilik bunlar aklıma gelen. Başka bir soru olacaksa? yanıtlamaya çalışırım veya bilen arkadaşlar konuya el atar, yanlışlarım varsa onlar düzeltirler.
    Kolay gelsin ve başarılar...




  • Bu topic i niye iki farklı yerde açtın?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.