Şimdi Ara

Toshiba'dan taşınabilir cihazlar için 2GB lık 0.85 inc sabit disk.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
97
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Günümüzde taşınabilir multimedya ve iletişim aygıtlarına ilgi son derece fazla ve çok büyük bir pazar söz konusu. Üreticiler taşınabilir cihazlarda kullanıcıya hepsi bir arada çözümler sunmaya çalışıyorlar. Bunlardan en fazla kullanılanı ve bilineni cep telefonları. Gün geçtikçe kabiliyetleri artan ve boyutları küçülen bu cihazlar artık sadece iletişim ihtiyaçlarımızı değil, müzik, resim ve oyun gibi diğer multimedya ihtiyaçlarımızıda giderebilecek şekilde üretiliyorlar.

    Durum böyle olunca tek bir cihazda, MP3, MPEG4, JPG ve çeşitli formatlarda dosyaları kullanabiliyor ve depolayabiliyoruz. Bu çok işlevlilik yanında kapasite sorununuda getiriyor. Kabiliyetler ne kadar artarsa ortak kullanılan alanın o denli büyük olması lazımki kullanıcı her bir özellikten istediği gibi faydalanabilsin.

    Şu an cep telefonları ve taşınabilir bilgisayarlar gibi cihazlarda ek kapasite ihtiyaçları için hafıza kartları kullanılmakta. MMC, SD, Compact Flash gibi hafıza kartları sayesinde kullanıcılar 16 MB dan 1 GB ve daha üzeri kapasitelere kadar değişen boyutlarda hafıza kartları ile cihazlarını genişletebiliyorlar. Bu hafıza kartları gerçekten çok iyi çözümler fakat okuma yazma performansları düşük ve iş aynı anda birden fazla bilgiye ulaşmaya gelince çakılıp kalıyorlar.

    Dünyanın önde gelen teknoloji şirketlerinden Toshiba, bu gün cep telefonları için 0.85 inclik 2GB sabit diskleri, 2005 ocak ayı sonunda dağıtmaya başlayacağını açıkladı. 4 GB lık bir versiyon ise 2005 yılının ortalarında piyasaya sürülecek. 6GB ve 8GB lık versiyonlar içinse 2006 yılını beklememiz gerekiyor. Bu güzel gelişme sayesinde taşınabilir cihazlardaki kapasite ve performans sorunlarına genel bir çözüm bulunmuş oluyor.

    GÜNLÜK HABERLER 09.01.2005
    Modix HD-3510, sadece harici bir disk kutusu değil aynı zamanda medya player! Yazar: SPEED-STEP
    Son zamanlarda, gelişen multimedya uygulamaları ve git gide artan paylaşım platformları sayesinde, saklamamız gereken veri büyüklüğü oldukça artmış bulunmakta. Arkadaşınıza giderken Mp3 koleksiyonunuzu götürmek istediğinizde yada Internetten yeni indirdiğiniz filmleri bunun için ya verileri CD yazıcınızla bir kaç CD'ye yazacaksınız yada DVD yazıcı ile bu işi halledeceksiniz. DVD yazıcı ile bu iş oldukça kolay ama DVD okuyucuların pek yaygın oldukları söylenemez.

    Şu sıralar yıldızı parlayan ve kullanıcılar tarafından USB 2.0 sayesinde performansı oldukça yüksek olan harici hard disk kutuları, yüksek miktarda bilgi taşımanın ve saklamanın en iyi yolu. Öyle ki neredeyse 25 mb/sn gibi yüksek değerlerle bilgi aktarımı yapabilen bu harici disk kutuları içlerine takılan diski sanki dahili diskmiş gibi performanslı kullanmanızı sağlayabiliyorlar.

    Modix HD-3510, harici bir disk kutusu ama diğer türdeşlerinden önemli bir farkı var. Modix HD-3510 içine takılı olan diskin içindeki medya dosyalarını Pc den bağımsız olarak oynatabilmekte. Yani harici diskinize aktardığınız DivX, MPEG, AVI, JPG, WMA, MP3 formatlı dosyaları ve bire bir aktardığınız DVD filmleri bu kutuyu televizyonunuza bağlayarak oynatabilirsiniz.



    Kızıl ötesi ile çalışan birde kumandaya sahip olan Modix HD-3510, 129 x 205 x 45 mm boyutlarında ağırlığı 350 gram. Diğer basit harici disk kutularından ayırmak oldukça zor. Üzerinde kumandası olmadanda fonksiyonlarını kontrol edebilmemiz için bir LCD ekranı ve kontrol tuşları bulunan cihaz oldukça güzel bir dizayna sahip.

    Cihazın bütün bağlantı giriş ve çıkışları arkasında konumlandırılmış. İçindeki diskin çalışırken ısınmasını önlemek için birde fan bulunuyor. Harici kutularda fan oldukça gerekli zira günümüzde 7200 RPM hızlarla çalışan diskler oldukça fazla ısınmakta. Modix HD-3510, 400 GB a kadar IDE arabirimine sahip diskleri desteklemekte. 400 GB oldukça büyük bir kapasite ve 90 adet DVD film, 300 den fazla DivX film, 100000 den fazla Mp3 depolayabilir ve istediğiniz an bunları oynatabilirsiniz.



  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.