Şimdi Ara

Service Pack 2 entegre XP cd'si yapmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.331
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Her seferinde Windows XP Servis Paketlerini, yamaları kurmaktan bıktıysanız;
    http://www.windows-help.net/Windows...sp2-bootcd.html adresinden Windows XP Servis Paketi 2`yi eski windows xp cd`nizle beraber nasıl entegre edebileceğiniz hakkında ayrıntılı bilgi ve resimler bulabilirsiniz.

    Öncelikle Windows XP Servis Paketini çekiniz. Sonra c: sürücünde XP-CD klasörü oluşturun. Windows XP cd`nizdeki herşeyi bu klasöre kopyalayınız. Sonra Başlat>Çalıştır menüsüne geçip cmd yazınız. Ondan sonra çektiğiniz Windows XP Servis Paketi 2`nin olduğu klasöre geçiniz. (Kolaylık olması bakımından dosyayı C:\`ye kopyalayınız.) Cd c:\ yazarak c`ye geçiniz. WindowsXP-KB835935-SP2-TRK /integrate:C:\XP-CD komutunu vererek güncelleştirme işlemini başlatabilirsiniz. Bu sırada eğer işlemin yapılamayacağına dair bir mesaj alırsanız elinizdeki XP CD`si uygun olmadığını anlayabilirsiniz. Başka bir XP CD`si ile deneyiniz. Güncelleştirme işlemi bittikten sonra,http://www.isobusterdownload.org/isobuster_all_lang.zip adresinden ISOBuster programını çekip kurunuz. Programı çalıştırınız. Windows XP CD`si cd-rom içerisinde iken Bootable CD kısmına geliniz. Yandaki Microsoft Corporation.img üstüne gelerek mouse`un sağ tuşuna basınız. Extract Microsoft Corporation.img seçiniz ve bu dosyayı XP-CD klasörüne kaydediniz. ISOBuster`ı artık kapatabilirsiniz. Artık CD`ye yazma işlemine geçebiliriz. Bunun için birçok cd yazıcı ile verilen Nero programına ihtiyacımız var. Nero Burning Rom programını açıyoruz. Sol taraftan CD-rom (boot) (açılış) CD`sini seçiyoruz. Ondan Boot bölümüne geçiyoruz. Image File kısmından biraz önce oluşturduğumuz Microsoft Corporation.img dosyasını seçiyoruz. SOnra alttan No Emulation (uyum yok) seçeneğini seçiyoruz. En alttaki rakamı 4 ile değiştiyoruz. Daha sonra yukarından Label (Etiket) alanında geçiyoruz. Eski XP CD`mizin etiketi ne ise aynen yazıyoruz. Artık sağdaki New (Yeni) tuşuna basıyoruz. XP-CD klasöründeki tüm dosyaları seçip yandaki pencereye atıyoruz. Ve yukarından yazma seçeneğine basıyoruz. Gelen menüde yukarıda sadece Write (yazdır) ve Finalize CD (Final CD`si) seçeneklerinin işaretli olmasına dikkat edip artık Burn (yazdır) tuşuna basıyoruz. Windows XP Servis Paketi 2 entegreli olarak elimizde. Her yeni kurulum yaptığınızda tekrar tekrar Servis paketleri, yamalar kurmanıza gerek yok. İşlemlerde takılırsanız biraz önce verilen web sitesindeki resimleri inceleyebilirsiniz.

    alıntı: entegre75-www.windocs.org

    UYGULANDI ve olumlu sonuç verdi... Aynı yolla sp1 bootable da hazırlanabilir..







  • ya link çalışmıyor. bir bakarmısın?

    bunu denemeyi düşünüyorum
  • arkadaşlar bunu boşverin AutoStreamer'ı kullanın google aratır çıkar çok kolay kullanımı istediiniz serivece pack entegre eder xp 2000 2003 server hepsi hadi kolay gelsin
  • aynı olayı sp1 ile gerçekleştirsek olur galiba??
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ardent_boy

    aynı olayı sp1 ile gerçekleştirsek olur galiba??

    olur.
    http://www.kitapgibi.com/sp2entegre/index.htm
    resimli aciklayici bir sekilde aciklanmis gayetde hos ve kolay.
  • adres doğru lakin direkt linkten açılmıyor; onun için:
    http://www.windows-help.net

    girin oradan zaten sp2 bootable bulursunuz..
    DİKKAT: Dosyaları cd`ye aktarırken cdrw hızınız 10x`İ GEÇMEYECEK... ve aynı zamanda eski versiyon (mesela 5.9.9.0) nero kullanmanız önerilir..
    Bunun için ayrıca; Autostreamer kullanabilirsiniz; fakat ben bunu denemedim lakin deneyenler başarılı olmuşlar..
  • autostreamer da iso oluşturma sırasında bir klasör belirleyeceksiniz; kullanacak arkadaşlar boşuna iso dosyası aramasın.. ayrıca en başta anlattığım sp1 de de uygulanabilir; bir tek sp1 ile birleştireceksiniz winxp yi...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.