Şimdi Ara

4 yillik üniversite mezunlarina is imkani!!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
4.922
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 10 bin yeni polis alınmasını öngören yasa tasarısı, TBMM Başkanlığı'na sunuldu.

    Polis Meslek Eğitim Merkezleri kurulması ve 10 bin yeni polis alınmasını öngören yasa tasarısı, TBMM Başkanlığı'na sunuldu. Tasarı uyarınca, dört yıllık yüksekokul mezunları, 6 aylık eğitimden sonra polis olabilecek.

    Tasarıya göre, en az 4 yıllık yükseköğretim kurumlarından veya bunlara denkliği kabul edilen yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olup, sınav tarihi itibarıyla 25 yaşından gün almayan erkek ve bayanlar ile askerliğini yapmış 27 yaşından gün
    almamış erkek adaylar arasından yapılacak seçme sınavında başarılı olanlar, 6 aydan az olmamak üzere polis meslek eğitimine alınacaklar.

    Bunlar, Bakanlar Kurulu kararıyla Polis Meslek Eğitim Merkezlerinde eğitilecek. Polis Meslek Eğitim Merkezlerinde eğitim-öğretim, parasız yatılı ve üniformalı olacak. Öğrencilerin yeme, barındırma ve sağlık giderleri ile diğer istihkakları devlet tarafından karşılanacak.

    Ayrıca, öğrencilere Polis Meslek Yüksekokulu öğrencilerine ödenen miktar kadar harçlık verilecek. Polis Meslek Eğitim Merkezlerindeki eğitim-öğretim süresi içerisinde; giriş şartlarını taşımadıkları sonradan anlaşılanlar, eğitim ve öğretimi başarı ile tamamlayamayanlar, sağlık ve disiplin yönünden polis olamayacağına yetkili kurullarca karar verilenlerin ilişiği kesilecek. Sağlık ve ölüm sebepleri dışındaki nedenlerle
    ilişiği kesilenlerden, ödenen harçlık ve yapılan masraflar kanuni faizi ile birlikte tahsil edilecek.

    Polis Meslek Eğitim Merkezlerinde eğitimini başarı ile tamamlayanlar, Emniyet Genel Müdürlüğü kadrolarına aday polis memuru olarak atanacaklar. Bu şekilde atananlar, atanma tarihinden itibaren 6 yıl süreyle başka kurumlara nakil yoluyla atanamayacaklar.

    Bu süre zarfında memuriyetten çekilen, çekilmiş sayılan, meslekten veya memuriyetten çıkarma cezası alan ve asli memurluğa atanamayarak ilişiği kesilenler, mecburi hizmet süresinin kalan her yılı için kendilerine yapılmış olan öğretim masraflarının iki katını tazminat olarak ödemek zorunda kalacaklar.

    Tasarı, Emniyet Genel Müdürlüğü'ne 10 bini polis memuru olmak üzere 10 bin 480 yeni kadro verilmesini de öngörüyor.



  • forumda issiz yok galiba
  • hade leennnnnn.... 4 sene okuyacam ondan sonra polis olucam.... bıraksınlar bunları ya biz o 4 seneyi boşuna mı okuyoruz...
  • bu iş için sınav en erken gelecek yıl. sanmayın ki 35bin açık dolacak. en fazla 10bin kişi. neyse... kaderde varsa polis oluruz,denemekte fayda var. her sınava giriyoz folloş olduk zati.
  • yas olayindan ben kaybediyorum arkadaslar size basarilar
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ege_

    yas olayindan ben kaybediyorum arkadaslar size basarilar


    kardeş anladığım kadarıyla askerlik yapmayanlara bir engel yok değil mi?
  • askerlik yapmayanlar için max 25,yapanlar için 27 yaş sınırı var. yapmadıysan ve 1 eylül 1980den sonra doğduysan aday olabilirsin.
  • ya memur olcaksınız arkadaşlar koskoca 4 senelik üniversiteyi bitirip elinde düdükle trafik memuru olmak bence o harcadığınız senelere yazık. benim düşüncem... hadi komser yardımcısı + kıdem arttırma olanağı olsa tmm.
  • girdikten sonra okuduğun bölüme göre bir yere kaydırılırsın o mesele değil.tabi işe yarar bir bölümde okuduysan.mesela bir süt ürünleri bölümünü bitirenin emniyette başkaca bir işe yaramayacağı aşikar. ama kamu,hukuk,iktisat,işletme,yönetim gibi bölümleri bitirenlerin idari kadroda yer alma şansı fazlasıyla var.
  • komser yardımcısı kıdem arttırma olayı var ama..bu iş sana kalmış...
  • hayır benim bildiğim polis memuru olarak girdiğin zaman kıdem arttıramıyorsun. öyle olmasa 40-50 yaşında hala polis memuru olmazdı. çünkü kıdem sene hesabına göre artıyor.
  • boşuna mı okuduk okadar sene .

    ama bugun canım cekti polis pkk senpatizanlarını dövüyodu... içimden gecmedi değil polis olupta pkk lı dövmek ah ah
    ne döverim ama varya
    kafasını duvardan duvara vururum aha bele
  • quote:

    Orjinalden alıntı: header

    hayır benim bildiğim polis memuru olarak girdiğin zaman kıdem arttıramıyorsun. öyle olmasa 40-50 yaşında hala polis memuru olmazdı. çünkü kıdem sene hesabına göre artıyor.

    Aşağı yukarı iki yılda bir Üniversite mezunu polis memurları için Komiser Yardımcılığı kursu açılıyor.

    quote:

    ama bugun canım cekti polis pkk senpatizanlarını dövüyodu... içimden gecmedi değil polis olupta pkk lı dövmek ah ah
    ne döverim ama varya
    kafasını duvardan duvara vururum aha bele

    Ayrıca AB' ye uyum sürecinde hazırlanan yeni TCK ve CMUK' u incelemenizi öneririm.
  • Polislik şerefli bir meslek... (Hep "çok şey verip de, az şey bekleyin", diyemedikleri için böyle der, iktidardakiler....Meslektekilerin böyle başını okşarlar ama neyse....Bu o meslek grubundaki "işini hakkıyla yapanların" şerefine halel getirmez... Bakınız: Askerlik, Polislik, Öğretmenlik vs...)

    Ama dört yıl gerçekten hakkıyla üniversite okuduktan sonrada, Şuan ki şartlarda idealist bir adam, polis memurluğu yapamaz. Bir ülke, yetişmiş insanı, böyle heba edemez, Elimde cop, kalkan, 21 yaşında bir komiser yardımcısından ben emir alamam şahsen. Polislik yapacaksam (ki giripi girmemeyi çok düşündüm) becerebilirsem girer akademide okurdum ve şuan Polis memuru değil Komiserliğe yükselmiş olurdum. Dedim ya yapanada saygım sonsuz... Ama hazmedemediğim nokta İktidardakilerin ihsan etmişcesine, bu olayı allayıp, pullamaları...
  • bu ülke nüfusunun %10 u işsizken.... %4 lük bu ülkenin bilgili ,genç beyinlerini mi ; üniversite mezunları mı polis olucak. yapmayın ya. ne iş olsa yaparım abi olayı tamamda . üiversite mezunu da elinde cop kafasında kask statlarda it-kopukla cebelleşemez...
  • header sende haklısın ama üniversite mezunları-bölümü ne olursa olsun- işsiz iken lise mezunlarına iş verilse daha fazla tepki çekmez mi? işsizlik bakımından memleket kötü halde ama bu tür istisnai adımlar ile mezun yığınağı eritilmeye çalışılıyor. mevcut durumda az da olsa gelişme olacak. küçük bile olsa olumlu bir gelişme bence. hem kim artık üniversitede okuduğu bölüme göre bir iş yapıyor ki? ne çıkarsa bahtına durumu...
  • bak şimdi bu ülkede polis alımı yapılırken yıllarca ilkokul mezunları-hatta o bile yok-ortaokul mezunlarını aldılar polis yaptılar. şimdide eğitene kadar göbekleri çatlıyor. Ben kıçımı yırtmışım marmara üniversitesini kazanmışım. polis olmak için mi? alsınlar lise mezunlarını eğitsinler adam gibi.... üniversite mezunu alcaklarsa özel statüsü olması gerekir mesela.....

    1. senesinde komser yardımcısı olacak

    4. senesinde komser olacak

    daha sonra normal kıdem artışı devam edecek ancak bu şekilde cazip olabilir.
  • bana öyle geliyor ki üniversite mezunlarını alıp sıradan polis memuru yapamazlar. dediğin gibi ortaokul mezunu polisler varken eğitilmiş, kültürlü adamı onların yanında bu şekilde harcamazlar. zaten bu düzenlemeye ek olarak polislerin özlük haklarında değişiklikler de gündemde...yani girenlerin harcanacağını ya da pişman olacağını zannetmiyorum. şahsi fikrim bu. kendini bilen, kültürlü, ne oldum delisi olmayan polislerle muhatap olmak da vatandaş için hoş olacaktır ayrıca... halkın polise olan güvenini ve sevgisini de arttırır. hayırlısı olsun.
  • Bu her yerde böyledir. Özel sektörde de çalışsan, kamu' da da hiç fark etmez. Ne demiş Atalar "Çayda dem, askerde kıdem" Bunu hayatın her yönüne yayabiliriz. Örneğin özel sektörde işe başladın. Eğer ki; ODTÜ, Bilkent vs elit üniversitelerimizin İngilizce eğitim veren popüler bir bölümünden mezun değilsen veya çok üstün yeteneklerin yoksa tutup da seni Koç grubunun müdürü olarak işe başlatmazlar. Değil ki oraya adamın olmadan memur işçi sıfatıyla bile giremezsin. Girdiğin takdirde de yerinde tutunabilmen, yukarı çıkabilmen önemlidir. Bu da çok çalışma ile göze girmekle olur.
    Durum kamu kurum ve kuruluşlarında daha da belirgindir. Dinozor tabir edilen yaşlı memurlar kendilerine bir sandalye bulmanın mutluluğu içindedirler. Polislik konu olduğu için ondan örnek veriyorum. Bugün hala daha 12/12 çalışma sistemi denilen sisteme göre çalışılan yerler var. Bu şu demek oluyor: sabah sekizde işe başlarsın akşam sekize kadar bilfiil çalışırsın. Sekizde eve dönsen dokuzu bulur. Yemek ye yat. Çünkü istirahat süren de on iki saat. Sabah sekizde yine işte olacaksın. Büyük şehirlerde ulaşım göz önünde bulundurulursa hesabı ikiye katlayın. İşte bu çalıştığın 12 saat' in on saatini ayakta durup sürekli çevreyi gözetleyerek nöbet tutarak geçirmek var. Bir de dinozorlar gibi masa başında geçirmek var. Tabi doğal olarak bunu kapapilmek için binbir türlü film döner. Kaptın, kaptın yoksa akşamları eve gittiğinde bacaklarındaki varisleri sayarsın. Eğitim burada devreye giriyor. Eğer bu memuriyette üniversite mezunu isen önün açık. Şöyle ki daha önceden bahsettiğim sınavlara iyi hazırlanıp bir tek yıldız kaparsan. Bu sadece polislikte değil tüm kamu memuriyetlerinde böyle. Okumuşsan önün açık maliyede de, bankacılık sektöründe de vs vs.
    Bu arada tok açın halinden anlamaz demiş atalar. Bugün çok fazla sayıda insan asgari ücret ile (yaklaşık 350 YTL civarı herhalde) 5-6 nüfuslu aile geçindirmeye çalışıyor. Herkes önce haline şükür etmeli. Kaldı ki o ortaokul - lise mezunu polisler, üniversite bitirmiş öğretmenlerimden fazla alıyorlar.
  • yolda izde kalmış ne kadar serseri varsa polis oluyo ondan sonra polise de güven olmuyo, hiç değilse üniversite mezunlarının polis olması biraz olsun bu güveni getirebilir
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.