Şimdi Ara

Devir daim makinesini gercekleştirdim (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
209
Cevap
0
Favori
5.737
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • yanlıslıkla girdim bi okuyayım dedim kaptırdım hepsini okudum yahu nooluyo burda arkadaslar olurdu olmazdı bunu tartısmıssınız hep adam yaptım diyorsa ispatlar koyar buraya resimlerini,medyaya duyurur olur biter adam yazmıs tepeye buldum diye ustune yuzlerce topic dönmüş zamanınızı boşa harcamayın bulduysa ispat eder olur biter hem bilimde de ispat değil midir önde olan, bunca insan kangren olmuş burada yazık günah yahu

    Ben de bigün yazcam şuraya piramitlerin sırrını buldum diye bakalım ne geyikler döncek
  • quote:

    Orjinalden alıntı: remote

    yanlıslıkla girdim bi okuyayım dedim kaptırdım hepsini okudum yahu nooluyo burda arkadaslar olurdu olmazdı bunu tartısmıssınız hep adam yaptım diyorsa ispatlar koyar buraya resimlerini,medyaya duyurur olur biter adam yazmıs tepeye buldum diye ustune yuzlerce topic dönmüş zamanınızı boşa harcamayın bulduysa ispat eder olur biter hem bilimde de ispat değil midir önde olan, bunca insan kangren olmuş burada yazık günah yahu

    Ben de bigün yazcam şuraya piramitlerin sırrını buldum diye bakalım ne geyikler döncek

    Ama dikkat ettiysen biryerden sonra (olayın şaka olduğunun açıklanmasından sonra) konu böyle birşeyin yapılıp yapılamayacağından çok 'insanların yeniliklere karşı direnci' gibi sosyolojik bir hal aldı. Bence tartışılması DDM'den çok daha faydalı olabilecek bir konu.




  • Yazdıklarımı sanırım tam olarak okumadın. Ben de zaten onu söylüyorum sistemin durmadan çalışıyor olabilir. Ama neye göre_?? Bu sistemin sıfır enerji kaybettiğini ispatlayabiliyor musun_?? Yani sonsuz zaman diliminde durmayacağının garantisi nerde_??? En ufak enerji kaybı bile sistemin eninde sonunda durmasını sağlayacaktır. Bu da o makineyi devir daim makinesi olmaktan çıkarır....
    Çok ufak bir enerji kaybı ile sistem 100 yıl çalışabilir belki ama sonra duracaktır. Bu da senin dediğin sistem olmaz....
    Ha enerji kaybı olmadığını ispatlayabiliyorsan, o zaman başka ama sistemin kendini 3-5 kere yada 300 - 500 kere tekrar ediyor olması onu devir daim makinesi yapmaz!!!

    quote:

    Orjinalden alıntı: jeopolitik

    sayın bay net faresi sistem durmadan sürekli calışan bir sistem
  • Yaw birisi şaka dedi tamam ama asıl konuyu açan jeopolitik arkadaşımızdı.Ona ne oldu?Sesi çıkmıyo
  • quote:

    Orjinalden alıntı: @volki@

    Yaw birisi şaka dedi tamam ama asıl konuyu açan jeopolitik arkadaşımızdı.Ona ne oldu?Sesi çıkmıyo

    Doğru ya... Ben konuyu açan kişi "şaka yaptım" dedi diye hatırlamışım. Haydaa... Yani ortada hala DDM yaptığını iddia eden birisi var, öyle mi?

    Jeopolitik heralde bu kadar lafın üstüne tartışmaya girmeyi gereksiz gördü. Aslında haklı da. Ben de olsam bu kadar aşağılamanın üzerine "ne haliniz varsa görün" der, giderdim.
  • Evet.Adam kaçtı.Hala ortada bi DDM saçmalığı var yani.Asıl kendi ne hali varsa görsün.
  • Selamlar...
    Topik başlığından , konunun şu anki noktalara ulaşacağını tahmin ettiğimden , cevap yazmadım. Bunalmış arkadaşımızın şakası gerçekten harika idi ve tebrikler diyorum. 40 yıl düşünsem aklıma gelmeyecek bir cevabı varmış meğer.
    Konu dışı olabilir ama anlatmadan da duramayacağım...
    Adamın biri zamanında her ortamda , ben Halep te iken 20 Arşın ( 13m kadar ! ) atlardım diyerek hava atıp dururmuş. Yanındakilerden biri artık bir gün dayanamamış ve "Tamam hemşerim. Anladık. Buyur meydana... HALEP ORADAYSA , ARŞIN DA BURADA. Buyur atla da görelim bakalım..." demiş.
    Jeopolitik arkadaşımız, bu güne kadar yapılamayan bir şeyi gerçekleştiridiğini iddia ediyorsa , buyursun patentini alsın veya tescilini yaptırsın ve hem kendisinin , hem de ülkemizin ve dünyanın geleceğini yeniden şekillendiren insan olarak tarihe adını , altın harflerle yazdırsın. Ve bizler de onunla gurur duyalım. Halep orada ise , arşın da burada.
    Saygılar.




  • patent almak o şeyin sizin yaptığını iddia ettiğiniz şeyi yapıyor anlamına gelmez.

    jeopolitik diyorki benim alet suyu sonsuz kadar döndürüyor. patent bürosundaki adamlar sonsuza kadar bekleyecek değil heralde. belli bir süre bekleyip tamam bu durmuyo derler. ama belli bir süre sonra duracağı kesin.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: psiko

    patent almak o şeyin sizin yaptığını iddia ettiğiniz şeyi yapıyor anlamına gelmez.

    jeopolitik diyorki benim alet suyu sonsuz kadar döndürüyor. patent bürosundaki adamlar sonsuza kadar bekleyecek değil heralde. belli bir süre bekleyip tamam bu durmuyo derler. ama belli bir süre sonra duracağı kesin.

    Bu kadar basit düşünmeyelim. Ordaki adamlar da salak değil, işin teorisini biraz biliyolardır heralde. Ve Jeopolitik'in sisteminin gerçekten teorik bir temeli varsa, sonsuza kadar döneceğini bilmek için sonsuza kadar beklemeye gerek yok. Ama ben kendisinin hesap kitapla hiç uğraştığını sanmıyorum, orası ayrı.
  • işten anlayan biri hiçbir şeyin sonsuz enerji harcamadan sonsuza kadar dönemeyeceğini biliyordur.
  • JEOPOLİTİK KAÇTI.ADAM GİBİ GELSİNDE Bİ AÇIKLAMA YAPSIN.
  • kaçmadım sizi izliyorum iddiamın arkasındayım ne dedimi biliyorum buluşun tamamını acıkladıktan sonra buluşun gizliligi kalmaz burada bu konuyu acıklamamın tek nedeni daha önce devir daimle ilgili bir konu acılmıştı elde tutulan somut bir acıklama yoktu bu nedenle konuyu acıkladım ve size buluşumun yüzde 50 sini acıkladım ve bu konuyu devir daim imkansız diye yine bıu olay üzerinde kendi capımda araştırmalar yaptım bu arada olayı yakaladım yukardaki depoya ne kadar su gönderiyorsam o kdarını enerjiye dönüştürüyorum olay bu bunu ister devir daim olarak kabul edin isterseniz baska bir buluş olarak degerlendirin bu size kalmış bir olay
  • şimdi ben size motorsuz giden yat motorsuz ucan bir araç projem var desem ki var siz yine mangalda kül bırakmıyacaksınız inanmıyacaksınız önemli olan imkansızları imkansız gibi görünen projeleri gerçekleştirmektir hiçbir alahın kulu forumda cıkıp madem arkadaşım senin buluşların var ben senin buluşlarını finanse edecegim demiyor basit yol olan karalama yolunu seçiyorsunuz kusura bakmayın sizlerle daha fazla muhatap olamıyacagım sataşanlar önce birşeyler üretip kendisini ispeatlasın ondan sonra eleştirsin
  • quote:

    Kaçmadım sizi izliyorum iddiamın arkasındayım ne dedimi biliyorum....

    ......yukardaki depoya ne kadar su gönderiyorsam o kadarını enerjiye dönüştürüyorum olay bu bunu ister devir daim olarak kabul edin isterseniz baska bir buluş olarak degerlendirin bu size kalmış bir olay


    Sizi ilk tebrik eden kisi ben olmak istiyorum.

    Bize, suyu yukari basmak icin harcadiginiz enerjiyi , ardindan da yukarida depoladiginiz sudan elde ettiginiz enerjiyi nasil hesapladiginizi yazarmisiniz?
  • suyu yukarıya mekanik bir sistemle cıkartıyorum bir araçla 1 birim suyu yukarı cıkartıyorum 2.ci aleti bagladıgım zaman 2 birim su cıkar bunuda carka verip carkı döndeririz carkı döndüren su tekrar alttaki depoya gelmektedir
  • arkadaşım hesap cok basit 1 dakikada ne kadar su yukarı gönderirsen okadar suyu tekrar aşagıya gönderirsen bir kayıp yok bunu yalnız devir daim olarak düşünmeyin sulamada da kullanmak mümkün
  • Tamam hesap basit ama kayiplarin olmadigini gostermenizi istiyorum.

    Bunun icin bize sistemin prensibinden soz etmeyin, boylece patent alamama riskini bertaraf edelim.

    Ben sadece 1 lt suyu 1 metre yukariya kac saniyede kac joule enerji ile cikarttiginizi ogrenmek istiyorum. Sayisal olarak su kadar joule enerji ile cikartiyorum diyin yeterli. Geriye kalan hesabi sanirim kendimiz devam ettirebiliriz.

    Simdi ben sistemin analizini yapmadim sistemimdeki kayiplari hesaplamadim diyebilirsiniz. Ama sunu unutmamak gerekir. Bu verileri elinizde tutmadan kesinlikle tartismalara giremezsiniz. Cunku sirtinizi dayayabileceginiz yegane guc elinizdeki o hesaplar olacaktir.

    Zaten birakin DDM makinasini yapmayi, eger duragan bir suyu yada bir baska siviyi 1 m yukaridaki depoya aktarma islemini %100 verimle basarir bunu dunyaya duyurursaniz inanin pek cok ticari firma sizden patent almak icin siraya gireceklerdir.

    @Mekanik egitimi alan arkadaslar, pompa vs makinelerde ulasilmis en yuksek verimi yazabilirlermi?
    (Degisik tip motor ve motora bagli pompa benzeri makinelerin toplam verimi?)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bunalmis -- 23 Şubat 2005, 3:29:10 >




  • quote:


    şimdi ben size motorsuz giden yat motorsuz ucan bir araç projem var desem ki var siz yine mangalda kül bırakmıyacaksınız inanmıyacaksınız önemli olan imkansızları imkansız gibi görünen projeleri gerçekleştirmektir hiçbir alahın kulu forumda cıkıp madem arkadaşım senin buluşların var ben senin buluşlarını finanse edecegim demiyor basit yol olan karalama yolunu seçiyorsunuz kusura bakmayın sizlerle daha fazla muhatap olamıyacagım sataşanlar önce birşeyler üretip kendisini ispeatlasın ondan sonra eleştirsin


    Sayın hocam... Size sponsor olabilecek kişilerin çoğu zaten bu saatte yataklarında veya yarın ne yaparımda şu paracıklarımı biraz daha arttırabilirim diye düşünüyor muhtemelen... Sizi finanse edebilecek bir kişi aramak için sanırım burası yanlış bir platform. İstisnalar hariç buradaki arkadaşlarımızın birçoğu amatör veya öğrenci. Ancak hayatı boyunca birşeyler üretip kendini ispatlamış olan kişilerin de olduğunu gözden kaçırmamak gerekir. Umuma açık olan böyle bir ortamda , her tür insana rastlamak gayet normaldir. Bu durumda siz de değişik ve tüm fizik kurallarını alt-üst edecek bir proje yaptığınızı iddia ediyorsunuz ve garip karşılanmanız da gayet normal. En azından kendi namıma , 22 yıllık tahsil ve 24 yıllık elektronikçilik hayatımdaki tüm öğrendiklerimin hükümsüz olduğu iddiasındasınız. Size acizane bir önerim var :
    Muhtemelen ülkemizdeki kuruluşlara güvenemiyorsunuzdur... Madem ki tüm fizik kuramlarını alt-üst edebilecek bir icadınız var direkt olarak
    http://web.mit.edu/
    linki ile iletişime girmeye ne dersiniz. Bildiğim en üst düzeydeki kurumlardan biridir... Sanırım buluşunuzla yakından ilgileneceklerdir. Hiç olmazsa bu projeniz değerlendirilerek hayata geçer ve insanlığa büyük bir hayır yapmış olursunuz ve bizler de size minnettar oluruz.
    Saygılar...




  • quote:

    Orjinalden alıntı: jeopolitik

    şimdi ben size motorsuz giden yat motorsuz ucan bir araç projem var desem ki var siz yine mangalda kül bırakmıyacaksınız inanmıyacaksınız önemli olan imkansızları imkansız gibi görünen projeleri gerçekleştirmektir hiçbir alahın kulu forumda cıkıp madem arkadaşım senin buluşların var ben senin buluşlarını finanse edecegim demiyor basit yol olan karalama yolunu seçiyorsunuz kusura bakmayın sizlerle daha fazla muhatap olamıyacagım sataşanlar önce birşeyler üretip kendisini ispeatlasın ondan sonra eleştirsin


    Motorsuz uçabilen araç var ve tarafımdan 10 güne kadar açıklanacak. Üstelik yeni bir buluş da değil, sistem herkese açıklanacak, hatta isteyene malzeme edinmede yardım da edilecek.

    Burada tanıdığım birçok arkadaş çok iş başarmış kişiler. Üsluplarından, bilgi seviyelerinden, konuya yaklaşımlarından onları ayırdetmek hiç zor olmasa gerek. Eğer Bunalmis "Soruları yanıtla ki, patent başvurun geri dönmesin" diyorsa, ona güvenmen gerek. Desteğini alacağından da emin olabilirsin. Patent alımını ben de araştırıyorum, (Benim de birkaç projem var da ) çok çetrefilli ve çalınmayacağının bir garantisi yok. Ama yine de bir yol bulunabilir.

    Her ne olursa olsun, ben bu forumdan çok değerli dostlar edindim, halen yürümekte olan birkaç projede de çok yardımlarını gördüm.

    Başkalarını bilmem ama, ben ve yukarıda tarif etmeye çalıştığım kişilerin amacı üzüm yemek ve yedirmek. Bağcıya teşekkürü borç biliriz sadece...




  • quote:

    Orjinalden alıntı: jeopolitik

    şimdi ben size motorsuz giden yat motorsuz ucan bir araç projem var desem ki var siz yine mangalda kül bırakmıyacaksınız inanmıyacaksınız önemli olan imkansızları imkansız gibi görünen projeleri gerçekleştirmektir hiçbir alahın kulu forumda cıkıp madem arkadaşım senin buluşların var ben senin buluşlarını finanse edecegim demiyor basit yol olan karalama yolunu seçiyorsunuz kusura bakmayın sizlerle daha fazla muhatap olamıyacagım sataşanlar önce birşeyler üretip kendisini ispeatlasın ondan sonra eleştirsin

    YUH ARTIK !!!

    Ben "fizik bilgisi olmadan böyle iddiaları ortaya atanlar insanların vaktini boşa harcattığı için suçludur" diyorum, adam bi de finansal destek istiyo, hatta destek vermiyenleri suçluyo !!! Bu nasıl bir yüzsüzlük !!!

    Size bişey söyleyeyim mi... Jeopolitik o suyu yukarı çıkarmak için harcadığı enerjinin farkında bile değil! Tıpkı kaportacının "havayla çalışan motor yaptım" derken, kompresörde kullandığı yakıtın farkında olmaması gibi. İçinde kötü niyet yok, sadece bilgisizlik. Buna cahillik demiyorum ama bu bilgilerden yoksun halde ortaya çıkıp "ben bunu yaptım" demek, o cahilliktir işte.

    Ayrıca motorsuz uçak yaptım diyen bir ... da televizyona çıkmıştı. O da "uçak ilerlerken motora hava kendiliğinden girecek, sonra arka taraftan bu havayı atınca da uçak ilerleyecek" demişti ve halkımız yine mühendislerin karşısında bu herifi savunmuştu !!! Jeopolitik, umarım senin bahsettiğin uçak da böyle bişey değildir ya... Bu arada motorsuz uçak yapılamaz demiyorum, yanlış anlaşılmasın. Planörler yeterli hava akımı yakaladığında hiç alçalmadan seyahat edebilirler. Hatta ikinci dünya savaşında planör mantığıyla çalışan bir kargo uçağı bile var. Ama unutmayın, onlar da yoktan enerji üretmiyolar, sadece rüzgar enerjisini kullanıyolar (bunu zaten herkes biliyodur diye düşünüyorum ama neme lazım, yazayım yine de).



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hasbi 81 -- 16 Mart 2005, 12:37:25 >




  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.