Şimdi Ara

Koolance entegre su soğutmalı kasa: Koolance PC3-725BK

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
8.909
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Görsel, işlevsel ve soğutma kapasitesinin şaşırtıcı derecede yüksek olan bir kasa Koolance PC3-725BK. Entegre su soğutma sistemi sayesinde sistemin 700 Watt gibi çok yüksek bir ısı dağıtım kapasitesi olduğu iddia ediliyor. Vapochill, Promethia gibi gazlı soğutma çözümlerinin bile 200W civarı soğutma kapasitesine sahip olduğu düşünülürse, iddia edilen soğutma kapasitesinin ne kadar ciddi olduğu gözlenebilir.

    İçerdiği bileşenlere rağmen ürünün pek de iri olduğu söylenemez. 21cm(g) x 49cm(y) x 52.5cm(u) boyutlarındaki Koolance pc3-725BK, son derece zekice konumlandırılmış soğutma bileşenleri sayesinde sayesinde dışarıdan standart ATX kasalardan pek farklı görünmese de iç tarafında birçok radikal değişikliğesahip bir kasa.. Radyatörü ve su haznesini kasanın üstüne yerleştiren, güç kaynağını ve birkaç disk yuvasını da alt tarafa alan Koolance, alt bölgede bir hava tüneli oluşturarak yüksek ısı yayan bu parçaların soğutulmasını kolaylaştırmış.

    Sisteme tepeden baktığınızda fanları, radyatörü ve su haznesini görebilirsiniz. Su haznesinde 2 adet pompa bulunuyor. Bu pompalardan biri bozulursa diğeri sistemi %70 verimlilik ile çalıştırabiliyor. Güzel düşünülmüş bir özellik. Bunun dışında ön tarafta ufak bir kontrol paneli bulunuyor, buradan fanların hangi modda çalıştığını ve sistem sıcaklıklığını görebiliyorsunuz. Ufak bir not düşelim, fanlar manuel olarak 10 ayrı hız modundan birinde (720-2400rpm) çalışıyor. Otomatik modda ise sistem sıcaklığa göre bu 10 moddan birini kendi seçiyor.

    Sistemin en büyük handikapı kuşkusuz 500$lık fiyatına rağmen içinden bir tek cpu bloğu bile çıkmaması. Bizce en azından bir adet işlemci bloğunun sisteme dahil olması gerekirdi çünkü ürün için ciddi miktarda para veriyorsunuz.... Gelelim performans testlerine. Systemcooling isimli sitenin yaptığı incelemede yine Koolance marka işlemci ve ekran kartı bloğu kullanarak 2.4GHzlik Athlon 64 & 6800Ultra'lı bir sistemde aşağıdaki sonuçları elde etmiş.

    Görüldüğü gibi sonuçlar tatminkar. Tablodaki standart su soğutma sistemine otomatik modda geçilmesine rağmen tam hızda çalışırken birinciliği kolaylıkla göğüslüyor üstelik bu sistemde ek olarak birde grafik işlemci su ile soğutuluyor. Bunun yanında sistem sessizliği ile göz doldurmuş. Ama malesef 500$lık fiyatı, içinde blok bulunmaması ve en önemliside şu an ülkemizde bulunmayışı sebebiyle ürün alınabilirlikten biraz uzak duruyor:)


    Sayfanın Linki : http://www.koolance.com/shop/product_info.php?products_id=179








  • Bence 1000$'lık tamamen fansız kasa alacağına insan bir bundan birde fansız Silverstone güç kaynağı alır olayı bitirir. Hem daha ucuza mal olur hem daha soğuk ve daha yüksek oc kaldıracak kapasitede olur.

    Ayrıca 720 devir/dak'ya düşmesi süper bir özellik çoğu düşmüyor.
  • 1000$ 'mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aduyar12 -- 17 Şubat 2005, 10:09:01 >
  • çok güzel ama çok para çoook
    Bidona hortum su soğutma göze olmasada cebe hitap ediyor ...

    Bu arada parası olana güzel de genede bunu yapıpda içine bir tane bile block koymamamları çok ilginç block olmadan ne işe yarar bu kasa ben ilk başta blocklarıda içindedir sanmıştım ama deilmiş ...
    fiyatı 550+kdv ye bağlamışlar
  • ucuzlaması gerekli..bu şekilde çook pahalı..kasaya entegre su sogutma iyi bir gelişmeee...
  • Yok yok,bloksuz olmaz bu iş,olsa bile fiyat çok.Daha iyi soğutan ve ucuz maliyetli bir su soğutmayı oturup kendimiz yapabiliriz diye düşünüyorum ki forumda yapan arkadaşlar var.
  • yahu giderim bir nofrost buzdolabı alırım, keseyı içine atarım bide nemi emen kimyasallardan koyarım içine olur biter hemde daha ucuza gelir.
  • @enderc
    o kasa lian-li PC-V2000B
    Kandırmışlar seni
    Koolance entegre su soğutmalı kasa: Koolance PC3-725BK



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi goke -- 18 Şubat 2005, 14:27:33 >
  • EN YÜKSEK DEVRİ 2400 RPM OLAN GÖREBİLDİĞİM KADARI İLE 3 ADET FAN VAR.FULL LOAD DA YİNE FAN SESİ İLE BAŞBAŞA KALIRIZ GİBİME GELİYOR.
  • Abi Yok yaa Bu Kadar Para VeriLmez Yazik Yaa Bu nu Bizde yapabiLiriz ne Yapmis adamLar Anakart felan mi Bir Kac FarkLi Sistem
  • @goke koolance o kasayı modlu olarak satıo kendı modelı gıbi.
  • oooofffffff ne paraya orta seviye 2 tane sistem toplanir
    ama kasa guzelmis icide bayag ferah hani
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ers1n

    @goke koolance o kasayı modlu olarak satıo kendı modelı gıbi.


    Farkındayım ama haberde böle bi bilgi yok sanki koolance kendi üretmiş gibi yazılmış haber
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.