Şimdi Ara

Telefon hattı, kablosu ve girişlerinden anlayanlara...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.683
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar benim bir sorunum var.
    Evimdeki telefon ana hattı 5 kablo olarak geliyor ve ben telefon bağlantısı sağlayan ikisini deneme yanılma yoluyla buldum (beyaz ve turuncu kablolar).

     Telefon hattı, kablosu ve girişlerinden anlayanlara...


    Resimdeki gibi bir telefon jaklı(sarı kablolu-2'li), sadece sarı kabloların olduğu, kırmızıların olmadığı ikili bir telefon kablosuyla bağlantı yaptım fakat telefon çalışmadı.Hattan gelen 2 kabloyo orta sarı ikiliye değil de kırmızılarında olduğu bir 4 lü jackla, dış taraftakı kırmızı kablolara bağladığımda ise hat geldi.

    Modemde de aynı şey olyor .Orta 2 li kabloyla hat yok, dış ikili bağlayınca var.Bu nasıl iş?

    Piyasadaki çoğu telefon kablosu 2 li ve jakları da orta ikili(sarılar).Elimdeki 2 li kabloları 4 lü jaklara yama yapmak zorunda kaldım.Adsl splitter bağlayamadım.Sorun neden kaynaklı olabilir?Bilen varsa bi zahmet yardım etsin.







  • sen o 4 kablolu jackı değiştir 2 kablolu jack tak dış hatta bağla böle çözersin belki
  • Probleminiz biraz garip. Ortadaki iki kontağın çalışmadığı telefon nasıl bir telefondur acaba? Çift hatlı telefon cihazlarında, eğer tek bir dişi soket varsa (iki tane varsa değişir), ortadaki iki kontakt L1 (1. hat), uçlardaki (yan taraflardaki) iki kontakt ise L2 (2. hat) için bağlantı sağlar. Örnek: bir zamanlar satılan ama şimdi piyasadan kalkan Netaş markalı çift hatlı telefonlar. Keza çift hatlı Panasonic'lerde de benzeri bir durum vardır; ancak bunlarda 2 giriş soketi vardır. Bunlardan L1 yazanında ortadaki iki kontakt 1. hattı çalıştırır. L1/L2 yazılı 2. soket de yukarıda anlattığım gibidir.

    Ancak ADSL Modemin arkasındaki sokettde sadece 2 kontakt (onlar da ortadaki ikili) vardır veya canlıdır ve bunlara ADSL işaretini uygulayabilmeniz için oraya takılacak jakın da ortasındaki iki kontakda sinyal bulunmalıdır.

    Splitter takamıyorum diyorsunuz da bunun nedeni canlı işaretin orta ikili kontakda olmayıp yan taraflarda ortaya çıkmasından mı?

    Yani, bu problemi hala anlayabilmiş değilim ama illa da böyle oluyorsa ve düzeltilemiyorsa, telefon tesisatından anlayan bir elektrikçi size bir tarafı ortadaki iki, diğer tarafı da yan taraflardaki iki kontakları canlı olacak şekilde bir "adaptör kablo" yapabilir...




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.