Şimdi Ara

Bilenler Lütfen yardım etsin.Sisteme dvd writer ekledim, cdwriterın kapağı acılmıyor??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
221
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • kasayı teknik servise verdim. vermeden önce cdrom ve cd writer sağlam calısıyordu.
    cd romda+dvd writer ın acılma+kapanmasında sorun yok...Ancak cd writerın eject düğmesine basıyorum kapak acılmıyor içinde cd yok read IŞIğı YANIYOR, iğneyle kapağı açtım, cd taktım, kapatması için tekrar ejecte bastım AĞIR AĞIR ilerleyerek kapak içeri giriyor, ve yine aynı sorun ne okuma var nede cd yi cıkarmak için eject calısıyor.sadece read lambası yanık vaziyette.

    Arkadaş 300 watt olan PSU umu 400 watt Flower marka bir PSU ile değiştirdi.su an sistemi %75 iyileştirdi..Bu sefer Cd writer in eject ine basınca 10 sn sonra Kapak acılıyor.ve anında kapanıyor.bu 10 sn nereden cıktı? niye basar basmaz acılmıyor (gerçi hiç acılmamasından iyi şu anki durum)

    cdwriterin eject düğmesine bastığımda 10 sn sonra tray açılıyor...önceden 2 sürücülü iken 2 sn idi bu süre...
    yani dvd writer takıldı power supply 300 den 400 watta cıkarıldı ve şimdi ise cd writerin eject ine basınca 10 sn sonra acılıyor tray... bu açılma neden böyle yavaşladı peki? 400 watlık power supply Flower marka dediler..duyan var mı bu markayı önceden?
    Acaba Psu markası mı dandik? yoksa jumper ayarsızlığından mı cdwriter 10 sn geç acılıyor? tEKnik servise bu durumu sordum..Senin sisteminde PSu ya yüklenme var dedi.bileşenler kuvvetli dedi. watı istersen 400 watt dan 500-600 a cıkarırım bu sefer sistem yanabilir komple dedi...
    işte benim donanım bileşenlerim:

    Intel i865PERL Anakart/ Intel P4 3.0 GHZ HT Sata/ 120GB Samsung HDD/512x2 Kingston DDRam/ MSI 9800Pro@xt/SkyStar Dig.Tv.Kartı/Logitech 2+1 200WRMS Hop./AsusTA230 300W(400 watt oldu) Kasa/LG CDRom+Lg CdWriter+3.5 Floppy Drive A
    evet bana dogru bir öneri verin lütfen, yardımlarınızı bekliyorum hepinizin.Saygılar sevgiler hepinize....



  • Bence sen bi ide kablolarını kontrol et. Birde madem fazla yük var. Diğer sürücüleri bağlamadan dene bakalım aynı hatayı verecekmi?
  • CDROMA VE dvd writer a bağlı elektrik fişini çeksem acaba cd writer hızlı acılacak mı? bunu deneyeceğim değil mi? tamam denedikten sonraa cevap yazacam buraya...başka fikri olan var mı? psu 300 watt iken cd writer kapağı hiç acılmıyordu 400 watt flower marka psu ile değiştirildi.şimdi cd writer ejecte bastıktan 10 sn sonra acılıyor.psu kalitesiz diye mi acaba?
  • Beyler böyle bi sorun benidemi bekliyo dersiniz. power supplydan 3 tane güç çıkışı var ve benim şu anda 2 HDD ve 1Cdrom vede 1 DVDRW bağlamam gerekiyo ve(yani toplam 4 tane).dolayısıyla bir adet çoklayıcı aldım ve bağlamayı düşünüyorum.Bunun power supplya veya başka birşeye zarar vereceğini düşünüyormusunuz?(300w p4 kasa)


    teşekkürler...
  • beyler yok mu başka yorumu veya çözümü olanlar?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.