Şimdi Ara

ada verelim oklu açın!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
551
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Maldivler Cumhurbaşkanı Maumoon Abdul Gayoom’un Erdoğan’a verdiği yemek ilginç diyaloglara sahne oldu. Ülkelerinde büyük bir üniversite açığı olduğundan yakınan Cumhurbaşkanı, Başbakan Erdoğan’a adalardan birini vermeyi teklif etti. Edinilen bilgiye göre Maldivler Cumhurbaşkanı Gayoom, Erdoğan’a dönerek, “Sayın Başbakan, eğer Türkiye’den Maldivler’e bir üniversite kurma girişimi olursa çok memnun oluruz. Böyle bir şey yapacaksanız bizdeki adalardan birini size vermeye söz veriyorum. O adanın üzerine üniversiteyi kurabilirsiniz.” dedi.

    way be.. bizim eğitim sistemimize bu denli güvenmelerinin sebebi ne olabilir sizce



  • Çok ada meraklısı olsaydık Yunanistandan alırdık dememiş mi Erdoğan?
  • dememiş.. hem konunun bununla ne alakası var. bence bu cok önemli bişey bizim acımızdan..
  • Maldivlerde üniversite açsa ne olur

    önce ülkemizdeki üniversiteleri bir düzene soksun



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eDDiè -- 16 Şubat 2005, 14:01:12 >
  • Ben önemini kavrayamadım.

    Adamların ülkesi zaten adalar topluluğu.

    "Toprak verelim, okul yap." Taşeronculuk yaptırıyorlar işte.
  • bu maldivler cumhurbaşkanı bizim üniversiteleri görmemiş galiba

    adaya ihtiyaç yok ki. bir çadır kur, diploma ver geç...
  • Maldivler 350.000 nüfusu olan Müslüman bir ülke...... Bağımsızlık tarihi, 26 Temmuz 1965 (İngiltere'den).........
    Açe de ki olanlarada bir zahmet bakarsınız....
    Neden Türkiye'den yardım istendiğini anlarsınız, O üniversiteyi Türkiye açmak isterse, başta İngiltere tarafından nasıl bir diplomasi trafiği yaşanır...
    Bir zamanlar Türki Cumhuriyetlerinde ki açılan Üniversite ve okullar için neler olmadıki. Belki Türkiye'den durum tam farkedilmiyor ama dışarıdan bu Osmanlı ruhundan endişe duyanlar o kadar fazlaki. Bu kültürel, dini birliği engellemk için neler yapılmadıki. Buradan anlatmakla olacak iş değil. BİLGİLENMEK LAZIM.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: wise

    Ben önemini kavrayamadım.

    Adamların ülkesi zaten adalar topluluğu.

    "Toprak verelim, okul yap." Taşeronculuk yaptırıyorlar işte.

    Önemini kavrayamayanlar...
  • olablirde öne bizim kendi d.tümüzü tıkamamız lazım. daha bizim üniversitelerimiz bile yetersiz gidip 1 de dışarda üni mi yapacaklar.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: header

    olablirde öne bizim kendi d.tümüzü tıkamamız lazım. daha bizim üniversitelerimiz bile yetersiz gidip 1 de dışarda üni mi yapacaklar.


    Konu birbirinden çok farklı.....Bizim üniversiteleri, ordaki sorunları, kadrolaşmaları, pislikleri saymakla bitmez..... Ama bu faklı bir mesele, Biri iç Mesele, diğeri Dış mesele.... Zamanında Osmanlının Hakim olduğu topraklarda, bir yaşanmışlık var , kültür bağın var. Bunu Koparamazsın, Ama birileri ısrarla bilmem kaç yy. dır, bunun peşinde
  • quote:

    Orjinalden alıntı: nestor


    quote:

    Orjinalden alıntı: wise

    Ben önemini kavrayamadım.

    Adamların ülkesi zaten adalar topluluğu.

    "Toprak verelim, okul yap." Taşeronculuk yaptırıyorlar işte.

    Önemini kavrayamayanlar...


    Aha ban yedim.
    Eyvaaaahh, cehalet ne kötü şey. Böyle fırça ve ban yiyoruz işte.

    Adamlar meğer Osmanlı ruhundan etkilenip, kültürel, dini birliği kurmaya çalışıyorlarmış. Hatta zamanında Osmanlı o topraklara hakimmiş galiba, oralarda yaşanmışlıklar varmış, kültür bağımız varmış...bu konuda da cahilmişim bak.. ( nestorun yalancısıyım )

    Dikkat edelim de İngiliz Hükümeti bunu "Casus Belli" saymasın.

    Ne kadar yüzeysel düşünmüşüm.

    Aferim o zaman Maumoon Abdul Gayoom'a.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wise -- 16 Şubat 2005, 14:36:46 >




  • yaw beyler şaka biyana böle bişey olsa ne süper olurr şöle güzel bi ada verseler bizde yazları oraya tatile gitsek oy oy
  • Ya ben anlamıyorum bu başbakanı ne iş yapyor orada

    Açık açık soyleyeyım senın ne işin war orada tatilmi yapıyorsun birde 3 ucaka gidiyorsun sefere çıkıyor sanki

    Birde boyle deprem zede cocuklar tr bayrağı dağıtmışlar erkeklere sapka kızlara sacı orten sapk dağıtmıslar

    Bayrakmı lazı sence onalra weresne ilaç yemek ws hatta onuda wermesene sana ne kardeşim

    Benim hakkaride deprem zedem yokmu aclar acıktalar hakkari dyorum kr diyorum tropik ada değil

    5 Gun 4 gecelik maldivler tatili mubarek

    Birde tr de adım atsan uniwersite war sanki millet okucak yer bulamıyr sen millete yardım et turk koyu kur fln ucmayalım basbakın

    tmm 60 milyon dolar cok para değil reklam olmuor değil ama yapsana hızlı trenini 2 katlı otobanı nerde bular yok

    Artık bizim çoçuklarda gider bu uniwersitede okur yıldada 40.000-100.000 doalr para weriri

  • quote:

    Orjinalden alıntı: fubo

    yaw beyler şaka biyana böle bişey olsa ne süper olurr şöle güzel bi ada verseler bizde yazları oraya tatile gitsek oy oy


    hehe! adayı bize alın sizin olsun diye vermiyor adamlar. adanın üzerine okul kurun diye veriyorlar. yani arsa marsa sorun değil, yeterki okulu kurun diyorlar. lakin eşsiz gazetecilik örneği ile bu ilgi çekici başlıklara dönüşüyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest -- 16 Şubat 2005, 14:44:19 >




  • Bu arada Maldivden adam çıkmaz oksada bişi olmaz onalrdan
  • Ben Maldivler için Osmanlı Toprağı yazmadım, bu bir, ikincisi, Söyleyecek bir şeyin yoksa cevap vermeyebilirsin. Çünkü yazdıklarının değer taşır bir yanı yok...

    Açe için demiştim:


    Deprem ve tsunami faciasında kayıpların en çok yaşandığı Endonezya'nın Sumatra adasındaki Aceh'in eski bir Osmanlı kenti olduğunu biliyor muydunuz?

    Sarı Selim zamanında adaya 19 gemi ile çıkan Osmanlı'nın etkisi hâlâ sürüyor. Ayrılıkçıların bugünkü bayrağı da Türk bayrağının benzeri.

    Bugünlerde büyük bir felaket yaşayan Endonezya'nın Aceh bölgesine Osmanlı donanması 1500'lü yılların ortasında gitmiş O günlerden beri Türklük oralarda bir gurur kaynağı. Bağımsızlık için mücadele eden gerillaların bayrağı kırmızı-beyaz zemindeki ay ve yıldızdan oluşuyor.

    Dünyayı sarsan tsunami felaketinde en çok can kaybının olduğu ve depremin merkez üssüne en yakın bölge "Aceh" aslında Türkler'e ve Türkiye'ye hiç de yabancı değil. Dünyayı sarsan yüzyılın felaketi karşısında bir tahliye operasyonunu bile yaparken bilgisizlik sonucu sadece "Televole"lere malzeme yaratan "yurdum insanının!" ecdadı yüzyıllar önce bu bölgede yaşayan yüz binlerce Sumatralı'ya yardım etmiş ve bir anlamda bölgenin kaderini değiştirmişti.

    İki yıl önce atv'de yayınlanan "Haberci" programı için bölgeye yaptığım yolculukta öğrendiğimve Türk olduğumu söylediğimde gururumun kabarmasına yol açan bu tarihi gerçeği ne yazık ki bölgede araştırma yapan bir İngiliz'den öğrenmiştim. Üstelik bana bu bilgileri veren kişi, bölgedeki tersanelerde inşa edilen Osmanlı taka ve çektirme stili ile yapılan ağaç tekne ustalarıyla ilgili araştırma yapıyordu. Okyanusun dalgalarına karşı çok dayanıklı ancak bölge koşullarına uygun bu tasarımı yüzyıllar önce Anadolu'dan gelen gemi ustaları yapmıştı.

    Endonezya'ya bağlı adaların en büyüklerinden biriolan Sumatra'nın tam kuzeyindeki Aceh bölgesi, son yaşanan doğal felaketin dışında yıllardır iç savaş yüzünden kargaşa içinde. Üstelik ülkenin bağımsızlığını isteyen gerilla örgütünün kullandığı bayrak bayrağımızın benzeri. Yani bu bölgede benzeri olmayan ve bilinmeyen kırmızı zemin üzerine kondurulmuş ay ve yıldızdan oluşuyor.

    Bağımsızlık hareketini sürdürenlerin de en büyük rüyası Türkler'in gönderdiği yardımdan sonra bu bölgede kurdukları hakimiyetin devamını sağlamak. Başkent Jakarta'nın dışında başkent olarak nitelenen Bandar - Aceh yani Aceh Limanı'ndagezinirken tanıştığım Acehli, Türk olduğumu öğrendiğinde bana aynı soydan geldiğimizi böbürlenerek anlatırken civarda bulunan Türk mezarlarını gösterebileceğini söylemişti.

    Osmanlı Sultanı Sarı Selim zamanında "Kurtoğlu Hızır Reis" komutasında buraya gönderilen 17 kadırga ve 2 levazım gemisiyle Aceh'e ayak basan Anadolu insanı yüzyıllarca burada kök salmıştı. Muhteşem Süleyman olarak bilinen Kanuni Sultan Süleyman'ın oğlu olan Sarı Selim gerçek adıyla II. Selim, 1566'dan 1574 yılına kadar tahtta kalmıştı. Türk izlerinin 16.yüzyılda görüldüğü Aceh'te Osmanlı İmparatorluğu gücünü yitirmesi ve artık bu bölgelerin tamamen Avrupa kökenli sömürgecilerin denetimine girmesiyle, bölgede yeni bir dönemin başladığını anlıyoruz.

    Çünkü anavatanlarıya ilişkisi kesilen Osmanlı kökenliler zaman içinde asimile olmuşlar. Bandar - Aceh'te ziyaret ettiğim ve Osmanlı soyundan gelen gemiciler bu bölgede bulundukları sürece halkı sömürgecilere karşı eğitirken bilgi birikimlerini aktarmışlar.

    Örneğin mezar çevresinde bulunan ve bugün benzerlerini İstanbul Deniz Müzesi'nde görebileceğimiz toplar bunlarınen güzel örnekleri. Bunların dışında duyduklarıma göre; bir önceki kuşağa kadar bu bölgede Anadolu kültürlerinin yaşayan izlerine gerek şarkılarda gerek bölge mutfağında raslamak mümkünmüş.

    Tsunaminin en büyük zararı verdiği bölgede birçok şey gibi bu kalıntılar da zarar görmüştür. Ancak yüzyıllardır ruhlarında taşıdıkları izler ise yok olmayacak. Öte yandan bölgeden gelen son haberlere göre Aceh bölgesinde her dört kişiden birinin öldüğü belirtiliyor. 30 bin kişilik ordunun yok olduğu, binlerce askerin de hayatını kaybettiği kaydediliyor...
    Coşkun Aral/Sabah (K)




  • quote:

    Orjinalden alıntı: cezve

    quote:

    Orjinalden alıntı: fubo

    yaw beyler şaka biyana böle bişey olsa ne süper olurr şöle güzel bi ada verseler bizde yazları oraya tatile gitsek oy oy


    hehe! adayı bize alın sizin olsun diye vermiyor adamlar. adanın üzerine okul kurun diye veriyorlar. yani arsa marsa sorun değil, yeterki okulu kurun diyorlar. lakin eşsiz gazetecilik örneği ile bu ilgi çekici başlıklara dönüşüyor



    Yaa anlatamıyor muyum. Adamlar Bögedeki Hristiyan misyoneliğinden bıkmışlar. Misyonelerin faaliyetleri bölgede çok yoğun. Açe (Türk ve Müslüman Yerleşimidir) bölgesine Türk Kızılayı dışında yardım akbul edilmedi. Türkiyeden ilaç falan değil "Din Adamı" İstediler. Başka nasıl anlatayım. Adamlar dinlerini muhafaza etmek istiyor. Maldivlerde ki durumda Aynı. O üniversite eğer açılırsa. Orası sadece bina olarak kalmayacak....




  • yurt dışında türk girişimcilerin açmış olduğu 250 civarında okul var.

    tsunami olan bölgede 19 adet Türklerin açmış olduğu okul var.

    Bangkokta 2, Kuala Lumpurda 1, Chyang Miede 1, Cakartada 4, Vietnamda 1, Kamboçyada 2, Mynmarda 3, Filipinlerde 5 okul. (kaynak Yalçın Doğan hürriyet)

    siz farkında değilsiniz ama bu okulların Orta Asya da ve Güney Doğu Asya da çok büyük popülaritesi var.

    Maldiv cumhurbaşkanının istediği de bu okullardan


  • quote:

    Orjinalden alıntı: cezve

    quote:

    Orjinalden alıntı: fubo

    yaw beyler şaka biyana böle bişey olsa ne süper olurr şöle güzel bi ada verseler bizde yazları oraya tatile gitsek oy oy


    hehe! adayı bize alın sizin olsun diye vermiyor adamlar. adanın üzerine okul kurun diye veriyorlar. yani arsa marsa sorun değil, yeterki okulu kurun diyorlar. lakin eşsiz gazetecilik örneği ile bu ilgi çekici başlıklara dönüşüyor


    cezve haklı ;

    az öncede anlattığım gibi Orta Asyadaki okulların popülaritesi çok yüksek oralarda...




  • quote:

    Orjinalden alıntı: Deep Impact

    yurt dışında türk girişimcilerin açmış olduğu 250 civarında okul var.

    tsunami olan bölgede 19 adet Türklerin açmış olduğu okul var.

    Bangkokta 2, Kuala Lumpurda 1, Chyang Miede 1, Cakartada 4, Vietnamda 1, Kamboçyada 2, Mynmarda 3, Filipinlerde 5 okul. (kaynak Yalçın Doğan hürriyet)

    siz farkında değilsiniz ama bu okulların Orta Asya da ve Güney Doğu Asya da çok büyük popülaritesi var.

    Maldiv cumhurbaşkanının istediği de bu okullardan






    Bende Bunu Diyorum




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.