Şimdi Ara

Casper Notebook Niye Ucuz? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
1.123
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: felsongy

    quote:

    Orjinalden alıntı: Baytekin

    Casper gibi yerli firmalar toplama notebook satar. Özelliklerinin çok iyi görünmesi pek çok kişiyi aldatır çünkü kullandığı parçalar dandiktir. Daha da kötüsü arıza yaptığında tamir ve bakım servislerine götürdüğün zaman karşına çıkacak zorlukları bilemezsin. Sana kafayı yedirtme ihtimali oldukça yüksektir. Sen sen ol notebook konusunda kendisini ispatlamış, satış sonrası servisleri iyi olan IBM, HP, Toshiba gibi firmaları incele. Sonra daha az üzülürsün

    Aman haaa

    bütün firmalar toplama yapıyo tamamını kendisi üretmiş bi firma yok şu an dünyada



    önemli olan toplama olması diil toplamnan parçanın kalitesi..

    (anakartın asus olması ile dandik bi marka olmaması

    dvd rom un sony marka olması önemli) zaten notebook parçaları çok pahalı değiştirrken sorun olur
  • Arkadaşlar bende o arkadaşın yazığı makina var ve makinanın sadece kapağında casper yazıyor diğer parçaların çoğu orjinal sallama değil yani ve mükemmelde bir performansı var ben üstüne program yazıyorum,grafik tasarım yapıyorum,web tasarım yapıyorum,oyun oynuyorum, ve bazen bunların 2-3 tanesini aynı anda yapıyorum ki hdd'nin %95'i dolu nerdeyse ama banamısın demiyor.He bide şu var gerçekten bende casper'ı tavsiye etmem ama bu model çok güzel kesinlikle bende çok inceledim ve aldım ama ben aslında toshiba alıcaktım hediye olduğu için üstüne fark verip bu modeli aldım. ama gerçekten bu model süper kesinlikle almak isteyen varsa tavsiye ederim
  • casper gibi firmalardan uzak dur başın ağrımasın git toshiba al gece yatagına yattıgında acaba demiyesin....
  • herkes alabilsin diye..
  • doru sımıtcıler bıle
  • Yaw dandik ötesi bir laptop 2 gün sonra elinde patlar çin malı çakma parçaları bir leştirip adına casper diyorlar olay bundan ibaret.
  • Ya bişey sorucam! ben de Toshiba var. Şimdi bazı forumdaş kardeşlerimiz diyorlar ki Casper dandik, almayın, çünkü içinde hiçbirşey Casper değil. Hep başka firmaların mallarıymış efendim!

    Benim geçen yıl aldığım Toshiba laptop' un içindekileri sayıyorum:
    işlemci: İntel
    Ekran kartı: Ati
    Ram:512MB DDR SO – DIMM Bellek ( herhangi bir firma ama Toshiba değil)
    120 gb hard disc' te Toshiba değil! Yani anlayacağınız ekran hariç bilgisayar toplama!
    E tüm laptoplar toplama! Sadece Casper değil ki!
    Yani bugün hangi firma hem işlemci, hem ekran kartı, hem ram hem vs... üretiyo ki marka laptop marka laptop olsun!???
  • madem okadar para verıcen asus m6wr al 1300 dolara fıstık gıbı cıhaz
  • Ya bişey sorucam! ben de Toshiba var. Şimdi bazı forumdaş kardeşlerimiz diyorlar ki Casper dandik, almayın, çünkü içinde hiçbirşey Casper değil. Hep başka firmaların mallarıymış efendim!

    Benim geçen yıl aldığım Toshiba laptop' un içindekileri sayıyorum:
    işlemci: İntel
    Ekran kartı: Ati
    Ram:512MB DDR SO – DIMM Bellek ( herhangi bir firma ama Toshiba değil)
    120 gb hard disc' te Toshiba değil! Yani anlayacağınız ekran hariç bilgisayar toplama!
    E tüm laptoplar toplama! Sadece Casper değil ki!
    Yani bugün hangi firma hem işlemci, hem ekran kartı, hem ram hem vs... üretiyo ki marka laptop marka laptop olsun!???
  • ıyıde casper cokta ucuz degılkı 909 usd ye hp notebook varwww.pcdepo.com da hemde guvenırlır yerden almıs olursun
  • asus bir uretici firmadır; laptop icindeki parcalarını kendisi uretir (islemci,vs haric). Hp, casper, vs markalar da parcalarının cogunu asus firmasından temin ederler; yani toplama bilgisayar yaparlar.
    Aslında notbookların hepsi toplamadır; ornegin bir islemcinin bugun "intel" den baska uretici firması yoktur, laptopun markası sony de olsa toshiba da olsa baska bisey de olsa islemciyi intel adlı firmadan alır. Intelin de kendi standartları vardır, her marka icin ayrı islemci uretmez; ORNEGIN BUTUN CENTRINO 1.7 ISLEMCILER BUTUN MARKA LAPTOLARDA AYNIDIR.

    Simdi laptopun fiyatını etkileyen nedir diye sorarsanız;

    eger firma uretici bir firma ise; butun parcalarını (biraz once bahsettigim islemci vs haric) kendisi uretir; yani notbookun butun parcaları birbiri ile uyum icinde calısır. Bozulma, uyumsuzluk vs den kaynaklanan bir sorun goremezsiniz. Ama firma uretici firma degil uretici firmaların parcalarından notbook toplayıp uzerine marka basıp satan bir firma ise butun parcalar birbiriyle uyumlu calısmayabilir; bu yuzden sık sorun yasayabilirsiniz... Buna en iyi ornek de aidatadır..

    fiyattaki diger etkenlerden biri de malum laptopun agırlıgı ve pilin omru. laptop alırsınız baslangıcta pil 3 saat dayanır, 4 ay sonra 2 saat bile calıstırmayabilir.

    ayrıca uretici firmaların tasarım, reklam, vs giderlerini de laptop fiyatına dahil ettiklerini unutmamak gerek ozellikle toshiba bunu en guzelinden yapanlardan....

    dunyada ilk 10a bakın derim; ve uretici firmalardan sasmayın; toshiba,sony,asus belki birde hp.
    casper ilk onda yok bu arada.


    Avrupa ve Amerikada toplama laptop isi ilerlemis durumda, Turkiyede de birkac yerde var bildigim kadarıyla ve gitgide yayılıyor. Moonster diye yeni bir marka var mesela sadece kasa ureten bir firma sanırım; parcalarını sagdan soldan topluyorlar ve fiyatlar inanılmaz ucuz..
    ornegin Intel pentium M centrino 2,0 1024 Mb RAM 1,5kg agırlıkta bir laptop 1850 dolar hem de kdv dahil. RAM omur boyu garantili, olası bir arızayı 9 icinde gideremezlerse paranızı iade ediyorlar... Laptop da iki yıl garantili.
    teklif cok cazip gibi gorunuyor ama bundan 2 yıl sonra bu firmanın hala ayakta kalıp kalmayacagı (garanti suresinin omur boyu oldugu dusunulurse) bir soru isareti, ve toplama parcalar birbiri ile ne kadar uyumlu bu da sorun cıkarabilir.
    Bahsettigim yer Kadıkoyde bu arada.

    Toplama laptopları kotulemek ıstemem aslında yazılımlar uygun yuklendigi surece sorun cıkarmazlar cogunlukla, ama ornegin dvd rw bozuldu bir firmaya, hard disk coktu bir firmaya gonderilmek zorunda kalmaz laptopunuz( bunu satın aldıgınız firma bile yapsa). Gelismis ulkelerde yayılmaya basladıgına gore sanırım biz de 2-3 sene icinde toplama laptoplara guvenir hale geliriz....

    YAZDIKLARIMDAN SUPHESI OLAN VARSA HERHANGI BIR SATICI MERKEZE GIDIP BIZZAT DOGRULATABILIR..TABII BU TOSHIBANIN YADA CASPERIN VS.. KENDI MAGZASI OLMAMAK SARTIYLA;)

    Gercekten arkadaslar cıkın dolasın, laptoplar hakkında bilgi alın satın almadan once. Uretici firması kimdir; butun parcaları kendisi mi uretir, sorun arastırın.... Internetteki bilgiler guvenilir olmuyor..

    umarım bilgilerin faydası olur...



    quote:

    Orjinalden alıntı: # İKON COMPUTER #

    CASPER NE İSE ASUS,MİTAC,CLEVO,PANCOM,AİDATA ,(HATTA BAZI MODELLERDE FUJITSU SIEMENS BİLE) BUNLARDA AYNIDIR.UZAKDOĞUDAN GELEN PARÇALARIN BİRLEŞTİRİLMESİ İLE ELDE EDİLİYORLAR.

    SAĞLAM ÇIKANIDA VAR.HEMEN ELDE KALANIDA VAR.ŞANS İŞİ.

    DENEMEDEN SAKIN ALMA BENCE.
  • casper bence iyi ucuz olmasının nedeni türk malı olması ithal mal değil
  • bence malzeme kalitesi bende toshiba var arkadaş casper aldı ekran bile bi tuhaf gibi sanki ya sanayi lcd kullanmış gibiler ve arkadaşaların bahsettiği pil sorunu belkide en kalitesiz pili kullanıyorlar.

    bence toshiba, fujitsu-siemens, sony vaio
  • quote:

    ucuz çünkü türk malı ve en dandik parçalarla yapıyolar, başkanının söylediği uzakdoğudan gelen parçaları burda topluyolarmış


    Beyler bi kere Casper Türk malı / markası DEĞİLDİR bilesiniz...

    Casper Taiwanın sabancısı diyebileceğimiz bir holdingin teknoloji ve elektronik koludur. Yazılım sektöründe de yer alır özel ticari yazılımlar üretirler. CP piliç gibi tavuk vs. firmaları da vardır. Ve bahsettiğiniz fiyata onu alacağıma üç kuruş daha koyar Toshiba A50-111 yada 109 gibi bişi alırım .Toshiba, HP(aslında Compaq olanı ama neyse...) , IBM (tuş takımını sevmiom onunda ama ) dışında notebooku markaya bakarak almayın derim.
    Saygılar...

    (Yukardıda verdiğim bilgilerin yanlışlığını ispatlayabilecek olan varsa açığım- Casperda çalışan birinin yalancısıyım.)
  • casperda bi tanıdık çalışıyo enteresan şeyler dönüyomuş çalışanlara zorla bazı şeyler yaptırılıyomuş anti demokratik bi şirket ayrıca bütün çakma mallar casperda
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.