Şimdi Ara

Router Konfigürasyonu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
161
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • LAN istemcilerine statik IP atanmış olması gerekmekte.. İlerde göreceğiniz gibi tünel'in diğer ucundaki bilgisayarlara IP adresleri ile erişmemiz gerekecek. Kurulacak kısayolların ve "mapped" sürücülerin her zaman çalışması için erişilecek bilgisayarlara statik IP verilmesi gerekiyor. Unutmayın, eğer router'daki DHCP sunucusu çalışıyorsa, atadığınız statik IP'lerin DHCP sunucusunun kullandığı aralığın dışında olmasına dikkat edin.


    VPN tünelinin iki ucunda farklı altağler kullanılması lazım.. Örneğimizde WAN-tarafındaki istemciler192.168.3.X altağını, LAN istemciler ise 192.168.1.X altağını kullanıyorlar.


    Dinamik IP'ler çalışmaz.. Microsoft Knowledge Base makalesi 240262'de belirtilen sebeplerden ötürü, MS IPsec sadece statik IP adresli altağlar arasında tünel desteği sağlıyor. Mobil istemcinin IP adresi, SX41'in VPN kurulumuna yazılabilen bir IP adresi değilse MS istemciyi kullanamayacaksınız.

    Unutmayın ki Ağgeçidi ve DNS bilgileri VPN tünelinin çalışması için şart değildir. ISS'inize uygun herhangi bir değer olabilir. WAN IP adresiniz de farklı olabilir fakat bu değerin girilmesi VPN tünelinizin çalışması için gereklidir ve bu değer IPsec istemcisi kurulumunda kullanılacaktır.







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.