Şimdi Ara

AdsL ayarLari.. Önemli Bilgiler!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
369
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • örnek modem D-LINK 500G MODEM KURULUMU (genelde hepsi benzerdir.)


    Dlink ADSL 500G modem beni oldukca ugrastirdi. Bu modem Avrupada cok yaygin olmasina ragmen hakkinda bilgi ve destek bulmak oldukca zor.

    Piyasadaki Zoom modem cilginligindan sonra bu modemin hakettigi yeri elde etmedigini ve gerekli destegin de saglanmadigini gordugum icin bu konuda bir web sitesi yapma ihtiyaci hissettim.

    Gerekli ayarlari asagida resim dosyalari olarak bulabilirsiniz...

    Ayarlar su detaylara gore yapilmistir:

    Lokal network ip alani 192.168.0.x olacak. ADSL Modemin ipsi 192.168.0.1 , Emulenin calistigi bilgisayarin ipsi 192.168.0.25

    Bu ipler istediginize gore degisik olabilir, bu konuda cok soru gelmekte, o yuzden ornek olarak ADSL modem ip, 10.1.1.1 oldugunda, kendi bilgisayarinizi 10.1.1.10 yapin, bu durumda subnet mask 255.0.0.0 olacaktir. Kurallari yaparken de 192.168.0.25 yerine 10.1.1.10 yazmaniz gerekir.

    Bu konu ile ilgili bilgihttp://www.dlink.com.tr/html/body_teknik_destek.html linkinde mevcuttur.

    Dlink 500G 'nin gorevleri : DHCP server, NAT server, Firewall.

    Dhcp alanini 192.168.0.2 - 192.168.0.100 arasi tuttum isterseniz 192.168.0.254 kadar artabilir bu size kalmis...

    Firewall ayarlari maksimum guvenlik duzeyine gore yapilmistir. Modeme disardan direkt erisim engellenmistir. Grc.com testinde Stealth testinden PASSED onayi almistir. Yani modemin 0-1056 portlari Stealth (Gizli) moddadir.

    Asagidaki linklerde ayarlari resim olarak gorebilirsiniz:



    Dlink - Quick Configuration - Bu ayarlar Dudullu - Umraniyede calismaktadir, diger bolgelerde TTnet ayarlari degisebilir , Avrupa yakasinda PPPOA da calismaktadir. Burada modemiz cok cabuk ayarlayabilir, online yapabilirsiniz, fakat unutmayin emule gibi programlar icin ve firewall korumasi icin asagidaki ayarlara ihtiyaciniz olacak.



    Dlink - Lan Configuration - Bu kisim modeminize erisilecek ip adresini degistirmek icindir. Eger bu ipyi degistirirseniz, yeni ip ile internet explorerdan erismeniz gerekecektir. Burda onemli olan , kendi bilgisayarinizin subnet maski ile modemin subnet maskinin ayni olmasidir. Genelde modemin ip ve subnet mask ayarlarini degistirdikten sonra erisememe sorunu yasanmasi bu yuzden kaynaklanmaktadir. Bu sorunun yasanmamasi icin once modemin DHCP ayarini asagidaki gibi degistirin , daha sonra da lan configurationi degistirin, boylece , PC nizin ip ayarlari DHCP gore ayarlanmis ise yeni ip adresini ve subnet maski otomatik alacaktir , eger DHCP kullanmayacaksaniz , elle PC nizin ipsini 192.168.0.25 yapip, subnet maski 255.255.255.0 yapinca modeme tekrar erisebileceksiniz.



    Dlink - DHCP Mode - DHCP modemin PCnize ip adresi , subnet mask , gateway vs vs adreslerini otomatik olarak atamasidir. Emule gibi programlar kullanacaksaniz isinize yaramayacaktir... Ayarlari elle yapmaniz gerekecektir , fakat kullananlar olacaktir , bu yuzden gerekli ayarlari bu resimde de bulabilirsiniz.



    Dlink - PPP Interface - Burada WAN IP adres, TTnetin modem internete baglandiginda atadigi ip adresidir. Yani sizin internet ip adresiniz. Gateway adresi de ip adresi de modem tarafindan otomatik olan TTnet'ten alinacaktir. Buralara bir deger yazmayin modem offline iken 0.0.0.0 yapacaktir. Link Up dedigi anda internettesiniz demektir. Last fail cause , size neden online olamadiginizi gosterir.



    Dlink - ATM VCC - Buradaki ayarlar onemlidir, aynen yapin ozellikle VPI ve VCI degerleri cok onemlidir , yoksa modem internete baglanamaz.



    Dlink - Emule Nat Rule - Emule ile high id alabilmek icin gereklidir. Burada local adres olarak tek ip belirleyebilirsiniz. Emule sadece burda belirlenen local ipye sahip bilgisayarda calisabilir, veya alternatif olarak burdaki 4600-5555 port alanini farkli rakamlar halinde dilimleyip bir kac rule olusturursunuz, emulede de connection kismindaki portlari bunlara gore degistirirsiniz. Ancak bu alternatifi denemedim , garanti veremem !!! Zaten emulenin bir alette calismasi yetecektir ... Bu ayari yapabilmek icin NAT sayfasindaki ortadaki menuyu asagi cekin, Nat Rule Information'i secin.



    Dlink - Firewall - Bilgisayariniz hacklenmesini engellemek, port scanlerden korunmak icin tavsiye ederim.



    Dlink - Ip Filter High Security - Gercek korumayi bu ayarlar saglayacaktir, tavsiye ederim.



    Dlink - DHCP Filter - Bu ayar onemli , ip filterda security high yapildiginda modemin mevcut ayarlari DHCP server olarak calismasini engelliyor. Bunu 20 numarali kural yapmaktadir! O yuzden bu kurali tanimlarken 15 gibi 20 den daha dusuk bir sayi belirleyin. Aksi halde 20 numarali kural daha oncelikle olacaktir ve DHCP paketlerini engelleyip , diger kurallarin bu paketlere izin vermesini engelleyecektir. 15 numarali kuralda yonlendirme incoming seklindedir , cunku 20 numarali kural sadece incoming yonunde paketleri bloke etmektedir. Bu sebepten bir arkadasin sorusuna cevap olarak, outgoing yonunde kural tanimlamaya gerek yoktur.



    Dlink - Emule Ip Filter - IP Filter, sizin girdiginiz NAT yonlendirmelerini de bloke edecektir. Bu yuzden sadece emule degil, baska bir server yazilimi icin port acacaksaniz, o portlari da burdaki gibi ip filterda tanimlamaniz gerekecektir...



    Dlink - DNS - Modemin, bilgisayarlardan gelen internet adreslerinin iplerini bulup bilgisayarlarin internete cikmasini saglamak icindir.



    Dlink - Firmware - Bu kisim bendeki firmware'i merak edenler icindir, kurcalamayin arkadaslar, elinde daha yenisi olan haber versin... Modemin uzerindeki mevcut firmware ve ayarlari yedeklemek konusunda bilgisi, elinde program olursa cok makbule gecer. Fabrika ayarlarina reboot edilince butun ayarlari tekrar elle girmek vakit aliyor...

    Son olarak ozetle:

    Emule kullanmak icin NAT rule kesin sart. IP filter istemiyorsaniz sayfada None secenegini isaretleyin. Maksimum guvenlik icin Ip Filter - High yapmanizi oneririm.

    Ayarlari yaptiktan sonra SAVE etmeyi unutmayin. PPP - NAT - Firewall - IP Filter ayarlarindan sonra reboot etmenize gerek YOKTUR !...

    Modem ayarlari hemen aktif hale getiriyor. Modemin tek kotu yani mevcut ayarlari bir dosyaya yedekleyememek...

    Emule ile calisip calismadigini test etmek icin, Emule programini acikken ,http://www.thedonkeynetwork.com/connection_test adresinden test yapin High ID alabilmeniz lazim...







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.