Şimdi Ara

elektrik enerjisini mekanik enerjiye...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
223
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar merhaba yine ben aklıma bir soru takıldı akabinde danışayım dedim..

    elektrik motorlarından başka elektrik enerjisini hareket enerjisine çeviren neler var? geçen gün wire-muscle diye birşey gördüm robotlar içim üretilmiş bundan haberi olan varmı?



  • Normal bir kas'a elektrik verirseniz kasılır. Wire muscle da aynı şekilde çalışıyor. Üzerine elektrik uygulanan polimer büzülüyor. Sistemin ilk olarak uçaklarda buzları uzaklaştırmak için kullanıldığını okumuştum yıllar önce, yanlış anımsamıyorsam.
    Az enerji, hareketli parça yok (Motor gibi) ısınma yok. Kaslar gibi kendini yenileyemediğinden ömrü kısalacaktır ama, androidlere bir adım daha yaklaşıldı.
  • Bir robot projesi görmüştüm ben nette, küçük böcek şeklinde bir robot. Bacakları için "nitinol" diye bir tel kullanılıyordu, üstteki arkadaşın bahsettiği malzeme de bu galiba. Nitinolden akım geçtiğinde diğer malzemelerin tersine ısınmadan dolayı boyu kısalıyor ve büzüşüyormuş, uzamıyor yani. Bu periyodik olarak devamlı olarak yapıldığında robot yürümeye başlıyor, çok eğlenceli birşeye ,benziyor!

    Ahanda linkini de buldum:
    http://www.linuxfocus.org/Turkce/May2001/article205.shtml




  • Dostum, sözünü ettiğin projede kullanılan hafızalı metal, ne şekilde bükersen bük, ısıttığında ilk haline dönen malzemeler bunlar. Burada elektrik telin direnciyle ısınmasını sağlıyor, akımdan direkt hareket elde edilmiyor. Benim dediğimde ise iletken tel yok, polimer var.

    Şimdi Google'da bir baktım. "Synthetic muscle" aratınca gelen sonuçlardan biri:http://sbir.gsfc.nasa.gov/SBIR/successes/ss/9-066text.html

    "contractile polimeric artificial muscle" veya ionic polymer aratınca daha çok sonuç da bulabilirsiniz.

    Kolay gelsin..
  • o böceği bende gördüm.


    aklıma iğrenç birşey geldi. hani oturduğun yerden sana spor yaptıran aletler var ya kaslarına elekrik verip kastırıyorlar bir insanı yada hayvanı alıp onu bayıltalım sonra kaslarına diyotlar bağlayalım sonra onları da bir bilgisayarın kontrolünde çalıştıralım böylelikle biyolojik vucuda sahip bir robot elde etmiş oluruz .hatta adamın sırtına içinde enerji kaynağı ve fm alıcılı bir uzaktan kontrol ünitesi yerleştirip canlı ayılana kadar ona istediğimizi yaptırabiliriz oha çok korkunç bilim-kurgu korku filmi olur bundan düşünsene bayılıyorsun uyandığında birini öldürmüşsün!!!




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.