Şimdi Ara

Cmos lens iyi en iyi gece cekimi nasıl olur.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
340
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaslar bende Mercury Cyberpix 5 mp lik bir makine var.Alırken konuda acemi oldugum icin Cmos-CCD lens arasındaki farkı bilmedigim icin fiyatını uygun bularak almaya karar werdim.

    Şimdi ben bu makine ile gunduz cok guzel cekimler yapabiliyorum.Renkler oldukca canlı cıkıyor.Ama gece cekimleri gunduz cekimlerinin yanına bile yaklasamıyor.Biliyorum yapabilecegim pek bir sey yok makineyi degistirmekten baska.En azından max verim alabilmem icin ne gibi ayarlar yapmalıyım.



  • yanında bi kaç tane spot taşıman lazım şaka bi yana yapabileceğin bi şey yok cmos lu hiç bir alet gece kaliteli iş çıkaraaz 5 değil 155mp olsa bile
  • merhaba

    Tuketiciler malesef bu konuda cok yanıltılıyorlar. Mp olayı en son bakılacak degerken kullanıcılar yuksek mp uygun fiyat diye dusunmeden alıyorlar. Birde 5 mp dediginiz makinalar cogunlukla aslında sensor olarak 2 yada 3 mp. 5 yapmak icin software kullanıyor. Durum daha vahim oluyor. Cmos sensorler ucuz ve az enerji tuketiyorlar. Az ısık ortamlarında malesef randımanlarıda dusuk. Birde buna lenslerin kalitesizligi eklenince iyice kotu sonuclar cıkıyor. Bu konuda malesef yapılacak fazla bir sey yok. Tripot kullanarak uzun enstantene secimleri ve pozlama telafisi arttırılarak sonuc bir miktar iyilestirir. Bundan sonraki seciminizde sensor ve lens kalitesini on plana alın. Normal bir kullanıcıya 3 mp rahatlıkla yeter.

    ıyi gunler.
  • 1 aydan bu yana araştırdım ve Nikon 2200 aldım. MP ne kadar sadece ve sadece 2 MP..bence elindeki makineyi sat ve üstüne biraz koyup CCD sensör olan bi makine al.. o şekilde sana daha çok yardımcı olabiliriz..
  • sevgili simonee biz sana CCD öneriyoruz sen gidip bile bile CMOS sensör almak istiyorsun..sana kalite CCD sensörde diyoruz oki..200 YTL civarında arıyorsan eğer Kodak 7220 olabilir en azından CCD sensör ama çok memnun kalamayabilirsin..gece çekimlerinde bu makineden kalite bekleme çünkü gece çekimlerinde objektif 1/2 sn. açık kalıp ışık topluyor..bence sen biraz daha para biriktir ve kalite bir makine al
  • hp m307 alabilirsin
  • İYİ OLUR
  • Bende Kodak CX7300 var 160 Ytl `ye aldim 3:2 Mp CCD sensor var ucuza CCD sensorlu iyi bi makina + Kodak
  • ccdler de gece çok iyi çekemiyor.karlama yapıyo hepsi ,birde makinayı titretirsen bulanık oluyor görüntü.bende sony var gece çekimlerinde genelde flash kullanmadan çekiyorum makinayı program moduna getiryorum,görüntüyü kendi aydınlatıyor tabi biraz ışıklı ortamlarda,görüntü güzel çıkıyor.ama cmos makinaların gece nası çektiğini görmedim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.