Şimdi Ara

Bir Sonraki Windows için Anti Virüs

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
134
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Microsoft, anti virüs yazılımı pazarına girmeyi planladığını açıkladı. Amerikan firmasının teknoloji başkanı Craig Mundie Financial Times Deutschland’a yaptığı bir açıklamada Microsoft’un, internet kaynaklı saldırılara karşı korunmak üzere kendi programını geliştirmeyi planladığını açıkladı.

    Ayrıca bu yazılım, gelecek Windows sürümlerinin de bir parçası olabilecek. Dünyanın en büyük yazılım üreticisi olan Microsoft, Mundie’nin açıklamalarına göre şu anda “Longhorn” kod isimli Windows XP takipçisi üzerine çalışıyor. Bu işletim sistemi Microsoft’un planlarına göre önümüzdeki yaz içerisinde piyasaya sunulacak.

    Teknoloji şefine göre Microsoft, tam fonksiyonlu bir anti virüs ürünün sunulup sunulmayacağı veya işletim sisteminin söz konusu fonksiyonlar ile genişletilip genişletilmeyeceği konusunda denemeler yapıyor. Anti virüs teknolojisi temeli olarak ise Microsoft’un Haziran 2003 tarihinde satın aldığı GeCAD yazılım üreticisinden faydalanılıyor.

    Microsoft, yayılmış bilgisayar zararlılarını temizlemek için GeCAD’ın geliştirdiği “RAV AntiVirus” yazılımını temel alacak. Kısa bir süredir “Windows Malicious Software Removal Tool” aracı ücretsiz olarak sunuluyor. Ayrıca başka bir program yardımıyla da Windows kullanıcıları kendilerini casusluk araçlarına karşı da koruyabilecekler. Windows Antipsyware ise henüz geliştirilme aşamasında.







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.