Şimdi Ara

## Sadece Birkaç Dolara Birkaç Dakikada 8800GT'ye Ev Yapımı Soğutma ##

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
0
Favori
8.037
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  ## Sadece Birkaç Dolara Birkaç Dakikada 8800GT'ye Ev Yapımı Soğutma ##


    Hem fiyatı hemde performansı ile 2007 yılının son günlerine adeta damga vuran GeForce 8800GT'nin eleştirilen en önemli noktası ise kullanılan soğutma çözümü idi. Kullanılan referans soğutma hem gürültülü çalışıyordu hemde uzun süreli yük durumunda kartın aşırı şekilde ısınmasının önüne geçemiyordu. Bunu gören üretici firmalar yine standart soğutma odaklı olan fakat çapı genişletilmiş fan ile desteklenen yeni 8800GT modellerini de pazara sunmuşlardı. Tabi daha gelişmiş ve işin profesyoneli olan Zalman gibi firmaların hazırladığı özel soğutucuları kullanan ama stanadart modele göre yüksek fiyat etiketine sahip GeForce 8800GT'ler de bilindiği üzere piyasada bulunabiliyor.

    Peki GeForce 8800GT için sadece birkaç adımda çok ufak bir maliyetle (hatta donanım meraklıkları muhtemelen ekstra harcama yapmadan) ev yapımı olan ve standart soğutmaya göre daha verimli olduğu iddia edilen soğutma yapmaya ne dersiniz. Eğer sizin için görüntüden ziyade performans önemli ise bu çalışma hoşunuza gidebilir ve neredeyse sıfır maliyetli olması nedeniyle yapılan çalışma dikkat çekmeyi başarıyor. Sadece 8cm'lik bir fan ve termal macun işinizi görecektir. Elde edilen sonuç her ne kadar uçurum sayılabilecek bir fark yaratıyor olmasa bile fark testlere de yansıyor.

    Nasıl yapıldığını merak edenler için çalışmayı gün içinde detaylı bir şekilde hazırlamayı da planlıyorum;http://www.circuitremix.com/index.php?q=node/83&page=0%2C3. Bu arada donanım üzerine deneyim sahibi olmayanların denemesini kesinlikle önermiyoruz!

     ## Sadece Birkaç Dolara Birkaç Dakikada 8800GT'ye Ev Yapımı Soğutma ##



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fx57 -- 12 Ocak 2008; 13:15:28 >



  • yok daha neler, kartonmu nedir o alev alırsa ne olacak

    ben kartın altına bir tane 8 cm fan bağladım çift taraflı bant ile yapıştırdım 75 üzerine çıkmıyor, o yokken 84 dereceye kadar çıkıyordu.
  • Bilgi paylasımın için tesekkurler,Bence kartın bu halini gördükten sonra 8800GT almaktan vazgecen bisürü kullanıcı olacaktır
  • Bu ATI firmasının bir oynu olmasın
  • güzel
  • Çok pratik olmuş ama sonuçlar 8cm lik fandan beklenildiği gibi daha etkiyici.. Aslında ekran kartların 12cm lik fan takılabilecek şekilde tasarlasalar. Düşük devirli bir 12cm sessiz fan il harikalar yaratılabilir.
  • ilginç sonuçlar
  • Yok artık Ali Sami
  • Da o Kart hangi Kasaya takılır?
    quote:

    Orjinalden alıntı: Albatros83

    Çok pratik olmuş ama sonuçlar 8cm lik fandan beklenildiği gibi daha etkiyici.. Aslında ekran kartların 12cm lik fan takılabilecek şekilde tasarlasalar. Düşük devirli bir 12cm sessiz fan il harikalar yaratılabilir.

  • havayı üfleyceğine çekseymiş daha iyi olabilirmiş belki, bu şekilde ses yapar tahminimce
  • bunun kartı garanti dışı bırakacağını ve o kahverenri tabakanın bildiğimiz karton olup plastik kutu kelepçesiyle karta tutturulduğunu ve bunca zahmetle fantezi yapmak yerine paraya kıyıp özel soğutmalı kartlardan birini almanın daha mantıklı olduğuna dikkat etmek lazım
  • kartonun üzerine boyama yaptılarmı tam ollur haa.spiderman resmi felan çizelim kara kalem çalışması.
  • hiçbişey olmaz biz ne extreme şeyler denedik neler

    ATI 9550 --> Vmod 9600XT saat hızlarını geçtik 8cm fan ve soğutma blokuna lehimli ek blok :)

    6600GT ---> 12CM 220V şebeke elektriği ile çalışan fan -12C hava sıcaklığında :) konya rekoru

    bu arada pioneer vb amplifikatörlerin üzerindeki soğutma bloklarını kesip ekran kartlarına süper soğutucu yapılabiliyor süper de performans veriyor kondansatör gelen yerleri 12-30mm matkapla deliyorsunuz kartın üzerine komple bloğu oturtup 3mm lik mil ve ince somunlarla contalı bağladınız mı süper oluyor direk 6600gt yi biz pasif yaptık zamanında :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gouku -- 12 Ocak 2008; 14:05:39 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Rusty

    havayı üfleyceğine çekseymiş daha iyi olabilirmiş belki, bu şekilde ses yapar tahminimce


    Çekse yakar muhtemelen kartı


    Ancak süper düşünülmüş helal olsun demeli.Eğer bu yöntemden sonra kartı geri toplayabiliyorsa garantiye de sokabiliyorsa ne mutlu ona
  • kesinlikle işe yarar bu mod. bir arkadaşım fanı bozulan ekran kartının fanını soküp yerine 80mm lik bir fan takıp mutlu mesut yaşamıştı. benim kasada önde 2x120mm hava alan (hdd'leri de soğutuyor), arkada 1x120mm egzos, tepede 1x80mm, yan kapakta 1x80mm artı anakart soğutmak için ince uzun bir fan var. bana gerekmez sanırım böyle bir mod. :)
  • bende ati kartıma yapmıştım x600xt vardı kendi fanı bozulmuştu 8 cm lik fan taktım gitiim alm levha felan kestim söktüm biçtim kullandım tam 6 ay idare etti ve süperde oldu eğer imkanınız yoksa sınırları zorlamaya başlıyorsunuz
  • haber için tesekurler
  • hehe !1 iyiymiş bende ekran kartımın arkasından 12 cm lik fanı üfletiyom 70 i geçmiyor ;) arkadan soğutma daha iyi önden zaten fanı var.
  • benim midem bulandı
  • Ne güzel görüntü bakımında hiçbir şey vermesede ulaştığı değerler bakımından bence yeterince tatminkar bir çalışma
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.