Şimdi Ara

Açılış sonrası ekran neden kararır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
3.945
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bir arkadaşıma artık kullanmadığım bilgisayarımı verecektim. bir sorunu yoktu. gayet rahat açılıp çalışıyordu. neyse kabloları söktüm, arkadaşa götürdüm. orda tekrar taktım. bilgisayarı açınca önce standart IDE'lerin sayıldığı siyah beyaz ekran çıkıyor. fakat windows açılmadan ekran tamamen kararıyor. çalıştığını bildiğim başka bir monitörde de aynısı oldu. format atmayı denedim, kur donanım yapılandırmasını inceliyor dedikten sonra ekran kararıyor bu kez. bu sorun neden olabilir acaba?
    Şimdien teşekkür ederim..



  • Biosu resetlemeyi denedin mi?
    Eğer denemediysen öncelikle bios resetle
    olmazsa makinenin içini temizle.Aşırı toz ve kir donanımları etkileyebiliyor özellikleri ramleri
  • slm iyi akşmalr arkadaşlar
    sorunun çözumu eger windows yazısı geldiktene hemen sonra göruntu gidiyorsa pc ni vga modunda başlatmasın yani senin sorunu ekran kartının ayarlı bırakıldıgı çözunurlugu monitorun desteklemiyo olabilir.
    ilk açılışta standart ide lerin sayıldıgı ekran dediğin yerden sonra f8 ile gelişmiş secenkelrin bulundgu ekranı acacn
    orda vga modunu etkinlştir secenegi ile bilgisayarını acabilirisin
  • şu vga modu aklıma yattı ama f8'e bastığım halde o ekrana giremiyorum. zaten windows yazısını hiç görmüyorum. o aşamaya gelmeden kararıyor ekran. bu arada bios'un resetlenmesi önerilmiş, nası yapılıyor bu? açılışta f2'ye basarak girdiğim menüde load default settings yapmam yeterli mi?
  • yapacağın işlem çok basit, ramleri saydıktan hemen sonra f8 e bas bas çek ve işletim sistemi şeçenekleri gelecek, ister "vga modunu etkinleştir" i şec istersen güvenli kipte açıp çözünürlüğü düşür, ama ilk seçenek daha mantıklı, bios sıfırlamayı felanda sakın yapma senin sorunun şu, verdiğin arkadaşının monitörü daha yüksek çözünürlüğü desteklediği için ona ayarlanmış ve seninki,ne gelince uyum sağlamıyor kararıyor ekran, bunlara yapamam diosan bi yol daha var, götür kasayı arkadaşının pc sine tak muhtemelen açılacak ve orda çözünürlüğü ve ekran herzini düşür, senin pc de açınca tekrar sana uygunu ayarlarsın geri, kolay gelsin
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.