Şimdi Ara

Robot Süpürgeler Hakkında [ANA KONU] (62. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: badurukan , elhar , techworm , Daha Az
4 Kayıtlı Üye (2 Mobil) ve 12 Misafir (1 Mobil) - 13 Masaüstü3 Mobil1 iOS1 Android
5 sn
56.069
Cevap
1.322
Favori
2.233.744
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
217 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6061626364
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • iRobot firması aynı teknik özelliklere sahip aynı seri robotlarda bölge farkını belirtmek için model numarasının son hanesini değiştirir.
    Ancak bu iki modelde toz toplama hazneleri hem hacim hem de yapı olarak farklıdır. R616 modeli standart modele göre daha güçlü emişe ve çok farklı filtre yapısına sahip olan Aerovac 2 sistemine sahiptir.
    Bu hazneden başka bir özellik farkı bulunmamaktadır.
    Saygılarımla,
  • Merhaba,
    Genelde alınmadan önce sorulur ama eşim dolayısıyla aldıktan sonra sormuş olacağım :)

    Evde bir bebek bir kedi var, kedimiz kıskançlıktan fazla tüy dökmeye başlayınca robot süpürgeleri buradan araştırmaya girdim. Epey bi sayfa okudum ama kafam karıştı. Eşime gir sen oku mühendisin daha iyi anlarsın demeye kalmadan irobot roomba 896 almaya gidiyorum cümlesiyle karşılaştım.
    Henüz ürünü görmedim ama bana 2500 bütçe söylemişti. Süpürgemarketten 3750 ye almış sanırım.

    3750 ye roomba 896 sahibi olduk. Iyi ettik mi? Bu kadar para vermeden de işimizi görecek baska ürün alabilir miydik.

    Xioami mi vacum bakıyordum, onlar daha üretilmiyor diye bir yorum okudum? Doğru hatırlıyor muyum yorumu şuan bilemedim ama 2. Serisi roborock alın diyordu hepsirobot arkadaş. Pahalı diye bakamadim. Bir de henüz servisi yok galiba.

    Letgodan ecovacs deebotu 1500 e, roomba 960 i 3500 e bulmuştum. Onları soracaktim ki geç kaldım:)

    Yine de bir yorum alabilirsem sevinirim.
    3500 e roborock mop özelliği olan ürün mü almak mantıklı yoksa irobot her ihtiyacımızı görür mü.

    Bir de ben robot süpürgeyi koltukların üzerine koymayı düşünüyorum. Kedi kafasina göre koltuklarda yatıyor ve oturunca her yerimiz tüy olup kalkıyoruz.
    Merdiven tipi yerlerde oldugu gibi düşme sensörünü çalıştırır mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Symalpn kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

    Artık almışsınız, tadını çıkartın. Kaçınılmaz son!

    R896 gayet güzel bir robottur, uzun ömürlüdür.
    Nemli silme ihtiyacınız yok ise bu robot tüm işinizi görecektir.

    Xiaomi Mi1 artık üretilmiyor, çok daha gelişmiş ikinci serisi Mi2 de var piyasada şimdi, fiyatları da hemen hemen aynı. Hem ıslak, hem de kuru temizlik yapabiliyor ve haritalama/işaretleme özelliği var cep telefonundan. iRobot'un sadece R900 ve henüz ithal edilmeyen i7 serilerinde haritalama var.

    İkinci el robotlar çok piyasada, Ecovacs Deebot da çok çok iyi bir robottur, o fiyata da çok iyiymiş ama servisi yok - ben bir noktaya kadar ancak yardımcı olabiliyorum.
    Düşme sensörleri IR tipindedir, 2.5cmnin üzerindeki her boşlukta çalışır ANCAK tam karanlıkta veya çok koyu renkli zeminlerde çalışmayabilir, dikkatli olunuz.

    Fiyatlar konusunda yorum yapmayacağım, bir firmanın avukatı bana ihtar göndermiş yalan yanlış yönlendiriyormuşum forumu diye... sanki forum üyelerinin kendi akılları fikirleri yok da ben yanlış yönlendiriyorum :) .. Burada kendileri yorum yapıp ürünlerini anlatacaklarına çamur atıyorlar.

    Sonuç olarak, R896 gayet iyi bir cihaz, uzun yıllar size hizmet eder ancak evet, aynı işi gören daha ucuz robotlar var gerçekten.
    Her şekilde, iyi günlerde kullanınız. Bir soru veya sorununuz olursa ben hep buradayım, elimden gelen yardımı yaparım memnuniyetle.




  • Hepsirobot kullanıcısına yanıt
    Selamlar. evde iki kedim var ve üstüm başım tüy içinde artık :( bütçeme uygun ikinci el sitesinde 1700 tlye miele scout rx1 buldum. fakat baktım xiaomi mi'lerin ikinci elleri de o civarda. hangisi tavsiye edersiniz. ya da paraya kıy şunu al diyebileceğiniz mrka/model nedir :) teşekkürler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sinemmo

    Selamlar. evde iki kedim var ve üstüm başım tüy içinde artık :( bütçeme uygun ikinci el sitesinde 1700 tlye miele scout rx1 buldum. fakat baktım xiaomi mi'lerin ikinci elleri de o civarda. hangisi tavsiye edersiniz. ya da paraya kıy şunu al diyebileceğiniz mrka/model nedir :) teşekkürler.
    miele ürünlerini şu aşamada kimse tavsiye etmiyor, miele verip xiaomi alan arkadaş vardı. Tercihinizi xiaomi yönünde kullanmanız daha isabetli olacaktır.
  • NaBeg N kullanıcısına yanıt
    bana da öyle geliyor açıkçası. çok teşekkür ederim.
  • Hepsirobot kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim cevabınız için.

    Biraz fazla para verdik ama hem fırça sistemi, hem servis hem de dayanıklılık konusu ele alındığı zaman diğerlerine oranla tercih edilebilecek bir ürün sanıyorum.
    Fırçası plastik yapida olduğu için kıl fırçalara göre üzerinde tüy, kir biriktirme sıkıntısı olmayacak en azından.

    Haritalama olmadığı için telefondan robotu stalklayamayacağız ama olsun :)

    Sadece dün ilk defa çalıştırdık, evin haritasını çıkartırken salonu iki dolandı çıktı hemen. Odaların kapısını kapatıp tek tek hafizalamasini mi beklemeliydik.
    Bir de zigzag olarak gitmiyor kafasına göre dolanıyor. Ben daha düzenli bir şekilde gezer diye beklemiştim.

    Bazı yerlerde çok fazla uğraşıyor. (Kir olmadığı halde) Neden olabilir?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Symalpn kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

    Fırça sistemi başarılıdır iRobot R800 ve R900 modellerinin gerçekten, kauçuk silindir kullanmak çok zekice bir buluştu.

    Haritalama özelliği olmadığı için mekanı hafızasına alma diye bir şey söz konusu değil, her zaman kendi kafasına göre takılacaktır diğer tüm navigasyonsuz robotlar gibi. Yani odaların kapısını kapatmanız vs bir şeyi değiştirmeyecektir.

    Hem optik hem de akustik kir sensörü var altında, bu da normalden kirli bulduğu alanlarda extra zaman harcamasını sağlar: birim zamanda emdiği partikül sayısı son ortalamadan fazla ise dirt dedect sistemi devreye girerek o bölgede extra bir tur atar.

    İyi günlerde kullanınız.
  • Symalpn kullanıcısına yanıt
    Keşke xiaomi tercih etseydiniz. Ben burda hepsirobot arkadaşın tavsiyelerini dikkate alarak navigasyonsuz cihaz alacakken rotayı xiaomi vacum 1 e kırdım ve çok memnunum. Mükemmel bir rotalama ve süpürme düzeni var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cuins arkadaşımız aşağıdaki mesajı başka bi konuda paylaşmış. Ne düşünüyorsunuz?
    https://www.banggood.com/tr/Original-Xiaomi-Roborock-S55-Robot-Vacuum-Cleaner-WIFI-APP-Control-Sweep-and-Wet-Mop-Smart-Planned-Cleaning-For-Home-p-1424279.html?rmmds=search&cur_warehouse=CN

    burada ön sipariş alıyor. vergiler dahil 170 tl ye gönderiyor. Banggod türkiye için kampanya yapmıştı hatta onunda konusu vardı. Sizce sorun olurmu bu şekilde alınır mı? https://forum.donanimhaber.com/banggood-turkiye-hizli-kargo-ile-gumruk-bedellerinizi-oduyor-bu-firsat-kacmaz--135401285




  • Me7 M kullanıcısına yanıt
    Konuda çok şikayet var hocam dikkat. Ürünleri yollamıyormuş banggood

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu ara PTT ve gümrük çok fazla sorun çıkarıyor. Faturaların düşük kesildiğinde dair. Bir tane vakum cihazı aldın 23 dolara 1 ay ppt ve gümrükle mailleştik. Fatura istiyorlar ayrıca ürünün Türkiyedeki emsallerine bakıyorlar. Dikkatli olun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Me7 M kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

    Robot doğru, iyi, güzel de vergiler dahil kaego ücreti 171TL kısmı çok ciddi şüpheli. Hiç bir şey olmasa, gümrük vergisi olarak alınan bir alt sınır uygulaması var, bunun bile daha fala tutması lazım.
    Banggood güvenilir bir firma ancak bu bana bir az şüpheli geldi.
  • Hepsirobot kullanıcısına yanıt
    Firmalar güvenilir ama sıkıntı şu gümrük bazen es geçip beyana göre vergilendiriyor bazende bırakın aynı ürünü emsal çok daha pahalı ülkede satılan bir ürüne göre vergi talep ediyor. Mesela 6000 tl lik bir robot hepsiburada daki cihazı emsal gösterebilir. Bu durumda almazsan iade ediliyor geri geldiği ülkeye o zamanda kargo bedeli düşülüp parayı iade ediyorlar. Kargo bedellide malesef şirketin gönderdiği kargo bedelinin çok daha üstünde olabiliyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Xiaomi 1. nesil robot süpürge için en iyi fiyatı 2325 TL ile yukko'da bulabiliyorum.(2499,90TL satış fiyatı-75 TL yeni üyelik indirimi-100 TL kredi kartına paraf puan ile).
    Fiyatı nasıl sizce, değer mi değmez mi hala bir kararsızlık var, daha uyguna bulabilir miyiz?
  • Me7 M kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

    Birinci nesil Xiaomi arıza yapmadığı zamanlarda gayet güzel performansı olan bir cihazdır.
    Bir kaç tanesindeki lidar arızalarını tamir ettik daha önce, masraflı ama imkansız değil.
    Değer mi derseniz... bu bir yaşam kalitesi ürünüdür, karar sizin.
  • Merhaba,

    Güzel bir haftasonu diliyorum.

    Xiaomi mi1 veya Roborock 2 için orijinal ana fırça, filtre ve yan fırça seti (toplam 6 parça) getirteceğim, ihtiyacı olan üyelerimizin talepte bulunmasını rica ederim. 300TLye mal oluyor.
    Saygılarımla
  • Merhabalar,
    irobot 980 modelini önerir misiniz? i7 modeli yeni çıkmış ama karşılaştırmalı testlerde temizlik kalitesi olarak 980 modeli üstün gözüküyor. Ev 2 haftada bir süpürülüyor. Kedi ve köpek yok. Ev toplam 140m2 Yoksa bu kadar para vermek yerine 616 veya 676 mi alın dersiniz? 980 modeli 3700 616 modeli 1000 676 da 1500 civarına geliyor. İspanya'dan alacağım. Sanırım garantisi Türkiye için geçersiz olacaktır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi grimer -- 16 Şubat 2019; 10:43:52 >
  • grimer kullanıcısına yanıt
    merhaba,

    R900 veya i7 serilerinin temizlik performansı R600 serilerine göre tabii ki çok daha üstündür, yeni Nidec fan kullanıyorlar bu serilerde ve eskisine göre çok daha güçlü. Ancak evinizin temizliği için bu güce ihtiyacınız var mıdır, ona siz karar vereceksiniz. Evin büyüklüğü çok sorun değil ama yapısı çok karmaşık ise navigasyonlu bir cihaz daha verimli bir temizlik yapacaktır.
    R616 tamamen manuel modeldir, tek düğme ile çalışır, programlama da yok bildiğim kadarı ile.
    R980 3700 TLye oldukça iyi bir rakam ancak kedi köpek yok ve eb de çok kirlenmiyorsa daha düşük modeller de işinizi pekala görebilir.
    Garanti konusunda ben geçersizdir diye biliyorum ama yine de iRobot Türkiye ile konuşabilirsiniz.
    İyi günlerde kullanınız.
  • Hepsirobot kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim bilgilendirme için, iyi akşamlar dilerim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 6061626364
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.