Şimdi Ara

FOTOĞRAF MAKİNESİ SATIN ALMA REHBERİ VE ÖN İNCELEMELER

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.733
Cevap
21
Favori
1.196.458
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sevgili Arkadaşlar,

    Bölümümüz içerisinde, özellikle kendisine yeni fotoğraf makinesi almak isteyen ya da fotoğraf makinesini değiştirmek isteyen arkadaşlara, en doğru seçimi yapmaları konusunda aşağıdaki satırların çok faydalı olacağına inanıyorum.

    Ayrıca yine bu topic altında bazı fotoğraf makinelerinin kısa ön incelemelerine de yer vereceğim. Zamanla ön incelemeleri marka/model açısından periyodik olarak yenileyeceğim. Özellikle ingilizce konusunda sorun yaşayan arkadaşlara faydalı olabileceğini düşünüyorum.


    DİJİTAL FOTOĞRAF MAKİNESİ SATIN ALMA REHBERİ

    Öncelikle İhtiyaçlarınızı Doğru Olarak Belirleyin:
    Bir fotoğraf makinesi almadan önce makineyi ne için kullacağınızı belirlemelisiniz. Ara sıra mı fotoğraf çekeceksiniz yoksa fotoğraf çekimi konusunda uzmanlaşmak mı istiyorsunuz? Çektiğiniz fotoğrafları sadece bilgisayar ekranından mı izleyeceksiniz yoksa baskı almayı düşünüyor musunuz? Öncelikle bu ayrıntılara karar vermelisiniz, aksi taktirede ihtiyaçlarınızı karşılamayan bir fotoğraf makinesini ya da hiç kullanmayacağınız özellekleri olan bir fotoğraf makinesini gereksiz yere satın almış olursunuz.


    Sensörler Önemlidir:
    Dijital fotoğraf makinelerinde çözünürlüğü belirleyen ve kaliteyi doğrudan etkileyen makine içerisinde bulunan sensördür. Sensörler CCD (Charge-Coupled Device) ve CMOS (Complementary Metal Oxide Semiconductor) olmak üzere iki çeşittir. Eğer D-SLR fotoğraf makinesi almayacaksanız CCD sensörü tercih etmeniz daha doğru olacaktır.


    Mega Pixellere Kanmayın:
    Fotoğraf makinesi satın alırken mega pixel olarak yüksek olanı alarak doğru bir seçim yapacağınızı düşünüyorsanız, kesinlikle yanılıyorsunuz. Yüksek mega pixellik bir fotoğraf makinesi size çekici geliyor olabilir ama bu sınıfta bulunan ve doğru düzgün odaklama dahi yapamayan bir fotoğraf makinesi almak yerine, daha düşük mega pixellik ama daha gelişmiş özellikleri olan bir fotoğraf makinesi alabilirsiniz. Yüksek mega pixelli makineleri sadece çok büyük boyutlarda baskı alma ihtiyacı duyuyorsanız ya da bir fotoğrafı bilgisayar ortamında büyütüp crop ile detay almaya yönelik bir çalışma yapacaksanız satın alabilirsiniz.

    Ayrıca bazı fotoğraf makinelerinin üzerinde yazan 8MP ya da 6MP gibi ifadeler sizi yanıltmasın. Çünkü bazı makineler 3 ya da 4 megapixellik efektif çözünürlüğe sahip olup daha yüksek çözünürlüklere ulaşabilmek için "interpolasyon" yöntemine başvurmaktadır. Bu yöntem, bilgisayar ekranında gördüğünüz bir fotoğrafa zoom yapmakla hemen hemen aynı işleyiş tarzına sahiptir. Yüksek megapixele ihtiyaç duyan fotoğrafçılar bu tip makineleri asla kullanmazlar. Kısacası; gerçek, yani efektif çözünürlük önemlidir.


    Fotoğrafa Müdahele:
    Eğer fotoğraf çekimi konusunda meraklıysanız ya da fotoğrafı fotoğraf gibi çekmek istiyorsanız, mutlaka manuel ayarları ile çekilecek olan fotoğrafa müdahale etmenize olanak tanıyan modelleri seçmelisiniz. Sadece tatil ya da anı fotoğrafları çekecekseniz ve fotoğraf çekmeye çok da meraklı değilseniz sadece otomatik ayarları olan bir fotoğraf makinesi de işinizi görebilir.


    Zoom:
    Hemen hemen her dijital fotoğraf makinesi zoom, yani uzağı yakınlaştırma kabiliyetine sahiptir. Bunu iki yolla yaparlar, optik ve dijital zoom. Bunlardan önemli olanı optik zoom’dur. Optik zoom; makinenin objektifi kullanılarak yapılan bir odaklama işlemidir. Diğital Zoom ise; Fotoğraf makinesinin algıladığı görüntü boyutlarını büyütmesidir. Bu sebeple sadece digital zoom’a sahip olan bir fotoğraf makinesi satın alındığında, zoom konusunda çok da tatmin edici sonuçlara ulaşılamayabilir.


    Macro Fotoğraflar:
    Eğer çevrenizdeki minik şeylerin detaylarını fotoğraflamak hoşunuza gidiyorsa alacağınız fotoğraf makinesinin macro odak mesafesine mutlaka bakmalısınız. Yüksek macro odak mesafelerine sahip olup da (10-15cm gibi), çok daha gelişmiş bir fotoğraf makinesini almak, macro fotoğrafları çekmeyi seven birisi için tamamen gereksiz bir harcama olacaktır.


    Manzara Fotoğrafları:
    Ağırlıklı olarak manzara fotoğrafları çekmeyi düşünüyorsanız geniş açılı objektife sahip bir fotoğraf makinesi almak en doğrusu olacaktır. Aynı zamanda panoramik fotoğraflar çekebilme özelliği olan makineleri de tercih listenize ekleyebilirsiniz. Ancak panoramik olarak çekilecek fotoğraflar için tripod kullanmanın önemini de unutmamak lazım.


    Karanlık Ortam Çekimleri:
    Karanlık ortamlarda çekim yapmak için öncelikle flash’a ihtiyaç varıdr. Flash mesafeleri yeterli olan fotoğraf makinelerini ya da ihtiyaç olursa extra flash takılabilen fotoğraf makinelerini tercih etmek daha doğru olacaktır. Ayrıca alacağınız fotoğraf makinesinde, loş ortamlarda odaklamayı kolaylaştıracak oto fokus asistan ışığının (AF Assist Light/Beam) olmasına dikkat edin. Gece manzara fotoğrafları çekmeyi düşünüyorsanız da, düşük perde hızlarına ulaşabilen (Ör: 15sn) ve düşük ISO değerlerine (Ör: ISO 50) sahip olan bir fotoğraf makinesini satın almak, gece fotoğraflarınızda kaliteyi arttıracaktır.


    Piller Piller yine Piller
    Eğer çok sık fotoğraf çekmeyi seviyorsanız, özellikle medeniyetten uzun süre ayrı kalacaksanız, kalem piller ile çalışan modelleri tercih etmenizde yarar vardır. Bir gezi esnasında biten pillerinizi bir bakkaldan satın alabileceğiniz piller ile çok çabuk değiştirip, çekimlerinize devam edebilirsiniz. (Günümüzde şarj edilebilen kalem piller 2400mAh, 2500mAh’lik değerlere ulaşmıştır.) Ayrıca örnek vermek gerekirse; fotoğraf makineniz 2XAA kalem pil ile çalışıyorsa iki adet daha yedek bir set almakta fayda vardır.


    Kutu İçeriği:
    Fotoğraf makinesini satın alırken dikkat etmeniz gereken önemli noktalardan birisi de kutu içeriğidir. Genellikle kullanım klavuzlarında kutu içeriği hakkında detaylı bilgi verilir. Bunu mutlaka kutu içeriği ile kıyaslamalısınz. Hafıza kartı, bilek ya da boyun askısı, kullanım klavuzu, garanti belgesi, lens kapağı, piller, şarj aleti, USB- bağlantı kablosu, video bağlantı kablosu vb. kutu içeriğinde bulunur. (Bu durum marka/modellere göre değişiklik gösterir.)

    ------------------------------------------------------------------------
    Fotoğraf Makinesini Web Cam Olarak Kullanma

    Bölüm içerisinde sıkça sorulan bir soru olduğu için, burada açıklama ihtiyacı duydum. Eğer fotoğraf makinenizin webcam olarak kullanabilme özelliği yoksa; Fotoğraf makinesini web cam olarak kullanabilmek için; öncelikle fotoğraf makinenizin bir video çıkışı (Video-Out) olması gerekmektedir. Ayrıca bir televizyon kartı ya da video-in girişi olan ekran kartına da sahip olmanız gerekmektedir. Fotoğraf makinesinden alacağınız çıkışı, televizyon kartı ya da ekran kartının video girişine bağladığınız zaman, msn messenger vb yazılımlar içerisinde de gerekli ayarlamaları yaptığınızda fotoğraf makineniz web cam olarak çalışmaya başlayacaktır. Ancak her fotoğraf makinesi web cam olarak çalışmamaktadır. Ayrıca, fotoğraf makinesinin web cam olarak kullanılmasını önermiyorum. Bunun yerine 10-20 dolar harcayarak alacağınız bir web cam daha iyi olacaktır. Çünkü fotoğraf makinenize yazık...!
    -----------------------------------------------------------------------


    DİJİTAL FOTOĞRAF MAKİNELERİ - KISA ÖN İNCELEMELERİ


    Canon PowerShot A510/A520

     FOTOĞRAF MAKİNESİ SATIN ALMA REHBERİ VE ÖN İNCELEMELER


    Canon, A75 ve A85’in yeni modellerini A510 ve A520 olmak üzere piyasaya çıkardı. İlk bakışta göze çarpan yeni özellikler ise;

    4X Optik Zoom, daha küçük kompakt kasa, harici flash desteği, SD/MMC hafıza kartı desteği, 2XAA pil ile çalışabilme olanağı

    A510 ve A520 dışarıdan bakıldığında biribirlerine çok benzemektedirler. Yalnızca aralarındaki renk farkı ile biribirilerinden ayırd edilebilirler.

     FOTOĞRAF MAKİNESİ SATIN ALMA REHBERİ VE ÖN İNCELEMELER
     FOTOĞRAF MAKİNESİ SATIN ALMA REHBERİ VE ÖN İNCELEMELER



    Teknik Özellikler:

     FOTOĞRAF MAKİNESİ SATIN ALMA REHBERİ VE ÖN İNCELEMELER


    Ayrıca Canon A510 ve A520'yi sonradan satın alacağınız aksesuarlar ile de zeginleştirebilirsiniz.

     FOTOĞRAF MAKİNESİ SATIN ALMA REHBERİ VE ÖN İNCELEMELER
     FOTOĞRAF MAKİNESİ SATIN ALMA REHBERİ VE ÖN İNCELEMELER
     FOTOĞRAF MAKİNESİ SATIN ALMA REHBERİ VE ÖN İNCELEMELER


    A510/A520 ARTILARI:
    Çok iyi fotoğraf kalitesi
    4X Optik zoom
    Tamamiyle Manuel kontroller
    Zengin ek aksesuarlar ile desteklenebilme
    Ortalamanın üzerinde pil ömrü
    Geniş sahne modları

    A510/A520 EKSİLERİ:
    Oto Fokus asistan ışığı olmasına rağmen A75 ve A85’e göre düşük ışık altında fokuslamada zayıflık.
    A75 ve A85’e göre daha fazla kırmızı göz oluşumu
    200 ISO’dan itibaren noise (kumlanma) oluşumu
    Kutu içeriğinde çok düşük kapasiteli hafıza kartı bulunması
    Kutu içeriğinde şarj edilebilir pillerin bulunmaması


     FOTOĞRAF MAKİNESİ SATIN ALMA REHBERİ VE ÖN İNCELEMELER
     FOTOĞRAF MAKİNESİ SATIN ALMA REHBERİ VE ÖN İNCELEMELER


    Ayrıca aşağıda vermiş olduğum link'leri inceleyerek çok daha detaylı bilgilere ve her iki fotoğraf makinesi ile çekilmiş örnek fotoğraflara ulaşabilirsiniz.

    Canon A510 Link

    Canon A520 Link
    ---------------------------------------------------------------------------------

    OLYMPUS C-770 UZ

    Olympus C-770 UZ, 2003 yılında popüler olan C-750 modelinin yeni versiyonudur. C-770 UZ daha ergonomik kasaya, TruePic TURBO engine ile daha iyi performans ve daha iyi imaj kalitesine, MPEG4 ve PictBridge desteğine sahiptir.

    Diğer Ultra Zoom özelliği taşıyan fotoğraf makinelerinde görülen purple fringing problemini en aza indirmek için Olympus C-770 UZ’de ED özelliği olan lens kullanılmıştır. Ayrıca objektif değişimi (kendi objektfinin üzerine) CLA -4 adaptör ile mümkün hale getirilmiştir.

     FOTOĞRAF MAKİNESİ SATIN ALMA REHBERİ VE ÖN İNCELEMELER
     FOTOĞRAF MAKİNESİ SATIN ALMA REHBERİ VE ÖN İNCELEMELER


    Olympus C-770 UZ’de farklı bir flash teknolojisi kullanılarak özellikle telephoto çekimleri için flash mesafesini daha iyi seviyelere çıkmaktadır. Ayrıca makine üzerindeki flash’ın yeterli görülmediği durumlarda external flash’da takılabilmektedir.

     FOTOĞRAF MAKİNESİ SATIN ALMA REHBERİ VE ÖN İNCELEMELER
     FOTOĞRAF MAKİNESİ SATIN ALMA REHBERİ VE ÖN İNCELEMELER


    TEKNİK ÖZELLİKLERİ

     FOTOĞRAF MAKİNESİ SATIN ALMA REHBERİ VE ÖN İNCELEMELER
     FOTOĞRAF MAKİNESİ SATIN ALMA REHBERİ VE ÖN İNCELEMELER


    Olympus C-770 UZ kutu içeriği:
    • 16MB xD Picture Card
    • LI-10B lithium-ion pil (rechargeable)
    • Pil şarj aleti
    • Uzaktan Kumanda
    • Lens Kapağı
    • Askı
    • USB bağlantı kablosu
    • A/V bağlantı kablosu
    • CD-ROM (Olympus Camedia Master, VideoStudio 7 SE Basic, kullanım klavuzu ve sürücüler)
    • Temel Kullanım Klavuzu + Tam Kullanım Klavuzu CD’si

     FOTOĞRAF MAKİNESİ SATIN ALMA REHBERİ VE ÖN İNCELEMELER
    Ortalama iki saat içerisinde pili şarj eden, Olympus LI-10C pil şarj aleti.



     FOTOĞRAF MAKİNESİ SATIN ALMA REHBERİ VE ÖN İNCELEMELER

    Üzerinde sadece bir düğme olan ve kutu içeriğine dahil edilen Olympus RM-2 uzaktan kumanda. Bu düğme uzaktan fotoğraf çekimi ve playback modunda slide show esnasında görev yapmaktadır. Uzaktan kumanda üzerinde zoom ya da başka ayarlar yapılamamaktadır.

     FOTOĞRAF MAKİNESİ SATIN ALMA REHBERİ VE ÖN İNCELEMELER
    Pil ve hafıza kartı yuvası.

     FOTOĞRAF MAKİNESİ SATIN ALMA REHBERİ VE ÖN İNCELEMELER
    Manuel Focus



    Olympus C-770 UZ’nin artıları:
    • İyi Fotoğraf kalitesi
    • Bir çok manuel kontroller ile daha iyi fotoğraf çekebilme imkanı
    • “My Mode” özelliği sayesinde sık kullandığımız ayarları kayıt edebilme imkanı
    • Extra objektiflere destek
    • Uzaktan kumanda
    • “Hot shoe” ile external flash kullanabilme
    • External mikrofon desteği
    • Record ve Playback modunda Histogram özelliğini kullanabilme.
    • Kişiselleştirilebilir menüler ve düğmeler
    • Elektronik Vizör bulunması (EVF)

    Olympus C-770 UZ’nin eksileri:
    • Oto Fokus ışığının olmaması sebebiyle, düşük ışık şartlarında fokuslama zorluğu.
    • Max. Perde hızına sadece “M” Manuel Mod’da ulaşabilmesi.
    • Tam kullanım klavuzunun CD içerisinde bulunması
    • Yüksek zoom’da titreşim engellemek için “Image stabilization” olmaması.

    Olympus C-770 UZ hakkında daha fazla bilgiye ulaşmak için Buraya Tıklayabilirsiniz

    -----------------------------------------------------------------------------------------

    Nikon Coolpix 4600 / 5600

    Nikon giriş seviyesi için çıkartmış olduğu, bas-çek olarak nitelendirilen Nikon Coolpix 2200 and 3200’ün yerini alacak olan Nikon Coolpix 4600 ve Nikon Coolpix 5600 modellerini görücüye çıkarttı. Her iki fotoğraf makinesi de kompakt kasa üzerinde 1,8” LCD ekran barındıran, kırmızı göz engelleme, "D-lighting" teknolojisi ve bir çok ön tanımlı çekim modu içermektedir. İki model arasındaki en bariz fark, çözünürlükleridir. 4600 4MP, 5600 ise 5MP’lik çözünürlüklere sahiptirler. Aralarındaki diğer minik farkları aşağıda inceleyebilirsiniz.

     FOTOĞRAF MAKİNESİ SATIN ALMA REHBERİ VE ÖN İNCELEMELER


    Nikon Coolpix 4600 ve 5600'ün kutu içerikleri:

    2XAA Alkaline Kalem Pil
    Bilek Askısı
    USB Kablosu
    Audio/Video Kablosu
    Nikon PictureProject CD-ROM
    117 Sayfalık Kullanım Klavuzu

     FOTOĞRAF MAKİNESİ SATIN ALMA REHBERİ VE ÖN İNCELEMELER
     FOTOĞRAF MAKİNESİ SATIN ALMA REHBERİ VE ÖN İNCELEMELER


     FOTOĞRAF MAKİNESİ SATIN ALMA REHBERİ VE ÖN İNCELEMELER


    Nikon Coolpix 4600 ve 5600 14MB’lık dahili hafızaya sahip olduklarından, kutu içeriğine hafıza kartı dahil edilmemiş. Dahili hafıza ile en yüksek kalitede 5-7 fotoğraf çekilebiliyor, daha fazlası için mutlaka bir hafıza kartına (Secure Digital) ihtiyaç var.

     FOTOĞRAF MAKİNESİ SATIN ALMA REHBERİ VE ÖN İNCELEMELER
     FOTOĞRAF MAKİNESİ SATIN ALMA REHBERİ VE ÖN İNCELEMELER



    Kutu içeriğine dahil edilen Alkaline Kalem Piller çok çabuk bitiyor, bunun yerine şarjedilebilen (2300mAh ya da 2500mAh) kalem piller satın almak çok daha fazla fotoğraflar çekilebilmesine olanak tanıyacaktır. 4600 ve 5600, 2000mAh 2XAA pil ile 340 ile 360 kare fotoğraf çekebilmektedir. Kalem pil ile çalışan fotoğraf makinelerini her zaman sevmişimdir.

     FOTOĞRAF MAKİNESİ SATIN ALMA REHBERİ VE ÖN İNCELEMELER

     FOTOĞRAF MAKİNESİ SATIN ALMA REHBERİ VE ÖN İNCELEMELER


    Ön tanımlı çekim modları (Sahne Modlar) içerisinde bulunan asistanlar sayesinde kolaylık sağlayan çekim modları. Özellikle fotoğrafçılığı yeni başlayan, giriş seviyesindeki kullanıcılar için kullanışlı bir özellik.

     FOTOĞRAF MAKİNESİ SATIN ALMA REHBERİ VE ÖN İNCELEMELER
    Asistan Örnekleri
     FOTOĞRAF MAKİNESİ SATIN ALMA REHBERİ VE ÖN İNCELEMELER


    D-Lighting özelliğine Nikon dijital flash adı vermektedir. D-Lighting sayesinde fotoğraf içerisinde karanlık kalan alanlar, flash meseafesinin yetmediği alanlar ve ters ışıkta yapılan ışık alamamış karanlık bölgeler aydınlatılmaktadır.

     FOTOĞRAF MAKİNESİ SATIN ALMA REHBERİ VE ÖN İNCELEMELER
    Flash+D-Light Kapalı

     FOTOĞRAF MAKİNESİ SATIN ALMA REHBERİ VE ÖN İNCELEMELER
    Flash+D-Light Açık

    Nikon Coolpix 4600/5600’ün artıları:

    İyi Fotoğraf kalitesi
    Bir çok ön tanımlı çekim modu
    Kullanışlı D-Lighting, Best Shot Selector modları.
    Kırmızı göz probleminde tatminkar sonuç.
    Menülerin kendi açıklamalarını yapan yardım sistemi
    Su altı kılıfına destek
    Ortalamanın üzerinde pil ömrü


    Nikon Coolpix 4600/5600’ün eksileri:

    Düşük ışık altında fokuslama zorluğu / Oto Fokus Asistan ışığının olmaması
    Dahili hafıza 14MB’dan daha büyük olabilirdi.
    Flash dolum süresi biraz uzun.
    Manuel kontroller olmaması
    Şarj edilebilir pil yerine normal piller (alkaline) içeren kutu içeriği.


    ------------------------------------------------------------------------------------------------


    Nikon COOLPIX 8800

    Nikon Coolpix 8700'ün dış görünümü ve bir çok özellikleri ile biribirine çok benzeyen, coolpix serisinin yeni amiral gemisi Nikon Coolpix 8800, 10X’lik optik zoom ve titreşim engelleme özelliği ile bir adım daha öne geçmektedir. Nikon tireşim engelleme özelliğini (image stabilization) ilk defa Coolpix 8800’de kullanmıştır. Şu anda da Nikon 35mm’lik tele objektiflerinde image stabilization özelliğini kullanmaktadır. Bu sayede yüksek zoom ile yapılacak çekimlerde rahatlık sağlamaktadır.

     FOTOĞRAF MAKİNESİ SATIN ALMA REHBERİ VE ÖN İNCELEMELER
     FOTOĞRAF MAKİNESİ SATIN ALMA REHBERİ VE ÖN İNCELEMELER


    Nikon Coolpix 8800 Kutu İçeriği

    EN-EL7 Li-ion rechargeable pil
    Pil Şarj Cihazı
    Boyun Askısı
    Lens Kapağı
    Kablosuz Uzaktan Kumanda
    USB Kablosu
    Audio/Video Kablosu
    Nikon PictureProject CD-ROM
    159 sayfa Kullanım Klavuzu
    Çabuk Başlangış Klavuzu

     FOTOĞRAF MAKİNESİ SATIN ALMA REHBERİ VE ÖN İNCELEMELER


    Nikon firması 8700’den başlayarak (8800 dahil) yüksek megapixelli hi-end modellerinde kutu içeriğine hafıza kartı dahil etmeyi nedense uygun görmemiştir. Bu sebeple coolpix 8800 almayı düşünüyorsanız mutlaka bir hafıza kartı da satın almanız gerekecek. (512 MB öneriyorum) Coolpix 8800, CF Type I, Type II ve MicroDrive hafıza kartları ile uyumludur

     FOTOĞRAF MAKİNESİ SATIN ALMA REHBERİ VE ÖN İNCELEMELER
    Nikon 8800 Teknik Özellikler

     FOTOĞRAF MAKİNESİ SATIN ALMA REHBERİ VE ÖN İNCELEMELER
    Aksesuarlar

     FOTOĞRAF MAKİNESİ SATIN ALMA REHBERİ VE ÖN İNCELEMELER
     FOTOĞRAF MAKİNESİ SATIN ALMA REHBERİ VE ÖN İNCELEMELER


    Coolpix 8800 EN-EL7 lithium-ion pil ile çalışmaktadır. Tam dolum yapıldığında 240 kare çekim yapılabilmektedir. 8700 tam dolum ile 210 çekim yapıyordu. Coolpix 8800 aynı zamanda MB-CP11 battery grip kullanılarak kalem pil (6XAA) ile de çalışabilmektedir.

    Nikon MH-56 şarj cihazı EN-EL7 pili yaklaşık olark 2,5 saatte tam dolu hale getirebilmektedir.

     FOTOĞRAF MAKİNESİ SATIN ALMA REHBERİ VE ÖN İNCELEMELER
    MH-56 Şarj Cihazı

     FOTOĞRAF MAKİNESİ SATIN ALMA REHBERİ VE ÖN İNCELEMELER
     FOTOĞRAF MAKİNESİ SATIN ALMA REHBERİ VE ÖN İNCELEMELER


    Coolpix 8800 aynı zamanda kutu içeriğine dahil edilen uzaktan kumanda ile de çekim yapabilmektedir. Self Timer kullanmak istemeyenler için ideal bir çözüm. Ayrıca coolpix 8800 tıpkı coolpix 8700 gibi magnezyum alaşımlı, hafif ve sağlam şase/kasaya sahiptir.

     FOTOĞRAF MAKİNESİ SATIN ALMA REHBERİ VE ÖN İNCELEMELER
    Kablosuz Uzaktan Kumanda

     FOTOĞRAF MAKİNESİ SATIN ALMA REHBERİ VE ÖN İNCELEMELER
    Magnezyum Alaşımlı Kasa

    Coolpix 8800'de Mode Dialer ile macro ve sonuz odak uzaklıkları arasında manuel fokus ayarı yapılabilmektedir.

     FOTOĞRAF MAKİNESİ SATIN ALMA REHBERİ VE ÖN İNCELEMELER
    Manuel Fokus

    Özellikle kişiselleştirilmiş menüler arasında geçiş yaparken ya da çekim değerlerine çok çabuk ulaşabilmek ve pil durumunu kontrol edebilmek için , arkadan aydınlatmalı ikinci LCD ekran gerçekten çok kullanışlı.

    Aydınlatmalı ikinci LCD Ekran

    Şimdi de coolpix 8800'de bulunan, lens kaydırmalı optik sabitleyici (titreşim engelleme) örneklerini inceleyelim. Fotoğraflar 1/15 perde hızında ve elde çekilmişlerdir. Örnek 1'de titreşim engelleme kapalı, örenek 2'de ise titreşim engelleme açıktır.

     FOTOĞRAF MAKİNESİ SATIN ALMA REHBERİ VE ÖN İNCELEMELER
    Ör:1 <--> Ör:2
     FOTOĞRAF MAKİNESİ SATIN ALMA REHBERİ VE ÖN İNCELEMELER


    Nikon Coolpix 8800’ün Artıları:

    Çok iyi fotoğraf kalitesi
    Magnezyum alaşımlı şase/kasa
    Efektif 10X Zoom ve titreşim engelleme (image stabilization)
    Tamamen Manuel kontroller
    Dönebilir LCD ekran
    Çok iyi Macro Modu
    Çöünürlüğü yüksek EVF (Eletronik Vizör)
    Oto Fokus asistan lambası
    Sıfır Kırmızı Göz
    Kişiselleştirilebilir menüler ve düğmeler
    External Flash ve Geniş aksesuarlar
    RAW formatını desteklemesi
    Kullanışlı D-lighting özelliği
    Kullanışlı arkadan aydınlatmalı ikinci LCD ekran.


    Nikon Coolpix 8800’ün Eksileri:

    Ortalamanın biraz altında performans (açılış-fokuslama zamanı, iki çekim arası ve sıkıştırılmamış formatta çekimde)
    Ortalamanın biraz üzerinde noise ve geniş açıda barrel bozulma



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mertkan -- 30 Ekim 2005, 22:58:30 >




  • hocam cok iyi olmuş böyle bir üst konu
    ayrıca bu topici ilerletip daha fazla ürün portföyü sunulursa daha çok potansiyel kullanıcıya ulaşılmış
    tebrik ederim hocam
  • Hocam teşekkürler..çok faydalı olucağına inandığım bir çalışma olmuş..tebrikler..
  • teşekkürler dostum, çok faydalı bir link açmışsın.
    başka ürün incelemeleri de gelirse peşinden 'dadundan yinmez' valla!
  • albayım çok güzel bir çalışma sizdende bu beklenir tebrikler
    devamının gelmesi dileğiyle...
    fakat tek sorun benim bildigim kadarıyla bu makineler türkiyede satışa henüz sunulmadı yanlış biliyorsam sizlerden çok özür diliyorum.

    saygılarımla
  • erkayalar iki hafta içersinde a510/520 nin piyasaya sürüleceğini söyledi
  • Mertkan Hocam ellerine sağlık. Çok güzel bir çalışma oldu.

    Bu çalışmadan yola çıkarak arkadaşlarımızın bu konu içerisinde görüşlerini, sorularını dile getirmeleri çok doğru bir hareket olacaktır.
  • Güzel bir çalışma,eminimki çoğu dostumuza yardımcı olacaktır
  • Başlangıç için dijital makine satın almak isteyen arkadaşlar şu an için sd110 canon makineyi inceleyebilirler..i.order kanalıyla satın alınacak bu makinenin amazon.com fiyatı 149$ Türkiyeye eve teslim herşey dahil fiyatı i.o ile 250milyontl civarı.. tr deki piayasa fiyatı 550-600m olduğu düşünülürse bence gayet makul fiyat ..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CHATPATH -- 9 Mart 2005, 0:43:44 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: CHATPATH

    Başlangıç için dijital makine satın almak isteyen arkadaşlar şu an için sd110 canon makineyi inceleyebilirler..i.order kanalıyla satın alınacak bu makinenin amazon.com fiyatı 149$ Türkiyeye eve teslim herşey dahil fiyatı i.o ile 250milyontl civarı.. tr deki piayasa fiyatı 550-600m olduğu düşünülürse bence gayet makul fiyat ..

    +1
    çok doğru bir tespit..önceden farkına varsaydım belki bende Canon A510 veya A520 alabilirdim..hayırlısı neyse bende Nikon 2200'ümle idare ederim bi süre



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sutozu -- 9 Mart 2005, 12:01:28 >
  • gercekten cok yararlı bi yazı okuduguma inanıyorum, baska modellerle ilgili de bilgilerini bizi aktarırsan cok seviniriz...
  • hmm canon un marifetleri gerçekten büyük mtkn3 e de tesekkürler güsel bir rehber olmus bisim için peki canonu olympusla karsılastırmka gerekirse ne derdinis?mesela benim su anda sony dsc t1 den terfi etme sıkıntım var ve özelliklerini karsılastrısam da sizin tecrübelerinizi de okumak isterim sadece firmanın belirttiği teknik özelliklere güvenmek yetersiz bence..
    burda kalabalık etmeyeyim zaten foruma bi mesaj attım iliglenen arkadaslar varsa düşüncelerinizi yazarsanız sevinirim (bkz. "DSC T1(Satılıktır) yerine yeni kamera ne almalıyım?" başlıklı konu)
  • arkadaslar sonunda steve digicams sitesinde a510/520 nin incelemeleri gelmiş mutlaka bakmanızı tavsiye ederim.
    http://www.steves-digicams.com
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ugurel

    arkadaslar sonunda steve digicams sitesinde a510/520 nin incelemeleri gelmiş mutlaka bakmanızı tavsiye ederim.
    http://www.steves-digicams.com

    belirttiğin iyi oldu..çok ayrıntılı ve kapsamlı bir site ..makine seçiminde yeni üye olan arkadaşlara bu siteyi önermek lazım..
  • D70 Digital SLR Camera (Lens sold separately) arkadaşlar kusura bakmayın buna bir cevap arıyorum ingilizcem biraz kıt da buna bir cevap lütfen. Teşekkürler.
  • Lens Sold Separately-->Objektif makineden ayrı olarak satılıyormuş.
    Kısaca D70 için bir fiyat bulduysan objektif hariç sadece makine. D70 üzerine extra objektif alman gerekecek.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mertkan -- 12 Mart 2005, 22:48:33 >
  • a520 küçükse almayı düşünürüm
  • teşekkürler
  • olympussun eklenmesi oldukça güsel olmus bi de su canon ixus serisini tanıtsan bise ne güsel olurdu kolay gelsin tesekkurler inceleme için..
  • Sevgili Melih,

    Vakit buldukça ön incelemeleri güncelleyeceğim. Bu arada IXUS'lara da sıra gelecek. Hangi modelini merak ediyorsun?
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.