Şimdi Ara

Alman yeşil kartı bilgileri

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
324
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bilgisayar ve Haberleşme alanında geçici ihtiyacı karşılamak için Avrupa Birliği dışından 20.000’e kadar yüksek okul bitirmiş yabancının 5 yıllık bir süre için alınmasına karar verilmişti. Almanya’da yüksek okulların bilgisayar ve haberleşme bölümünden mezun olan yabancılar da bu kapsamın içinde bulunuyor. Yüksek okul mezunu olmayanlar ise, işverenin yıllık 100.000 DM (50.000 Euro) brüt maaş vermesi halinde de bu haktan yararlanabiliyor.

    Almancası olmayan, fakat İngilizce bilenlerin de şansı var. Aranan kişiler ise, bilgisayar ve haberleşme teknolojisi uzmanları. Örneğin sistem, internet ve bilgisayar ağı uzmanlarına, yazılım, multimedya geliştiricileri ve programcılarına, devre ve bilgisayar sistemleri uzmanlarına ve bilgisayar danışmanlarına (computer consulting) önemli bir ihtiyaç var.

    1 Ağustos 2000 tarihinden beri geçerli olan yasa, başvuruların 31 Temmuz 2003 tarihine kadar yapılmasını öngörüyor.

    Ayrıntıları için
    http://www.almanyayagoc.com/default.asp?konum=home



  • alman konsolosluğu işçi aranmıyor diyor.
    <img src='http://kralonline.sitemynet.com/linux.gif' border=0>
  • Verdiğim adreste herşey anlatılıyor. Göç ile yaşil kart birbirinden tamamen ayrı. Yeşil kart alırsan maksimum 5 yıl kalabiliyorsun. Göç kapsamında istediğn kadar.Yeşil kart yasası şu an aktif ve işçi değil bilgisayar uzmanı arıyorlar.

    Almanyada 40 yıl önceki göç gibi, bir göç yasası üzerinde çalışıyor. Göç yasası taslakları falan var. Yasa çıkana kadar göç kapsamında kimseyi almıyacaklar.


    ---------------------------------------------
    Üniversitelerin bilgisayar bölümlerinde bilgi ve teknoloji geliştirme programları, Haziran ayında başlatıldı. Bu programlara 2000 yılının kış semesterinde 5.7 milyon Euro’luk teşvik verildi. Federal hükümetin bu programa beş yıl için ayırdığı bütçe ise 50 milyon Euro. Aynı şekilde Federal Eğitim Bakanlığı da meslek liselerinde bilgisayar ve medya programları için 2001 yılında 87.5 milyon, 2002 yılı için de 40 milyon Euro’luk bir bütçe ayırdı.

    Yeşil kart alan uzmanların ülkelere göre dağılımı şöyle : Hindistan 1.782, Rusya 1.198, Romanya 736, Çekya ve Slovakya 569, eski Yugoslavya 532, Macaristan 323, kuzey Afrika 294, Bulgaristan 272, Güney Amerika 207, Pakistan 130, Türkiye 210, diğer ülkeler 2.410.
  • bence en iyisi canada
  • hort
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.