Şimdi Ara

Yeni İstikrar Programının Geleceği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
1.026
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar hatırlarsını 9 aralık kararları çok hızlı ve kararlı girdi. Yapılan işlker atılan adımlar başta çok iyiydi fakat sonra nedense durdu sonra 6 aralık 2000 kararları geldi.Sebebi maddi sıkıntı bundan sonra zaten yapay olaylarla ayakta durmaya çalıştık ve sonrasını biliyorsunuz Gümmmmmm.
    Bence eski programın en yanlış tarafı yatırımlara hiç önem verilmedi ve istihdam arttırıcı hiç bir önlem alınmadığı için böyle oldu.
    Bence bu programda bu eksikliğin görülmesi lazım


    selamın aleykum



  • şu türk telekomu özelleştirselerde internet fiyatları belki biraz düşer.Şunu söylemeliyim televizyon bir adam bi söz söylemişti şimdiki durumumuzun nedenlerini anlatır herhalde:
    "Ben kendimi bildim bileli ülkeyi 5 kişi yönetiyor."
    Sizce bugünkü durumumuzun nedeni bu değilmi?

    Celeron 500@624
  • Arkadaşlar hepimiz ülkemizde ne kadar büyük bir iç ve dış borç olduğunu biliyoruz, değilmi. Bir yerde bunun büyüklüğü anlatılmıştı. Ülkemizin yıllık cirosunun yarısıymış. Bir düşünün. Aldığınız maaşın 6 katı kadar borcunuz var. Siz bu borcu kaç yıl içinde ödersiniz. Sizi bilmem ama ben en fazla iki yıl içinde bitiririm. Yani türkiyenin geç 2 yi max 5 yıllık sorunu var. Oyleyse neden ben doğduğumdan beri ekonomi hep kötüye gidiyor? Bence yöneticilerden bi şekilde hesap sorulmalı!
  • 1: Türkiyenin Dış borç sorunu yok.
    Çünkü alınan borçları hem uzun vadeli hem de çok düşük faizli
    Türkiyenin sorunu iç borçlarla ilgili.
    Verdiğiniz bilgi de Türkiyede borç ödemesi vergi gelirlerinin %80ine uılaşmış. Bu vergi gelirlerinin %80i borç ana para ve faiz ödemesine gidiyor demek değil. Borç refinansman yöntemiyle yeniden borçlanılarak ödeniyor. Son iki yılda da Türkiyenın borç yükü hafifledi. Bunun nedeni de daha uygun şartlarda borçlanılması ve yüksek bir borç ödemesine gidilmesi.
    Bir de beş kişinin yönetmesi değilde yönetenlein diye genellersek cebellezi şekilde yaşamaları.
    İnsdanlar da biraz insaniyet kalsa böyle olmazdı.


    selamın aleykum
  • Bence kamu daki en büyük sorunların başında israf ve mantıksız para harcaması geliyor. Düşünün en basit bir dış ülke ziyaretine koca bir ucak dolusu insan ile gidiliyor. Kamu bence bundan kurtulmalı. Tasarrufa gitmeli. Mesela bence kamuya ait araziler, kamu binaları çok merkezi yerlerde olabiliyor. Mesela memleketimden Konya dan örnek vereyim. Konya da şehrin tam ortasında ünlü Alaaddin tepesi vardır. Çok merkezidir. Heryere yakın ve hakimdir. Işte bu tepenin yarısından fazlası, askeriyenin lokal i olarak kullanılıyor. Şu israfa bakın. Inanın orası satılsa, alınan paraya uygun yerlerde o bina gibi 5 tane bina yapılır dahada para artar. Devlet bence sırf bu yöntemi uygulasa ne iç ne de dış borç sorunu kalır. Birsürü de yatırım yapar.
  • Televizyon da haberlerde söylediler tan israf.Bir çok Avrupa ülkesinde devletin hizmetindeki uçak sayısı 1 iken,Türkiye'de 12 taneymiş.İngiltere'de makam arabası sayısının 3 katı kadarımı ne Türkiye'de varmış.Bunun gibi daha çok örnek vardı ama hatırlayamıyorum

    Celeron 500@624
  • 1. Kendin söylüyorsun tüm Konyayı görüyor diye yani konyanın herşeyi diyebiliriz. Askeriye tüm stratejil yerleri elinde bulundurur ki savaş durumunda savunma yapsın
    2. Dış ülkelere gidişte bu kadar çok insanın gitmesi bir bakıma boy gösterisidir dışarıda itibar kazanılması için. İtibar konusunda şöyle örnek vereyim.
    Özal Cumhurbaşkanı ve ABD başkanı Bush. Aradaki konuşmada Türkiyenin dış borçlarının tasviyesi geçiyor fakat Özal bunu kabul etmiyor. Sebeb bu borçtan kurtuluruz fakat uluslararası alanda itibar kaybederiz.
    3. Fakat araba ve uçak konuysunda sonuna kadar size katılıyoruym vekillere Mercedes değilde yine lüks olsun Laguna versinler maliyet üçtebire iner 550 vekil oladuğuna göre bayağı fayda sağlar


    selamın aleykum
  • Oranın savunma ile en ufak alakası yok. Askeri lokal işte. Onun dışında devlet dairelerini ele al. Biraz şehir dışında olmaları ne kaybettirir ki?
    Kalabalık gövde gösterisidir diyorsun. Bence o kadar abartmak aptallık. Yani hadi basını götür ama hepsinin tüm yolculuk masraflarını ödemek saçma değilmi? Ayrıca diğer ülkeler bunu pek takmıyor. Ornek: ben uluslararası kimya olimpiyatlarına katılmıştım. Avustralyadaydı. Orada bir kolejin yurdunda kaldık. Otobüslerle dolaştık. Saat farkına uyum sağlamak amacıyla erken gittiğimiz 2-3 günün parasını da aldılar. Türkiyede ise yakın zamanda bilgisayar olimpiyatları yapıldı. Antalya da 5 yıldızlı otelde yapıldı, uçak ile çeşitli yerlere gezi düzenlendi. Anlamışsındır artık.
  • basının parasını devlet hicbir zaman ödemez
    takmaz diyorsun hemde ne biçim takarlar. Ben sana devlet idaresinden bahsettim sen de kimya olimpiyatlarından bunlarda bağlam bakımından çok farklı şeyler


    selamın aleykum
  • Ben diğer ülkelerin ne kadar taktığından bahsettim.
  • Herneyse zaten bu konuları çok da net bilmiyorum. Bu yüzden artık yorum yapmayacağım. Tekrar vurgulamak istediğim nokta ise israfın önlenmesi dir.
  • Bu ülkede israfın önleneceğini zannetmiyorum şuanda zaten ülkede adam gibi çalışan bi İsmail Cem'le,Kemal Derviş.İsmail Cem uğraşmasaydı Ab'de bu günlere gelmek biraz zor olurdu.onun için bu ülke belki son 30 yıldaki yöneticiler ortalıktan tamamen temizlenince belki bi şeyler olur.

    Celeron 500@624
  • İSMAİL CEM BENCE İŞ YAPMIYO

    İŞ YAPAN ÜÇ TANE ADAM VAR HÜKÜMETTE

    SADETTİN TANTAN
    KEMAL DERVİŞ
    VE SAĞLIK BAKANI OSMAN DURMUŞ
  • yapma osman durmuş mu çalışıyo.

    Celeron 500@624
  • Bende Osman Durmuşu çok beğeniyorum
    belki bizlere çok ters gelen haraketleri olabilir ama gerçekten faydalı çok iş yaptı.
    2 sene önce ile şimdi sağlık istatistiklerini karşılaştırırsak bunu da görürüz


    selamın aleykum
  • ona bakarsan Yaşar Okuyanda iyi iş yaptı

    Celeron 500@624
  • doğru ben yaşara laf atmadım valla


    selamın aleykum
  • yok canım attın diye yazmadım.e nede olsa Yalovalı <img src=icon_smile_wink.gif border=0 align=middle>

    Celeron 500@624
  • bak ben bunu bilmiyordum
    ama nereli olursa olsun sonunda TÜRK


    selamın aleykum
  • Gordugum kadari ile Osman Durmus cidden onemli isler yapti. Hareketleri biraz cilginca, bazende abartili davranislari oluyor ama medya onu cok cok abartiyor. Giciklari mi vardir nedir. Osman Durmus ornek olarak kan ve organ nakillerinde yasanan rezaletlerin bircogunu ele aldi.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.