Şimdi Ara

ASUS DAHILI HOPARLÖR SORUNU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
10.589
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • mrb arkadaslar asus f3sa kullanıyorum ve son gunlerde laptop uzerındeki dahılı hoparlorlerden bazen durduk here cızırtı gıbı bı ses gelıyor radyo dinlerken cekmediginde arkadan duyulan parazit gibi... ekranı azıcık ılerı gerı oynattıgımda ses hemen kesılıyor... sızce sebep nedir?



  • hatta suan konuyu actıktan sonra farkettım her ekranı ılerı gerı oynattıgımda ses olusuo...
  • Benim kullandığım F3SR de de benzer bir sorun vardı,
    Realtek HD audio manager programını kaldrınca sorun düzeldi.

    Denemeni tavsiye ederim.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: dvorjak

    Benim kullandığım F3SR de de benzer bir sorun vardı,
    Realtek HD audio manager programını kaldrınca sorun düzeldi.

    Denemeni tavsiye ederim.


    hmmmm bı denemek lasım... pekı bu ses kontrollerınde bı aksama olmuyor mu ya da onun yerıne ne yukledın?
  • Hortlatmak gibi olmasın ama () ses denetiminden " dalga " nın düzeyi fazla olduğundan olabilir mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 00FFCC -- 20 Temmuz 2009; 21:49:59 >
  • Merhaba bundan daha iyi bir başlık bulamadım...

    Asus F50SV dizüstü bilgisayarımda dün hem kulaklık hem dahili hapörler çalışıyordu.Bugün hiç bir şey yapmadığım halde kulaklık çalışıyor fakat dahili hapörlerden ses gelmiyor. Bilgisayarı iki ay önce aldım. Realtek HD Audio ses kartı var üzerinde ve bu baş belası Realtek HD audio manager da yüklü. Sürücüleri bir kaç kez kaldırıp kurdum. Hatta işletim sistemini sıfırdan kurum, başka işltetim sistemi kurdum ama sorun düzelmedi.

    Teknik servis başka şehirde ve benim zamanım kısıtlı. Bu konuda bilgisi olanlardan yardım rica ediyorum.
  • ses sürücüsünü güncelleyin arkadaşlar son yazan arkadaş da çok ugraşmış gerek yktu o dakar sistem yeniden yüklemek fln
  • Ses sürücüsünü güncelledim. Güncellemekle kalmadım, internette gezerken gördüğüm "Realtek bazı sürümlerde yüksek versiyon güncellemeleri doğru çalıştırmıyor, donanınımın kendisine has sürücü çıkarıyor, hangi sürücü versiyonuyla başladıysanız onunla devam edin, sürücüyü yükseltmeyin"

    ikazlarını dahi dikkate alarak hemen hemen bütün sürücü versiyonlarını denedim.

    Sizcede Trueimage ile bir kaç gün önce aldığım ve çalıştığından emin olduğum bir backup'ı geri yüklediğimde eğer haporlör donanım hatası değilse çalışması gerekmiyor muydu ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemaliozan -- 3 Ekim 2009; 19:21:16 >
  • aynı sorun bende de var arkadaslar dune kadar bi problem yoktu fakat bugun sanki kulaklık varmıs gibi algılıyo. Realteke girip baktıgımda jak takılı oldugunu gosteren yazılar var. normalde stereo dısında hoporler secenegi vardı artık yok. Sürücü güncelleştirme dahil herseyi denedim
  • @backgammon sorunumuz aynı. Sanırım jak takıp çıkarırken jak giriş noktasında fiziksel bir problem oldu. kulaklık için Jak takıldı çıkarıldı ikazıda almıyorum. Fakat mikrofonun jakını takar çıkarırsam ikaz ediyor. Bunun için kilometrelerce uzağa servise göndermeye değer mi acaba ? Kaç günde geri geleceğide belli değil.

    Ek . : Asus forumda aynı şikayetler var.http://vip.asus.com/forum/view.aspx?id=20090917012927953&board_id=3&model=F50SV&page=1&SLanguage=en-us



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemaliozan -- 6 Ekim 2009; 23:02:16 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: cemaliozan
    Ses sürücüsünü güncelledim. Güncellemekle kalmadım, internette gezerken gördüğüm "Realtek bazı sürümlerde yüksek versiyon güncellemeleri doğru çalıştırmıyor, donanınımın kendisine has sürücü çıkarıyor, hangi sürücü versiyonuyla başladıysanız onunla devam edin, sürücüyü yükseltmeyin"

    ikazlarını dahi dikkate alarak hemen hemen bütün sürücü versiyonlarını denedim.

    Sizcede Trueimage ile bir kaç gün önce aldığım ve çalıştığından emin olduğum bir backup'ı geri yüklediğimde eğer haporlör donanım hatası değilse çalışması gerekmiyor muydu ?

    evet dedgin gibiyse ve çalışmıyosa ya o jaklerde bi sorun var ya hoparlörde




  • hoparlör patlaksa işin çok zor servise düşersen yanarsın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: blue_prence

    hoparlör patlaksa işin çok zor servise düşersen yanarsın.


    ASUS servisle ilgili bir problemmi yaşadınız ? Bir mail attım, cevap aynen şu : 'Biz server servisiyiz, istanbul'u arayın...!'
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cemaliozan

    @backgammon sorunumuz aynı. Sanırım jak takıp çıkarırken jak giriş noktasında fiziksel bir problem oldu. kulaklık için Jak takıldı çıkarıldı ikazıda almıyorum. Fakat mikrofonun jakını takar çıkarırsam ikaz ediyor. Bunun için kilometrelerce uzağa servise göndermeye değer mi acaba ? Kaç günde geri geleceğide belli değil.

    Ek . : Asus forumda aynı şikayetler var.http://vip.asus.com/forum/view.aspx?id=20090917012927953&board_id=3&model=F50SV&page=1&SLanguage=en-us

    Evet problem aynı cemaliozan, asus'un formunda yazdıklarını da okudum ordaki elemnda aynı problemi yasadığını belirtmiş.Dediğin gibi servis işi yas, ben su an iş yerimde kullanıyorum artık dısarıya ses verecek bi speaker bulunduracaz bi şekilde. umarım çözüm olacak bişey buluruz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi backgammon -- 9 Ekim 2009; 13:14:04 >




  • asus servisine ulaşamazsınız kalıımı basarım.
  • ya yapma be sımdı moralım bozuldu ben asusun k61ıc modelını alalı 5 gun oldu ılk geldıgınde sadece sagdakı haporlör calısıyormus bende sadece sag da war sandım son ra bı baktım kı ıkı haporlöru war bırı calısmıyomus haporlör ayarında denge ayarı war sagdakı calısıyo denge ayarnda sagı sıfırlayıp solu full(%100) yapınca çook dşük bı ses gelıyo yanı sol taraftakı bozuk sanırım cızırtılı bı bıcımde ( pc nın sesı son olmasına rahmen) cok dusk bı ses tonu cıkıyo e sımdı bunu gonder falan cartı sıkar curt derler 30 gunden asagı gelmez sanırım :((
  • Merhaba arkadaşlar ;

    Daha önce ASUS F50SV için dahili hapörler sorunundan bahsetmiştim. Hapörlerden vazgeçtim artık, kulaklıklara alıştım. Fakat şimdi yeni bir sorunum var. Ben dizüstü olmasına rağmen makinayı masa üstünden hiç kaldırmıyorum, taşımıyorum. AC şehir şebekesi ile pili aynı anda kullanıyorum. Yani pili çıkarmıyorum hiç. Buna rağmen meret kendi kendine bozuluyor.

    Daha iki gün önce AC şehir şebekesi ile %100 dolu olan pil makina üzerinde bulunan şarj oluyor göstergesi yeşil yanarken "Tam dolu dolmuyor" manasında bugün hala pil düzeyi 100% olmasına rağmen şarj oluyor demeye başladı ve şarj gösterge ledide kırmızı yanmaya başladı. Görev çubuğunda bulunan pil simgesinde "%100 kullanılabilinir, prize takılı, şarj oluyor" ifadesi var. Dediğim gibi bir kaç gün önce sadece "%100 kullanılabilinir, prize takılı, dolmuyor" ifadesi vardı ve led göstergesi yeşil yanıyordu.

    Anlamıyorum acaba AC şehir şebekesi pil şarjını %100 olmasına rağmen kesmiyor mu ? Yoksa kesiyorda Vista32 bir işletim sistemi mi bana yamuk yapıyor. Öyle olsa led neden kırmızı yansın ?

    Bu konuda fikri, yorumu ve düşüncesi olanların yardımını rica ediyorum.




  • Konu havada kalmasın. Hapörler sorunun donanımsal olduğu kanatine vardım. Bugün itibarıyla Çalışmayan dahili hapörlerlerden ses çıkmaya başladı. Fakat bu seferde kulaklık gayri faal. Anlaşılan o ki asus kulaklık ve mikrofon jak giriş kısmında bir temassızlık var. Garanti kapsamında olduğundan müdahale etmiyorum ve şimdilik servise göndermemekte kararlıyım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.