Şimdi Ara

Mazda 3 ikinci el

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
2
Favori
62.938
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • http://www.sahibinden.com/full_full_mazda_3_dynamic_hatchbackWQQaXQQ5894177WQQpXQQdisplayitem

    linktedi mazda 3 ün fiyatı piyasasına gör nasıl? birde mazda 3 kullananların görüşlerini deneyimleri öğrenmek isterim(olumlu olumsuz yanları performans vs.).tavsiye edermisiniz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LaT1F -- 7 Mayıs 2008; 13:01:23 >



  • bu araçlar harika fiyat kousunda pek emin değilim ama bu modelin tr deki üst modeli olması lazım bildiğim kadarı ile tek olumsuz tarafı sert süspansiyon sistemi oda mazda konfordan önce güzevnliği ön planda tutmasıdandır aracın yol ututşu gerçekten diğerlerine göre çok daha iyi
  • bende ikinci el uygun bir arac ariyorum, donanimi iyi geldi bu kasanin (otomatik/tiptronik) forumda mazda basligina bakayim kullanicilar ne yazmis (ozellikle otomatigin yakit tuketimi icin) diye ama maalesef pek bir kullanici yok sanirim..

    oyle geliyor ki, elden cikartilmak istendiginde piyasadaki ayni sinif araclardan biraz daha zor olabilir satisi.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ^Biotech^

    bende ikinci el uygun bir arac ariyorum, donanimi iyi geldi bu kasanin (otomatik/tiptronik) forumda mazda basligina bakayim kullanicilar ne yazmis (ozellikle otomatigin yakit tuketimi icin) diye ama maalesef pek bir kullanici yok sanirim..

    oyle geliyor ki, elden cikartilmak istendiginde piyasadaki ayni sinif araclardan biraz daha zor olabilir satisi.



    dediğin gibi mazda bölümü pek hareketli değilKullanan arkadaşlardan tecrübelerini paylaşmasını isterdim galiba forumda mazda3 kulanıcısı fazla yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LaT1F -- 11 Mayıs 2008; 0:37:25 >
  • aynen katiliyorum
  • fiyat pahalı gibi..
    22-23e 2005 modellerini satılyorlar..
    eğer satıcı satmayaı kafasına koyduysa fiyatı dahada düşürebilir.. müşterisi zor bulunan araç çünkü..
  • 4 aylık mazda kullanıcısı olarak mazda3 tavsıye edebılırım.
    gercekten guven verıcı bır arac. sadece bıraz fazla yakıyor.kasa 1250 1,6 bırde otomatik olunca (bendekı otomatık,ıstanbulda 100 km ortalamam 8.4 le 9 arasında degısıyor.sakın kullanımda)lpg taktırmayı dusunuyorum ama motora uzun vadede zararlı olacagından bahsedılıyor.50-60 bın km sonra valflerı magnezyum alasımlı oldugundan valflerı erıtıyor dıyorlar.
    donanım olarak baya ıyı 8 hava yastıgı,dsc otomatık klıma,sunroof 6 lı cd changer v.s
    cok rahat konforlu bır arac,yol tutusuda cok ıyı,arabam 70bınde sagından solundan gelen bır ses yok.
    ayrıca mazda3 yapılan arastırmalarda en az arıza oranı ıle 1. sırada
    fıyat olarak ta lınk tekı arac cok ta pahalı degıl gıbı
  • aracın fiyatı normal hatta bir milyara yakın fazlası bile var. Eğer uzun süre binmek istiyorum güvenlik konfor önemli benim için diyorsanız hiç beklemeyin alın derim ama ikinci eli çok zayıf hem kolay satmazsınız hemde zararına satarsınız. Alacaksanızda Hb yerine Sedan tercih edin çünkü daha sessiz. Bu fiyatlara birde toyota avensis, honda civic bakın derim.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Eswod

    fiyat pahalı gibi..
    22-23e 2005 modellerini satılyorlar..
    eğer satıcı satmayaı kafasına koyduysa fiyatı dahada düşürebilir.. müşterisi zor bulunan araç çünkü..


    Kaç tane sattınız.. Müşterisi zor bulunan araçmış... Bazı arkadaşlar sallamaya bayılıyor, hangi bilginiz ile ulaştınız bu sonuca... 28' E çok rahat satar o arkadaş arabayı... Mazda 3 e bu sınıfta rakip olarak gösterilen araçların aynı donanımda olanlarının fiyatlarına bir bakın, üzerine Mazda' nın (sallama değil) gerçek sorunsuzluğunu koyun, yanına şehir efsanelerini bırakarak, telefonla bir zahmet bakım fiyatlarını(bazı markalar daha da fazla bile) fiyatlarını öğrenin... Birde google da MAZDA3 olarak arayın(yerli yabancı farketmez) sonra kararınızı verin... 1,5 yıldır 2007 mazda 3 dynamic kullanıyorum... bir iki ufak tıkırtı(servis halletti) dışında mekanik problem yaşamadım, yaşayanda tanımadım.. Mazda 3 forumları var bir bakın... Buradaki kulaktan dolma sallamacılara da fazla rağbet etmeyin... Kendi fikirileriniz oluşacak kadar araştırın, hem mazdayı hemde diğer markaları tanımış olursunuz... Bu arada şikayetvar.com u da mutlaka okuyun araç almadan, bazı arkadaşların araba dediği tenekelerin özelliklerini okuyunca eminim fikir sahibi olursunuz...
    z




  • quote:

    Orjinalden alıntı: meganecoupe

    4 aylık mazda kullanıcısı olarak mazda3 tavsıye edebılırım.
    gercekten guven verıcı bır arac. sadece bıraz fazla yakıyor.kasa 1250 1,6 bırde otomatik olunca (bendekı otomatık,ıstanbulda 100 km ortalamam 8.4 le 9 arasında degısıyor.sakın kullanımda)lpg taktırmayı dusunuyorum ama motora uzun vadede zararlı olacagından bahsedılıyor.50-60 bın km sonra valflerı magnezyum alasımlı oldugundan valflerı erıtıyor dıyorlar.
    donanım olarak baya ıyı 8 hava yastıgı,dsc otomatık klıma,sunroof 6 lı cd changer v.s
    cok rahat konforlu bır arac,yol tutusuda cok ıyı,arabam 70bınde sagından solundan gelen bır ses yok.
    ayrıca mazda3 yapılan arastırmalarda en az arıza oranı ıle 1. sırada
    fıyat olarak ta lınk tekı arac cok ta pahalı degıl gıbı



    bana kalirsa otomatik bir arac icin istanbulda az bile yakiyor (eger kopru trafigine de giriyorsaniz).




  • bu mazda en fazla 24-25 eder
  • kopru tragıgı yok.anadolu yakasında kullanıyorum.ama gozum sureklı yol bılgısayrında.bıraz kastırıyorum yanı az yaksın dıye.24 25 e 2006 comfort lar belkı ama dynamıc ve km dusukse 24-25 e alamazsınız.
  • bence al fiyatta biraz pazarlık edersen belki bişeyler yapılır ama araç 10 numara
  • mazda3 gerçekten güvenli ve atak bir araba gerçekten sınıfında n iyi tasarıma sahip tek araç bir mazda3 kullanıcısı olarak aracım gayet güzel diyebilirim
  • VOLVO S40-FOCUS II-MAZDA 3 AYNI PLATFORM ÜRÜNÜDÜR...ve güzel araçtır..Tavsiye ederim..Araç temiz..Kaçırma derim

    Ağabeyinin izlerini taşıyor
    Mazda3 gelecek nasil Ford Focus platformu üzerine tasarlanmışbir otomobil. 4420 mm uzunluğa sahip olan araç bu ölçüsüylesegmentinin ilk sırasına yerleşiyor. Aracın ön bölümü ağabeyiMazda6 ile benzerlikler taşıyor. Çekik formlu farlar ve büyükMazda logosuyla süslenen radyatör ızgarası dikkat çeken detaylararasında. Bir hatchbackten çok stationwagon modeli andıranyan bölümün çizgileri kendine has. Uzaktan incelendiğindePeugeot 307'le olan benzerliğiyse gözlerden kaçmıyor. Kırmızıstop grubunun içine dağiresel olarak yerleştirilen lambalarözellikle gece sürüşlerinde güzel bir görünüm oluşturuyor.

    Segmentini zorluyor
    Mazda3'ün iç mekanı diğer Japon otomobillerinden çok Avrupalırakiplerine benziyor. Kullanılan malzeme kalitesi ve işçiliğegösterilen özen yüksek. Ayrıca dairesel kumandalar ve göstergetablosu Alfa Romeo modellerini çağrıştıracak kadar çekici.Bu çizgileri daha önce Mazda6 modelinde de görmüştük. Ortakonsolun en üstüne havalandırma ızgaraları ve dörtlü flaşörbutonu yerleştirilmiş. Daha altta ise ince bir dijital bilgiekranı bulunuyor. Daha ortadaysa CD-çalar ve klima kumandalarıgörülüyor. Küllük ve çakmak vites kolunun önüne konumlandırılmış.300 litrelik bagaj hacmi arka koltukların yatırılmasıyla 635litreye kadar artırılabiliyor.

    Tanıdıkmotor
    Mazda3'ün kalbinde daha önce 323 serisinde de görev yapan1.6 litrelik motor bulunuyor. Değişken supap zamanlaması teknolojisinesahip olan bu motor 6000 d/d'de 105 HP güç, 4000 d/d'de 145Nm tork üretiyor. Yeterli bir hızlanma performansı sunan motoryüksek devirlerde bir miktar gürültülü çalışıyor. 0'dan 100km/s hızaysa 10.5 saniyede ulaştık. Otomobilin son hızını190 km/s olarak ölçtük. Mazda3 yeni bir otomobil olmasınakarşın yakıt tüketimi açısından segementinin ortalarında yeralıyor. Testimiz süresince 100 km'de 8.1 litre kurşunsuz benzintüketen araç 55 litrelik deposuyla 679 km'lik menzile sahip.

    Ford'tan torpilli...

    Mazda3 yenilikçi tasarımı ve kaliteli iç mekanıyla kompaktsınıfa yeni bir hareket getireceğe benziyor. Hatta daha ilerigiderek firmanın '90'lı yılların başında Türkiye'de yakaladığıbaşarıyı tekrar edebileceğini bile iddia edebiliriz. Fordgenleri taşıyan otomobilin yol tutuş performansı etkileyici.Elektronik sistemlerin de desteğiyle virajları ray üzerindegibi dönüyor. Otomobilin iç mekanı önde ve arkada geniş birkullanım alanı sunuyor. Ayrıca ses yalıtımı konusunda da başarılı.Ancak yüksek devirlerde motor sesi kabin içerisinde rahatsızlıkyaratabilecek şekle geliyor. Başarılı bir fren sistemine sahipotomobili 100 km/s hızdan durma konumuna 37 metrede getirdik.Mazda3 Sport 1.6 16V Dynamic'in anahtar teslim satış fiyatı34.400.000.000 TL.
    Test tüketimi: 8.1 lt/100 km



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uA_Y_C_A -- 26 Mayıs 2008; 23:52:39 >




  • Bence Mazda 3 ikinci elde satın alınabilecek en güvenilir ve ekonomik araçladan biri , neticede o gerçek bir japon, işçilik, tasarım , sürüş özellikleri bence çok iyi, bazı arkadaşlar yakıt tüketimini fazla bulmuşlar ancak bu sınıf bir araç için tüketim bence gayet normal, 1 lt fark için konfordan , sürüş keyfinden ve güvenlikten ödün verip başka model araçlara yöneliniyorsa bilemem benim tavsiyem aracın bütününe bakıp değerlendirmek olacaktır. Aracın sıfır fiyatı distribütör tarafından pazarlanan diğer markalara nazaran uygun olduğu için ikinci eli de uygun bence ve bunun kaçırılmaması gerek bir fırsat olduğunu düşünüyorum. İlk mazdam 92 model 323 sedan dı o tarihte yerli araçlar yanına bile yaklaşamıyordu, şaşırtıcı donanımı ve sürüş konforu vardı, sonrasında yine diğer marka japon kullanmaya başladım ancak geçen ay eşime az yakan küçük sınıf japon almaya giderken Mazda 3 hb aldım, nedenide donanımına göre uygun olan fiyatı ve otomatikleştirilmiş manuel şanzuman yerine klasik tip otomatik şanzuman kullanmasıydı, aracı denediğimdede nasıl bir doğru karar verdiğimi anladım, aracın gaz tepkileri 140 bg diğer japon ile neredeyse aynı ve vites geçişlerinde de hiç sarsıntı hissetmiyorsunuz, aracın içi oldukça geniş ve bagajı da 4 kişilik aileye gayet yeterli,birde navigasyon aksesuarı mevcut ki araç da tv, dvd seyredip geri vitese takınca kameradan parkettiğiniz yeri koca ekrandan izleyebiliyorsunuz birde ben 15 jantı 17 janta tercih ederim nedeni de malum yollarımız birde hafta sonu gittiğimiz daha da bozuk şehir dışı yolları, aldığım araçda alaşımlı 15 jant var bugün diğer markalarda bu mevcut deil neredeyse, bunun konfora ve uzun vadede aracın sessizliğine katkısı var, dikkat edin sert araçlardan bir süre sonra plastik sesleri gelmeye başlar... yeni den mazda kullanmaya başlayan biri olarak mazda 3 ü kesinlikle tavsiye ederim.




  • 2 yıllık konu hortlamış. Tavsiye ederm Mazda 3. Hayırlı olsun, kazasız günlerde kullanman dileğiyle.
  • Benimde bir sorum olucak madem konu hortlamış 2004 - 2005 model mazda 3 dynamic modellere 25bin tl fiyat söylüyorlar sizce nasıl bu fiyat? Bana çok geldi de.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: levyeli

    Benimde bir sorum olucak madem konu hortlamış 2004 - 2005 model mazda 3 dynamic modellere 25bin tl fiyat söylüyorlar sizce nasıl bu fiyat? Bana çok geldi de.


    60.000Km altı ve servis bakımlıysa fiyat normal. Ama üzerine 3-4000 daha koyup 2007*2008'de alınabilir. Bende öyle yapacam :)
  • 100bin km dekilere o fiyatlar biçiliyor. Bana fazla geldi doğrusu sanırım astra ya yönelicem mazda3 2. elde bence çok pahalı.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.