Şimdi Ara

Örnek Klima Montajları(Klima Alacakların Dikkatine)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
771
Cevap
17
Favori
218.061
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  Örnek Klima Montajları(Klima Alacakların Dikkatine)


    Sizden yorum bekliyoruz!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mbirol -- 22 Mayıs 2008; 12:02:07 >



  • Ben de montaj hikayemi paylaşayım, ileride kimi arkadaşlarımıza fikir verebilir.

    Yeni evin planı şöyle:



    Salon ve yatak odasında ankastre klima tesisatı var. Her ikisi de kapı üstlerinde konumlandırılmış. Kırmızı ile işaretledim yerlerini.


    Ankastre tesisat yapmışlar ancak adı ankastre tesisat. Tesisat duvar ile tavanın birleştiği köşedeydi. Müteahhit firma, tesisatı yapan kişi ya da firma, denetleyen mühendis. Bir kişi çıkıp da ya bu iş böyle olmaz dememiş. Oysa olması gerektiği gibi ankastre tesisat yapılmaması için hiç bir sebep yokmuş.

    Durum buydu:




    Bu durumda gerçek ankastre montaj imkansızdı. Borular görünecek, drenaj içinse pompa kullanmak şart olacaktı. Drenaj pompalı klima tecrübem daha önce ofisimde olmuştu ve o gıcık sese hele ki yatak odasında, gecenin sessizliğinde, kıl ve takıntılı bir adam olarak katlanmam mümkün değildi.

    İşyerimde yıllardır çalıştığımız MHI servisinden yardım istedim ve birlikte proje geliştirdik. Mevcut bakır boruları aşağı doğru uzattık ve yeni bir drenaj hattı çektik. Drenaj hattı salondan başlıyor, duvarın hemen arkasından geçip yatak odası klimasına bir "T" ile bağlanıyor ve ardından banyoya geçip, banyonun kapı arkasından aşağı inerek banyo giderine bağlanıyor:








    Evin yeni olması ve planlı alçı ve tavan işleri olması avantajımdı. Öyle olmasa bile kırıp dökmekten çekinmez, asla drenaj pompalı bir montaj yaptırmazdım. Neyse, bu işleri yapan MHI servisi ardından bir ay geçip de defalarca bugün geliyorum, yarın geliyorum deyip gelemedi :) Bu mevsimde hem de. Bu arada ben alçı işlerini hallettirdim, eve taşındım bile. Tavanda köşeden gizli aydınlatma yaptırdım ki alçıpan ustası bir işgüzarlık yaparak yüksekliğini fazla kaçırdı ve salonda klima için kapı üst pervazı ve tavan arasında sadece 28 cm mesafe bıraktı. Klimayı asabilmek için de 2-3 cm mesafe gerektiğinden buraya 24 cm yükseklikteki Samsung AR5500'den başka bir altenatif bulamadım maalesef. Çok kötü olmadı; iç-dış biraz sesli olsa da performansı gayet iyi. Sessiz modu da işe yarıyor. Yatak odasına da ME aldım ve Samsung klima montajını da sinir hastası olmamak için ME servisine yaptırdım. Samsung'un garantisi olmadı bu durumda ama umrumda değil. Samsung'un yetkili klima montajcılarının doğru havşa açabilecekleri konusunda bile şüpheliydim çünkü. Yaptıkları mevcut boru kitini dış ünite arkasına kıvırıp, olduğu gibi monte etmekten ibaret genelde. Özellikle montajcı dedim, geneli böyle maalesef. aralarında gerçek servis/usta da vardır onları tenzih ederim. Bir iki sayfa önde Samsung klima montajı var, drenaj yukarı doğru. Hasbin Allah!

    Neticede temiz bir iş oldu gibi. Fazlalıklar, banyo kapı arkasındaki göze batmayan ekstra pervaz çıtası (Sondan bir önceki resim) ve banyo zemin köşesindeki içinden drenaj hortumu geçen alüminyum profil (Son resim):







  •  Örnek Klima Montajları(Klima Alacakların Dikkatine)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mbirol -- 20 Mayıs 2008; 16:24:08 >
  •  Örnek Klima Montajları(Klima Alacakların Dikkatine)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mbirol -- 20 Mayıs 2008; 17:28:48 >
  • Burası bir ilköğretim okulunun bahçesi ve hergün yüzlerce çocuk bu bahçede,bu klimanın altında oynuyor.Aşağıda gördüğünüz konsolun üzerinde 24 000 btü klima duruyor ,en az 70 kg.Sizden yorumlarınızı bekliyorum

     Örnek Klima Montajları(Klima Alacakların Dikkatine)


     Örnek Klima Montajları(Klima Alacakların Dikkatine)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mbirol -- 20 Mayıs 2008; 17:30:09 >




  • Sizce nasıl !!!




     Örnek Klima Montajları(Klima Alacakların Dikkatine)



     Örnek Klima Montajları(Klima Alacakların Dikkatine)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mbirol -- 12 Mayıs 2008; 17:09:44 >
  • Bunun da adı ''rezil montaj''

     Örnek Klima Montajları(Klima Alacakların Dikkatine)
  • Görüntüler yabancı gelmedi..
    :)
    Sayın mbirol bu dış üniteyi balkona koysak nasıl olur? Balkon kapalı bir gömme balkon pimapen tarzı aç kapa camları mevcut... Aynı yerde kombide mevcut kombinin altındaki boşluga bu dış üniteyi getirmek istiyorum umarım olur...Yerden yükseklik vb bir sey gerekiyormu düz zemine koyabilir miyiz?
    Hem pislik toz kar, yagmur vs zarar vermez hemde daha temiz bir hava sirkulasyonu olur diye düsünüyorum.

    Duvarı delip oturma odasına boruyu uzatabiliriz sanırım. Boru uzunlugu vs ne kadar olmalı bu konuda bilgi verebilir misiniz?
  • Balkon pimapen kapalı ise tavsiye etmem.Ne kadar camları açsanızda ava içeride sıkışabiliyor.Düşünün ki yazın hava sıcaklığı dışarıda 30 derece ,balkon oluyor 40-50 derece.Bırakın pimapeni panjurlu balkonda bile sorun oluyor hemde 2-3 panjur açsanız bile.9 veya 12 lik idare eder belki ama üzeri bir kapasite mutlaka sorun yaşatır.Adı üzerinde dış ünite ,dışarıda olacak.İdeal boru uzunluğu 7 metreyi geçmezse iyi olur,ama teknik verierine göre cihazlar 20 m mesafe kadar çıkabiliyor.Marka ve modele göre değişiyor.
  • Öyle pimapen degil mbirol sürgülü cam gibi düsün klima açıkken cam açma olayı falan yok sürgüleri çektinmi komple açıyorsun sen zannedersem normal pimapen pencere camı gibi yarım metrelik bisey zannettin 2.kat oldugu için sürgülü camları acık bırakabiliyorum hem çokda rüzgar alıyor ne zararı olur ki bunun? İstersen sürgüleri sonuna kadar getirip normal balkon gibi yapabiliyoruz...

    Üstelik kısın daha da kolay ısıtırız evi öyle degil mi?..




    quote:

    Orjinalden alıntı: mbirol

    Balkon pimapen kapalı ise tavsiye etmem.Ne kadar camları açsanızda ava içeride sıkışabiliyor.Düşünün ki yazın hava sıcaklığı dışarıda 30 derece ,balkon oluyor 40-50 derece.Bırakın pimapeni panjurlu balkonda bile sorun oluyor hemde 2-3 panjur açsanız bile.9 veya 12 lik idare eder belki ama üzeri bir kapasite mutlaka sorun yaşatır.Adı üzerinde dış ünite ,dışarıda olacak.İdeal boru uzunluğu 7 metreyi geçmezse iyi olur,ama teknik verierine göre cihazlar 20 m mesafe kadar çıkabiliyor.Marka ve modele göre değişiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi proffesor -- 12 Mayıs 2008; 18:27:27 >




  • Cihaz kışında ters çalışıp bu seferde soğuk üflüyor dış ünite .Eğer üflediği soğuk havayı dışarı atamazsan 1 saat sonra balkon sibirya olur.Mümkünse bir resmini çek balkonun daha net bilgi verebilirim.Birde kapasitesi ne olacak
    oda önemli.Kliman kaliteyse dış ortamdan korkma güneş,yağmur ve kardan bile etkilenmez.
  • Tamam dıs ünitede sonuçta onun dış ünite olmasının sebebi tamamıyla ısıtma ve sogutma olayı için odanın dışında bir yer olmasından kaynaklanıyor gidip yan odaya koyamayacagına göre en temiz en korunaklı yer olan bir yer olan balkonun uygun olacagını düsünüyorum...

    Çıkan sıcakla çamaşırları kuruturuz belki
  • Bak işte o gerçekten iyi oluyor
  • Sayın birol birinci montajdaki arçelik klimanın ilerleyen zamanlarda kompresör tam anlamıyla yağlama yapamacağından tahminim en fazla 3 yıl içinde kompresör arıza yapacaktır.
    Klimalardan birinde birtek çelik dubel ile dış üniteyi asmışlar.Bu gerçekten dehşet verici bir şey.O klima oradan bir kurtulsa aşağıdaki insanların hiç bir şansı yok.Ben daima montajlarımda özellikle 24000 lik cihazlarda iki tarafa 3' er adet olmak şartıyla 6 çelik dubel kullanırım.Eğer ki duvar beton değil ise ikişer adet saplama atarak işimi sağlama alırım.Bu dubel veya saplamalara çift somun kulanarak kontra yaparım, titreşimden dolayı somun gevşemesin diye.
    Airfel klimanın montajına gelirsek montaj ayaklarının(konsol) üzerine klimanın dış ünitesini çırt çırt(klips) dediğimiz plastik parçalayırla bağlamışlar.Bu klipsler çok kısa bir zamanda deforme olacağından klima boşta kalacaktır.Allah korusun kimsenin tepesine düşmese bari.
    Bu yatık vaziyette duran klimaları yanlış hatırlamıyorsam izmirde görmüştüm.Hemde çok işlek bir yerde çankaya olabilir.




  • Sayın mbirol yalnız ben daimond klimanın montajında bir hata göremedim.Adamlar gayette güzel çalışmışlar.Gözden kaçırdığım bir şey varsa beni aydınlatırsan sevinirim.
  • yağ kapanı yapsalardı sorun yoktu
  • quote:

    Orjinalden alıntı: cool82

    Sayın mbirol yalnız ben daimond klimanın montajında bir hata göremedim.Adamlar gayette güzel çalışmışlar.Gözden kaçırdığım bir şey varsa beni aydınlatırsan sevinirim.


    Yok bunu takan benim ekip örnek olsun diye koydum.Öyle bir yere 100 kg bir cihaz nasıl takıldığının bir fikir olsun diye.Siz hangi ilde çalışıyorsunuz.Bu eyik klima olayı Çankaya ve Alsancak kordon Ak işhanında da var.Bu görüntü Şirinyerden.Malesef örnekleri çok,ama inanın çoğunluğu beyazeşya gurubu ve market malından oluşuyor.Gerçek mesleyini yapmayan bide klimacıyım diye geçinenlerin işi.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: xlasi_mavixl

    yağ kapanı yapsalardı sorun yoktu

    Bence buradaki kapan ancak fare tutardı derim

    Yorumunuz için teşekürler.
  • Bu resimler çok tanıdık.Daha bu tür resimler görmeye devam edeceğiz.Denizli'de çok var...
  • Elinde klima montaj örnek resimleri olan arkadaşlarda resim göndererek katkıda bulunurlarsa gündemi sıcak tutarız.Bekliyoruz.
  • Bu boruların uzun veya kısa olması birşey farkettiriyor mu yada uzun mu iyi kısa mı ?
    bazen görüyorum gerek olmadığı halde beş altı metre gereksiz boru sarkıyor
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.