Şimdi Ara

Yeni Laguna 1.5 dci privilage

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
147
Cevap
1
Favori
56.686
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bugün aracı alalı 5 gün oldu ve artık yazmak için yeterince aracı tanıdığımı düşünüyorum. Araç henüz 480 km de , rodajın dolmamasına rağmen 480 km lik ortalama tüketim 6.2 lt . İstanbulda mesai saatlerinde beylikdüzü - ulus hattında elde edilmiş bir değerdir.

    Öncelikle araç bussines paket + premium paket + panoromik sunroof opsiyonuna sahip. Şayet bu aracı alacaksanız mutlaka full almanızı öneririm , boş araçla aralarında dağlar kadar fark var. Araç tahminimden çok daha konforlu ve en önemlisi yol tutuş limitleri. Bir viraj hastası olarak beni oldukça şaşırttı. Şunu açıkça söyleyebiliyorum ki alfa 159 kadar virajlarda bana güven verdi.

    Motor olarak oldukça sessiz , üzülerek söylüyorum ki alfa159 yanında traktör gibi kaldı. Laguna yalıtımda büyük başarı sağlamış. Sınıfının en iyi yalıtımlı aracı olduğu konusunda iddia edilebilecek kadar iyi. Malzeme kalitesi mondeo , c5 ve passatın üstünde. Bej deri opsiyonuyla iç mekan oldukça ferah duruyor. Arka koltuklar çok geniş . 3 yetişkin ( iri yarılarından ) rahatlıkla uzun yolculuklara çıkabilir. Arka koltuklarda tek sıkıntı ön koltukların altına uzun boyluların ayakları zar zor giriyor. Çok dar yapmışlar koltuk altını. Rahatsız olmak için 1.90 civarı olmak lazım. Diz mesafesi ise ah keşke alfada da dedirtecek tarzda.

    Hızlanması yeterli ve makul. 1.9 alfadan sonra yatsımadım , yani tam anlamıyla yeterli bir motor. Yalnız doğru devir bandında kullanmanız gerekiyor. Zaten bunun içinde doğru vites seçimi yapmanız için uyarıcı bir sistem kurmuşlar. Vitesi yükseltin veya alçaltın diye yol bilgisayarı devamlı sizi uyarabiliyor. Bu sadece görsel bir uyarı sesli değil. Araçla henüz ani ve sert bir frenleme yapmadım ama dozlaması gayet başarılı ve güzel frenlere sahip. Rodaj dolunca gerekli testi yapıcam. Maksimum hıza ise ulaşmamam lazımken ulaşmak durumunda kaldım. araç 190 ı rahat görüyor. 180 e kadar iyi ivmeleniyor . 180 den sorna yavaşlayarak. 190 dan sonra ise 195 civarına çıkmak için uzun bir süre beklemek lazım.

    Eller tam serbest kart sistemi sayesinde , kartı araca takmadan cebinizde de aracı çalıştırabiliyorsunuz. İşleve kavuşmuş bir start stop dümesini sonunda görebildim.

    Araçta virajlarda dönebilen (afl) bi xenon farlar mevcut , oldukça iyi aydınlatıyorlar. Klima aşırı soğutuyor. low modda et koysak bozulmaz dedirtecek kadar. Şahsen üşüdüm :) 22-23 dereceye ayarlasanız bile üşüyorsunuz. 27-28 derecede güzel üflüyor.

    Aklıma gelenler şimdilik bunlar , sormak istedikleriniz varsa yanıtlayabilirim.



  • güzel değerler.

    motorun sesi konusunda ise alfa romeo'dan az olmasının sebebini ben 159'un 1.9 litre hacime sahip motorundan olduğunu düşünüyorum.
    dci'ın hacmi 1.5 litre..
    hız konusunda ise 180 bu hacme sahip bir motor için yeterli her ne kadar 105 hp(sanırım) olsa da yeterli diye düşünüyorum.
  • Hayırlı olsun.kazasız belasız kullanmak nasip olsun...
  • sağolun hepimize kazasız belasız sürüşler . allah herkese gönlündekileri versin

    motor 4000 devirde 110 hp ve 2000 devirde 240 nm bu arada.
  • Ben hacimden çok yalıtımla alakalı olduğunu düşünüyorum. Yalıtıma önem verdiklerini özellikle vurgulamışlardı ve test ettiğim test aracıda çok sessizdi. Alfa 159 da yalıtım problemi var. Tabii ki bin lagunayı , bir alfa 159 a değişmem o ayrı :) Alfa 159 sadece bir otomobil değil benim için oun yaşattığı ve tattırdıklarını başka bir araç zor yaşatır. Neyse bu subjektif yorumlar bir yana , ses hacimsel değil yalıtımsal bence. çünkü 2.0 dci da çok çok sessizdi.
  • Hayırlı olsun bizde aldık Laguna 1.5 dCi privilege. Gerçekten güzel bir araç hayırlı olsuz kazasız belasız...
  • güzel araç hayırlı olsun
  • alırken çok iyi seçim yapmışsınız kazasız sürüşler bulettoth kitini verdilermi size ?
  • bu testten anlaşılıcağı üzerine o zaman Laguna Alfa 159 dan daha iyi bir araç,

    fiyatıda 159 a göre uygun.
  • hayırlı olsun.
    malzeme kalitesi mondeo ve passatın üzerinde diye yazmışsınız.
    mondeo ve passatın malzeme kalitesini gerçekten inceleyip mi yazdınız?
    sonuçta 2'side büyük alman firmaları.
    olamaz demiyorum sadece merak ettiğim için sordum
  • Hayırlı olsun kazasız belasız....

    araca fok atanlar ALFA 159 1.9 ile kıyasından sonra ne diyecekler merak ediyorum...

    içine binmeden fok atmak forum klasiği olmuş...

    tekrar hayırlı olsun...
  • evet bluetooth kiti verildi , aracın torpido gözünün içine monte edildi. açıkta bir tuş yada bir belirti yok. aracın müzik kumanda tuşundan yanıtlama reddetme ve menü seçenekelrine ulaşabiliyorum. Oldukça güzel bir kitmiş. renault için özel sanırım. Çünkü tam uyumlu bir kit. Ben ilk başta sağa sola yanıtlama düğmesi yapıştıracaklar falan sanmıştım ama neyseki orjinal sisteme soketle bağlantı yapıldı.


    Bu arada laguna alfa159 dan iyi bir araç demedim. Bir çok özelliğiyle yol tutuş referansı olan 159 a yakın bir araç demek istedim. , Üstün olduğu nokta yalıtımı.
    quote:

    Orjinalden alıntı: emregulec_1905

    alırken çok iyi seçim yapmışsınız kazasız sürüşler bulettoth kitini verdilermi size ?
  •  Yeni Laguna 1.5 dci privilage


     Yeni Laguna 1.5 dci privilage


     Yeni Laguna 1.5 dci privilage


     Yeni Laguna 1.5 dci privilage



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Unforgiven3 -- 10 Haziran 2008; 23:55:23 >
  • Bluetooth kiti hakkaten çokk güzel.. Bir eksik yanı gelen mesajları göstermesi yada okuması.. Linea'daki gibi bide Laguna okusun diyemiyorsun ama rehbere son arananlara arayanlara cevapsızlara çok rahat ulaşabiliyorsun. Bir diğer olumsuz yanıysa biri sizi aradığında sizde açtığınızda önce bir bant sesiyle aradığınız kişi şuanda araba kullanıyor gibisinden mesajı veriyor. Teknolojiyle alakası olmayanlar bunu duyunca direk kapatıyor
  • Tabii ki inceleyerek yazdım. Premium d segmentte zaten bir aracım vardı alfa 159 , Ailemize 2. bir araç gerektiği için az yakacak bir d segment araç arayışındaydık. Mondeo 1.6 , c5 1.6 hdi , passat 1.4 bunlar listemizdeydi. Bu modellerin hepsini inceledik fiyat aldık. Ki ben alfa159 u almadan öncede yoğunca passatı incelemiştim. Yani ben öylesine yazmıyorum. Fransızlara karşı bir sempatimde yok hatta fransız araçlarına karşı ön yargılıyımdır. Gitip lagunayla test sürüşü yapıp direksiyon tepkilerini ve viraj limitlerini görünce oldukça şaşırmıştım. Ki şimdi kendi aracım olduğundan rahatlıkla zorlayabiliyorum. Ve hala şaşırtıyor beni. Dürüst olmak gerekirse bu kadar iyi tutunabileceğini düşünmemiştim.

    Malzeme kalitesi konusunda şüpheniz varsa aynı gün içinde hem passat için hemde laguna için test sürüşü ayarlayın. Bir kaç saat arayla ikisinide kullanın. Virajlarda dediklerimi anlayacaksınız. Ve iç mekanlarına girince . 57 milyarlık bir araç full 1.5 dci. Panoromik sunroofta fiyata dahil deri döşemede , afl xenonda , arka yan havayastıklarıda . Fiyat donanım kalite ve sürüş özelliklerini kıyaslayın. anlayacaksınız demek istediğimi.



    quote:

    Orjinalden alıntı: erk4n

    hayırlı olsun.
    malzeme kalitesi mondeo ve passatın üzerinde diye yazmışsınız.
    mondeo ve passatın malzeme kalitesini gerçekten inceleyip mi yazdınız?
    sonuçta 2'side büyük alman firmaları.
    olamaz demiyorum sadece merak ettiğim için sordum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alfisti159 -- 11 Haziran 2008; 0:17:21 >
  • Hayırlı olsun kazasız belasız....
    çok güzel bir seçim yapmışsın, bikere test sürüşüne çıkma imkanım olmuşdu, galiba lastik basınlarından kaynaklanıyor olacakdıki, arka tarafdan sürekli bir uğultu geliyordu, tek rahatsız eden nokta o oldu geri kalan herşeyiyle kusursuz bir araç bide resimdeki gibi orta konsoldaki bilgisayar ekranı türkiyeye sunulsa tam süper olacak
  • Benim anlamadığım lagunada 1.5 dizel getirirlerken neden ford mondeoda hala 1.6 dizel getirmiyolar
  • quote:

    Orjinalden alıntı: desiya

    Benim anlamadığım lagunada 1.5 dizel getirirlerken neden ford mondeoda hala 1.6 dizel getirmiyolar


    işte en büyük saçmalık da bu zaten..yeni c5 te kullanılan da aynı motor ama nedense ford koymuyor bu motoru tamam bizim focuslardaki gibi kaçmaz ama yine de rakiplerine karşı eli güçlü ve alınası bi seçeneğin olur,herkes mondeo dizel için 2.0 tdci mı almak zorunda bu ülkede
  • hayırlı olsun kazasız belasız kullanmanız dileğiyle
  • Allah kaza bela vermesin eğer varsa ön konsolun mümkünse o ekran ve bölgesinin resmini koyarsanız sevinirim..
    saygılar.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.