Şimdi Ara

AMD mi P4 mu ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
70
Cevap
0
Favori
1.523
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ARDADAŞLAR SAOL UN valla bir kisiyi daha AMD ailesine kattınız.Bu formu okuduktan sonra artık gözüm kapalı gittim AMD aldım..P133 ten sonra canavar gibi geldi.
  • yanar magic amd de merak etme 2-3 sn yetiyor
    denedim de gördüm :)Fansız tabiki...


    Boşver...
  • <BLOCKQUOTE id=quote<font size=1 face='Verdana, Arial, Helvetica' id=quote>quote:<hr height=1 noshade id=quote>
    yanar magic amd de merak etme 2-3 sn yetiyor
    denedim de gördüm :)Fansız tabiki...


    Boşver...
    <hr height=1 noshade id=quote></BLOCKQUOTE id=quote></font id=quote><font face='Verdana, Arial, Helvetica' size=2 id=quote>


    bu konu AÇILALI 1 AY OLDUUUUUUUUUUU JAZZZZZ
  • Heh sen öyle diyorsan öyle olsun ben öyle 13 AMD CPU denedim<img src=icon_smile_wink.gif border=0 align=middle>

    Flamingo S.R.L
    www.flamingo.ro
  • $oyle bir ara$tirdigimda ve bir cok ki$inin yorumuna dayanarak(yurt di$indaki hardware sitelerinde Pentium-Amd kar$ila$tirmasi yapilan anketlerden de yararlanarak)Amd acik ara onde gidiyor.

    Bende ilk upgrade yapacagim zaman i$lemcimi degi$tirmeyi du$unuyorum.Cok sik i$lemci degi$tiren biri degilim kalici ve saglam bir $ey ariyorum ve Amd buna en kesin aday benim gozumde ancak emakter Intel Celeron ve Pentium serilerinin hakkinida veririm senelerce sorunsuz-celeronlarim overclock lu bir bicimde cali$ti cali$maya devam ediyor...
    canerce@hotmail.com
    <b>i</b>C<i>Q</i>:<b>13522744</b>
    <b>T</b><i>o</i> <b>B</b><i>e</i> <b>O</b>r N<b>o</b>t <b>T</b><i>o</i> <b>B</b>e<img src=icon_smile_wink.gif border=0 align=middle>
  • alın size test sonuçları AMD Athlon 800Mhz ve 1GHz, Intel Pentium III 800MHz ile karşı karşıya!

    Sanıyorum ki okuyucuların bu siteden en çok istedikleri inceleme, eşit hızdaki bir Athlon ile bir Pentium III'ün karşı karşıya getirilmesiydi. Benim de bir kullancı olarak en merak ettiğim konu buydu açıkçası.
    Bu çalışmayı yapmak, Athlon'un çıkışından ancak bir yıl sonraya kısmet oldu. Bu gecikmenin nedeni ise basit. Bu site, bildiğiniz gibi hala amatör bir site. Dolayısı ile, çarşıya çıkıp eşit hızda bir P-III ve bir Athlon alabilmem söz konusu değildi. Zaman içinde elime Athlon örnekleri geçtiğinde ise, karşılarına çıkaracak eşit hızda P-III bulamadım. En sonunda elime 750MHz bir Athlon geçti, hazırlıklara başladım, ama bu sefer de AMD, Athlon'ları yeniledi
    Zaten Intel, Level 2 cache'i işlemcinin içine aldıktan sonra, bu yeni Coppermine çekirdekli Pentium III'ler ile, eski Athlon'ları karşılaştırmak haksızlık olurdu. Bu yüzden, bende yeni Thunderbird kod isimli Athlonları beklemeye başladım. Eh, en sonunda bütün bileşenler bir araya geldi ve size bu karşılaştırmayı sunuyorum.
    Bu yazı hem bir karşılaştırma, hem de AMD Athlon 800MHz ve 1GHz işlemcilere bir bakış. Sanıyorum ülkemizdeki ilk Athlon 1GHz incelemesi de bu çalışma olacak. "Ne diyorsun, biz bir ay önce okuduk 1GHz Athlon incelemesini" demeyin lütfen, çünkü bu çalışma, o okuduğunuz çalışmalar gibi başka sitelerden alınmış bir çeviri değil, toplam 40 saati aşkın bir test sürecinin ürünüdür.
    Yazıda bu yeni işlemcilerin teknik detaylarına girmeyeceğim, çünkü bu konuda çok detaylı bir incelemeyi zaten geçen haftalarda size sunmuş durumdayım. Eğer yeni Athlon'ların ne gibi yenilikleri olduğunu merak ediyorsanız, lütfen öncelikle bu incelememe bir göz atın.
    Konuya girmeden önce, bu çalışmayı sizler için yapmamı mümkün kılan firmalara da teşekkür etmek istiyorum. Kullandığım Asus A7V anakart ve AMD Athlon 800MHz ve 1GHz işlemcileri Çizgi Elektronik, test platformunda kullanılan Kingston PC133 SDRAM modüllerini de Kingston Türkiye temsilcisi Asnet firmaları sağladılar. Testlerde kullandığım ekran kartı, TET tarafından sağlanan bir ELSA Gladiac'dı. Kendilerine teşekkür borçluyuz.
    Evet, gelelim işlemcilere. Az önce linkini verdiğim çalışmada okuduğunuz gibi, AMD'nin bu yeni Athlon'ları, işlemci çekirdeğinin içinde 256KB Level 2 cache taşıyor. Yani cache, işlemci ile iç içe, ve tahmin edeceğiniz gibi aynı hızda çalışıyorlar. Athlon'ların ek olarak bir de 128KB Level 1 cache belleği var. Athlon mimarisinde Level 1 ve Level 2 cache'lerin özel çalışma düzenleri nedeni ile, bir bilgi her iki bellekte de aynı anda bulunmuyor, bu nedenle efektif cache büyüklüğü 128+256=384KB denebilir. Intel Pentium III işlemcilerde ise böyle bir avantaj yok.
    AMD, 800MHz ve aşağısı işlemcileri Texas, Austin'deki fabrikasında üretiyor ve bu işlemcilerin çekirdeğinde, Intel işlemciler gibi aluminyum bağlantılar kullanılıyor. Daha yeni 900MHz - 1GHz gibi işlemcilerin ise büyük çoğunluğu Almanya, Dresden'deki fabrikada üretiliyor. Bu işlemciler, çok gelişmiş bir sistem olan bakır iç bağlantılara sahip. Austin üretimi işlemcilerin çekirdeği hafif yeşilimsi, Dresden ürünleri ise mavimsi. Ama bu farkı anlamak için iki işlemciyi yan yana koymak gerek, yoksa baktığınızda rengi ayırt etmek çok zor.

    Bu noktada, az bilinen bir konuyu da aktarmak isterim. Dikkatinizi çektiyse, size Almanya da ABD'deki fabrikalardan bahsediyorum, oysa gördüğünüz hemen her işlemcinin üzerine "Assembled in Malaysia" yazıyor. Bunun nedeni, işlemci çekirdeklerinin üretildiği fabrikalar ile, işlemcinin paketlenip, kullanılır hale geldiği fabrikaların farklı olması. Yani işlemci çekirdeği Almanya'da da üretilse, bu çekirdek plastik/seramik kılıfına ve pinlerine Malezya'da kavuşabiliyor. Intel'in de benzer uygulamaları var.
    Bir önceki konumuza bağlı bir nokta daha var. Yabancı overclock meraklılarının bu günlerdeki en yoğun tartıştıkları konu, bakır ve aluminyum işlemcilerin overclock potansiyelleri. Kimine göre, bakır bağlantıları olan işlemciler daha yüksek rakamlara çıkabiliyor, kimilerine (ve AMD'ye) göre ise böyle bir fark yok. Benim bu konuda bir yorum yapabilecek kadar araştırmam yok, ama bu tür tartışmaları izlerken, söylenenleri biraz kuşkucu değerlendirmenizi öneririm. Ne yazık ki bir çok meraklı, deneyimleri ile değil, tamamiyle kafasından yazıyor. Overclock konusuna tekrar döneceğiz.
    İşlemcileri fiziksel yapılarına biraz daha bakarsak, herşeyden önce, AMD'nin Athlon'u Socket-A işlemci yuvasına uydururken, gerçekten incecik ve hafif bir işlemci haline getirmiş olması ilgimizi çekiyor. İşlemci üzerine takacağınız soğutucunun, yanlara yatarak çekirdeği açıkta bırakmasını biraz önlemek için, işlemcinin dört köşesine süngerden esnek destekler yerleştirilmiş. Aman dikkat, elinizdeki soğutucunun da kenarlarında böyle destekler varsa (bazı çok pahalı soğutucularda var) bu desteklerin işlemcinin üzerindeki desteklerin üzerine denk gelmemesine dikkat edin. Yoksa soğutucu, işlemcinin üzerinde, çekirdeğe dokunmadan havada kalır.

    İşlemciyi incelemeye devam edersek, şimdiye kadar yabancı sitelerde gördüğümüz o ünlü kontakları görebiliyoruz. İşte bu kontaklar bir kaç yönden önemli.
    Öncelikle, bu kontaklardan L1 isimli 4 kontakda kapalı ise, o işlemcinin kullandığı çarpan değerini Asus A7V gibi bir anakartın üzerindeki switchler ile değiştirebiliyoruz, bu bir.
    İkincisi, bu kontaklar kapalı değil de açıksa, biz bu kontakları birleştirerek yine kilidi kırabiliyoruz.
    Hem de bu birleştirme işlemini, bildiğimiz HB sertliğinde kurşun kalemle yapıyoruz. Ama hemen sevinmeyin lütfen. Çünkü, bu kontaklar, yukarıdaki büyültülmüş resimdeki gibi kocaman değiller. Her bir bağlantının, 0.5 kalemin ucundan daha ince olduğunu belirtmeliyim. Üstelik, bu bağlantıları yaparken, yanlışlıkla yandaki kontaklara da bulaşırsanız, işlemcinizi öldürebilirsiniz.
    Bir diğer sorun ise, bu kontakların işlemcinin üzerinde ve açıkta durmasının ne derece mantıklı olduğu? Evet, bu kontakları komşuları ile temas ettirirsek, işlemciyi bozabiliyoruz. Peki, ben işlemciye montaj sırasında terlemiş, nemli bir elle dokunursam ne olacak? Ya da işlemciler bizim piyasada firmadan firmaya gezerken ve her firma işlemcinin üzerine bir etiket daha yapıştırırken, bu kontakların üzerine de etiket yapıştırılmayacak mı? Yapışkanın yalıtkan olduğunu düşünebiliriz, ama bu kontakların da sadece çok ufak bir akıma gereksinim duydukları belli. Bence, bu derece tehlikeli olabilecek bu kontakların, böyle açıkta bırakılması çok da doğru bir tasarım değil. Tabii AMD'nin kafasından geçenleri bilemiyorum, ama bu incelemeyi yaparken, büyük olasılıkla bu kontaklar yüzünden bir işlemcinin ellerimde can verdiğini de belirtmek isterim.
    Zaten, konuya bir de diğer yönden bakarsak, 1GHz bir işlemciyi daha fazla hızlı çalıştırmanız zor. 800MHz gibi bir işlemcinin çarpanını değiştirip, 1GHz gibi hızları denemek ise mümkün, ama dediğim gibi, azami dikkat gerekiyor, kolay iş değil, ve sonuna kadar dikkat ettiğinizi düşünseniz de sonuçlar acı olabiliyor. Athlon overclock konusuna ayrı bir yazı olarak ileriki günlerde geri döneceğiz. Ama unutmadan da belirteyim, az sayıda Athlon ve Duron'un üzerindeki L1 kontakları birleşik halde bulunabiliyor. Bunlar, işlemci çarpan kilidi olmayan, şanslı işlemciler. Asus A7V gibi bir anakart ile bu işlemcilerin çarpan değerlerini değiştirebilirsiniz.
    800Mhz ve özellikle de 1GHz Athlon'ları denerken bir konu gözüme çarptı. İşlemciler aşırı ısınıyor. 1GHz gibi bir hızda çalışmayı planlıyorsanız, bu konuya çok önem vermek zorundasınız. Öncelikle, açıkça belirteyim, bu işlemcileri öyle 2-3 dolarlık, Celeron işlemciler için yapılmış soğutucularla soğutmanız mümkün değil. Başarsanız bile, işlemcinin ömrünü çok kısaltırsınız. Satıcıların yapabilecekleri klasik "ağbi hiç bir şey olmaz" muhabbetine kulak asmayıp, işlemciniz ile birlikte iyi bir soğutucu-fan ikilisi alın. Soğutucunun, işlemci çekirdeğine tam oturduğundan emin olun, soğutucuyu takmadan önce çekirdeğin üzerine çok ince olarak ısı ileten, "thermal gres" dediğimiz maddeden sürün. Ama belirttiğim gibi, ince sürmeniz lazım, yoksa işe yaramaz, üstelik etrafa dağılarak sorun yaratır.
    İşlemci ciddi şekilde ısınınca, alüminyum soğutucunun üzerindeki fan da önem taşıyor tabii. Tavsiyem, fanın arıza yapma olasılığına karşın, download sayfamızda bulacağınız MBProbe gibi bir yazılımı sisteminizde yüklü tutun ve fanın bozulması durumunda alarm vermesini sağlayın. Unutmayın, sistemi kapamazsanız, fan bozulduktan çok kısa süre sonra işlemciniz ölecektir. Fanı sisteme yerleştirdiğinizde de, hava giriş durumuna dikkat edin. Eğer aldığınız büyük fanın üstü güç kaynağına dayanıyorsa, fan hava alamaz ve boşuna çalışır, işlemcinizi de soğutamaz. Sözün özü, soğutmaya dikkat!


    Benchmark Metodları ve Kullanılan Test Sistemleri

    Aslında bakarsanız, bir işlemciyi incelerken, yazabileceğiniz çok fazla şey yok. Ya çok derine ineceksiniz, ve yazınızdan kimse bir şey anlamayacak, ya da çok yüzeysel kalacaksınız. En iyisi, işlemci üzerine genel bilgileri verdikten sonra, herkesin merak ettiği test sonuçlarını ortaya koymak. Eh, biz de işlemciler üzerine yeteri kadar konuştuk sanıyorum, dilerseniz benchmarklara geçelim?
    Öncelikle kullandığım test konfigürasyonlarını belirtmek, sonra da kullandığım benchmark metodlarını sizlerle tartışmak isterim.

    AMD Athlon test platformu: Athlon 800MHz ve Athlon 1GHz işlemci, Asus A7V anakart, 256MB Kingston PC133 SDRAM, ELSA Gladiac GeForce2 GTS ekran kartı, Quantum Fireball Plus KX 13GB Hard Disk, Sound Blaster Live! ses kartı.


    Intel Pentium III test platformu: Intel Pentium III 800MHz işlemci (6x133MHz), Abit BE6-II anakart, 256MB Kingston PC133 SDRAM, ELSA Gladiac GeForce2 GTS ekran kartı, Quantum Fireball Plus KX 13GB Hard Disk, Sound Blaster Live! ses kartı.

    Notlar: Testler Windows 98 SE işletim sistemi ile yapılmıştır. Asus A7V için en son çıkan v4.24a 4-in-1 sürücüleri ve v1003 BIOS sürümü kullanılmıştır. Abit BE6-II BIOS sürümü SH'dir. ELSA Gladiac, Nvidia Detonator v6.18 sürücüleri ile çalıştırılmıştır. AMD platformunda AGP 4x ve AGP Fast Writes fonksiyonları aktif durumda kullanılmıştır. Buna karşılık, Intel platforumda ise 133MHz çalışan BX chipsetin getirdiği bir AGP performans avantajı vardır.
    Evet, test platformlarım bunlar. Belki eski denebilecek BX chipsetli BE6-II anakart yerine, güncel i815E chipsetli bir anakart ile denemeler yapmak daha mantıklı olurdu, ama sonuçları ne kadar etkileyeceği kuşkulu olan böyle bir girişime soyunmam, elimde hazır i815E anakart bulunmaması nedeni ile, bu çalışmanın hayata geçmesini imkansız kılacaktı. Zaten sonuçlarda da göreceğiniz gibi, bu değişikliği test sonuçlarını etkileyecek kadar büyük bir etkisi de olmayacaktı. Testlere geçelim, dediğimi daha iyi anlayacaksınız.
    Bir diğer nokta da, Athlon işlemcisi 100MHz veri yolu ile çalışsa da, anakartın üzerindeki KT133 chipsetin özelliğini kullanarak, SDRAM hızı olarak 133MHz'i seçmiş olmam. Bunu yapmadan önce biraz düşündüm, fakat günümüzde 133MHz bellek modüllerinin standart olduğunu ve 800MHz, hatta 1GHz bir işlemci alan bir meraklının, 100MHz bellek modülleri kullanmasının mantıksız olduğunu düşünüp, gerçek hayatı yansıtması bakımından, bellek hızını 133Mhz olarak seçtim.
    Testler konusunda izlediğim yolu üzerinde de biraz durmak isterim. Kullandığım WinBench99 ve Sisoft Sandra gibi yazılımlar, işlemci gücünü kendilerine özgü metodlarla ölçmeye yönelik, yapay benchmark programları. Yapay diyoruz, çünkü bu programlar gerçek hayatta kullandığımız programların fonksiyonlarını denemiyor, sadece işlemciye testler uyguluyorlar.
    İşlemci gücünü ölçmek için kullandığım bir diğer uygulama, MadOnion'un Video2000 benchmarkının, MPEG2 Encoding bölümü. Bu bölümde, sisteminiz kısa bir görüntü dizesini MPEG2 formatında sıkıştırırken, sadece işlemci ve bellek performansınız ölçülüyor, etkili bir benchmark.
    Hem testlere çeşitlilik kazandırması, hem de vereceği sonuçları merak ettiğimden test kapsamına aldığım 3DMark2000 ise, benim gözümde biraz çelişkili sonuçlar vererek, bu tür bir çalışmada kullanılmasının mantıklılığını düşündürdü. Sonuçları incelerken bu konuyu tartışacağız.
    Hem 3D animasyonla amatör olarak uğraşan meraklıların dileğine uymak, hem de kendi merakımdan ötürü, 3D Studio MAX R3.1'i kullarak bir de render testi yaptım. Sistem belleğinden taşmayacak kadar karmaşık sahneleri render etmenin, işlemci performansını ortaya çıkarmakta çok önemli bir yöntem olduğuna inanıyorum. Ama çok önemli bir konu var, sistem belleğini aşmayacaksınız. Eğer rendering sırasında hard diskiniz habire çalışıyorsa, anlayın ki bellek bitti, sistem takas dosyası ile uğraşıyor. Bu durumda yapılan bir ölçümün hiç bir geçerliliği yoktur.
    Eh, oyun meraklılarını unutmadık tabii. Vazgeçilmez test kriterimiz Quake III Arena'nın yanında, yeni oyunları temsil eden MDK2 ve Heavy Metal:FAKK2 oyunlarının da demoları ile ölçümler yaptım. Bu testlerde özellikle bir şeyi belirtmek isterim, çünkü ne yazık ki bu bahsedeceğim hata hep yapılıyor.
    Konu şu: İşlemci performansını ölçecekseniz, testleri ekran kartını hiç zorlamayacak şekilde yapacaksınız. Arşivden erişebileceğiniz, Benchmarking isimli eski yazımda bu konudan bahsetmiştim. Sistemde dar boğaz bulunmaması gerekli. Siz "Bende GeForce2 var" diye testleri 1024x768 çözünürlükte yapıyor, sonra da farklı işlemcilerin güçlerini karşılaştırmaya kalkıyor, hele bir de T&L motorunun gücü üzerine ahkam kesiyorsanız, yaptığınız testlerin hiç bir geçerliliği yoktur. İşlemcinin gücünü ölçecekseniz, 640x480 çözünürlükte 16bit renk kullanacaksınız ki ekran kartınız hiç yorulmadan çalışsın, işlemci ekran kartını beklemek zorunda kalmasın, bütün gücünü göstersin. Bunu özellikle belirtiyorum, çünkü bu hatanın ısrarla yapıldığını görüyorum, ve bu yüzden okuyucular yanıltılıyor. Hatayı yapan genç arkadaşların dikkatlerini çektiğimde ise, tabiri caizse beni pek takmıyorlar. Amatör bir web sitesi açıp da içine iki yazı koyan herkesin kendini her şeyi bilir sanmaya başlaması ne acı...
    Elime çok geç ulaştığı için 640x480 denemeleri yapamadığım Heavy Metal:FAKK2 dışında, Quake 3 ve MDK2'de testler 640x480x16bit ve 1024x768x32bit çözünürlüklerde yapıldı. 640x480 çözünürlükte yapılan testlerde, oyunların ekran kartına yük bindirdikleri bütün özellikler iptal edildi ve bütün işi işlemcinin yapması sağlandı. Bu testler, işlemcilerin gücünü ortaya çıkarmaya yarayan testlerimiz. 1024x768 çözünürlük ve 32bit renk derinliğinde yapılan testler ise, gerçek yaşamı yansıtmaya çalıştığım testler. Bu testlerde Trilinear Filtering, Dynamic Lighting gibi bütün gelişmiş özellikler en son düzeye kadar aktif hale getirilmiş durumda. Sonuçta, ben bir oyuncu olarak oyunları bu çözünürlükte ve maksimum görüntü kalitesinde oynuyorum, bakalım işlemcimin hızı, benim oyun keyfimi ne kadar etkiliyor? Amaç bunu bulmak. Bu testlerin sonuçlarında, az önceki iddialarımın gerçeğe dayandığını göreceksiniz.




    taceddin
  • olm sen levent pekcanın yazısını almadın demi?
    okumadım ama
    800,1ghz ve p3 800 ü o test etmişti zamanında....

    Boşver...
  • Heh alıntı olduğu garanti<img src=icon_smile.gif border=0 align=middle> Bu 2.alıntısı<img src=icon_smile.gif border=0 align=middle>
    1.si RAID ile ilgili HwStation un birinci sayfasından alıntı..
    2.si de bu <img src=icon_smile.gif border=0 align=middle>
    Olur böyle şeyler<img src=icon_smile.gif border=0 align=middle>

    Flamingo S.R.L
    www.flamingo.ro
  • Biz Türkiye'de bilgisiz bilgisayar satıcılarına AMD dediğimiz zaman hepsinin tepkisi aynı. İlla da Intel diyolar, çünkü daha önce çoğu AMD ile sorun yaşamışlar. Ama bilmedikleri en önemli şey Intel ve AMD farklı sistemler. AMD tabanlı bir bilgisayarı toplarken Intel gibi toplarsan sorun yaşarsın tabe, AMD daha fazla ilgi ister dikkat ister, termal solusyon ister, bakır fan ister... dimi yaa. Bunları yapmazsan kitlenir tabi bilgisayar. İyi bir chipsetli anakart ile AMD hiç sorun yaşamıyor. Herzaman AMD derim ve şu intel mi daha iyi AMD mi geyiğini artık tartışmanın bi anlamı yoq. AMD kendini kanıtladı hem performans hem stabilite alanında. Biraz yabancı popüler hardware sitelerini takib edin derim.
  • İntel amd Kavgası Bitmez..
    Herkes Kendi Zevkine göre takılıyor..
    Ama Bilgisayar Satıcılarının ençok inteli satmasının Teknedeni İntelin amd den daha köklÜ
    bir firma olması.. Şayet ilk işlemciyi yapan Amd olsaydı İntel Piyasaya Çıkamazdı bile...........

    YASİNDOGAN
  • bence düşünme amd al
  • Şu bir gerçek ki Video edit gibi çok yüksek performans gerektiren uygulamalarda P4 2GHZ ve üstü (533+512k)AMD ye çalım atmış durumda.Böyle bir sistemin maliyetide hayli yüksek.Fiyat performans oranında ise AMD İNTEL'den kat kat iyi.Dikkatinizi çekerim sadece işlemci performans her şey demek değil ekran kartı,ram(marka),anakart,harddisk vb donanımlarda çok çok önemli.İNTEL fanatiklerinin dedikleri gibi AMD işlemcilerin yanma sorunu falan da yok.Ancak çok iyi fan istiyorlar.Overclolck konusunda İNTEL
  • Şu bir gerçek ki Video edit gibi çok yüksek performans gerektiren uygulamalarda P4 2GHZ ve üstü (533+512k)AMD ye çalım atmış durumda.Böyle bir sistemin maliyetide hayli yüksek.Fiyat performans oranında ise AMD İNTEL'den kat kat iyi.Dikkatinizi çekerim sadece işlemci performans her şey demek değil ekran kartı,ram(marka),anakart,harddisk vb donanımlarda çok çok önemli.İNTEL fanatiklerinin dedikleri gibi AMD işlemcilerin yanma sorunu falan da yok.Ancak çok iyi fan istiyorlar.Isınma sorunu yaşıyorlar.Orjinal fan kullanıldığında böyle bir sorun çıkmıyor.Overclolck konusunda İNTEL tartışmasız daha iyi.Bana göre İNTEL e o kadar para bayılacağıma AMD alırım kalan parayla diğer donanımları yükseltirim.
  • Şu bir gerçek ki Video edit gibi çok yüksek performans gerektiren uygulamalarda P4 2GHZ ve üstü (533+512k)AMD ye çalım atmış durumda.Böyle bir sistemin maliyetide hayli yüksek.Fiyat performans oranında ise AMD İNTEL'den kat kat iyi.Dikkatinizi çekerim sadece işlemci performans her şey demek değil ekran kartı,ram(marka),anakart,harddisk vb donanımlarda çok çok önemli.İNTEL fanatiklerinin dedikleri gibi AMD işlemcilerin yanma sorunu falan da yok.Ancak çok iyi fan istiyorlar.Isınma sorunu yaşıyorlar.Orjinal fan kullanıldığında böyle bir sorun çıkmıyor.Overclolck konusunda İNTEL tartışmasız daha iyi.Bana göre İNTEL e o kadar para bayılacağıma AMD alırım kalan parayla diğer donanımları yükseltirim.
  • balıkeren karanlıkta kaybolup arşive mi düştün?
  • bence P4 ama AMD de idare eder
  • sen p4 al paranı çöpe at
  • bencede boş wer
  • Magichdeath arkadaşıma katılmıyorum. Neden mi? Çünkü Athlon 1800+.yı es geçti. P4 2.0 GHZ.nin rakibi Athlon 1800+.dır. Athlon 1900+ P4 2.2 GHZ ile başabaş güreşir.
    Espriler bir yana sevgili arkadaşlar hala bazı arkadaşlar AMD.nin ısı problemli olduğunu, stabilite sorunu olduğunu yok Cad çalıştırmaz yok zart yapmaz yok zurt yapmaz deyip duruyorlar.[:(!] Bu arkadaşlarımız hala Türkiye.nin IMF.ye bağlandığı gibi Intel.e bağlılık yemini etmiş gözleri INTEL.den başka bir şey görmeyen nadide arkadaşlarımız. Bu arkadaşlarımız Intel.den başka bir işlemci yokmuş gibi yada olmasına tahammül edememek gibi bir ruh hali içindedirler. Vallahi de billahi de ayıptır arkadaşlar. Yani siz aynı hızdaki bir intel sisteme 100$ fazla vermiş olabilirsiniz bu Intel.in AMD.den hızlı olduğunu mu kanıtlıyor yani. Sakın akli selim intelci arkadaşlar alınmasınlar. Ancak bir AMD XP kullanıcısı olarak hakkımızı savunmak, AMD kullanıp benim gibi memnun kalan arkadaşlara destek olmak için yazıyorum. Bizi susturamazsınız. AMD Türkiye.de bazı sorunlar yaşıyor doğrudur bunun sebebi ithalatçı firmaların tam olarak AMD.ye gerekli önemi vermediklerinden ileri geldiğini düşünüyorum. Ama şunu söyleyeyim ki daha iyi olacak. AMD Türkiye.de güçlendikçe kişisel bilgisayar kullanımında aynı ABD.de olduğu gibi Intel.i ezecektir. Satıcılarımızda biraz bilinçlenmeli. Örnek Trabzon.da 1000 tane bilgisiyarcı vardır. Bir bilgisayar toplayayım dediğinizde VE bu tercihi bilgisayarcıya bıraktığınızda 1 tanesi bile size AMD sistem toplamaz. Niçin? İşine gelmiyor da ondan. Hala bana Trabzon.da AMD sorunludur diyen bilgisayarcılar var. Ben bunlara birşey demek istemiyorum çünkü bunlar karşısındakileri bilgisayar bilen biri olarak değil potansiyel müşteri olarak görüyor. AMD dediğinizde sanki ona küfür etmiş oluyorsunuz. Arkadaşlar bunlar Trabzon.da oluyor ha. Trabzon Türkiye.nin sayılı illerinden biridir. Türkiye.de AMD kullanıcılarının %95.i Ankara-İstanbul-İzmir.de. Düşünün burdaki sorumluları. Buyrun...
  • Son mesajı Aralık 2001'de atılmış bir konunun Ekim 2002'de diriltilmesini de, herkesin konunun kaldığı yerden balıklama dalmasını da anlamak mümkün değil. Hayır demek ki kimse konuyu baştan okumuyor, bahsedilen işlemciler Aralık ayı işlemcileri yahu :)
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.