Şimdi Ara

Masaüstü gelmiyor???? :S (Çözüldü)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
2
Favori
121.998
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Dün bilgisayarı normal şekilde kapatmıştım, düne kadar uzun süredir kapatmamıştım ama, bu sabah bilgisayarı açtığımda masaüstü gelmedi, Vista nın welcome yazısından sonra simsiyah ekranda kalıyor, daha sonra task manager den çalıştıra explorer yazdım düzeldi, ama bilgisayarı yeniden başlattığımda yine siyah ekranda kaldı, ve bu sefer explorer i çalıştırınca masaüstü falan gelmemeye başladı, ditek bilgisayarım penceresi çıkmaya başladı. Sonra işte görev yöneticisinden firefox u falan açıp kaspersky indirdim yükledim tarattım 1 virüs buldu temizledi, tekrar yeniden başlattım, ama yine masaüstünü getiremedim, sonra system restore yaptım, düne çevirdim, yine masaüstü gelmedi, ama explorer yazınca bu sefer yine masaüstü geldi, -işte şuanda bu noktadayım- Ama tahmin ediyorum yeniden başlatınca yine masaüstünü getiremeyeceğim, tahmini olan varmı?

    Uzun oldu biraz ama okursanız sevinirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-53A8F7533 -- 21 Haziran 2008; 17:47:44 >







  • sistem zarar görmüş kardeş bi format atarsan sorunun düzelcektir
  • Format atmayı hiç istemiyorum ya, ıvır zıvır birsürü program var, yeri geliyor lazım oluyor hepsi.
  • Repair yapmayı dene. veya chkdsk. Güvenli kipte açabiliyorsan veya elinde vista cd si varsa çözersin. Güvenli kipte aç. çalıştıra cmd yaz. Gelen konsola chkdsk /r yaz enter yap. Düzeltsin o( xp de komut buydu vistada da aynıdır herhalde) eğer bununla çözülmezse vista cd sini tak cd ile başlat bilgisayarı. Ondan sonra gelen ekranda onarımı seçip onar. Düzelir sorunun
  • Başlangıçta explorer.exe çalışmadığından masaüstün gelmiyor gibi gözüküyor. explorer.exe yi başlangıçta çalışacak şekilde ayarla. Olmazsa onarmayı dene. Kolay gelsin.
  • ctrl+al+del / Dosya/ Yeni Gorev - Reg add "HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\RpcSs" /v ObjectName /t REG_SZ /d LocalSystem yazın, entera basin ve pcyi yeniden başlatin.
  • Startup klasörüne explorer.exe yi attım ama olmadı, yani belgelerim penceresi açılıyor en başta ama masaüstü gelmiyor.

    Chkdsk /r yaptım, bişeyler yazdı yeniden başlatıldığında çalışsın mı chkdsk dedi bende evet i seçtip, yeniden başlattım, chkdsk çalıştı, yaklaşık 1 saattir onun bitmesini bekliyorum, şimdi bitti ama yine düzelmedi.

    Windows cd sinden repair i seçtiğimde çıkan pencerede mouse kum saati şeklinde kalıyor, hareket ettirebiliyorum ama seçim yapamıyorum, ileri gidemiyorum, yani reapair de olmadı.

    Benzer bir soruna karşılaşan başka birisinin konusuna baktım;
    http://forum.donanimhaber.com/m_20233811/tm.htm

    browseui.dll dosyasını system32 ye atın demiş birisi ama mevcut olan browseui.dll yi hiçbir şekilde silemedim veya üstüne yazamadım, ne güvenli kipte, nede normal modda.

    Hala çözüm bulamadım... Bu arada artık yeniden başlatsam da çalıştır a explorer yazdığımda düzeliyor.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: dejaay

    ctrl+al+del / Dosya/ Yeni Gorev - Reg add "HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\RpcSs" /v ObjectName /t REG_SZ /d LocalSystem yazın, entera basin ve pcyi yeniden başlatin.


    Yukardaki mesajımı yazarken bu mesaj görünmüyordu, ama malesef bunuda denedim yine olmadı.

    Raid 0 kullanıyorum bide onu belirmemişim yukarda.

    Değiştir: En gerideki yere system restore yapınca düzeldi :S Dünde çalışıyordu onun için düne çevirmiştim düzelmemişti, sonra denememiştim birdaha geri yüklemeyi az once bi deniyim nolur nolmaz dedim, düzeldi... Yorumlarınızı esirgemediğiniz için teşekkür ederim...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-53A8F7533 -- 21 Haziran 2008; 17:47:25 >




  • Öncelikle slmlar aynı sorunu bende yaşayanlardanım bilgisayarı açtığımda hoşgeldeniz yaısına kadar herşey normal gidiyor fakat masaüstü gelmiyor ve svchost.exe hatsı veriyor sorun çözüldü demişsin ama ben hiçbişey anlamadim biraz daha ayrıntılı anlatırsan sevinirim...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: turkordu

    Öncelikle slmlar aynı sorunu bende yaşayanlardanım bilgisayarı açtığımda hoşgeldeniz yaısına kadar herşey normal gidiyor fakat masaüstü gelmiyor ve svchost.exe hatsı veriyor sorun çözüldü demişsin ama ben hiçbişey anlamadim biraz daha ayrıntılı anlatırsan sevinirim...


    Bilgisayar açıldıktan sonra boş dediğin yere gelince ctrl+al+del tuşlarına bas,sonra Dosya/ Yeni Gorev menüsünü tıkla açılan küçük pencereye Reg add "HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\RpcSs" /v ObjectName /t REG_SZ /d LocalSystem yazıp entere bas.

    Demek istedikleri o arkadaşların..

    Benim tavsiyem combofix diye bir program var onu bul googleden çalıştır, 5-10 dakika kendisi bir kaç işlem yapacak ekrana gelen mesajlara evet de ...İşlem bitince rapor oluşturacak.
    Sonra bilgisayarı yeniden başlat keyfine bak..




  • Teşekkürler sorunu hallettim bilgisayara virüs girmiş tavsiyem iyi bir antivirüs programı kurup virüsleri silmenizdir..
  • ESET NOD 32 Antivirüs 4 var arkadaşlar hala düzelmedi sorun ya bir türlü bulamıyor virüslü dosytayı
  • kardeş ben seni tam anlamadım ama sen herhalde pcyi actın acıldı ama masaüstü simgeleri gözükmüyor diyorsan benim sana diyeceğim explorer.exe gibi şeylerle uğrasma ben bilgisayarcıyım bilgisayarın ruhunu okurum yapacağın çok basit masaüstüne sağa tıkla simgeleri yerlerştirde masaüstü simgelerini göster var ona tıkla düzelir ama sorunum bu değil diyorsan sen bana mesaj at sorununu ben sana onun yöntemini söylerim
  • selam arkadaşlar Casper marka masaüstü pc oyun oynarken kapanıyordu içini açtım bi güzel temizledim fanlarını vs temizledim ancak geri taktığımda ekran kartının fanının çalışmadığını farkettim. Bilgisayar açılıyor başlangıçta casper yazısı geliyor sonra windowsu normal başlat güvenli kipte başlat vs var o ekran geliyor normal başlat diyordum ancak sonra ekrana görüntü gelmiyordu, "no signal" yazısıyla ekran kapanıyordu. Fanı değiştirdim çalışıyor. Ama durum hala aynı yalnız ekranda "no signal" yazmıyor kapanmıyor da yine casper yazısı ve başlatma seçeneklerinden sonra daha ileri gitmiyor. Hani normalde monitöre görüntü gelmeden önce koyu lacivert gibi bi ekran olur ya sonra masaüstü açılır. İşte o renk bi ekranda bekliyor fanlarda problem yok ramlerle oynamadım ekran kartını iyice oturttum ama nafile. Dıt sesi gelmiyor işletim sistemi vista, çözüm önerisi olan var mı??



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi feridowich -- 6 Şubat 2012; 11:38:29 >




  • combofix bu program harbi işe yarıyor , aynı sorun bendede vardı.Bu programı söyleyen arkadaşa çok teşşekür ediyorum .
  • Bana da olmuştu bi baktım explorer.exe fena virüs yemiş format attım dûzeldi
  • beyler kayspersky ın virüs removal tool programını bi deneyin derim benim işime yaradı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tuningg

    beyler kayspersky ın virüs removal tool programını bi deneyin derim benim işime yaradı

    Her sorun için format atmak saçmalıktır bir çok çözüm yolu varken neden kolaya kaçalım değil mi ?
  • Kıdemli Yarbay kullanıcısına yanıt
    BU WIN7 İÇİNDE GEÇERLİ
    @Kıdemli Yarbay
  • Kıdemli Yarbay kullanıcısına yanıt
    BENDE OLMADI BAŞLAT MENÜSÜ DE YOK/ÇUBUĞU YOK CUMRTESİ GÜNÜ BÖYLE OLDU.
    @Kıdemli Yarbay
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.