Şimdi Ara

Koşu Bandı Zayıflatır mı? Koşu Bandı Olanların Önerilerine İhtiyacım Var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
1
Favori
276.235
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar, bilgisayar yüzünden almış olduğum kiloları verebilmek için koşu bandı almaya karar verdim. Fakat herkesin şöyle bir hikayesi var. "Bizim arkadaş aldı, iki kere koştu şimdi evin bir köşesinde işe yaramadan duruyor" Açıkçası bunu o kadar çok duydum ki, zayıflamak konusunda epey hevesli biri olarak ben de aynı kaderi paylaşacağımdan korktum. Sonuçta bu alete hatırı sayılır bir masraf yapacağız. Bu noktada birkaç sorum var, inşallah tecrübe sahipleri yanıtlandırırlar;

    1- Gerçekten koşu bandı düzenli kullanıldığında verimli bir spor aleti mi.
    2- Her ne olursa olsun alt kata gürültü kesinlikle gidiyor mu, bu bir kader mi, yoksa bunun bir önlemi var mı.. (belki de en önemli sorun bu, cevabı önemli)
    3- Evden çalışan bir grafiker olarak hayatımın %90 ını evde geçiren biriyim, bu bağlamda koşu bandı en doğru seçim diyebilir miyiz..
    4- Kendinizden ya da çevrenizden koşu bandı kullanarak hatırı sayılır bir şekilde zayıflayan tanıdıığınız var mı_ varsa hikayesini dinlemek isterim doğrusu. Bu gibi durumlarda gerçek hikayeler en güzel motivasyonu sağlıyor..

    Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.







  • Var 95 kilodan 80 kiloya inen var ama kendisi günde 1 saat 10KM koşuyordu.Alt katı kaliteli bant alırsan rahatsız etmez.Koşu bantı aldığın yerde camı açıp temiz hava geçmesini sağlarsan yararına olur ama koşu bandı daha zordur.Koşu bandında belli bir hız ayarlayacan ve o hızda koşman en yararına.Kilo için en uygun ideal spordur koşu.Ayrıca koşu bandı zayıflatmaz koşu zayıflatır :
  • Sağolasın. Devamını da beklerim.
  • Biz aldık evin bi köşesinde duruyor açıkçası.Acayip sıkıcı bence.Onun yerin hazır yaz gelmişken git yüz inanılmaz kilo verdiriyor + vücudu şekle sokuyor.
  • tek basina spor yaparsan belli bir süre sorunda birakirsin.arkadas bulman cok faydasi olcaktir canın sıkılmaz en azından
    body ck kosuyordum çok terliyorsun program belirle kendine hep o zamanlarda koş
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bukowski JR

    Arkadaşlar, bilgisayar yüzünden almış olduğum kiloları verebilmek için koşu bandı almaya karar verdim. Fakat herkesin şöyle bir hikayesi var. "Bizim arkadaş aldı, iki kere koştu şimdi evin bir köşesinde işe yaramadan duruyor" Açıkçası bunu o kadar çok duydum ki, zayıflamak konusunda epey hevesli biri olarak ben de aynı kaderi paylaşacağımdan korktum. Sonuçta bu alete hatırı sayılır bir masraf yapacağız. Bu noktada birkaç sorum var, inşallah tecrübe sahipleri yanıtlandırırlar;

    1- Gerçekten koşu bandı düzenli kullanıldığında verimli bir spor aleti mi.
    2- Her ne olursa olsun alt kata gürültü kesinlikle gidiyor mu, bu bir kader mi, yoksa bunun bir önlemi var mı.. (belki de en önemli sorun bu, cevabı önemli)
    3- Evden çalışan bir grafiker olarak hayatımın %90 ını evde geçiren biriyim, bu bağlamda koşu bandı en doğru seçim diyebilir miyiz..
    4- Kendinizden ya da çevrenizden koşu bandı kullanarak hatırı sayılır bir şekilde zayıflayan tanıdıığınız var mı_ varsa hikayesini dinlemek isterim doğrusu. Bu gibi durumlarda gerçek hikayeler en güzel motivasyonu sağlıyor..

    Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.


    Esasen çok zaman geçmiş ama genelde sorulan sorular olduğundan cevaplamak istedim yeni bakan arkadaşlar için.

    1. Evet koşu bandı düzenli kullanıldığında en verimli spor ve kondüsyon aletidir.Bir kere hangi hızda koştuğunuzu bildiğiniz gibi istediğiniz yani sizin kontrolünüzde bir koşu veya yürüyüş düzeni oluşturabilirsiniz.
    2. Ses için benim 2 ciddi önerim var.Birincisi alışveriş merkezlerinde deneyerek sessiz sandığınız makineler evde farklı ses çıkarabilirler.Ses oranı farkı nedeniyle.Evde koşu bandının altına mutlaka kauçuk halı serin.İyi bir markanın sessiz bir modelini tercih edin.Mümkünse kapalı balkonunuza koşu bandınızı yerleştirin yada alt kattaki komşunuzun en az kullandığı odayı seçin.Ve altınızda ki komşunuz ile görüşerek onuda haberdar ettiğiniz saatlerde spor yapın.Bunlar seçenekleriniz.Ama geniş bir balkon kauçuk zemin ve sessiz bir aletle çok fazla ses oluşpmaz alt komşunuz için.Tabi bu hangi saatlerde kullanacağınız ilede alakalıdır.Mümkünse gündüz kullanın.
    3. Arada birde fırsat buldukça dışlarıda koşun.Laptopu veya küçük bir dvd player ı karşınıza alarak daha zevkli koşabilirsiniz.
    4. Ben bantla değil ama koşarak (haftada 2-3 gün 1 er saat veya 40 dk en az) koşarak.Ama şimdi bantla koşan biri olarak çokta farklı olduğunu söyleyemem.Hatta bantta daha konsatre oluyorsunuz olaya.Hırsla çalışıyorsunuz.




  • acayip zayıflatır. ben 4 ayda 11 kilo verdim ve sadece koştum! koşu bandı zayıflatır mı? oku bakalım...
  • Ben koşu bandı ile zayıflıyorum.Haftada ortalama 2 kilo verebilirsiniz.Ama günde 20 dk yürüyüp yemeye devam ederek zayıflamak zor.Ben günde 2 saat kadar koşuyorum.Yaklaşık 1000 kalori tüketiyorum ek olarak günlük.

    Arkadaşın da dediği gibi koşu bandı değil koşu zayıflatır.
  • Koşu Bandı ile Zayıflama


    Bir çok kişi iyi bir Koşu Bandı egzersiz programı kullanarak kilo kaybını başardı. Bir Koşu Bandı sizin de kilo vermenize yardımcı olabilir!

    Koşu Bandı, hemen her yaş grubu tarafından herhangi bir aktivite düzeyi için bireysel olarak kullanılabilir. Koşu Bandı kilo verme ve kilonuzu korumada size yardımcı olabilir.

    Gerçekten sayısız oyun mevcuttur. Ne kadar çok kardiyo egzersizlerinde vakit harcarsanız, o kadar çok kalori yakar ve kilo verirsiniz. Eğer fitness aleti arıyorsanız, Koşu Bandı kilo kaybında listenizin en başında olması gereken bir alettir.

    ..... Dökümanın Devamı için Tıklayın




  • koşu bandında yapılan kardiyonun kalbe bir zararı varmıdır.
    bazı forumlarda kalp büyümesi ve kalp kasının kalınlaşması gibi şeyler duydum yaklaşık bi senedir düzenli kardiyo yapıyorum kendimi iyi hissediyorum ama bu araştırdıklarımdan sonra kafamda soru işaretleri oluştu kilomu istedigim düzeyde tuttugu için kardiyoyu seviyorum lakin ilerde problem yaşatıcaksa bırakabilirim.
    cevaplarınız için şimdiden teşekkürler..
  • İlk başta koşmasakta yani sadece tempolu bir şekilde, sabit bir hızda yürüsek bir faydası olur? Koşu bandını aldığım yerden çıkan kılavuzda öyle yazıyor da... 4-5 k/m hızda 30 dk koşun/yürüyün diyor. 30 dk bana çok az geldi o yüzden onu sabah 1 saat, akşamda 1 saat olarak yapmayı düşünüyorum ne dersiniz?
    Bir de arkadaşlar koşarkan/yürürken belime Sauna kemeri takmayı düşünüyorum sizce nasıl bir fikir?
    Teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LordMurat55 -- 7 Mayıs 2011; 11:02:38 >
  • Zayıflamak için kendisi oldukça basit ama uygulaması zor bir formül vardır: "Yediğinin yarısı, harcadığının iki katı"

    Koşu bandı, özellikle bu iş için ekstra zaman ve mekan imkanı olmayanlar için ideal bir egzersiz cihazı. Ancak her ne kadar adı koşu bandı olarak geçse de bu cihazlarda tempolu yürüyüşün koşmaya oranla daha sağlıklı olacağını düşünüyorum (eklemler açısından). Yine gelişmiş taban sistemli cihazlar, altta serilebilecek hem sesi hemde darbe şiddetini azaltacak minderler ve uygun tabanlı ayakkabılar tercih edilmeli.
  • diyet yapacaksın kardeşim en iyi yolu odur. diyetle birlikte koşu bandını kullanırsa işte o zaman en iyisini yaparsın.
  • 2008 - 2011... Başlık eskise de konuya olan ilgi artıyor. Sebebi yeterince açık. Hareket azaldı, yiyecek çoğaldı ve sağlıklı yiyecek menülerin daha küçük bir kısmını oluşturuyor.

    Banda binmeye 2 hafta oldu başlayalı. Uzmanı değilim ama öğrencilikte falan haftada 6 gün spor yapmış birisi olarak mevcut hayat koşullarımda bulduğum çözüm bant ise ben bunda inat etmeye devam ederim.

    Bence bant olsun veya başka bir alet olsun burada asıl amaç sporla yaşamayı hayatımıza adapte edebiliyor muyuz? Yoksa rapidden filim indirip izlemek, dizi izlemek daha mı cazip geliyor. Bir de onları izlerken ağzımı boş kalmıyor tabii. Hayatımıza sporu yerleştirdikten sonra imkanlarımız ölçüsünde bunu farklı ortamalara da taşıyabileceğimizi düşünüyorum.

    Çok kilolu olanların haftada en az üç gün dakikada 120 adımdan az olmayacak şekilde (6 m/s demek oluyor bu) en az 40 dakika yürümesi rejim yapmalarına gerek duydurmayacak bir egzersiz olabilir. Burada eklemleri fazla zormaladıkları gibi kalbe de fazla yüklenmeyerek oksijenli solunumla yağ yakabilirler. Spor yapılmayan zamanlarda da düzenli yapılan bu egzersiz metabolizmalarını yükselteceği için eskiye nazaran depolama hızı düşecektir. Daha fazlası olsun diyorsanız biraz sabırla vücudunuz toparlamaya başladığında bir uzman görüşüyle daha yüklü programlar uygulayabilirsiniz. Benim görüşüm işin başında mutluluk hormonu salgılayacağınız bu aktiviyeyi sakın bir eziyete dönüştürmeyin. Yıllarca spor yapıp bıraktım. Vücudum çabuk toparlayabiliyor ama 122 kg'den aşağıya saymak için bu konuda sabır göstermekteyim. Hafif yollu başladığım bu egzersizin bağımlılık yaptığını söylemeliyim. Bu arada bizim gibi ağırsikletlere göre daha fit görünen arkadaşlardan spora alışık olmayanlara da aynısını tavsiye ederim.

    Sonra kilo alıp verme takibi yaparken kısa vadeli değişiklikler yüzünde moral bozukluğu yaşamayın. Uzun vadeli değişimler çok daha önemli. İki egzersiz arasındaki değişimler su kaybıyla ilgili olabilir.

    Son olarak hafifleme hissi. Bir kol verdiğinizde omurgaya bunun en az 10 katı bir hafifleme hissi yaşandığından bahsediliyor. İşte bu his tadından yenmiyor.

    Bu sepeble ne olur abartmadan imkanınız dahilinde spor yapın. Kalbi yormak zorunda değilsiniz. 120 adım/dakika + en az 40 dakika + haftada en az 3 gün formülü yeterli olabilir.(Bu bir milli kürekçi ve yüzücüden aldığım tavsiyedir...) Aksiyon filminde baş role yazılacaksanız başka yere gidin tabi, sizi bant paklamaz.




  • koşu bandı Kalori Yakımı

    Yürüyüş yapmak dünya çağında en iyi kilo verme yöntemi olarak adlandırılırken, en iyi yürüyüşünde koşu bandı ile yapılabileceği aşikardır. İşte size daha hızlı ve kolay kilo verebilmek için koşu bandı ile yapabileceğiniz bir kaç yürüyüş türü. Bu egzersizler yalnızca kilo vermenize yardımcı olmayacak ayrıca vücudunuzdaki fazlalıklarınızdan kurtularak güzel bir görünüme sahip olmanızı sağlayacaktır.

    Koşu bandı yürüyüşü bilinen en kolay kilo verme yöntemlerinden biridir. Aslında jogging seansları ile çok daha fazla kalori yakabilirsiniz. Fitness seviyeniz ne olursa olsun, yürüyüş egzersizinin karakteristik özelliğinden dolayı stres atıcı olması popülaritesini yükseltmiştir. Eğer bir koşu bandı yürüyüş programına başlamak istiyorsanız, sıklıkla uygulanan aşağıdaki şekillerde bir program takip edebilirsiniz:

    Kollarınızı çalıştırmaya başlayın. Koşu bandı seansınızda kollarınızı çalıştırarak, üst vücudunuzu da çalıştırmış olursunuz. Koşu süresinde 1-2,5 kg arasında ağırlıklarla kollarınızı çalıştırabilirsiniz. Kol kaslarınızı pompalamak ileriye doğru daha hızlı koşmanıza yardımcı olacaktır. Bu daha fazla yol kat etmeniz ve daha fazla kalori harcamanız anlamına gelir.

    Eğim aralıklarını oluşturun: Bir yürüyüşte eğim çıkmak, kalori yakmanın en hızlı yoludur. Ancak tüm yürüyüş seansınızı eğimli zeminde geçirmeniz gerekmemektedir. Her 5-10 dakikada bir 30-60 saniyelik eğimli yürüyüşünüz amaca ulaşmanızı sağlayacaktır. Bu ayrıca çalışma sonrasında size kalori yakımında yardımcı olacaktır.

    Adımlarınızı değil, yürüyüş hızınızı arttırın: Bacak mesafesi düşük olan kişilerin artık daha fazla yol alamadığından dolayı daha az kalori yaktıklarını düşünmelerine gerek yok. Önemli olan adım sıklığıdır. Sık adım atmak daha fazla yol kat ederek kalori yakabileceğiniz hıza da ulaşmanıza yardımcı olur.

    Yanlış spor ayakkabısının ayaklarda açacağı zedelenmeleri göz önüne alarak iyi bir çift yürüyüş ayakkabısı edinin. Ayrıca iyi bir ayakkabı daha fazla yürüyebilmenizi sağlarken daha fazla da kalori yakmanıza neden olur.

    Yaralanmalardan kaçınmak için koşu bandını kullanmadan önce esneme-germe hareketlerini mutlaka yapınız. Hız yada mesafe arttıkça ön baldırınızın üzerine uygulanan şiddet artacak ve dolayısı ile ayakta yaralanmalar meydana gelecektir. Ön baldır esnetme hareketlerini de olabildiğince esnetmek gerekir.

    Eğer yukarıdaki önemli noktaları uygulayarak koşu bandı yürüyüş programınızı gerçekleştirseniz, hem stres hem de kilolarınızdan arınarak zevkle yapabileceğiniz bir egzersizi yapmış olacaksınız.


    http://www.voitbayi.com/Voit/Kosu-Bandi-Kalori-Yakimi-Duyuru/?MID=9




  • Voit Koşu Bantlarında %10 + %5 Sezon İndirimi Başlamıştır...

    Dilediğiniz Voit ürünlerini sepetinize ekleyin ve İndirim Şifrenizi VFS2011 olarak girin. uygun fiyatlarla vade farksız taksitle ve ücretsiz teslimat ve montaj hizmeti ile satın alın...

    Voit Fitness Online Satış
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bilgealp.ozturk

    2008 - 2011... Başlık eskise de konuya olan ilgi artıyor. Sebebi yeterince açık. Hareket azaldı, yiyecek çoğaldı ve sağlıklı yiyecek menülerin daha küçük bir kısmını oluşturuyor.

    Banda binmeye 2 hafta oldu başlayalı. Uzmanı değilim ama öğrencilikte falan haftada 6 gün spor yapmış birisi olarak mevcut hayat koşullarımda bulduğum çözüm bant ise ben bunda inat etmeye devam ederim.

    Bence bant olsun veya başka bir alet olsun burada asıl amaç sporla yaşamayı hayatımıza adapte edebiliyor muyuz? Yoksa rapidden filim indirip izlemek, dizi izlemek daha mı cazip geliyor. Bir de onları izlerken ağzımı boş kalmıyor tabii. Hayatımıza sporu yerleştirdikten sonra imkanlarımız ölçüsünde bunu farklı ortamalara da taşıyabileceğimizi düşünüyorum.

    Çok kilolu olanların haftada en az üç gün dakikada 120 adımdan az olmayacak şekilde (6 m/s demek oluyor bu) en az 40 dakika yürümesi rejim yapmalarına gerek duydurmayacak bir egzersiz olabilir. Burada eklemleri fazla zormaladıkları gibi kalbe de fazla yüklenmeyerek oksijenli solunumla yağ yakabilirler. Spor yapılmayan zamanlarda da düzenli yapılan bu egzersiz metabolizmalarını yükselteceği için eskiye nazaran depolama hızı düşecektir. Daha fazlası olsun diyorsanız biraz sabırla vücudunuz toparlamaya başladığında bir uzman görüşüyle daha yüklü programlar uygulayabilirsiniz. Benim görüşüm işin başında mutluluk hormonu salgılayacağınız bu aktiviyeyi sakın bir eziyete dönüştürmeyin. Yıllarca spor yapıp bıraktım. Vücudum çabuk toparlayabiliyor ama 122 kg'den aşağıya saymak için bu konuda sabır göstermekteyim. Hafif yollu başladığım bu egzersizin bağımlılık yaptığını söylemeliyim. Bu arada bizim gibi ağırsikletlere göre daha fit görünen arkadaşlardan spora alışık olmayanlara da aynısını tavsiye ederim.

    Sonra kilo alıp verme takibi yaparken kısa vadeli değişiklikler yüzünde moral bozukluğu yaşamayın. Uzun vadeli değişimler çok daha önemli. İki egzersiz arasındaki değişimler su kaybıyla ilgili olabilir.

    Son olarak hafifleme hissi. Bir kol verdiğinizde omurgaya bunun en az 10 katı bir hafifleme hissi yaşandığından bahsediliyor. İşte bu his tadından yenmiyor.

    Bu sepeble ne olur abartmadan imkanınız dahilinde spor yapın. Kalbi yormak zorunda değilsiniz. 120 adım/dakika + en az 40 dakika + haftada en az 3 gün formülü yeterli olabilir.(Bu bir milli kürekçi ve yüzücüden aldığım tavsiyedir...) Aksiyon filminde baş role yazılacaksanız başka yere gidin tabi, sizi bant paklamaz.



    konuyla alakalı verdiğiniz bilgilerde ufak bir yanlış var sanırım. dakikada 120 adım atan bir insan 1sn de 2 adım atar. 2 adımın uzunluğu tahmin edersiniz ki 6m. olamaz. eğer 3 adım atlamacı değilse o kişi :))) hesabınızın doğru olduğunu varsayarsak 1sn de 6m hareket eden bir kişi dakikada 360m yürür. 360m x40 dak.= 14,4 km eder. bu kadar uzun mesafali yürüyüşü yapmak çok zor olmazx mı? bence en tempolu yürüyüşle bir insan 1 saatte 5-8km yürüyebilir. bu konuda uzman değilim ve amacım kesinlikle ukalalık yapmak değil ama kilo vermekle ilgili bir konuda en önemli detaylar malumunuz üzre hesaplamalardır. sizin hesabınızla dakikada 120 adım atabilirsek ( makul sayılabilir) sanırım dakikada 96m. yol gideriz yürüyereek.( 1 adım maksimum 80cm sayarsak) buda 60dak.x 96m =5,76km denk gelir 1 saatte 40 dakikada ise 3.84km yani yaklaşık 4km olur. saygılarımla




  • BAYANLAR MASAH ALETINDEN DOLAYI GENELDE MASAJ LI KOŞU BANDLARINI TERCIH EDERLER

    DYNAMIC RELAX MASAJLI KOŞU BANDI



    http://www.sporservis.com/?urun-1555-DYNAMIC-RELAX-N-MASAJLI-KOSU-BANDI--MAX-TASIMA-KAPASiTESi-:-120-KG-.html
  • VOİTİN koşu bandlarında 5 yıl motor garantısı var


    http://www.voitshop.com/kategori.asp?id=68



  • quote:

    Orijinalden alıntı: muratogretmen25

    quote:

    Orijinalden alıntı: bilgealp.ozturk

    2008 - 2011... Başlık eskise de konuya olan ilgi artıyor. Sebebi yeterince açık. Hareket azaldı, yiyecek çoğaldı ve sağlıklı yiyecek menülerin daha küçük bir kısmını oluşturuyor.

    Banda binmeye 2 hafta oldu başlayalı. Uzmanı değilim ama öğrencilikte falan haftada 6 gün spor yapmış birisi olarak mevcut hayat koşullarımda bulduğum çözüm bant ise ben bunda inat etmeye devam ederim.

    Bence bant olsun veya başka bir alet olsun burada asıl amaç sporla yaşamayı hayatımıza adapte edebiliyor muyuz? Yoksa rapidden filim indirip izlemek, dizi izlemek daha mı cazip geliyor. Bir de onları izlerken ağzımı boş kalmıyor tabii. Hayatımıza sporu yerleştirdikten sonra imkanlarımız ölçüsünde bunu farklı ortamalara da taşıyabileceğimizi düşünüyorum.

    Çok kilolu olanların haftada en az üç gün dakikada 120 adımdan az olmayacak şekilde (6 m/s demek oluyor bu) en az 40 dakika yürümesi rejim yapmalarına gerek duydurmayacak bir egzersiz olabilir. Burada eklemleri fazla zormaladıkları gibi kalbe de fazla yüklenmeyerek oksijenli solunumla yağ yakabilirler. Spor yapılmayan zamanlarda da düzenli yapılan bu egzersiz metabolizmalarını yükselteceği için eskiye nazaran depolama hızı düşecektir. Daha fazlası olsun diyorsanız biraz sabırla vücudunuz toparlamaya başladığında bir uzman görüşüyle daha yüklü programlar uygulayabilirsiniz. Benim görüşüm işin başında mutluluk hormonu salgılayacağınız bu aktiviyeyi sakın bir eziyete dönüştürmeyin. Yıllarca spor yapıp bıraktım. Vücudum çabuk toparlayabiliyor ama 122 kg'den aşağıya saymak için bu konuda sabır göstermekteyim. Hafif yollu başladığım bu egzersizin bağımlılık yaptığını söylemeliyim. Bu arada bizim gibi ağırsikletlere göre daha fit görünen arkadaşlardan spora alışık olmayanlara da aynısını tavsiye ederim.

    Sonra kilo alıp verme takibi yaparken kısa vadeli değişiklikler yüzünde moral bozukluğu yaşamayın. Uzun vadeli değişimler çok daha önemli. İki egzersiz arasındaki değişimler su kaybıyla ilgili olabilir.

    Son olarak hafifleme hissi. Bir kol verdiğinizde omurgaya bunun en az 10 katı bir hafifleme hissi yaşandığından bahsediliyor. İşte bu his tadından yenmiyor.

    Bu sepeble ne olur abartmadan imkanınız dahilinde spor yapın. Kalbi yormak zorunda değilsiniz. 120 adım/dakika + en az 40 dakika + haftada en az 3 gün formülü yeterli olabilir.(Bu bir milli kürekçi ve yüzücüden aldığım tavsiyedir...) Aksiyon filminde baş role yazılacaksanız başka yere gidin tabi, sizi bant paklamaz.



    konuyla alakalı verdiğiniz bilgilerde ufak bir yanlış var sanırım. dakikada 120 adım atan bir insan 1sn de 2 adım atar. 2 adımın uzunluğu tahmin edersiniz ki 6m. olamaz. eğer 3 adım atlamacı değilse o kişi :))) hesabınızın doğru olduğunu varsayarsak 1sn de 6m hareket eden bir kişi dakikada 360m yürür. 360m x40 dak.= 14,4 km eder. bu kadar uzun mesafali yürüyüşü yapmak çok zor olmazx mı? bence en tempolu yürüyüşle bir insan 1 saatte 5-8km yürüyebilir. bu konuda uzman değilim ve amacım kesinlikle ukalalık yapmak değil ama kilo vermekle ilgili bir konuda en önemli detaylar malumunuz üzre hesaplamalardır. sizin hesabınızla dakikada 120 adım atabilirsek ( makul sayılabilir) sanırım dakikada 96m. yol gideriz yürüyereek.( 1 adım maksimum 80cm sayarsak) buda 60dak.x 96m =5,76km denk gelir 1 saatte 40 dakikada ise 3.84km yani yaklaşık 4km olur. saygılarımla

    Alıntıları Göster
    konuyla alakalı verdiğiniz bilgilerde ufak bir yanlış var sanırım.

    Evet haklısınız orada 6 m/s, cinsini yanlış olarak verdiğim bir değer. 6 kilometre/saat (km/sa) şeklinde yazsam daha doğru olurdu.

    Koşu bandında hız ayarı yapabildiğiniz göstergede 6'ya ayarlamak ile 120 adım/dakika aynı şeye karşılık geliyor benim için. Adım kişiden kişiye göre değişen bir kavram benim 1.83 m boyundayım ve klasik Türk insanı gibi gövde bacağa göre daha uzun. Bir başkası için bu 5,5 km/sa olabilir.

    İlginize teşekkürler. Saygılar benden...




  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.