Şimdi Ara

VW Passat sahipleri ve sevenler kulübü (30. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
6 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
43.724
Cevap
132
Favori
4.505.047
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: bravoecho

    Sanırım bayanların tutumu evrensel, benim eşim de ısrarla "ARABAMIZ DEĞİL ARABAN!!!" diyor




    En iyisi ya araba meraklısı bir bayan bulmak yada evlenmemek....
  • Hakikaten eşlerimiz neden ama Allah'ım neden soğuk çelik, kul yapısı, mühendislik ürünü otomobilleri kıskanırlar, anlamam. Araçlarımıza harcadığımız zamanı kendilerine çarşıda vitrin gezerek veya Boyner'de 87 elbise ve 54 bluz deneyerek harcamadığımızdan dolayı olabilir mi?

    Murad gibi sanırım burada hiçkimsemizin aşırılığa kaçan kötü bir alışkanlığı yok. İş sahibi, vergi ödeyen, emeklilik primi yatıran, kırmızıda duran, Carrefour veya Real'da otoparkta aracı tam beyaz çizgilerin arasına 90 derece açıyla park eden, laptoplu, kameralı cep telefonlu, Pazartesi ve Perşembe traş olan, Pazar sabahı aileye sucuklu ve yumurtalı kahvaltıyı kendisi hazırlayan, 21 günde bir berbere giden, traş olurken çay içmeyen, sarı ışık yanar yanmaz kornaya basan tiplere "Patladın mı?" diye içinden soran, Renault Scenic görünce kahkaha atan erkekler değil miyiz...? Az ya da çok (iyi ki) öyleyiz.

    Eşim de aracıma gösterdiğim ilgiden rahatsız olduğunu defalarca ve değişik şekillerde dile getirmekten geri kalmamış, hava kaçıran lastiğin deliği yamanır mantığına göre de kendisine 2. el araba almaya karar verdiğimi söyleyip 1984 model bir Opel Kadett beğenip yüreğine indirmek üzereyken Fiat Acentasından sıfır Grande Punto alarak sevincini katlamış, dikkatli ve tasarruflu araç kullanmasından başka bir şey istemediğimi söylemiştim... O gün bu gün o kendi arabasıyla ilgileniyor (yıkıyor) ben de kendi aracımla vakit geçiriyorum (parlatıyor ve koruyorum).

    Bu formül her zaman çok iyi tutar dostlarım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Taner Göde -- 17 Temmuz 2008; 23:50:37 >
  • Taner hocam sende çok masraflı çözmüşsün sorunu.
    Benim hatunun ehliyeti bile yok daha. Arabamın sürücü koltuğuna dahi oturtmamışımdır. Çok adiyim bu konuda. Kendisininde zaten araba kullanmaya niyeti yok pek. Trafikte karşılaştığım tüm bayan sürücülerin %95 ine en içten sevgi ve saygılarımı sunduktan sonra hatunda zevk mevk kalmadı zaten.
    Alışkanlıklar konusunda da ...... yumurta ve sucuk çok sevmeme rağmen tansiyon solayısı ile yasak bana. Pazar sabahı ancak FB - GS maçlarında Fener yenilince hazırlarım. ( Hanım GS li ) . O da kırk yılda bir oluyor zaten. Birde anneler gününde oğlanı zorla kaldırarak beraber hazırlarız. Onun dışında pazar sabahı feriştahı gelse kaldıramaz beni. Ha birde askerden beridir maksimum 2 günde bir sakal traşı olurum.

    Bu arada tatili bir hafta öne çekmek durumunda kalacağım yarın gireceğim toplantıya bağlı olarak ve üzülerek önümüzdeki hafta toplantıya katılamayacağım galiba. Daha kesin değil ama........Toplantıda yapacağım kavgaya ve diş geçirmeme bağlı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muradovskiy -- 18 Temmuz 2008; 0:03:10 >
  • Sevgili Murad,

    Abim, traşlı yanaklarından öperim. Eşime aracı 2. çocuğumuzu düşünmeye başladığımız zaman aldık. Hem 1 yıl tafiğe ve araca alıştı (2006), sonra kızımı Damla'ya hamile kalınca arabasıyla tüm işleri kendisi halletti. Önceden işimi gücümü bırakıp ben götürüyordum, taksiye biniyordu, veya pek de rahat olmayan dolmuşla gidiyordu. Şimdi çocukları alıp aracıyla dolmuşa mecbur kalmadan istediği yere gidebiliyor. Pazartesi de Adana'dan Nurdağı'na gitti, TEM'den (ilk defa, yalnız), 150 km yol yaptı, çok heyecanlandığını söyledi ama çok da rahat gitti.

    İkinci aracımız eşim ve çocuklar için çok büyük bir imkan ve rahatlık. Erkekler, siz işte çalışırken evde çocuklarla bekleyen eşlerinizi de düşünün...

    Not: Murat abim, aracı hesaplı almıştım. Şimdi LPG de taktım, ayda bir defa LPG alıyoruz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Taner Göde -- 18 Temmuz 2008; 0:23:39 >
  • Taner
    Valla allah bağışlasın çocuklarımızı. Benim bir tane oğlum var. Çocukluğunda öyle çektirdiki bize ikinciyi yapamadık. Tekrar aynı şeyleri yaşamaktan gözümüz korktu.
    Neyse ben 2. arabadan yırtmış bulunuyorum galiba.
  • Sevgili Murad, sana şöyle bir şey lazım... Galiba Golf GT'ye İngilizler de hasta

    http://www.vwspeed.co.uk/volkswagen/parts/Mk5_Golf-234-1.html

     VW Passat sahipleri ve sevenler kulübü
  • VW ŞİŞE AÇACAĞI bu mudur sevgili arkadaşlarım? Acaba limanda bizim Passat'lardan da mı aşırıyorlar?
     VW Passat sahipleri ve sevenler kulübü


    PASSAT EXCLUSIVE'e 1 adım daha yaklaştım. Bu parça 18.85 £ Sipariş etsem ceketim buna asılır, bu da gümrüğe takılır...
     VW Passat sahipleri ve sevenler kulübü
  • Taner hocam
    Bu fotoğraftaki ön panjura monte edilen parça
    Ben GT sport modellerinin bir şeyine gıcık olmuş durumdayım. 2007 model gt lerde arkada GT yazısı var. 2008 model GT sportlarda TSI yazısı var ve hoş durmuyor. Sordum 30 YTL civarında GT yazısı. Alıp değiştirecektim ama orjinalliğini bozmak istemedim sonra.
  • Sanırım bazı siparişler vermem gerekecek. İngiltere'den önce motor kaputunu kaldırınca daha da ORJİNAL görünsün diye sipariş ettiğim çıkartmalar gelsin, ondan sonra da postanede bir çay içeyim (benim böyle bir şanssızlığım vardır, ne sipariş etsem "takılıyor").
    Sırasıyla: Kaplama anahtarlık, Krom anahtarlık, ve ve ve bence en büyük icat ve işe yarayan parça: Çakmak Feneri...!
     VW Passat sahipleri ve sevenler kulübü
     VW Passat sahipleri ve sevenler kulübü
     VW Passat sahipleri ve sevenler kulübü



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Taner Göde -- 18 Temmuz 2008; 10:03:13 >
  • Taner
    Doğuş ben arabayı aldıktan sonra bir paket yolladı.
    İçinden güzel bir anahtarlık çıktı. Işıklı ve güzelde aydınlatıyor.
    Bir de çok güzel Türkiye yol haritası yollamışlar.

    Ayrıca VW golf renklamlarının olduğu bir CD ile adıma yazılmış iyi günlerde kullanın arabanızı ( nalet herif yazmayı unutmuşlar ) yazılı bir kart çıktı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muradovskiy -- 18 Temmuz 2008; 10:09:01 >
  • Murad, hakikaten o kadar mı çok çektirdin adamlara?

    Genelde herkes arabanın içine oturur, direksiyonu tutar, erkekler motora da bakar, bayanlar bakmaz tabi, sonra kaç para, bizi bilmemne şirketinden Firuz bey gönderdi, aaa siz daha bekar mısınıs, biz tatile bu yıl Çeşme'ye gidiyoruz, evet evet ortam bozuldu, ne olacak bu vergiler muhabbetindan sonra da kalkar giderler. Ben de sadece aracımı sorunsuz almayı isterim, plaka-vergi-sigorta-ruhsat tereyağın kaymak tabakasını ekmeğe sürer gibi çıkmalı, ama şunu de öğrendim, ne kadar basit bir şey istersen o kadar zor olur onu elde etmek. Ödemede çekin onayı 2 gün sürdü, ruhsat 2 günde çıkmadı, kasko unutuldu, paspaslar kayboldu ve bulundu, saat 17:00'de almam gereken aracımı saat 21:00'de çıkarabildim showroomdan.
     VW Passat sahipleri ve sevenler kulübü

    Geç olsun güç olmasın ama dediğim gibi basit olmasını istedikçe zor oluyor. Sanırım bu biraz da benden kaynaklanıyor; atılan her adımı, yapılan her işlemi görmek istiyorum. 2000'de SEAT Toledo'ya NOKIA 8110 araç kiti taktırdım. Sırf kablo çekilme ve delik delme işlemine dayanamadığım için servisten uzaklaştım. Akşam da teslim aldım, sorunsuz çalışıyordu. 2 yıl sonra telefonu çöpe (!) attığımda araç kitini yayladayken sökmeye kalkıştım, az daha tüm gösterge panelini de sökmüştüm. Kabloları Oto Radyo Teypçi Fevzi Usta tekniği ile bağlamışlar, elektrik bağlantılarını sigorta kutusundan yapacaklarına şalterlerin besleme kablolarının izolasyonunu soyarak ve izolebantla sararak halletmişlerdi. Ondan sonra kural koydum: bir daha hiçbir aracımın içine tornavida değmeyecek.
  • Taner ben arabamı akrabamın satış müdürü olduğu bir bayiden aldım.
    Akrabama dahi kan kusturdum.
    Ablam nereden bu adam akrabam olmuş diye bile düşünmüş olmalı.
    Her gün mail ile görüştük. Ben benim arabamın imalata giriş tarihinden ( hatta saatinden ) elime ulaşıncaya kadar nasıl aşamalardan geçtiğinin bilgisi var.
    Acayipte sıkı pazarlık yaptım. Benim aldığım fiyata GT sport alan yoktur.
    Arabayı aldıktan sonra da bagajdan bir tıkırtı geldi. Bir süre vaktim olmadığı için o şekilde kullandım sonra doğuşu ayağa kaldırdım.
    Beni Rekor otomotive yönlendirdiler. Acayipte güzel hallettiler olayı. Hatta arabamdan çıkmayan ve vermeselerde benim bir şey diyemiyeceğim gazoz açacağını bile hediye ettiler.
    Şu an Doğuşun en belalı müşterilerinden birisiyim...
    Hatta bana arabayı satan İstanbul dışındaki bayi bana arabayı aldıktan sonra beleş kauçuk paspas yolladı. Bir de üstüne onlara gittiğim taktirde ilk periyodik bakımı bedava yapacaklarını söylediler. Yeterki gölge etmiyim
  •  VW Passat sahipleri ve sevenler kulübü
  • Phaeton mu bu Taner yoksa Passat mı?


    quote:

    Orjinalden alıntı: tanergode

     VW Passat sahipleri ve sevenler kulübü

  • Merhaba Sevgili Cem,


    EVet bu bir PHAETON ve çok GENİŞ ve çok AHŞAP ve çok DERİ... Saate dikkat ettin mi?
  • Evet dikkat etmez miyim? Cadillac Escalde'de de BVLGARI saat vardır torpidoda....

    Cidden fiyakalı duruyor araba(arabadan öte birşey esasında)


    quote:

    Orjinalden alıntı: tanergode

    Merhaba Sevgili Cem,


    EVet bu bir PHAETON ve çok GENİŞ ve çok AHŞAP ve çok DERİ... Saate dikkat ettin mi?
  • Düğmesi, göstergesi ve ekranı çok olan otomobilleri seviyorum. Nasıl olmuş PHAETON'un gösterge paneli...?

     VW Passat sahipleri ve sevenler kulübü
  • quote:

    Orjinalden alıntı: tanergode

    Düğmesi, göstergesi ve ekranı çok olan otomobilleri seviyorum. Nasıl olmuş PHAETON'un gösterge paneli...?

     VW Passat sahipleri ve sevenler kulübü



    Bence çok hoş olmuş, kaliteli ve de göz yormuyor.
  • http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/9467291.asp?gid=254&sz=22771

    İkinci elde yeni dönem

    İkinci el araçların satış ve devir işlemleri 1 Ağustostan itibaren trafik şube ve bürolarında yapılacak.

    Karayolları Trafik Yönetmeliği'nde yapılan değişiklik, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı. Yönetmelik değişikliği 1 Ağustosta yürürlüğe girecek.

    Yapılan düzenlemeyle ilk defa tescili yapılacak ya da hurdaya çıkacak araçlarla ilgili teslim işleminin ilgili gümrük ve vergi dairesine bildirilmesi için öngörülen süre 3 günden 15 güne çıkarıldı.

    Yönetmeliğin araçların satış ve devirlerine ilişkin maddesinde yapılan düzenlemeyle de işlemlerin noterden yapılması zorunluluğu kaldırıldı.

    Yeni düzenlemeye göre, araçların her çeşit satış ve devirleri, araç sahibi adına düzenlenmiş tescil belgesi esas alınarak, trafik tescil şube veya bürolarındaki ilgili memurlar tarafından siciline işlenerek yapılacak.
    Trafik tescil şube veya büroları dışında yapılan her türlü satış ve devir geçersiz olacak.
  • passat 20 tdi,ye (140)chip tuning veya modül taktıran varmı varsa ankara da yaptırabilirmiyim
  • 
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.